Yurtdışından getirilen hediyeler

Büyük ihtimalle o kadar kişiye hediye aldıkları için ucuz tutuyorlar ki haklılar gel git zaten bi sürü para .Bizim insanımız aaa yurt dışında kesin çok para kazanıyor hediye nerede kafasında.Ee her geldikçe de bekliyorlar demekki hediyeyi.Bu yüzden mecbur hissediyor olabilirler.

Eşimin dayısı yurt disindan gelirken hediye getirir her geldiğinde güzel şeyler olur genelde ( bıçak seti , blender , şemsiye) alakasız ama işe yarar şeyler.En son yazın geldiğinde kaligrafi ile kütüğe yakarak yazı yazdırdım çok hoş bişey oldu. Eşi ve kendi ismini yazdırdım hatta salon mobilyalarina baktım uygun bir şey olsun diye o tonda yaptırdım konsolun üzerindeki objelere uygun oldu ve herkes çok beğendi lakiiiin dayimiz hediyeyi açtı beğendi ve beni öperek teşekkür ederken beni şoke eden o cümleyi kurdu " gider gitmez bahçe kapısına hemen asacağım çok sağol yeğenim " ve ben hediye işinden artık vazgeçtim en azından dayiya ... Türk kahvesi ve lokum yeterli burayı hatırlatır birde köme (cevizli sucuk) otantik olur bence ...

Bence toplama kıyafet bile getiriyor olabilirler sırf adları aldı olsun diye
Onun yerine çikolata getirseler daha hayırlı resmen

Peki siz bu hediyeler karşılığında onlara bir şeyler alıyor musınuz

Şahsen burdan Türkiyedeki akrabalara artık hediye götürüyorum. Malum begenilmiyor. Sokaktan parayi topladığımız için beklentiler Iphone, tablet gibi ufak tefek şeyler işte. Gurbetçilerin hatası. Eskiden ne getirilse kıymeti bilinirdi yinede hatır için. Artik o da yok. Almayin kardeşim. Türkiyede onun yerine bir bardak mısır alın daha iyi

Türkiyede kimse bana hediye almiyor ben nicin alayim ki ?!
Hem herseyin daha güzeli var zaten Türkiyede.
Bizim cok pahali bulup kendimize almadigimiz lindt cikolatalari Turkiyede benzicilerde satiliyor :)))

o psikolojiye biz de girdik,annemin halası Almanya'da. durumları da iyi..
saçma sapan kıyafetler getirirdi,sinir olurdum. senden bişey bekleyen isteyen yok ki.. ille alacaksan çikolata falan getir o yeter. bosbol,şekli şemali olmayan abuk sabuk kumaşlar.hani sanki bunlar ne olsa giyer, nasılsa bunlar bundan anlar der gibi..
hiçbir begenme belirtisi göstermeye göstermeye en sonunda kesti o da almayı da kurtulduk.

"Laf olsun,elim boş gitmeyelim,ayıp olur,arkamızdan konusurlar" diye düşünüyorlardir.
Bu hafta KKda bu cümleyi üçüncü kez yazacağım, kendimi tekrar edeceğim ama ... Ben de yurtdışından gelirken 1 Euro'luk şaraplardan alıyorum isteği olana
Ya da Belçika'dan çikolatacidan cikolata almiyorum da bakkaldan ucuz bir şey aliyorum . Sonuçta Belçika çikolatası mi Belçika cikatasi
Ya da iki yakın arkadaşım var. Onlara Paris'te hediye almak istedim. En kötü şeyi alsam otuz lira tutuyordu. Ben de çok daha ucuz ve euro kullanmayan Bulgaristan'da üstünde Eyfel kulesi olan defter falan aldım, 5-10 Türk lirasina
Keşke durumum olsa herkese en güzel şeyleri alsam ama fakirim. Kıt kanaat gitmişim zaten
Hicbirsey almasan da...
Bekliyor insanlar ya. Bir de elin boş,güzel olmuyor çok...

Bende yurtdışında yaşıyorum,kendim gidemiyorum ama abim yada esi Türkiye döndüğü zaman bir arkadasım var her seferinde muhakkak biseyler gönderirim. Ama ben normal hayatimda da bisey alirkan ihtiyaç duyulan yada istenen şeyi alırım onun için karşımdaki ne istediğini söyleyene kdar bırakmam,ha baktım söylemiyor en sevdiği şey neyse genelde onu alir yollarım. Muhakkak ise yarayan şeyler olmali yoksa param ve emeğim çöp olur yazik olur. Sizin yerinizde olsam bidaha ne istediğimi söylerim.

İnsanları zehirlemeyin de.

İnsanları zehirlemeyin de.
Hahaha:)
Şarabı bana sipariş verenlere alıyorum.
Sipariş veren derken 'ooo bilmemnereye gidiyorsun, bize de votka alirsin' falan diyen, ama bunu derken bana bir ödeme yapmayan, sırf kıt kanaat imkanlarımı zorlayarak bir yere gitmişim diye onlara hediye almak zorundaymisim gibi davranan ' arkadaşlarima' alıyorum.
İnşallah zehirlenmezler bir gün ^^
Ve inşallah 'canim benim alırım tabii ama sen öncesinde ne kadar butcen varsa ver, ben ona göre alır üstünü sana getiririm' diyecek özgüvene sahip olurum bir gün, kimse zehirlenmeden

Bunun aynini biz yasiyoruz her yaz Almanyadan gelen akrabagmiz yapiyor ne tur kiyafet olduklarini tahmin edebiliyorum etiketsiz saten hickimseye olmayacak gomlek desen bir yaka masallah xxxl yada xs bedenler oyle baskasina versen o bile giymez nerden aldin bunlari der temizlik bezi yapsan o bile olmaz su cekmez :))

Almayın bir şey niye zorunda olasınız ki. Hediye zaten karşılığını versinler diye alınmaz. İşinize yarıyor olsa hadi neyse minnet duyduğunuz için alırsınız da bunda öyle bir şey de yok, hatta aldıkları hediyelerle alttan alttan sizi aşağıladıklarını düşünüyorsunuz sanırım. Gerek yok bana kalırsa.

