Maşallah, onlarda işleri dışında her şeye burunlarını soktular.Adamı da suçlayamam asla. Ben Ankaradan göçtüm, göçmeden önce savunma sanayisinde çalışıyordum. Özetle tüm yönetici pozisyonlarının badem bıyık. Hiçbir niteliği olmayan insanlar gelip kurulmuş. Bürokrat pozisyonunda olan herkes de imam. Müsteşarlık çalışanları da imam, bakanlık çalışanları da imam, bir de kendi çocuklarını da getirip işe koyuyorlar. Banlanmak istemiyorum ama ülke savunmasını da, maliyesini de her şeyi imamlar yürütüyor. Sonra da burun neden bktan çıkmıyor hffdssdd
Bu adam bu tip haksızlıkları, kul hakkı çiğnenmelerini sindiremiyorsa gayet haklı. Ben de Türkiyede yaşarım ama asla çalışmam. Özel sektör de, kamu da her yer haksızlık, adam kayırma... rezillik kısacası.
Maşallah, onlarda işleri dışında her şeye burunlarını soktular.
Kesinlikle her kelimenize katılıyorum. Siz ordan iğreniyorsunuz bizde burdan.Dediğim gibi konuyu kapattırmak istemiyorum :) ama adama haksız asla diyemem. bazen profesyonel veya toplumsal bir şey görüyorsun, yaşıyorsun iğreniyorsun ve o bardağı taşıran son damla oluyor. Ülkeni çok sevsen de ne halt yerlerse yesinler ben bıktım artık bunlar iflah olmaz diyorsun. Abla daha duygusal bir insan belli ama adama da haksız otursun yerine diyemem.
Hayırlısı olsunBiz toplum olarak kopamıyoruz aslında etraf aile eş dost filabn derken ziyan edilen yıllara olan oluyor maalesef.
Şimdi yurt dılına gitsek kalırız öylecene dil filan da yok ama bir şekilde vücut diliyle hallolur herhalde herşey.
Bizimde gitme durumları var bakalım ne olacak kaçalım buradan diyoıruz,aynı senin gibi denizi olacak sıc ak olacak bunaldım mı atlar giserim denize mesela.
siz karismayin, onlar kendileri karar versinlerSelamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.
Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.
Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.
Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.
Şimdiden teşekkürler
Ama bakarız demek, duruma göre tekrar değerlendiririz demek. Yani tamam senin dediğin olsun dememiş, abla da biliyor bunu. Kesin kararını vermeden evlenmem dememiş o da. Ben öncesinde konuşulsa bile kesinliğe varilmadigi için abla haklı diyemiyorum. Kaç yaşındalar bilmiyorum ama gençlerdir diye düşünüyorum onun için anlaşamazlarsa ikisi de yoluna bakmalı bence.Valla adam kizi kandirmis olay yurt disinda yasamak degil..bakariz makariz deyip simdi kopruyu gecince ayrilalimcocuk oyuncagi mi bu? Buarada herkesin agzinin suyu akmis ama herkeste yurt disi meraki olmak zorunda degil…kiz istemiyor yani hem yurt disinda herkes yuzde yuz mutlu
Mu? Sanmiyorum..
Dön ablam, memleket burda duruyorGitmesin gurbet çok zor çeken bilir
Biz Türkiye ortalamasının üstünde gelirlere sahibiz. Ona rağmen eşim çoooooook mutsuz. Saydığın bazı sebeplerden ötürü… Kıyamıyorum gerçekten bu kadar mutsuz olmasına. Ben duygusal tatmin yaşadığım için amirlerimle olan tartışmaları problemleri sindirebiliyorum kolayca.Dediğim gibi konuyu kapattırmak istemiyorum :) ama adama haksız asla diyemem. bazen profesyonel veya toplumsal bir şey görüyorsun, yaşıyorsun iğreniyorsun ve o bardağı taşıran son damla oluyor. Ülkeni çok sevsen de ne halt yerlerse yesinler ben bıktım artık bunlar iflah olmaz diyorsun. Abla daha duygusal bir insan belli ama adama da haksız otursun yerine diyemem.
Ahh Piraye kurulu düzeni bırakmak çok zor:)) Bak abla da bozup gidemiyor.Dön ablam, memleket burda duruyor
Ama gideriz diye baski yapiyor.. bakariz deyince: bi orta yol buluruz demek oluyor ama adam baya baya kendi kendine karar vermisAma bakarız demek, duruma göre tekrar değerlendiririz demek. Yani tamam senin dediğin olsun dememiş, abla da biliyor bunu. Kesin kararını vermeden evlenmem dememiş o da. Ben öncesinde konuşulsa bile kesinliğe varilmadigi için abla haklı diyemiyorum. Kaç yaşındalar bilmiyorum ama gençlerdir diye düşünüyorum onun için anlaşamazlarsa ikisi de yoluna bakmalı bence.
Eniştenin tarafındayım yurtdışına gitme şansım varken sırf anasının dibinden ayrılmaktan korkan biribden boşanırdım bireyselleşemiyorsa evlenmesin otursun anasının dizinin dibindeSelamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.
Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.
Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.
Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.
Şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?