kızlar evlendiğim zaman yurtdısında yasama ıhtımalım var,ingilterede. kendim burda memurum gidince memuriyetım bıtmıs oluyor. oraya gıdınce buyuk ıhtımal evde ya da esımın restorantında calısabılırım. Dil bilmiyorum maalesef.kımsem yok esımın abısı ve esı de orda yasıyor.nısanlım ıstersen evlenelım 2-3 sene ben gideyım calısayım en azından ev parası bırıktırıp geleyım dıo.ben gidip gitmemekte kararsızım.Yurtdısında yasamak gercekten zor mu ? yapılabılır mı sızce ?
yurtdısı forumunu okudum ok tedrgin oldum kmse ıngıltereden memnun deıl gıbı yazmıslar korktum walla.
Sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden giderdim. Sandığınız kadar zor değil yurt dışında yaşamak. Ben yaşadım daha önce ve koskoca ülkede tek bir akrabam yakınım yoktu. Siz eşinizle olacaksınız hiç değilse. Ayrıca istifa eden memur açıktan atamayla geri dönebiliyor. Şartlarını tam bilmiyorum ama araştırın derin.
Yurtdisinda yasamak kolay degil, yani söyle en zoru vatan hasreti, ama ne demisler Karnim nerde doyuyorsa orasi yuvam...
Hemen negatif düsünmeyin, iyi taraflarina bakin, sizin icinde bi degisiklik, esinizle birlikte olacaksiniz, dil ögreneceksiniz, hem calisma imkaninizda olacakmis, arkadasta edinirsiniz... Ingiltereyi bilmiyorum ama genel olarak en uyuz sey havalarin soguk ve yagmurlu olmasizamanla alisirsiniz!!! Nisanliniz hep orda sanirsam restoranti olduguna göre, onun icin hemen herseyi birakmak zor olur... Gitmiycekseniz nisanli kalin derim ama tabi uzun bi sürec ama evlenirseniz ayri kalmayin daha cok yipranirsiniz... En azindan bi deneyin ama positif bakarak, baktiniz coook mutsuzsunuz dönersiniz nisanlinizin dedigi gibi denersiniz, arkadaslar parasiz izin alin demisler, böyle bi imkaniniz varsa süper olur... Olmadi temelli dönüs yapana kadar bikac ay orda kalin bikac ay Türkiyede, esinizden ayri kalmak istemiyceksiniz ilerde bencede tabii simdi bi karar almak istiyorsunuz... Isterseniz hersey olur...
2 sene ucretsız ızın alabılırm oyle bı hakkım war ama açıktan atama ıcınde tekrar kpss kazanmam gerekıyor
Sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden giderdim. Sandığınız kadar zor değil yurt dışında yaşamak. Ben yaşadım daha önce ve koskoca ülkede tek bir akrabam yakınım yoktu. Siz eşinizle olacaksınız hiç değilse. Ayrıca istifa eden memur açıktan atamayla geri dönebiliyor. Şartlarını tam bilmiyorum ama araştırın derin.
Hayır sınava girmeden memuriyete geri dönüş talep etme hakkı var diye biliyorum. Şuraya bir göz atın isterseniz.
http://www.memurlar.net/haber/10922/
Ama garantisi nedir bilemeyeceğim.
hm garip insanlar ozaman:))
saka biyana bence kendin fikir edin ücretciz izin al git bak , ama güzel ülke, nasil insan memnun olmaz ki , ha gidersin kendini gelistirmessin (dil yönünden )cevren edinmezsin yada ne bilim hersey cok cok farkli gözüne gelir yada cok aileye baglisin ozaman memnun olmazsin ve yanindaki insaninda yaklasimi da önemli alisma uyum zamaninda , ay bak benim gidesim geldim yine:)))
evet o da alısamadın 2-3 ay durur tekrar gerı donersın gıdıp gelırsın dıyor. oyle bı sey kı arkadasım londrada abısının de restorantı war çok ıyı para kazanıyor.(Allah daha cok versın) sartlar cok ıyı. bızde bıraz bırıkım yaparız dıyo o da kendı capında haklı
Ben de aynı durumdayım..O kursa gidip sınavına girip taksiye başlamak istiyorİiy para varmış.Sonra biraz çalışıp dönmek istiyor..Parasız gelmek istemiyor tr ye....Uzun mesele yani...Yaş gidiyor bende..Ben de ücretsiz izin alıp gitsem mi diyorum..Sonra beraber dönülür.Bu düşüncemi söylemedim ona henüz..
bunu ılk defa duydum demekkı olabılıyormus.arastırıcam. cok tesekkurler
Diyorum yaaa birazda iyi tarafindan bakin, en azindan bikac seceneginiz var, yani cok mutsuz olursaniz godis gelis yaparsiniz, ama sonu rahatlik ve ferahlik olacaksa biraz zahmete katlanmak gerek... Tabiili ailenizin özlersiniz ama artim sizde bi yuva kuracaksiniz budurumda esinizin yaninda olmaniz lazim... Korkmayin bukadar, arkadasta bulursunuz, hobbyniz varsa ona yönelirsiniz, bazen insan kendi kendini mutsuz ediYor, olumlu düsünün olumlu olsun...
Rica ederim. Yalnız dediğim gibi garantisini bilemeyeceğim, şartlarını iyi araştırmak gerek. Aklınızda bulunsun. İzin seçeneği de mantıklıymış.
Eğer 3-5 sene sonra dönecekseniz memuriyetini yakma derim. Ama yok ben gidersem temelli orda kalırız diyorsan hiç durma git. Dil de öğrenirsin işte bu vesileyle. Hem ingiltereden bahsediyorsun. Bu ülkenin ne olacağıbelli değil, kaç kurtar kendini. Hiç olmazsa çoluğun çocuğun doğru düzgün eğitim alır, insan gibi yaşar.
sanırm aynı durumdayız muallak. yasınız kaç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?