Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Selam hanımlar,
10 gün önce ilk muayenemi olmuştum. Dün doktorum aradı ve akıntı tahlillerimde 3 ayrı bakteriye rastlandığını söyledi. Gittim antibiyotik verdi iki adet. Bir tane de fitil verdi. Bakterilerden birinin bende varsa kesinlikle eşimde de olabilecek bir cinsten olduğu için onun da ilaç kullanması gerektiğini söyledi ama eşim için ilaç yazamayacağını onun için eşimin kendi doktorundan alması gerektiğini söyledi. Türkiye’de eşli tedavide kadın doğum doktoru erkeğin ilacını da reçete ediyor burada maalesef yine dolambaçlı yoldan uzatıyorlar. Eşimin ürololog randevusu haziran ayında ben şimdi tedavi olsam bile tekrardan bulaşmaması için eşime yaklaşmamam gerekiyor. Buna rağmen antibiyotik alımına başladım. Eşim de ilacı daha erken alabilmek için şansını ev doktorumuzda deneyecek. Benim Kadın doktorunun dediğine göre onlarda yazabiliyormuş elimizde test sonucu olduğu için. Bakalım nasıl yapacağız. Ev doktorumuz eşimin arkadaşı eşim işten izin almadan ona yazdırabilirse gidip ben alıcam artık ilacı. 6 hafta sonra iyileşme var mı diye kontrole gidicem. Bendeki gelişmeler şimdilik böyle.

Geçmiş olsun.. umarım ilaçlar kısa sürede sonuç verir ve düzelir durum. Sonra da tedavi başlar..

Selam hanımlar,
10 gün önce ilk muayenemi olmuştum. Dün doktorum aradı ve akıntı tahlillerimde 3 ayrı bakteriye rastlandığını söyledi. Gittim antibiyotik verdi iki adet. Bir tane de fitil verdi. Bakterilerden birinin bende varsa kesinlikle eşimde de olabilecek bir cinsten olduğu için onun da ilaç kullanması gerektiğini söyledi ama eşim için ilaç yazamayacağını onun için eşimin kendi doktorundan alması gerektiğini söyledi. Türkiye’de eşli tedavide kadın doğum doktoru erkeğin ilacını da reçete ediyor burada maalesef yine dolambaçlı yoldan uzatıyorlar. Eşimin ürololog randevusu haziran ayında ben şimdi tedavi olsam bile tekrardan bulaşmaması için eşime yaklaşmamam gerekiyor. Buna rağmen antibiyotik alımına başladım. Eşim de ilacı daha erken alabilmek için şansını ev doktorumuzda deneyecek. Benim Kadın doktorunun dediğine göre onlarda yazabiliyormuş elimizde test sonucu olduğu için. Bakalım nasıl yapacağız. Ev doktorumuz eşimin arkadaşı eşim işten izin almadan ona yazdırabilirse gidip ben alıcam artık ilacı. 6 hafta sonra iyileşme var mı diye kontrole gidicem. Bendeki gelişmeler şimdilik böyle.
gecmis olsun canim, insallah aile dr nuz yazar ve tedavi sureciniz uzamaz.
Ne zaman igneyi kesecekler canim?
Ben bir hafta sonra biraktirir diye dusunuyorum. Yarin konusacagim dr ile. Senin tedavin de bu ay basliyacak degil mi?

Evet canım yarın ilk kanı veriyorum bakalım.. Cumartesi de sonuç alacağım. Sen nasılsın

Ben iyiyim canim. Is guc. Ay sonu randevum onun icin buara kafam hic tup bebek isinde degil. Isle gucle mesgul kafam. Senin guzel haberini aldiktan sonra insallah benim geri sayimada baslicaz :)

gecmis olsun canim, insallah aile dr nuz yazar ve tedavi sureciniz uzamaz.

Ben bir hafta sonra biraktirir diye dusunuyorum. Yarin konusacagim dr ile. Senin tedavin de bu ay basliyacak degil mi?

Evet canim 29 Mayista randevum var. Insallah haziran gibi baslarim diye tahmin ediyorum.

Ben iyiyim canim. Is guc. Ay sonu randevum onun icin buara kafam hic tup bebek isinde degil. Isle gucle mesgul kafam. Senin guzel haberini aldiktan sonra insallah benim geri sayimada baslicaz :)
Zaten kullanıyorsun galiba ama bence bu sürede arı sütü bal poleni bırakma. Bende fark yarattığını düşünüyorum. Sonuçta etkisi olacak mı göreceğiz ama kaliteyi kesinlikle etkiledi bence.

Zaten kullanıyorsun galiba ama bence bu sürede arı sütü bal poleni bırakma. Bende fark yarattığını düşünüyorum. Sonuçta etkisi olacak mı göreceğiz ama kaliteyi kesinlikle etkiledi bence.