O kadar tatlı cevap verdin ki ne diyeceğimi bilemedim :) almaya devam et,hayır biri zehirlense de artık istemeseler imkanınız zaten pek yok zorlamasalar artık

Kaarsilik olarak ise yaramaz hediyeler alirdim. Sonucta onlar da ne getirdigini farkindadir . Soyle kiloyla satilan kiyafetler oluyor ya 1 kilo alin bedene bile dikkat etmeyin. Verin ellerine. Bitti gitti.

Yaa al bendende o kadar yemın ederim. Hatta ben ortay bi tez cıkarmıstım. Valla bu avrupalılar gidiyolar primarktan (buranın LCW dha ucuz daha dıgrusu “bit pazarında sıfır ürün satan yer” ) 1 euroya birer tişört gömlek 1 er euroya iki çikolata alıp getiriyolar. Biz napıyoruz nasınısatiim 1 er kg tereyag (50₺) yok tuluö peyniri yok gömlek. Tamam helal hoş olsun her sene gelirler onlar gelmeden buzdolabı difrizi doldururum yicek seyler olsun diye. Hergün ay bugün ne yemek yapsam derdi bitmez. ( biz hiç avrupaya gidemiyoruz yiyip içemiyoruz haksızlık bu :))) birde ne oluyo eşimle onları gezdirmeye cıkıyoruz en aşağı 150 - 200₺ lik masraf. Ulem bunlar tl’nin 6,5 katı değeri olan paranın memleketinden geliyorlar. Hiçte ellerini ceplerine atmazlar. İnanın artık yazın yurt dışından yatılı kimse gelmesin istiyorum daha bi kaç senelik evliyim nevresim yıkana yıkana sündüğünden yeni takımlar aldım evime. Birde hep yazın geliyolar arkadas tamda evde don kilot gezmem gereken mevsimde ben başörtüsüyle dolaşmak zorunda kalıyorum. Valla arkadas bi ben böyle düşünüyorum derdim ama yoo yalnız değilmişim he bide dipnot onlr bize 1 euroluk çikolata getiriyolar ya bizde onlara bimden çekirdek alsak olmuyor mu?? :))

Ya da madem öyle biz burda atıyorym 100₺ hediye aldık cerez merez onların bize harcadıkları 2,5 euro :) bunları açık dille söylüyorum diye hesapcısın falan demeyin nolur onu en son ben yaparım. Hesap kitabı kafaya takan biri olsaydım evime yatılı kabul etmezdım yada onlar geldiği vakıt tatıle kacardım gibi gibi. Her seferinde de allah razı olsun cık güzel agırladın derler bana emmmaaa böyle de bi gerçek var ortada işte onu napciZ

Valla söylüyoruz hiç gerek yok kimse giymiyor herkes kendi zevkine göre alıyor diye ama yinede getiriyorlar
Onlar gelince giyin o getirdiklerini görünce almazlar belki orda ucuz diye bizimkiler mikser vs getirirlerdi çay oraya burdan gidiyor oraya kaliteli gidiyor ama artık herşey menfaate dönüşmüş günlerce bizi otel gibi kullanırlardı.
Şimdi annem yaşlandı eve kabul edemiyor çünkü yengemler tatile geldik diye annemi kullanırlar.
Herkesinkini bilmem de bizimkiler çok tuhaf kendilerini çok üstün görüyorlar onlara hizmet etmek zorundaymışız gibi ve çok para hesabı yapıyorlar biraz da menfaatçiler anneanneme bakmadılar o yaşarken gelmediler transit memlekete uçtular öldü anneanne babamın babası da vefat etti ona da bakmadılar annemde kabul etmiyor artık .
Hediye de Yok tabi görüşürüz ama memlekette falan hediye vermezler o çaylar vs otele vereceklerine bizeymiş aylarca kalırlardı o hizmetler alışveriş yaparlardı taşırdık birde babam onlar gelince bizi döverdi kardeşimi beni annemi

Evleri var İstanbul da boşaltın gelip gittikçe kullanın dedik kötü olduk kira alıyorlar işlerine gelmiyor gelince evi kim temizleyecek
Kıyafeti burdan alıyorlar genel de eğer kötü birşeyler alıyorlarsa giyin görsünler

ucuz seyler ve parfum

valla sizin parfüm anlayışınız nedir ben bilemem ama zara'nın parfümleri 007'nin parfümleri ablamın yaşadığı ülkede oldukça uygun fiyatlı.. ha sizin parfümden kastınız burberry - chanel - emporio armani falansa bilemedim şimdi..

sizin daha parlak fikirleriniz varsa onları da bilmek isterim ayrıca çünkü konu sahibi gerek yok dediği halde incelik yapmak adına o hediyeler gelecek..

O ise yaramaz esyalarin ise yaramadiklarinin bence cok iyi farkindalar ama sirf yurtdisindan getiriliyor diye bir havasi olduguna inanmislar. Klasik gurbetci tavri, bende gurbetciyim cok iyi bilirim o yuzden. Birde ucuz seyleri doldurup koca bir poset yaparlar ki cok sey alinmis havasi yaratilsin. Getirdikleri cikolatalar hangi marka acaba :) tr dekiler sirf yurtdisindan geliyor diye en dandik cikolatalari, sampuanlari falan kaliteli zannedecek sananlar varda.. bence hediye almayin, onlarda artik getirmez. En kesin cozum yolu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…