yurtdışında yaşamak :X

Memursaniz kesinlikle gitmeyin derim. Cok pisman olursunuz.ben yurtdisinda yasiyorum. .ben o hatayi yaptim.coook pismanim.keske zamani geri alabilsem.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Memursaniz kesinlikle gitmeyin derim. Cok pisman olursunuz.ben yurtdisinda yasiyorum. .ben o hatayi yaptim.coook pismanim.keske zamani geri alabilsem.

neden pişman olurum sizce. hangi ülkedesiniz ?

Fransada yasiyorum.. burda hic kimseniz olmayacak.evli olarak gelseniz bile psikolojiniz bozulcak..burdaki insanlar cok farkli.. sudan cikmis bir balik gibi oluyo insan.dil yok dilsiz ve sagir gibi oluyosunuz.birsey konusulsa sizin uzerinizden konustugunu bile dusunmeye basluyosunuz.
.onun disinda mesleginiz var ne guzel. Ben de bankada calistim birakip geldim.ne pismanliklar yasadim.. hep keske dedim.. restorantta da calistim. Dugun salonunda da calistim.gercekten cok zor.. heleki insanin tanidik bir yuz gormemesi n bileyim..yani benim annem teyzem kardesim burda olmasina ragmen soyluyorum siz sadece esiniz olucak..bir probleminiz olsa kime aglicaksiniz.. adapte olmak cok zor. Gelmeseydim suan isime devam ediyor hayatimi coktan yoluna koymustum.buraya gelmekle hayatimin hatasini yaptim..insanlara davulun sesi uzaktan hos gelir .icine dusunce anliyo insan.

Son düzenleme:
Benim nacizane tavsiyem yurt disinda yasayan biri olarak:
Dil yoksa ciddi anlamda sorun,
bunun disinda dertlesecek bi insan bulmak cok zor
Ama herseye ragmen hayatta denmeden neleri sevdigini nelerden pisman olacagini bilemezsin.
Birazda insana kendisini daha iyi tanimasini sagliyor bu yurt disi :)
Ve onemli bi nokta yurt disi baskisimi desem korkusumu bilemedim,insani acayip kamcilayan bi durumda olabiliyor,seni hic olmayan basarilarada itebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt disinda yasayan biri olarak kesinlikle gelme arkadasim derim ne bir maneviyat var burda ne bisey soguk tas gibi heryer ruhsuz duygusuz valla ;-)

Diyorsununuz kime dertleşeceğim...Şahsen ben kendi ülkemde de yalnızım ki..Bir manevi sıkıntım olsa kimse yanımda olmuyor..Maddi zaten kimsenin olamaz..Hatta aileden gıcık olduğun durumlar oluyor..Çok sevgidolu bir ortamımız yok..Aile olsun ,iş olsun..Acaba bunu söyleyenler ailesiyle çevresiyle arası çok mu iyi..??Cevaplayabilirler mi?
Uzak olan tatlı olur bence daha iyi olur gibi.Gitmezse içinde kalır gibi..

canım memleketimiz tabiki çok güzel ama oraları ve hayat tarzını gördükten sonra gerçekten gitmelisin.keşke benim imkanım olsa da gidebilsem.kocan nereye sen oraya erkek milleti tez usanır der ananem. dil kolay yasadıkça öğrenirsin. sosyal bir insan olduktan sonra sıkılmaya vakit bile bulamazsın. Aileni özlemen dışında bi sorununuz olmassa çok beğeneceğinden eminim. ha bizim yerel alışkanlıklardan vazgeçmelisin; komşuluk, misafirlik, akşam saat 5 te heryer kapanır sadece eğlence kafe restoran park v.s açık.genelde hava kapalıdır. ruhi bunalım yaratabilior bazen ama yeşili ve doğası çok güzel. hemen istifa etme balayı döneminde bi git gör kararını ver ama 2 3 yıl sizi çoook yıpratır.

memursun madem iki yıl ücretsiz izne ayrılma hakkın var eşinin iş durumunu göstererek..anayasada aile bütünlüğü maddesi var ona binaen bu izin alınabiliyor..

Git benide al yanına çok mutsuzum

Ben de esimin yurtdisi gorevi nedeniyle hic istemeden yurtdisina geldim. Alismaya alisiyorsun ama, senelerin tecrubesi filan birden sifirlaniyor, insan hic birseyini bilmiyor, kendini guvende hissetmiyor. Ustelik ingilizce de biliyorum yani, ordan bi sikintim yok. Ustelik memursan hic yakma. Nisanlinin akli bi karis havada, sen memur olamayinca, istedigin iste calisamayinca erken ev alsan neye yarar. Ilerde cocugun olunca ozelde calismak cok yoracak seni, bunlari hic dusunmuyorsunuz. Sadece kendi acisindan bakiyor nisanlin. Senin yerinde olsam gitmezdim, nisanli olarak da beklerdim onu. Biriktirsin parasini gelsin cok istiyorsa. Hem evlenelim diye diretiyor hem gidelim diye. Gitsin gorsun gelsin. Hem orda abisinin yaninda cok mutlu olacaginizin da garantisi yok. Aile isin icine girince isler karisir.

Bir de sunu soyleyeyim, sadece gezmek icin giden arkadaslar sizin kisa zaman gitmenizle ayni sey degil yasamak. Cok cok farkli. Giden yasayan insanlarin yorumlarini daha dikkatli okumani oneririm konu sahibi. Ilerde cocugun olcak, o ortamda buyuyecek, orada evlenecek bunlari da dusun. Gidenler genelde donmuyorlar cunku. Bosa zaman ve enrji kaybi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…