• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yeni bir başlangıç

Hollanda'da yaşarsan masinin yarisi vergiye gidiyor

Doğrudur ama ben gocunmuyorum. Ödediğim vergi temiz toplu taşıma, zengin fakir herkese eşit eğitim, herkese sağlık hizmeti olarak dönüyor. Homojen eğitimli toplumlar daha huzurlu kesinlikle, Batı Avrupa ülkeleri gayet huzurlu. Akşam taciz/tecavüz olmadan gezebiliyorsun, gürültü yapan saygısız komşular yok, hayvanlara şiddet yok, köpekler her yere girebiliyor, medenice yaşıyorsun. Almanya'da yaşıyorum, basbayağı sosyalist bir sistem var. Bu durumda seçenek ya İstanbulda daha çok para daha az vergi + fanusta yaşamak veya Avrupada daha az net gelir daha çok vergi + özgürlük. Taşınmadan önce insanlar zaten bunları tartıyor. Siz de beğenmiyorsan dönersiniz olur biter.

Hollandadayim, cok cok mutluyum. Tasinali 3 yil oldu.

Benimle ayni sartlarda olup (hatta daha iyi sartlarda olup) her gun agliyorum diyen arkadaslarim var.

Bu yüzden bence gittiginiz ulkenin turkiyeden iyi/kotu olmasindan ziyade sizin beklentileriniz, hayat tarziniz onemli. Goc olayi ciddi bir degisiklik, herkese uygun degil bence.

Nereye giderseniz gidin ilk 2 yil alismasi, maddi sorunlari vs derken cok yogun geciyor. Bu sureyi deneyim olarak görebilirsiniz, kayip olarak da görebilirsiniz. Dedigim gibi bakis aciniz nedir?

Ailelerimiz yaslaniyorlar, bu beni gercekten üzüyor. Onun disinda üzüldügum, acaba dedigim hic bir sey yok. Tasinirken de 2 yil baska ulkede deneyim kazanacagim diyerek tasinmistim. Yerlesmeye karar vermemiz 2 yildan sonra oldu. Ki hala omurluk buradayiz diyemem.

sizi hatırladım ben, geçen sene konuşmuştuk arkadaşlarım için bir başlık açmıştım :)

benim motivasyonum; daha yüksek hayat standartları, iş anlamında yeni bir challenge (şimdiki işimden çok sıkıldım zira 7 senedir aynı şeyi yapıyorum yeni şeyler öğrenmek istiyorum), kendime yeni bir dil katmak, yeni bir kültürde yaşamak, sınırsız avrupa seyehatleri, birikim... 3-5 sene sonra geri dönmek... ama yalnızlıktan da korkuyorum işte bilmiyorum. Daha önceden maksimum 3-4 hafta kaldım yurtdışında. Keşke eşimle vs gidebilseydim. Ailecek gidenler çok şanslı :)

Pardon ingilizce yazcaktim

Ben bir sene Belcikada iki sene Fransada kaldım. Fransizlar bence yabancıları aralarına almada çok daha zorlar. Kendi içlerinde yetişmiş ana dili Fransızca olan yabancılara karşı dahi biraz ayrımcılık gosterdiklerini hissetmiştim. Hollanda öyle olmayabilir...

Konu sahibi bence gitmelisiniz. Kardeşiniz Erasmustan döner. Babanızla sürekli görüntülü konuşursunuz. Maaşınız ile tatillerde hatta haftasonu bile turkiyeye ucuz bilet alma şansı bulabilir ve şık sık ziyaret edebilirsiniz. En kötü deneyim olur turkiyede daha iyi iş bulabilirsiniz dönünce. Bir bakin olmazsa geri dönün derim.

sizi hatırladım ben, geçen sene konuşmuştuk arkadaşlarım için bir başlık açmıştım :)

benim motivasyonum; daha yüksek hayat standartları, iş anlamında yeni bir challenge (şimdiki işimden çok sıkıldım zira 7 senedir aynı şeyi yapıyorum yeni şeyler öğrenmek istiyorum), kendime yeni bir dil katmak, yeni bir kültürde yaşamak, sınırsız avrupa seyehatleri, birikim... 3-5 sene sonra geri dönmek... ama yalnızlıktan da korkuyorum işte bilmiyorum. Daha önceden maksimum 3-4 hafta kaldım yurtdışında. Keşke eşimle vs gidebilseydim. Ailecek gidenler çok şanslı :)

Acikcasi korona sebebiyle 2 yildir tr ye gelemedigim icin biraz modum dusuk, yoksa baya guzellerdim hollandayi, cok seviyorum gercekten 😊

Ben normalde herkese oneriyorum, 2 yil cik yurtdisinda yasa, begenmezsen don, deneyim olur diyorum.

