Yurtdışından getirilen hediyeler

Onlar kuruşu kuruşuna hesap yapıyor yani bizim akrabalar öyle
Demekki sırf bizimkiler değilmiş acayip para hesabı yapıyorlar bizim de gitme imkanımız var evimiz küçük diyorlar e yazın 7 çocuk siz bize sığdınız ya amcam köye ev yaptırdı babama balkonda yatarsın abi dedi .
Biz onlara yatak odasını veriyorduk hiç teklifsiz yengem gelince oraya yatar üst düzey ya Euro pahalı ya banane köyde de heryeri üstlerine yaptılar bakmadıkları yaşlıları yazın özledikleri için gözlerini boyayıp anneannem yavrularım diyip öldü ölünce yengem köyde kestane partisi yaptı biz cenazeyle uğraşıyoruz o geldi keyfini düşünüyor.
Bir kere gidecektim omların olduğu memlekete otel de kalacaktım yazdım cvp yok istek yapınca kolay gidiliyor ya.
Anneanneme dedeme bakmadılar evler küçükmüş .
Gelincede biz tatile geldik diyorlar
Hep menfaat olmuş
Beni otel gibi görene kullanana kapım kapalı
özleyen olursa özlersem hoş vakit geçirmek isterlerse para pul önemli değil
Gelsinler kalsınlar

Ha birde bunlar hiç memnun deildir kaldığı ülkeden ama ne hikmetse gel ozaman dediğin zaman gelmez hep seneye der sene birtürlü gelmez
Öyle bir kötülerki yaşadığı ülkeyi sırf sen oraya gitme diye geçim yoktur hayat pahalıdır Türkiye daha ucuzdur tabi euro kazanıp tl öderse ucuz olur
Sanırsın bir Etiyopya bir sudan
Ama birde bakarsın gerçek yaşayanlara tam birsosyal devlet olduğunu anlarsın kaldıkları yerin 100 euroyla nasıl 2 araba doldurduklarını görürsün markette
Hemen euroyu tl çevir meyin 100 birim olarak düşünün sen 100 lirayla ne alıyorsun koca bir hiç
Onlar 1 euro ya aldığı şey senin 1 liran ona göre

Gel ozaman buraya neden gelmiyorsun türkiyeye az kazanıyorsan

Bisey istermisiniz diye sorduklarinda sizde cikolata.kahve gibi seyler soyleyin ozaman hem.uygun fiyatli teyzem mesela cikolata kahve peynir "hollandanin meshur cok severim' :) getirir yenecek seyler ziyan olmuyor :)

Yok canım o sen oraya tatile gidersin vs diye ağız yapıyorlar .
Yengemde kötüler kötüler
Bizim orası şöyle medeni vs der
Az önce yazdım ya arkadaşımla gidecektim istek yaparmısınız dedim ses Yok
Yaşar ın dediği gibi;”:
Yaz yaklaşınca düştü akılları başa
Aramazlar yaza doğru ararlar bizi havaalanından al bavullarını taşı taksi parasını ver evde hizmet et onların gelmesi bizim için şerefmiş öyle demişlerdi
Biri de anneme x imiz kölemiz diyordu çocuktum kadın ikide bir öyle diyordu.
Tüm akrabalar gelir kalırlardı
Sen gitmeye kalk bakalım
Değil yurt dışına memlekette yer Yok bir evimiz vardı yıktırdılar.
Orda balkonu gösteriyorlar işte abi yatarsın diye.

