yurtdışında yeni bir hayat kurmak

Sosyal hizmet uzmanıyım. Burada çok ihtiyaç olan bir meslek ama tabiki de çok iyi almanca istiyor. Almanca gerektirmeyen de bir çok meslek var teknoloji alanında tavsiye ederim.
Merhaba, ben de 33 yaşındayım ve iki yıl içinde Almanya ya göç düşünüyorum, burada iki yıllık hangi bölümü okuyup gelmem avantajıma olur, bu konuyu kendimce araştırıyorum günlerdir fakat net bir şey bulamadım, eşim de iki yıllık üniversite okuyacak bize hangi bölümleri önerirsiniz, şimdiden teşekkürler
 
Konuyu yeni okudum, öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.

İngilizce ve Almanca biliyorum demişsiniz, bu dilleri gerçekten biliyor musunuz? Yalan söylüyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın, ben iş nedeniyle İngilizce ile hep haşır neşirdim, diziler filmler vb saymıyorum zaten, önceki işim yazışmaların %100 İngilizce olduğu bir kamu kurumu idi. IELTS vs yeterli puanım vardı, yüksek lisans eğitimi için geldim ve ardından çalışmaya başladım. Ama anladım ki ben dil mil bilmiyormuşum, 2 seneye yaklaşacak yeni yeni eh fena değilim diyebilirim. Çünkü yeni yeni politika, psikoloji, tarih vb konular hakkında sohbetler yapabiliyorum ki Türkçedeki gibi olmuyor tabi ki. İş hayatında da en az bu düzeyde bilmek gerekiyor, Türkiye'deki dil bilme anlayışı buraya çok uymadı benim tecrübemde. Ki bu İngilizce sadece, aşina olduğumuz dil. Almanca gibi zor bir dili biliyorsanız gerçekten tebrik ederim sizi.
 
Çok şaşırdım ya
Nereyi tavsiye edersiniz
 
Süpersiniz ben de öyle sizin gibiyim ve gidicem
 
Yıllardır Fransa da yaşayan amcamgil de aynı şeyi söylüyorlar. Yakında temelli dönüş yapacaklar
 
Ben Belcikada yasiyorum merak ettiklerini sorabilirsin
Turkiyede yasayan bi arkadasimin erkek arkadasi Hollandada muhendis olarak is teklifi alip geldi bu ay nisanlanicaklar yakindada evlenirler. Arkadasim ogretmen yesil pasaportu var evlenince ilk 2 yil boyunca devam edicek ogretmenlige ayni andada dil kursu dusunuyo, ki Hollandaya geldiginde cok zorluk cekmemek icin.
 
Bi gurbetci olarak cok sasirdim
Millet akin akin yurtdisina kaciyoken siz Turkiyede
Bu arada ben Almanya’da degilim Belcikadayim belki cok gecerli sebepleriniz vardir
 
Hiçte abartmıyorsun bence.
Türkiyedekiler sanıyorki sadece biz açlıktan kırılıyoruz geri kalan ülkeler halay çekiyo
Ülkemde canım ülkem
Evet avrupadada eskisi gibi bir hayat yok. Hersey pahalandi. Hadi biz genciz ama mesela annemden ornek veriyorum
1200 euro maas aliyo 525 evin kredisi, elektrik 100 su 60 doktor ilac masrafi iste ev vergisi ekstra masraflar derken ay sonunu zor getiriyor.
Ama herseye ragmen kafasi rahat, yanliz yasayan birisi kimse ne kotu laf der nede kotu bakar. Korkarak cikmaz disari. Ben Turkiyeye tatile gelince sokakda kendimi hic guvende hissetmiyorum. Ulkemiz guzel hos ama Türkiye'de yasamak gercekten yurek ister (maddi acidan harici)
 
Yıllardır Fransa da yaşayan amcamgil de aynı şeyi söylüyorlar. Yakında temelli dönüş yapacaklar
Fransanin hic ama hic guvenilir refah bi ulke olmadigini bitek ben dusunuyorum saniyodum... Ha Fransa ha Turkiye hatta Turkiyeyi tercih ederim siz dusunun artik Fransanin nasil biyer oldugunu
 
Şaka mısınız acaba. Türkiye sanki çok farklı
 
Sağlık ile ilgili olabilir. Ya da yazılım kursları tavsiye edebilirim.
 
Erkek arkadaşınız iş bulursa sizin family reunion vizesiyle çalışma izni alabilmeniz için evli olmanız gerek. Biz 2 yıl önce yaptık. Eğer orda tanıdıklarınız varsa adaptasyon daha kolay oluyor yani sosyalleşmem açısından, sıkılınca dışarı çıkıp iki çift laf edebileceğiniz biri olması açısından. Yurtdışında doğum yaptım onu da tavsiye ederim, herkes sağlık sistemine sallıyor ama ben basic olsa da kaliteli bir hizmet aldığımı düşünüyorum doğum esnasında. Detaylı sorunuz olursa yardımcı olabilirim
 
Bütün şehirlerin ayni olduğunu düşünmüyorum. Ege bölgei şehirleri hem çok güzel hem daha sakin. Benim bulunduğum yer de öyle. İç anadoludayim biraz muhafazakar bir şehir de ama inanın kimsenin kimseye zararı yok kimse kimsenin giydiğine karışmaz laf etmez ya da dediğim gibi benim bulunduğum semt öyle
 
Şaka değilim. Almanya’da doğup büyümüş biri olarak merak edenlere bilgi verdim. Türkiye ile kıyaslama yapmadım. Sadece okumak yetmiyor anlamak da gerekiyor.
Tamam gözüm millete gelmeyin mesajı verirken boşuna düzeninizi bozmayın burası daha kötü deriz normalde ama bazıları anadilini unutunca anlam karmaşası yaşanabiliyor normaldir
 
O konuda haklısın. Avrupa'yı geç Afrika'da bile bizim erkeklerin sapıklığını bulamıyorum
Akşam 10 da rahat rahat dışarı çıkıyorum. Paylaço kıyafetiyle bile gezsen kimse napıo bu demez.
Türkiyenin dindar olamayıp dindar geçinmesi beni bitiriyo
 
Klda okuduğum en çok yanlış bilgiler içeren topik bu olmuş sanırım. Mesela kanadada asla suç otanı sayılı değil hatta gayet de yüksek, random bıçaklama vakaları dahi oluyor en uç olarak bence. Öncelikle o pembe gözlüklerimizi kırdılar. Artık dünyanın hiç bir yeri refah ve huzur içinde değil. Bu beklentiyi bırakmak lazım.

Sevgiliniz ile birlikte vize almak için evli olmanıza gerek yok. Partner olarak da aynı vizeyi alabilirsiniz. Ülke ve sevgilinizin iş vizesine göre sizin vizeniz de değişiklil gösterir o nedenle net bir şey söyleyemem.

Bundan 5 yıl önce türkiyeden bankacılar harıl harıl hollandada iş bulup gidiyorlardı. Bence bir araştırın. Zatem sözleşmeli personelsiniz. Gidip birkaç yıl yurtdışını deneyip geri bile dönseniz benzer bir iş bulabilirsiniz.

Ben hayatta fırsatların değerlwndirilip değişikliklere açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şehirde tüm hayatıml geçirmiş olmayı hiç istemezdim. Ülke de değişyirdim kıta da. Hala da başka yerleri deneyebiliriz kafasındayım.
 
İsviçrede mi yaşıyorsunuz ne güzel zamaninda dedem oraya çalışmaya gitmiş tomarlarla geliyormuş keşke oradan mülk alsaymış buraya yatırım yapacağına
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…