Ama cok yakinimda ciddi olarak psikolojik sorunlar yasayan maddi durumu da cok iyi arkadaşlarim var. O yüzden artik herkese gore degil diyorum.

Bekar olunca insan daha korkuyor olabilir ama aslinda imkanlariniz daha cok olacak. Ben uzun sure dil kursunu falan cocuklardan oturu ertelemek durumunda kalmistim mesela, siz 4 elle sarilabilirsiniz olanaklara. Dil kursu ve sirket etkinliklerine katilsaniz zaten kisa surede ufak bir cevre edinirsiniz.

8 sene almanyada yasadim hayat standartlari avrupada cok yuksek. Size umarim pisman olmazsiniz diyenler genelde ev kiziyken evlenip yurtdisina giden dil mil ogrenmeden evde yap pisir yat kalk hemen 3 cocuk dogur cocuk parasi al turk mahallesinde turklerin icinde yasa ev temizligine git yada merdiven temizligine git... bu kisiler hicbir sekilde avrupaya adapte olamazolamayacaklarda ve geldiklerine pisman olacaklar her zaman ama birakip gidemeyecete.. avrupada hic adapte saglayamayan bu insanlari kendi iclerine almiyor zaten. Batiya ayak uyduran kendini gelistirmis insanlar hayatta sorun yasamaz. Huzur varmis diyeceksiniz. Hollandayi almanyaya gore daha uyumlu bir ulke olarak deneyimledim. Kendinizi gelistirmis calisan birisiniz. Kesinlikle korkmadan gidin. Kendinizi sevdirin basarili olmaya devam edin gerisi kolayca gelecek zaten 🤗

Fransa'dayim ben.Dil pat diye ogrenilmiyor.En basiti doktora güzelce derdini anlatamiyosun.Canin sıkılır bî akrabana gidemezsin.Ailenin akrabanın özel gunlerinde iyi gününde kötü gününde bayramda seyranda yanında olamazsın.Benim psikolojim bozuldu burda hiç mutlu değilim.Belkide ben çok hassasim
Sanırım siz yalnızlıktan muzdaripsiniz . Herhangi bir aktiviteye yazılsanız, örnegin yüzme dans vs gibi. Hem sosyalleşir hemde daha iyi vakit gecirirsiniz...

Doğrudur ama ben gocunmuyorum. Ödediğim vergi temiz toplu taşıma, zengin fakir herkese eşit eğitim, herkese sağlık hizmeti olarak dönüyor. Homojen eğitimli toplumlar daha huzurlu kesinlikle, Batı Avrupa ülkeleri gayet huzurlu. Akşam taciz/tecavüz olmadan gezebiliyorsun, gürültü yapan saygısız komşular yok, hayvanlara şiddet yok, köpekler her yere girebiliyor, medenice yaşıyorsun. Almanya'da yaşıyorum, basbayağı sosyalist bir sistem var. Bu durumda seçenek ya İstanbulda daha çok para daha az vergi + fanusta yaşamak veya Avrupada daha az net gelir daha çok vergi + özgürlük. Taşınmadan önce insanlar zaten bunları tartıyor. Siz de beğenmiyorsan dönersiniz olur biter.
Kesinlikle. Tek gidip bir aileniz olmadigi ixin vergi 1. Sinifsiniz. Kesintiniz cok olacak . Ama ona ragmen guzel bir iste calisinca kendinize yetecek parayi muhakkak kazanacaksinizsidir. Cunku ayni anlattiginjz sekilde donuyor o vergiler.

8 sene almanyada yasadim hayat standartlari avrupada cok yuksek. Size umarim pisman olmazsiniz diyenler genelde ev kiziyken evlenip yurtdisina giden dil mil ogrenmeden evde yap pisir yat kalk hemen 3 cocuk dogur cocuk parasi al turk mahallesinde turklerin icinde yasa ev temizligine git yada merdiven temizligine git... bu kisiler hicbir sekilde avrupaya adapte olamazolamayacaklarda ve geldiklerine pisman olacaklar her zaman ama birakip gidemeyecete.