Kizlar ben de baska türlü yasadim bu durumu.
Ben evlendim geldim yurt disina.
Ilk seneler gittigimde akrabalar hele ki kizimla yasit esimin kuzeninin kizina türlü türlü kiyafet cikolata götürdüm.
Ben büyüklerden ziyade kücüklere kiyafet aldim, büyüklere cikolata getirirdim.
Evladima ne aldiysam aynisindan aldim, bir iki sene götürdüm ama yurt disindan geliyorum diye degil, kücüge icimden gelirdi hediye almak. Bir de kizima almadim ona aldim bazi seyleri ben hep bulurum diye mesela, ne olursa olsun cocuk giyim almanyada bende daha kaliteli. Neyse iki sene getirdim sonra bir baktim karsilik diye görmedim ama insan kendi evladi da deger görsün istiyor.
Ben onlara deger verip cocuguna sevindirmelik getirirken bir lolipop dahi kizima vermislikleri yok, ne bileyim biz aynisindan ona da alalim arkadas olurlar derdindeyken ayni apartmanda evlerine bile davet etmezledi biz hediye verirdik kapidan.
Kimsenin evinde kalmadik.
Kimseye birsey ismarlatmadik. Hatta evlerinden iki araba olmasina ragmen, bosta olmalarina ragmen biz hep taksi tutup evimize gittik. Asla karsilamazlardi bile.
Benim ki evlat degil mi dedim, ben aliyorum seviyorum onlari ama dedim deger vermiyorlar bize cok belli.
Simdi cikolata dahi getirmiyorum.
Siz de size deger vereni ayirt edin ona göre karsilik verin.
Ben ilk zamanlar evlenen arkadasima ev hediyesi aldim mesela, o bana ne cocuguma ne de baska bir güzel günüme bir karsilik vermedi.
Ben gidip en iyisinden paket yapip götürürdüm. Yurt disindan gelirken mecburi gibi oluyor galiba.
Kimseye de kurus ödetmisligimiz evinde dahi yemisligimiz yok. Istemem kimse bana masraf yapsin.
Ama en azindan kizima iyi davsansalar o da cocuk sonucta, bir sacma sekerle ya da oyuncakla gönlünü alsalar getirdiklerime deger. Iclerine sinsin ilk sene getirdiklerim, giydirdiklerini de gördüm, benim aldigim kiyafetler anne bebek dergilerine cikan kiyafetlerdi. Kizima karsilik bekledim arkadas bu konuda hic yalan söyleyemem en azindan arkadasligini bekledim. Oynatladilar bile yasitiydi bir de.
Elim bos icim rahat gidiyorum.
Ohhhh dünya varmis, o valizleri tasirken kollarim kopuyordu.
Deger verene verin, onu da anlarsiniz.

Misafire değer vermeyi çok yanlış anlamışlar senin gelmeni hayatta istemezler çıkarcı kötü niyetliler

Yapmayin cidden ya, deger verene verin.
Ne ayip. Biz paramiz varsa cikariz tatile, milletin evinde kalacaksam yakinim dahi olsa otururum evimde gitmem. Taksi tuttuk hep.
Diyorum ya bizi asla birak bes dakikalik yoldan almayi, karsilamazlardi bile, biz giderdik ayaklarina hosgedinize. Ama onlar bize gelirlerde aynisini yapicam der esim.
Benim icimden cikolata dahi getirmek gelmiyor. Kizima bir seker almisliklari yok, daha da kendi evimizde biraktigimiz oyuncaklari alma derdindelerdi. Durumlari vardi yani yok degil.
En rahat böyle, deger verene deger vermek.

Babam bir de onlara artistlik olsun diye döverdi bizi
Bir kere 9-10 yaşındayım onlara kahvaltı hazırlıyor annem ekmek alıcam kaç ekmek dedim diye dövmüştü aldığımız ekmeği duyuruyormuşum ne bileyim ben hala anlamadım dur arayıp sorayım babama o gün beni niye dövdü

Ay babanin ayibi o harbiden. Niye yani.
Ben de gurbetciyim ama o akrabalarinizin yaptigini yapmam, ki o evde kalirsak esim gider alirdi ekmegi düsünüyorum da.
Ay almayin evinize cidden, görmemisler. Misafirlik o degil, eminim yani.

Ay babanin ayibi o harbiden. Niye yani.
Ben de gurbetciyim ama o akrabalarinizin yaptigini yapmam, ki o evde kalirsak esim gider alirdi ekmegi düsünüyorum da.
Ay almayin evinize cidden, görmemisler. Misafirlik o degil, eminim yani.
Birde ben üniversite ye gidiyordum babamın şirketi iflas edince onlardan 100 bin şilin almış ne kardeşimin ne benim haberim var yer açtı o Sıra batırdı
Biz okuduk kardeşimle onların çocuklar okumadı
Biz onla okumuşuz ki burslarımız vardı okulda ben notlarımı sattım istanbul dan ürün götürdüm sattım
köydeki arsamız daha fazla eder üstüne ev yaptılar 1999 da almış ödeyemedi daha doğrusu köydeki halkımdan veririm dedi.
6bin Euro yapıyor
Onlar parayı çar çur ediyordu köye havuzlu ev yaptırıyorlar babam onlara sanayiden yatırımlık yer aldı her sene 40 bin kirasını alıp veriyoruz yani muhtaç değiller
Bizim herşey gitti annem 2 bini verdi arada yine veriyor borç sonuçta biz köydeki yeri veririz diye düşündük üstüne alacağımız olacak.
Şilin Euro’ya döndü
Euro arttıya bunlar bizi ezmek için telefon edip 7 bin Euro borcunuz var dediler
Faiziyle vereyim dedi annem

