Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

Maşallah, onlarda işleri dışında her şeye burunlarını soktular.

Maşallah, onlarda işleri dışında her şeye burunlarını soktular.

Dediğim gibi konuyu kapattırmak istemiyorum :) ama adama haksız asla diyemem. bazen profesyonel veya toplumsal bir şey görüyorsun, yaşıyorsun iğreniyorsun ve o bardağı taşıran son damla oluyor. Ülkeni çok sevsen de ne halt yerlerse yesinler ben bıktım artık bunlar iflah olmaz diyorsun. Abla daha duygusal bir insan belli ama adama da haksız otursun yerine diyemem.

Valla bende enişte gibi düşünüyorum açıkcası kura yenilmekten çok çocuğum olurda buralarda başına bir şey gelir ülkenin durumu iyi değil. Ayrıca Türkiye şartların da çocuk büyüteceksin okutacaksın işsiz kalıp eline bakacak. Çevremde benimle yaşıt olupta iş bulamamış o kadar çok arkadaşım varki

Kesinlikle her kelimenize katılıyorum. Siz ordan iğreniyorsunuz bizde burdan.

İki tarafta kendince haklı .. Tabi keşke öyle olmasa ama günümüzü düşününce en çok enişteye hak veriyoruz maalesef..

Enişte haklı falan değil. Herkesin yurtdışında yaşamak gibi bir hayali olmak zorunda değil. Ya da kadınlar kocalarının hayatlarının peşinden gitmek zorunda da değil. Ablanız çalışan kendi ayakları üstünde duran bir kadınmış ve yurtdışında bu statüsünü kaybedeceğine inanıyor. Belki o da öyle mutsuz olacak. Evet mantıklı düşünüldüğünde çok cazip gelebiliyor herkese ama her şeyin de kendi içinde zorlukları var. Ben de 3 aydır yurtdışında yaşıyorum. 2 saat 20 dk sürüyor ama öyle hadi akşam annemlere oturmaya gideyim diyemiyorum. Ailesine çok düşkün olan birini de zorlayacak bir süreç he evet alışır bir süre sonra ama iyi dil bilmiyorsa ilk süreçte çok zorlanacak. Gerçekten tamamen içimden gelerek yapılması gereken bir şey yurtdışına taşınmak. Eşi istediği kadar kendi içinde mantıklı açıklamalarda bulunuyor olsun ablanız psikolojik olarak hazır değilse mutsuz olacak. Enişte anlayışlı olsun bence şu an standart olan bu hayatları, ablanızın bir şeyi değiştirmek gibi bir talebi yok baş koydukları yolda devam etsin madem. Hem de en baştan söylemiş ablanız.

Hayırlısı olsun

Biz şimdi başka bir karar aldık ve ilk adımı attık, gerçekleşir mi bilmiyorum ama eğer olursa gezenti bir ahiretliğin olacak

siz karismayin, onlar kendileri karar versinler

Valla adam kizi kandirmis olay yurt disinda yasamak degil..bakariz makariz deyip simdi kopruyu gecince ayrilalim cocuk oyuncagi mi bu? Buarada herkesin agzinin suyu akmis ama herkeste yurt disi meraki olmak zorunda degil…kiz istemiyor yani hem yurt disinda herkes yuzde yuz mutlu
Mu? Sanmiyorum..

Ama bakarız demek, duruma göre tekrar değerlendiririz demek. Yani tamam senin dediğin olsun dememiş, abla da biliyor bunu. Kesin kararını vermeden evlenmem dememiş o da. Ben öncesinde konuşulsa bile kesinliğe varilmadigi için abla haklı diyemiyorum. Kaç yaşındalar bilmiyorum ama gençlerdir diye düşünüyorum onun için anlaşamazlarsa ikisi de yoluna bakmalı bence.

Biz Türkiye ortalamasının üstünde gelirlere sahibiz. Ona rağmen eşim çoooooook mutsuz. Saydığın bazı sebeplerden ötürü… Kıyamıyorum gerçekten bu kadar mutsuz olmasına. Ben duygusal tatmin yaşadığım için amirlerimle olan tartışmaları problemleri sindirebiliyorum kolayca.

Ama gideriz diye baski yapiyor.. bakariz deyince: bi orta yol buluruz demek oluyor ama adam baya baya kendi kendine karar vermis

Kardesiniz evlenmeden once zaten niyetini belli etmis. Enisteniz farkli dusunse idi belkide evlenmeyecekti. Belliki bu durum kardesinizin kirmizi cizgisi. Ben yurtdisinda yasiyorum 14 yasindan beei burdayim. Ama kizkardesinize hak verdim. Yurtdisina gelecek insan gozunu karartmis olmali, kari koca da bu konuda hem fikir olmalilar. Kardesinizin ve enistenizin yasini bilmiyorum ama belirli bir yastan sonra baska bir ulkenin dilini ogrenmek, kulturune alismak basite indirgenecek seyler degil. Misal ben de Turkiye'de yasamam. Buraya alismisim. Benim icin burasi gurbet degil ikinci vatanim. Duzenim isim burada. Sevdiklerim burada. Insallah kardesinizle enisteniz bir orta yol bulurlar.

Eniştenin tarafındayım yurtdışına gitme şansım varken sırf anasının dibinden ayrılmaktan korkan biribden boşanırdım bireyselleşemiyorsa evlenmesin otursun anasının dizinin dibinde

İmkanı olan gitsin kurtarsin kendini. Kardesiniz de dil kursuna gider toparlar. Genc zaten anladigım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…