++++++++++
++++++++++

Daha önce kabalık etmemek için alıntı yapmadım ama buraya mutsuzum gelme yazanlarla konu sahibesinin bir alakası yok. Konu sahibesi dil biliyor, çalışacak, sosyal ortam edinir gayet iyi yaşar.

++++++++++
++++++++++

Daha önce kabalık etmemek için alıntı yapmadım ama buraya mutsuzum gelme yazanlarla konu sahibesinin bir alakası yok. Konu sahibesi dil biliyor, çalışacak, sosyal ortam edinir gayet iyi yaşar.
Ayni seyden bahsediyoruz .. konu sahibine size olumsuz yorum yapanlar oradaki adaptasyonu saglayamayip kendini gelistiremeyenler siz calisan ve gelismeye acik birisi olarak geleceksiniz cok fazla zorluk yasamazsiniz dedim özetle ..

Fransa'dayim ben.Dil pat diye ogrenilmiyor.En basiti doktora güzelce derdini anlatamiyosun.Canin sıkılır bî akrabana gidemezsin.Ailenin akrabanın özel gunlerinde iyi gününde kötü gününde bayramda seyranda yanında olamazsın.Benim psikolojim bozuldu burda hiç mutlu değilim.Belkide ben çok hassasim
Ama sizinki gittiğiniz yerden bağımsız bir psikoloji. Kayınvalidenizle yaşıyormuşsunuz, aynı evde falan.. Adapte olamamanız çok normal. Tabi defalarca düşük yaptığınız içinde psikolojiniz etkilenmiştir muhtemelen, geçmiş olsun. Konu sahibi bu nedenle referans almamalı bence sizi, çünkü sizin mutsuz olma sebepleriniz Fransa'ya yerleşmek oraya alışamamak değil. Adapte olamamanız içinde bulunduğunuz durum dolayısıyla gayet normal. Ayrıca konu sahibi dil falan biliyor, mesleği de var. O yüzden problem olacağını zannetmiyorum.

Ben turist olarak çok gittim Avrupa’ya. Fransa’dan hiç hazetmedim. Çok pis kokuyor. Çöp, sidik. Versay sarayına sidik kokusu sinmiş. Kralın peşinden lazımlıkla hizmetkarı gezermiş. Bir de Fransızlar siyahlara karşı çok ırkçı. Asla ingilizce konuşmuyorlar. Zor bir memleket.
İngiltere sürekli yağmur yağıyordu. Hava kapalı. Benim için Depresyona girmek çok müsait.
Avrupa ülkelerinden en sevdiğim Portekiz oldu. Tabiatı güzel, yeşillik. Orda Amarante diye bir kasabada benim tel örgü firmam vardı. Yemekleri güzeldi. İnsanları sıcakkanlı. Porto ve Lizbon’u sevdiğimi hatırlıyorum.
Almanya’ya fuarlar sebebiyle çok gittim. Dusseldorf, Berlin. Hayat erken bitiyor. Tek eksisi o. Ama sistematik, çok modern bir ülke. Türk zaten çok var. Yaşamak istesem ilk tercihim Almanya olurdu.
Hollanda’ya alışveriş için götürmüşlerdi. Belçika’da da deniz ürünleri ve çikolata yemiştik. İkisi de çok domestik, baskın ülkeler değil.
önceden de yazdım. Eski eşim İsviçre’de yaşıyor. Bu ülkelerin hepsine ve daha fazlasına onla beraber gitmiştik. İsviçre’yi seçtiyse muhakkak bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Ama gitmedim. Bir fikrim yok.

9 yıldır burdayım.Evlenip geldim çalışmıyorum.Benim olduğum mahalle türk dolu .Buna rağmen çok zorlanıyorum
Çok özür dilerim ama 9 senede bir ülkenin dilini öğrenemediyseniz, en azından doktora dert anlatacak kadar bile bilmiyorsanız, bu sizden kaynaklanan bir durum.

insanları korkutmayın lütfen. Fransızca zor evet ama 9 senede Çince bile öğrenilir bence.

Çok özür dilerim ama 9 senede bir ülkenin dilini öğrenemediyseniz, en azından doktora dert anlatacak kadar bile bilmiyorsanız, bu sizden kaynaklanan bir durum.

insanları korkutmayın lütfen. Fransızca zor evet ama 9 senede Çince bile öğrenilir bence.
Ay tamam gitsin. Sırf şu çok bilenler yüzünden yorum yazmak istemiyorum.Ben daha çok aile özleminden yana zorluk cektim.Ayrica tabiki dil biliyorum ama ana dili gibi rahat anlatabilir misin doktora derdini.Ayrica ben kendi düşüncemi söyledim herkezin farklı olabilir düşüncesi.

