- 26 Ekim 2015
- 8.467
- 20.457
- 348
- Konu Sahibi edaligeceler
-
Şimdi orda olsam yolda yürürken insan görürüm,balkonda oturum geleni geçeni bakarım,iki adım daki markete giderim istediğimi alırım,bir sürü kağıt kürek isim olmaz belki. Herşey güzel olurdu.
Ne tuhaf bende almanyadayim her yer türk dolu kurslar var her imkan var spora git cik cevre edin ...Almanyadayim ben.
Teşekür ederim<3
Bende hamburgdanim ve konu sahibini anlamadim bende asla dönmem trye izin icin evet ama yaşam ici aslakonu sahibi bence acayip cocukca düsünüyor.
yani bende almanyada yasiyorum...ve üstüne para verseler asla tr ye dönmem.
vatanimi cok seviyorum ama....orda hayat mücadelesi verip ve bizim gibi Euro larla fink atmak iki deyisik olay.
banada tatli geliyor tabi cebimde 3000 euroyla izmir kemer altini gezmek...
ama bu standart türk yasami deyil. insanin azda olsa sükür etmesini bilmesi gerek.
yani bakalim asgeri ücretle konu sahibi kac koli sucuk alabilecekdi?? BI DENESIN... alsin yanina 250 Euro =ASGARI ÜCRET... ve Kira...elektrik...telefon yeme icme ödesin....
bakalim ozaman tr nekadar sicaaaaaaaaaaak ve heryerde sucuk pastirma fiskiriyo :)
HERSEYDEN ÖNCE SÜKÜR ET DURUMUNA...
Cennet vatan yaa sevilmez mi? Belki baska bi ulkede daha iyi sosyal sartlarda yasayabilirdim ama statu olarak 2. 3. sinif muamele gorurken ne yapacaksin o maddi kosullari bilmiyorum ki
Bende hamburgdanim ve konu sahibini anlamadim bende asla dönmem trye izin icin evet ama yaşam ici asla
Birde hem imkan var calismasan bile cok uygun spor clübleri var git oralara yada bir kursa yazil evde kös kös oturmakla tabiki zaman gecmez.konu sahibi hayati cicek böcek...günes bulut...ay yildiz saniyo:)
TD de galiba hic ambulans beklemedi :)
AMA BOL BOL SUCUK VAR....kurbandan kurbana et göremeyen vatandaslarimiz zaten hep knobiwurst yiyo...:)
Birde hem imkan var calismasan bile cok uygun spor clübleri var git oralara yada bir kursa yazil evde kös kös oturmakla tabiki zaman gecmez.
Ay beni de alın.
ALMANYADA BEN SAHSEN ASLA DEYISIK BIR MUAMELE GÖRMEDIM:
EVET BELKI INTEGRE OLMAYAN VATANDASLARIMIZ YASAMISDIR...AMA TR DE AYNI SORUN HATTA BIN BETERI:::
yani ben almayada deyisik muamele görsen bile hiiiiiiic tinlamazdi beni...cünkü adamlarin devletinde hukuken ayni siniftayim...bazi köpekler havlasin dursun...kilima zarar gelmez.
bazen tr den haber izliyorum.
kendi vatanimda...mezhep...politika icin deyisik muamele görmem (VE BU TR DE OLUYOR) beni acayip rencide ederdi....hem vergi öde...hem seni kütügün yanlis sehirde diye kimse insan yerine koymasin.
sizde demekki...dogru sehire bagli kütük...ve tr standartlarina göre dogru mezhephe sahipsiniz...sanslisiniz...
ama insan gibi muamele görmeyen coooook türk vatandasimiz tr de yasiyor... ve hatta türk oglu türkler
herhangi bir firsatin varsa gel...hemde atla gel...
ben ölürürm heralde orda banada diyorlar yurtdışı şöyle böyle düşünüyorum karpuzu düşünüyorum mantıyı yok diyorum varsa yoksa ülkem...Ebay.de de sucuk, türk kahvesi kestane şekeri var:))
Neyse, ben sizi anlıyorum. Yiyecek düzgün bir şey yok gerçekten varsa yoksa domuz patates. Öğle yemeğine gidiyorum her gün hamburger yiyorum başka menüde adam gibi bir şey yok.
Hamsi yok, somondan başka balık yok. En son lüks bir alışveriş merkezinin gurme bölümünden levrek aldım. O da ateşimi çıkardı, taze değildi.
sen o iyi halasın sana birşey olmaz...Ev arıyorum kaç aylardır. Merkezde en azından.eşimin işi burada fazla uzağa gidemem. Arabamda var ama sorun bunlar değil aslında tam anlatamıyorum. Evt doğum büyümek burasi
Ben doğma büyüme burda değilim, yabancı olarak geldim ve çalışıyorum.
Almancam berbat olmasına karşın toplumdan asla kötü veya değişik muamele görmedim. Herkes çok saygılıydı. Devlet dairelerinde birazcık kötü muamele gördüm diyebilirim. Memurlardan nefret ediyorum:))) Ama günlük yaşamım gayet güzel.
Yiyecek sıkıntısı hariç gayet mutluyum diyebilirim:) Hayatımı seviyorum.
oyyy oradan dönülürmu hiçççç :))Eşimin ablası abisi ısviçre de yaşıyor gayet memnunlar hatta türkiye yi beğenmiyor lar asla geri donmeyiz diyorlar
bende mesela tr de memurlardan baya bir sikinti cekdim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?