• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yeni bir başlangıç

Deneyin derim babanız da gelir arada yanınıza siz de gidersiniz. Hayat sizin ve bu tarz fırsatlar bir kereliğine geliyor insan hayatında. Ben de babamı kaybettiğim sırada yurtdışı doktora için gidecektim döndüğümde iş hazır olcaktı falan ama annemi bırakıp gidemedim çok yeniydi herşey. Ama hep içimde ukte kalmıştır. İlerde pişman olacağınıza şimdi deneyin.

benim aile ozlemimle ,burada zorlanmamla sizin soyledikleriniz ne alaka simdi
Şu sitede Türkiye'de yaşayıp ailesini bir yıldır görmeyen kaç kişi var diye anket yapsak binler çıkar...

Şuan içinde bulunduğumuz sosyo ekonomik koşullar içinde sizin ailemi özledim sizde özlersiniz gelmeyin, dil öğrenmek çok zor ben öğrenemedim sizde öğrenemezsiniz gibi söylemleriniz çok komik kalmakta.

Burada insanlar bir Avrupalı için hak gördüğü standardı yakalamak için (fazlasını demiyorum) para harcıyor. Ne yaşadığımızı bilmiyorsunuz, kendi yaşadığınız ülkeyi bile bilmiyorsunuz yorum yaparak kendinizi küçük düşürmeyin.

Elif yazdigi icin elif hanim diyecegim. Elif hanim kesinlikle sizi yargilamak kirmak asagilamak hixbirisi degil niyetim sakin beni yanlis anlamayin.gercekten su an yorum yaptigimiz konu avrupada yasiyor olsanizda sizin pencerenizden bakilan bir konu degil. Buraya bence yurtdisina gitmelimiyim kismini okuyup icerigi okumadan nasil bir soeu sorulmus bakmadan ve kendi mutsuzlugunuzdan direk ben olsam gitmem diyerek fitili ateslediniz. Konu cok bambaska ama sizi cok iyi anliyorum aile birlesimiyle avrupaya gelip es ailesinin baskisi altinda yasamaya calisan ama ayak uyduramayip avrupanin havasindan suyundan insanindan herseyinden nefret eden cok turk tanidim. Sizde onlardan birisiniz. Maddi olarak sıkınti yasamiyosunuzdur bundan adim gibi eminim. Ama manevi olarak yipratan bir hayatiniz var bu cok iyi anlasiliyor. Siz dertlerinizi konu acin sizede yol gosterici yorumlar gelsin ama icinde bulundugunuz durumla buradaki kariyer yapmak isteyen konu sahibinin durumu apayri. O nedenle daha fazla burda tepki cekmeden usulca herkese iyi geceler dilemelisiniz ve daha fazla yorum yapmamalisiniz.

Pardon ingilizce yazcaktim
Ben dedim ne alaka 🤭
Emin ol ingilizce biliyorlardir.
Benim yasadigim yerde cok fransiz var. Dedigimi anliyor ama bana fransizca cevap veriyor cogu.

Hatta bir gun ev ariyorduk emlakci aradi biz ingilizce konusuyoruz adam fransizca cevap veriyor. Anlasamadik haliyle.
Sonunda akici bir ingilizce ile dedi ki burasi Luksemburg burada sadece 3 dil konusulur Fransizca, Almanca ve Luksemburgca..
Neden ingilizce iletisim kurdugum maile geri dondun ozaman dedim, yuzune kapattim. 🤣

Fransizlar disinda hicbir milletten boyle bir yaklasim gormedik. O nedenle orada yasamanin diger avrupa ulkelerine gore bir tik zor olduguna inaniyorum. Hollanda ile kiyaslanamaz bence. Tabi benim denk geldigim cogunluk boyle ama aralarinda nadir de olsa iyi olanlarina da denk geldik.
Hollanda'da ingilizce iletisim kurmak zor degil.

ben de biri çeyrek 2 dil de var hemen yer değiştiririm valla :rolleyes:
Ya Fransızca zor evet ama 9 yılda ogrenilmeyecek dil yok. Fransızca'nın üstüne İtalyanca ve İspanyolca da öğrenirsin ki birbirine yakın diller. Çoğu kelimeleri ortak, Fransızca bilince anlatabiliyorsun bile az çok. Bence biz daha çok hak ediyoruz ya. Biz gidelim biz biz. Alın bizi Elif'in yerine. Eeeyy Fransaaaa!