annem tamam ödeyeceğim dedi rengi attı emekli maaşından Euro yapıyoruz

Ben çalışsam şu an kredi çeleceğim eşime diyemem
Tamamen amcamın babamın yaptığı şey haberimiz bile Yok amcam kimlere para kaptırdı babam da köydeki yeri zaten almışlar bir de yengem annemi rahatsız ediyor

aynısı bizde var.adam benim tarzımı biliyor büyük beden kıyafetler abuk subuk gece kıyafetleri.çoğu etiketli ama mağazanın kalmış mallları gibi.çocuklara gelenler kaliteli allah var.eşime gelenlerde güzel.ama bana gelenler çok garip.50 bden 48 beden.giymiyorumda.sonra bi arkadaş tekrar ver dedi.onu yapamadım.ama bu sene işte ayrı ayrı hediyeler aldım aile fertlerine kadına aldığım iki üst kıyafeti küçük beden aldım.hediyeyi verdim çıktım.normalde denetirimdim ısrarla işte değiştireyiyim beğendemediysen yada rengi hoşuna gitmesiyse vs gibi.kendime ne alıyorsam aynı titizlikle alırdım.artık yok akıllandım

yurtdisindayim
cocuklara kiyafet alirim. yegenime ne alirsam ayni magazadan alirim. kuzenlerimin cocuklarina, arkadaslarimin cocuklarina, eski esimin yegenlerine alirdim .... artik almiyorum.
anlamiyorlar...
bir güler yüz görmedim. siz de bir kek yapin aksam caya, kahvaltiya davet edin ama yok.
....ve göze az gelebilir fakat bir cok kisi oldugu icin baya tutuyor bunlar.

büyüklere cikolata aliyorum genellikle.
bazende resmen sunu getir bunu getir diye siparis veriyorlar ona ayri sinir oluyorum sanki burda para basiyorum.
tek basima calistigimi biliyorlar. artik kimseye ben geliyorum demek istemiyorum.
eli bos gitmeyi sevmem, hediye almayi, cocuk sevindirmeyi severim, gönlüm zengindir fakat artik beni kullandiklarini düsünüyorum.

ayrica cogu arkadaslar yazmis burdan sesleniyorum gelmek isteyen herkese kapim sonsuz acik avusturyadayim... davetiye cikaririm sorun yok. samimiyim.

Ben de yurtdışındayım.burda büyük bedenler genelde satılamayan sepetlere konulup dışarda satılan ucuz ürünler oluyor.veya outlet gibi yerlerde satılamamış ürünleri topluca alıyorlardır.sakın karşılığında hediye falan almayın.

yurtdışında ihtiyacı olanlar için bir yerlere eşya bırakırlarmış ,
teyzemler söylemişti , sanırım oralardan alıp getiriyorlar ,

yurtdışında ihtiyacı olanlar için bir yerlere eşya bırakırlarmış ,
teyzemler söylemişti , sanırım oralardan alıp getiriyorlar ,
Yok yok o kadar da degildir :) kapali bi contqiner gibi bisey o oraya posetlenip atiliyor kiyafetler, ordan cikarip alip getiremezler sanirim :)

Ama burda dedigim gibi zaten guzel degil ortalama kiyafetler (Gap, Gant,Tommy Hilfiger almiyorlarsa :) ) cok kotu. Dedim ya hayat gibi kiyafetler de monoton burda :)

Konu sahibi cagirin caya, yanina bi kek. Yurtdisinda en cok sohbet muhabbet ozlemislerdir eminim (( hediye alirsaniz da kucuk bisey alirsiniz yine.

isim yazdirdiniz diye bahce kapisina asarim demis
oyle bisey sanmistir
hakli da , evin icinde esimle benim adimin yazdigi biseyi niye tutayim
isimlerimizi biz de eve gelenler de biliyor sonucta
kotu niyetli degil bence dayiniz :)

isim yazdirdiniz diye bahce kapisina asarim demis
oyle bisey sanmistir
hakli da , evin icinde esimle benim adimin yazdigi biseyi niye tutayim
isimlerimizi biz de eve gelenler de biliyor sonucta
kotu niyetli degil bence dayiniz :)
Yani dediğiniz doğru tabi ama adamın evindeki mobilyaları görmek için tüm profilini inceledim eşi yabancı isminin yazılışını öğrenmek için baya bir uğraştım ( antin kuntin bir ismi var :) ) ben salonu düşünerek aldım diye zoruma gitmişti . O adam ne bilsin fikrimi herkesin zevki farklı sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…