Evet canim aliyorum ikisinide. Sagol bilgi verdigin icin. Ari sutunden kac mg kullanmistin sen?

Selam hanımlar,

Geçmiş olsun canım.
İnşallah önündeki tek engel budur da atlatır atlatmaz bebeğine kavuşursun.

Umarım iyi bir tedavi sonra da o güzel habere kavuşursun canım. Normalde birisi tedavi görürken aklıma gelmezdi öyle alternatif bir şeyler önereceğim. Çünkü bana önerildiğinde bile mesafeliydim. Ama bir şekilde ikna edildim. İyi ki de öyle olmuş.. her iki tedavide de aynı doz aynı yumurta geliştirici kullandım. Sadece 1. Tedavide adetle baskılayıcı olarak gonapeptyl başladım, ikincinde onu kullanmadım, yerine iğnelerin beşinci günü cetrotide başladım. Tedavideki fark buydu. Bir de işte atı sütü bal polen kullandım beş toplam 5 hafta ( 1. Transfer negatif olduğundan, bu tedavinin yumurta toplamasına kadar)
Aradaki fark ise şöyle: ilk tedavide 3 yumurta toplandı, kaç döllendi bilmiyorum,1 tane 5. Gün embriyosu oldu. Dondurulmuş yok. Bu tedavide ise 6 yumurta toplandı 4 döllendi 2 tanesi 2. Gün donduruldu 2 tanesi 5. Gün embriyosu oldu birisi transfer edildi birisi de 5. Günde donduruldu.
bu kadar fark gonapeptyl/ cetrotide kullanımından kaynaklanmaz gibi geliyor bana. Farklı olarak arı sütü bal polen kullandığım için de ondan biliyorum :)

Evet canım çok heyecanlı:)
Sen nasılsın nasıl gidiyor hamilelik .
İyi gidiyor canım:) ikili test yaptırmıştım ultrason çok güzel çıktı kan testi onun kadar iyi çıkmadı. Bir test daha yapmak istediler. Yaşımdan dolayı da kan testinde risk çıkmış olabilir. Doktorum da sürekli başka bir test yapılıyor anne strese girdikçe bebek de etkileniyor. Anne karnında bebek de mutsuz oluyor o zaman dedi.
Ben de bunun sonu yok diyerek bıraktım test yaptırmayı. Bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum çünkü..
Bu arada faranjit oldum. Yataktan kalkacak halim yok ama bir şeyler yemem lazım.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım.
İnşallah önündeki tek engel budur da atlatır atlatmaz bebeğine kavuşursun.
teşekkürler Merlin umarım dediğin gibi olur.
Arı sütü bal polen birlikte kullandım. Bir tatlı kaşığı baş ve polen 1 gr arı sütü..
Sevgili Dennis ve Sese arı sütü gerçekten mucize birşey. Ben Almanya’da drogerie marketlerden zirkulin marka tabletlerden alıyorum. Özellikle kışın onu kullandığım süreçte hiç hastalık yaşamıyorum direnci inanılmaz arttırıyor. Eminim ki diğer alanlarda da çok etkisi var. Mesela kraliçe arının diğer arılardan çok daha uzun yaşaması ve doğurganlığının tek sebebinin arı sütü olduğu biliniyor. Ben de tavsiye ediyorum

Selam hanımlar,
Geçmiş olsun, hemencecik iyileşirsin umarım.
ay sonuna da çok kalmadı aslında :) bir kaç hafta var.. tedavin mi başlayacak?
Umarım her şey güzel geçer :)

Geçmiş olsun, hemencecik iyileşirsin umarım.

Çok teşekkür ederim Yelek. İlaç kullanımına başladım bugün üçüncü gün. Bir hafta sürecek bakalım önümüzdeki ay sonuçları göreceğiz. Daha idrar ve kan testimin de sonuçlarını almadım önümüzdeki hafta da onları alacağım. Umarım onlar temiz çıkar 🤲🏻

İyi gidiyor canım:) ikili test yaptırmıştım ultrason çok güzel çıktı kan testi onun kadar iyi çıkmadı. Bir test daha yapmak istediler. Yaşımdan dolayı da kan testinde risk çıkmış olabilir. Doktorum da sürekli başka bir test yapılıyor anne strese girdikçe bebek de etkileniyor. Anne karnında bebek de mutsuz oluyor o zaman dedi.
Ben de bunun sonu yok diyerek bıraktım test yaptırmayı. Bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum çünkü..
Bu arada faranjit oldum. Yataktan kalkacak halim yok ama bir şeyler yemem lazım.
Canım
Umarım dediğin gibi yaşa bağlı bir risk faktörüdür testte çıkan ve herşey yolundadır. Bu arada geçmiş olsun umarım çabuk toparlarsın. Hamilelikte ilaç da içemediğin için bol bol dinlenmek en güzeli.

Back
X