9 yıldır burdayım.Evlenip geldim çalışmıyorum.Benim olduğum mahalle türk dolu .Buna rağmen çok zorlanıyorum
Ben ne yapayim ya cevremde hic türk yok,baya kendimi polyanna hissettm su anda 😢
Bence alışmaya sevmeye bakin,dilide bir sekilde öğrenirsiniz er yada gec

En kotu dönersin. Gidip ev borcuna giren arkadaşım da var TR ye dönen de. Bunlar normal şeyler

Öğretmenim ve eşimin işi nedeniyle ücretsiz izne ayrılıp Almanya’ya geldim. Bir yıldır buradayım.3 tane üniversite okuyup yıllarımı sadece bir KPSS için harcayıp geçirdim kazanana kadar canım çıktı diyebilirim ama bana Alman hükümeti burada karın tokluğuna bir iş versin yaşadığım tüm zorlukları unutup mesleğimi bırakıp buraya yerleşirim.Bunu ülkemi sevmediğim için değil kendimi sevdiğim için yapmak isterim tek diyeceğim bu.

Konu sahibi,isiniz iyiyse ve cok guzel bir is ortami olursa bence yalniz olmazsaniz,adaptasyon sureciniz de hizlanir.İlk etapta zorluklar olacaktir.Bunu kabul edin ama sonra hersey rayina oturur.Belki bir evlilik,saglam is ortami vs.
Bende 2019 da almnyaya geldim.Butun herseyi,ailemi,arkadaslarimi birakip.İlk bir yıl,veya bir buçuk yil zor gecti.Ama sonra bulundugum yeri sevdim,buradaki hayati sevdim.Artik zorlanmiyorum eskisi kadar.Ama dili halen öğrenemediğim icin cocuk vs oldugundan dolayi o konuda baya bir moralim bozuluyor.Hollandaca da bildigim kadarıyla zor bir dil ama insan istesin herseyi yapar.

benim aile ozlemimle ,burada zorlanmamla sizin soyledikleriniz ne alaka simdi
Ee sizin zorlanmanızla konu sahibi ne alaka şimdi??
Siz evlenip gitmişsiniz mesleğiniz yok, çalışmıyorsunuz kv ile yaşayıp muhtemelen türk mahallesinden dışarı çıkmamışsınız. Alınmayın ama konu sahibi ile sizin imkanlarınız bir mi? Valla 9 yılda ana dil gibi öğrenilir bence, hele ki çevrenizde bol bol yabancı dil konuşan insanlar varken.

Ee sizin zorlanmanızla konu sahibi ne alaka şimdi??
Siz evlenip gitmişsiniz mesleğiniz yok, çalışmıyorsunuz kv ile yaşayıp muhtemelen türk mahallesinden dışarı çıkmamışsınız. Alınmayın ama konu sahibi ile sizin imkanlarınız bir mi? Valla 9 yılda ana dil gibi öğrenilir bence, hele ki çevrenizde bol bol yabancı dil konuşan insanlar varken.
Orada kömün hayatı yaşıyor, turist olarak giden bile daha çok geziyordur.

Ya Fransızca zor evet ama 9 yılda ogrenilmeyecek dil yok. Fransızca'nın üstüne İtalyanca ve İspanyolca da öğrenirsin ki birbirine yakın diller. Çoğu kelimeleri ortak, Fransızca bilince anlatabiliyorsun bile az çok. Bence biz daha çok hak ediyoruz ya. Biz gidelim biz biz. Alın bizi Elif'in yerine. Eeeyy Fransaaaa!
fransada asgari ücretle eşiyle çalışan bir arkadaşım var banliyö bir yerinde havuzlu villa aldı 30 unda.2 arabaları var bir de şehirden ev alıp kiraya vermişler.türkiye de de tonla malları var kayınbabasının ordan kazanmış.bu kız bir köyden oraya gitti evlenerek ilkokul mezunu çatır çatır fransızca biliyor 2 de çocuk yaptı çalışıyor halaa.içinde olmayanın bahanesi yok dil zor yok bizi dışlıyorlar falan lafff

Hollanda daha kolay bence de, insanlar daha ılımlı, ırkçılık daha az. İnsanlar İngilizce konuşmaktan gocunmuyor. Fransa valla zor insanlar kazma düzeyinde🤦‍♀️
Evet kesinlikle oyle.Bence konu sahibi eline gecen firsati degerlendirmeli.

Bir onceki mesajimda da yazdim fransizlar kendi ulkeleri disinda bile irkcilik yapiyorlar malesef.
Benim bulundugum ulkenin resmi dillerinden biri de fransizca ama rahatlikla ingilizce iletisim kurabiliyoruz. Bircok avrupa ulkesinden insan var ve hepsi ingilizce iletisim kurmaya acik..Kendi yerlileri de öyle.
Ama karsimizdaki kisi Fransiz ise fransizca cevap vermekte diretiyor.. Cok garipler gercekten.:işsiz:

Back
X