Avrupaya avrupa kafasiyla gidilmeli ki avrupadan zevk alasin... avrupaya geleneksel turk orf adetiyle evlenip gidersen avrupada bogulursun... ben hava guzelse atlardim bisikletime saatlerce yeni yerlere giderdim. Yanima suyum meyvem fotograf makinem... ahirlarda atlari sevmeye giderdim. Cilek toplamaya patates toplamay giderdim... ve avantajim bulundugum köyde turk cok azdi. Almanlarin icindeydim. Kusura bakmasin kimse kendini gelistiren cok az. Gidenlerde dedigim gibi aile birlesimiyle kaynana yaninda.. bu insan nasil sevsin avrupayi avrupanin guzellikletini yasayamayinca? O nedenle fikir aldiginiz insanlarin ne sartlarda avrupada oldugunu bilmelisiniz oncelikle. Mesela o basvurdugunuz sirkette turk varmi? sizinle ayni statudeki kisilerin fikirlerini alin.

Ay tamam gitsin. Sırf şu çok bilenler yüzünden yorum yazmak istemiyorum.Ben daha çok aile özleminden yana zorluk cektim.Ayrica tabiki dil biliyorum ama ana dili gibi rahat anlatabilir misin doktora derdini.Ayrica ben kendi düşüncemi söyledim herkezin farklı olabilir düşüncesi.
Çok bilmek? Bir ülkede 9 senedir yaşayıp dilini öğrenememek çok abes bir durum. Ne için gittiğiniz önemli değil. Sonuçta yaşadığınız yer.

evet derdimi doktora çok rahat anlatabilirim yabancı dilde. Normal değil yaşadığınız şey.

ama yurtdışında yaşayan Türklerin çoğunda bu oluyor zaten. Hep Türklerle takılıp dil öğrenmiyorlar. Hatanın en büyüğü de bu bence. Yaşadığınız yeri kendinize uydurmaya çalışmayın. Siz oraya uymaya çalışın. İyi forumlar

Çok bilmek? Bir ülkede 9 senedir yaşayıp dilini öğrenememek çok abes bir durum. Ne için gittiğiniz önemli değil. Sonuçta yaşadığınız yer.

evet derdimi doktora çok rahat anlatabilirim yabancı dilde. Normal değil yaşadığınız şey.

ama yurtdışında yaşayan Türklerin çoğunda bu oluyor zaten. Hep Türklerle takılıp dil öğrenmiyorlar. Hatanın en büyüğü de bu bence. Yaşadığınız yeri kendinize uydurmaya çalışmayın. Siz oraya uymaya çalışın. İyi forumlar
İnsanları nasıl böyle rahat yargilayabiliyorsunuz ?Normal olmayan ne hanımefendi .Ana dili gibi Fransızca bilmemek mi

Cık, 9 senede doktora derdini anlatacak kadar dil bilmemek.
Allah'a şükür derdimi anlatıyorum.Doktorada hep tek giderim yanıma kimseyi almadan.Ama tıp dili biraz daha zordur.Ana dilin gibi herşeyi yüzde yüz anlatıp anlayamazsın .

Fransa'dayim ben.Dil pat diye ogrenilmiyor.En basiti doktora güzelce derdini anlatamiyosun.
Allah'a şükür derdimi anlatıyorum.Doktorada hep tek giderim yanıma kimseyi almadan.Ama tıp dili biraz daha zordur.Ana dilin gibi herşeyi yüzde yüz anlatıp anlayamazsın .
hanımefendi,kendiniz dediniz,ne dediyseniz ben ona yorum yapıyorum. kendim olmayan bir şeyi uydurmuşum gibi davranıyorsunuz da...

şu boldladğım yeri bana öğretmeye çalışmanız... enaniyet olarak algılamayın,durumu açıklamak için söylüyorum.

ben doktorum,ve hastalarımızla latince veya terimsel konuşmuyoruz.

ne şikayetin var?
-karnım ağrıyor.
neresi göster?
-şurası
bulantı kusman var mı?
-var/yok
ne zaman başladı?
-dün
şüpheli bir besin yedin mi,senden başka aynı şikayetlere sahip olan var mı etrafında?
-var/yok

.
.
.
.
gibi gibi... farkındaysanız bilimsel bir sohbet etmiyoruz hastalarımızla. çok basit,basic bir diyalog.

Back
X