Yurtdışında yaşamanın zorlugu

Şimdi orda olsam yolda yürürken insan görürüm,balkonda oturum geleni geçeni bakarım,iki adım daki markete giderim istediğimi alırım,bir sürü kağıt kürek isim olmaz belki. Herşey güzel olurdu.

Sen galiba almanyanin köylük yerinde yasiyorsun. ben mesela Hamburgda yasadigim icin cok rahat ve mutluyum...asla geri dönmem türkiyeye...ve hatda tatillerimi bile türkiyede gecirmiyorum. yani...canada...brezilya filan.
türkiye insana güzel eurolarimizla cooooook tatli geliyo...tabi senede bir kere gidip...tatli eurolarimizla baya prensesler gibi yasiyoruz....istedigini al...ye ic...gez toz...
bide istanbulun trafiginde bir normal is gününü düsün.
tabiiii tr de bol bol sucuk pastirma var...ama asgeri ücretle millet alip doyaca yiyemiyo. ben sahsen te deki aileme almanyadan sucuk pastirma gönderiyorum.

sen tr nin günesini....tatli turist havasini seviyorsun...bi hasta olda SSK´ sürün...bak ozaman izmir sana cennetmi cehennemmi...

yani...biraz cocukca düsünüyorsun.

bence yasadigin yeri sorgula...ve parlayan hersey altin deyildir.

tr de yasasanda...ordaki insanlarinda sorunlari ve isleri var...sen tatile gidince herkez sana ilgi nezaket gösteriyor...orda olsan...kimse ev isini cocugunu birakip senle poy poy bir ömür boyu gezmez....hangi parayla...

ekmek aslanin agizinda. sen galiba hala babaevinde biraz rahatlik batdi galiba...

sucuk salam düsünme...bir üniversiteye filan git...almanyada bedava...sonra berlin veya hamburga yerlesebilirsin.

konu sahibi bence acayip cocukca düsünüyor.
yani bende almanyada yasiyorum...ve üstüne para verseler asla tr ye dönmem.
vatanimi cok seviyorum ama....orda hayat mücadelesi verip ve bizim gibi Euro larla fink atmak iki deyisik olay.

banada tatli geliyor tabi cebimde 3000 euroyla izmir kemer altini gezmek...

ama bu standart türk yasami deyil. insanin azda olsa sükür etmesini bilmesi gerek.

yani bakalim asgeri ücretle konu sahibi kac koli sucuk alabilecekdi?? BI DENESIN... alsin yanina 250 Euro =ASGARI ÜCRET... ve Kira...elektrik...telefon yeme icme ödesin....

bakalim ozaman tr nekadar sicaaaaaaaaaaak ve heryerde sucuk pastirma fiskiriyo :)

HERSEYDEN ÖNCE SÜKÜR ET DURUMUNA...

Bende hamburgdanim ve konu sahibini anlamadim bende asla dönmem trye izin icin evet ama yaşam ici asla

Cennet vatan yaa sevilmez mi? Belki baska bi ulkede daha iyi sosyal sartlarda yasayabilirdim ama statu olarak 2. 3. sinif muamele gorurken ne yapacaksin o maddi kosullari bilmiyorum ki

ALMANYADA BEN SAHSEN ASLA DEYISIK BIR MUAMELE GÖRMEDIM:
EVET BELKI INTEGRE OLMAYAN VATANDASLARIMIZ YASAMISDIR...AMA TR DE AYNI SORUN HATTA BIN BETERI:::

yani ben almayada deyisik muamele görsen bile hiiiiiiic tinlamazdi beni...cünkü adamlarin devletinde hukuken ayni siniftayim...bazi köpekler havlasin dursun...kilima zarar gelmez.
bazen tr den haber izliyorum.

kendi vatanimda...mezhep...politika icin deyisik muamele görmem (VE BU TR DE OLUYOR) beni acayip rencide ederdi....hem vergi öde...hem seni kütügün yanlis sehirde diye kimse insan yerine koymasin.

sizde demekki...dogru sehire bagli kütük...ve tr standartlarina göre dogru mezhephe sahipsiniz...sanslisiniz...
ama insan gibi muamele görmeyen coooook türk vatandasimiz tr de yasiyor... ve hatta türk oglu türkler

Bende hamburgdanim ve konu sahibini anlamadim bende asla dönmem trye izin icin evet ama yaşam ici asla

konu sahibi hayati cicek böcek...günes bulut...ay yildiz saniyo:)

TD de galiba hic ambulans beklemedi :)

AMA BOL BOL SUCUK VAR....kurbandan kurbana et göremeyen vatandaslarimiz zaten hep knobiwurst yiyo...:)

konu sahibi hayati cicek böcek...günes bulut...ay yildiz saniyo:)

TD de galiba hic ambulans beklemedi :)

AMA BOL BOL SUCUK VAR....kurbandan kurbana et göremeyen vatandaslarimiz zaten hep knobiwurst yiyo...:)
Birde hem imkan var calismasan bile cok uygun spor clübleri var git oralara yada bir kursa yazil evde kös kös oturmakla tabiki zaman gecmez.

Birde hem imkan var calismasan bile cok uygun spor clübleri var git oralara yada bir kursa yazil evde kös kös oturmakla tabiki zaman gecmez.

Aynen...bende almanyaya 6 yasinda geldim. cok iyi hatirliyorum...sobayi....su kesilmesini...cok iyi hemde... (Ve bin sükür biz fakir bile deyildik, bizim vatanimizda ne durumda hayat cabasi veren insanlar var)

almanyada 2 Üniversite bitirdim... ve dünyayi gezme 5 dil ögrenme firsatim oldu...bazen doktorda 30 dakika bekleyince trip atiyorum bide...

yani tr de olsam bunlarin belki 100/10 anca olmusdu...firsat yok cünkü...kim kizina bu firsatlari taniyabiliyor dogru düzgün

Ben doğma büyüme burda değilim, yabancı olarak geldim ve çalışıyorum.

Almancam berbat olmasına karşın toplumdan asla kötü veya değişik muamele görmedim. Herkes çok saygılıydı. Devlet dairelerinde birazcık kötü muamele gördüm diyebilirim. Memurlardan nefret ediyorum:))) Ama günlük yaşamım gayet güzel.

Yiyecek sıkıntısı hariç gayet mutluyum diyebilirim:) Hayatımı seviyorum.

ben ölürürm heralde orda banada diyorlar yurtdışı şöyle böyle düşünüyorum karpuzu düşünüyorum mantıyı yok diyorum varsa yoksa ülkem...

bi buzluk al ilk firsatda ve yufkasi sucugu vs ona koy çokca alip
Almanya dunyada en çok turk bulunan ulke nasil becerdin turk olmayan yer bulmayi :))

bende mesela tr de memurlardan baya bir sikinti cekdim....
insallah hayatinizin tadini cikarirsiniz... ve almaycayi sorun etmeyin...mesela Volkshochschule ´de cok uygun kurslar var:)

Eşimin ablası abisi ısviçre de yaşıyor gayet memnunlar hatta türkiye yi beğenmiyor lar asla geri donmeyiz diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…