Eniştenin tarafındayım yurtdışına gitme şansım varken sırf anasının dibinden ayrılmaktan korkan biribden boşanırdım bireyselleşemiyorsa evlenmesin otursun anasının dizinin dibinde
Valla bacım doğma büyüme buraliyim ama son 20 yıldır ben de alişamiyorum buraya, çocuğumun da alışmasını istemiyorum. Kültürel bağlar filan değil artık sadece hayati riskler iceriyor burada yasamak. 43 yaşımdayım bir fırsatını bulsam asla dusunmem geride bıraktıklarımı çünkü yapacak hiçbir şey , verilecek hiçbir mücadele kalmadı .Misal ben de Turkiye'de yasamam. Buraya alismisim. Benim icin burasi gurbet degil ikinci vatanim. Duzenim isim burada. Sevdiklerim burada. Insallah kardesinizle enisteniz bir orta yol bulurlar.
Ben zaten Türkiye'deyim çok şükürDön ablam, memleket burda duruyor
Gayet açık yazdım evlenmiş barklanmış insan hala ailemden uzak kalmak istemiyorum diyor yanındaki eşi onun ailesi bunu fark edemiyorsa birey değil hala aileninin minik kelebeğidir gitsin ailesiyle yaşasın aynısı erkekler için de geçerliBireysellesmekle yurtdisina gitmek istememesinin alakasini pek anlayamadim, herkesin boyle bir dusuncesi talebi olmak zorunda degil
Yoooo hiç de zor değilGitmesin gurbet çok zor çeken bilir
Size göre öyledir bana göre değil fikrimi belirttim sadece ...Yoooo hiç de zor değil
Turkiyede yasiyorsunuz yahu hangi gurbetin zorlugu bu anlamadim. Turkiyedeysen vatanindasin gurbette değil.Size göre öyledir bana göre değil fikrimi belirttim sadece ...
Ailem farklı şehirde ben başka şehire evlendim arada kilometreler var bu gurbet sayilmiyor galiba size göre gurbet sadece yurt dışı sanırım ..Turkiyede yasiyorsunuz yahu hangi gurbetin zorlugu bu anlamadim. Turkiyedeysen vatanindasin gurbette değil.
Kardeşiniz de bir tuhaf insanlar bulundukları ortamdan ve şartlardan kurtulmak için ne dualar ediyor buda bulmuş bunuyor..Enişte haklı kısacası
Valla bacım doğma büyüme buraliyim ama son 20 yıldır ben de alişamiyorum buraya, çocuğumun da alışmasını istemiyorum. Kültürel bağlar filan değil artık sadece hayati riskler iceriyor burada yasamak. 43 yaşımdayım bir fırsatını bulsam asla dusunmem geride bıraktıklarımı çünkü yapacak hiçbir şey , verilecek hiçbir mücadele kalmadı .
Aynen öyleAilem farklı şehirde ben başka şehire evlendim arada kilometreler var bu gurbet sayilmiyor galiba size göre gurbet sadece yurt dışı sanırım ..
Hakkınızda hayırlısı olsun şimdiden emşnim güzel yerler olacaktır kesinHayırlısı olsun
Biz şimdi başka bir karar aldık ve ilk adımı attık, gerçekleşir mi bilmiyorum ama eğer olursa gezenti bir ahiretliğin olacak
Ben tatilde açıkca gördüm medeni insanları,kızım şenzlong durumundan turistle konuşurken adam koşup get,rmiş hemen.Zaten burada ipin ucu koptu ya... İnsanlığı medeniyeti bırakıp gösteriş ve şaşaya kapıldık gidiyoruz... Sözde Arapları beğenmiyoruz asagiliyoruz ama onların zevklerine döndük.
Eşimde diyor imkanım olsa yurt dışına giderim insanca yaşarım diyor.Benim ailem Almanyadaydi ama cok duramadilar donduler hem dil sorunu vardi hemde ben Turkiyedeyim diye. Gençken gitseymişiz keşke dedi annem, bu yaşta zor oldu dedi.
Eşimle biz gidersek anca o zaman pesimizden gelirler diye dusunuyorum.
Bakalim biz ne zaman gideriz eşim suan işinden memnun.
Eşimde diyor imkanım olsa yurt dışına giderim insanca yaşarım diyor.
Bizim düşüncemiz ege bölgesi işte oradan bir ev alıp yaşamak.
Şu anda iş durumları var aile işi çünkü,kısmet artık zaman ne gösterecek bakalım.
Yuert dışı mutlaka zordur hem dil hem uyum sağlamak kolay olmasa gerek.
Bizde İstanbulda'yız burada yaşam artık çileden çıkartıyor insanları,trafiği gürültüsü kalabalığı nefes alamaz hale geldik artık.Bir tanıdığım mayıs gibi İstanbul'dan Ege'ye taşındı, İstanbul'daki evi kapattı depoya kaldırdı eşyaları, gittiği yerde eşyalı bir ev buldu.Anladılar ki tatil yöresinde yaşamak daha zor, her şey daha pahalı.İnsanların tatil için yaptığı yeme içme vb harcamayı biz sürekli yapıyoruz diye anlatmıştı geçen gün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?