Kavimlergocu
Beni kıskananlar çatlasın çekemeyen halat taksin🌺
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 25 Ağustos 2016
- 5.917
- 8.323
- 248
Onlar kuruşu kuruşuna hesap yapıyor yani bizim akrabalar öyleYa da madem öyle biz burda atıyorym 100₺ hediye aldık cerez merez onların bize harcadıkları 2,5 euro :) bunları açık dille söylüyorum diye hesapcısın falan demeyin nolur onu en son ben yaparım. Hesap kitabı kafaya takan biri olsaydım evime yatılı kabul etmezdım yada onlar geldiği vakıt tatıle kacardım gibi gibi. Her seferinde de allah razı olsun cık güzel agırladın derler bana emmmaaa böyle de bi gerçek var ortada işte onu napciZ
Demekki sırf bizimkiler değilmiş acayip para hesabı yapıyorlar bizim de gitme imkanımız var evimiz küçük diyorlar e yazın 7 çocuk siz bize sığdınız ya amcam köye ev yaptırdı babama balkonda yatarsın abi dedi .Yaa al bendende o kadar yemın ederim. Hatta ben ortay bi tez cıkarmıstım. Valla bu avrupalılar gidiyolar primarktan (buranın LCW dha ucuz daha dıgrusu “bit pazarında sıfır ürün satan yer” ) 1 euroya birer tişört gömlek 1 er euroya iki çikolata alıp getiriyolar. Biz napıyoruz nasınısatiim 1 er kg tereyag (50₺) yok tuluö peyniri yok gömlek. Tamam helal hoş olsun her sene gelirler onlar gelmeden buzdolabı difrizi doldururum yicek seyler olsun diye. Hergün ay bugün ne yemek yapsam derdi bitmez. ( biz hiç avrupaya gidemiyoruz yiyip içemiyoruz haksızlık bu :))) birde ne oluyo eşimle onları gezdirmeye cıkıyoruz en aşağı 150 - 200₺ lik masraf. Ulem bunlar tl’nin 6,5 katı değeri olan paranın memleketinden geliyorlar. Hiçte ellerini ceplerine atmazlar. İnanın artık yazın yurt dışından yatılı kimse gelmesin istiyorum daha bi kaç senelik evliyim nevresim yıkana yıkana sündüğünden yeni takımlar aldım evime. Birde hep yazın geliyolar arkadas tamda evde don kilot gezmem gereken mevsimde ben başörtüsüyle dolaşmak zorunda kalıyorum. Valla arkadas bi ben böyle düşünüyorum derdim ama yoo yalnız değilmişim he bide dipnot onlr bize 1 euroluk çikolata getiriyolar ya bizde onlara bimden çekirdek alsak olmuyor mu?? :))
Gel ozaman buraya neden gelmiyorsun türkiyeye az kazanıyorsanBüyük ihtimalle o kadar kişiye hediye aldıkları için ucuz tutuyorlar ki haklılar gel git zaten bi sürü para .Bizim insanımız aaa yurt dışında kesin çok para kazanıyor hediye nerede kafasında.Ee her geldikçe de bekliyorlar demekki hediyeyi.Bu yüzden mecbur hissediyor olabilirler.
Yok canım o sen oraya tatile gidersin vs diye ağız yapıyorlar .Ha birde bunlar hiç memnun deildir kaldığı ülkeden ama ne hikmetse gel ozaman dediğin zaman gelmez hep seneye der sene birtürlü gelmez
Öyle bir kötülerki yaşadığı ülkeyi sırf sen oraya gitme diye geçim yoktur hayat pahalıdır Türkiye daha ucuzdur tabi euro kazanıp tl öderse ucuz olur
Sanırsın bir Etiyopya bir sudan
Ama birde bakarsın gerçek yaşayanlara tam birsosyal devlet olduğunu anlarsın kaldıkları yerin 100 euroyla nasıl 2 araba doldurduklarını görürsün markette
Hemen euroyu tl çevir meyin 100 birim olarak düşünün sen 100 lirayla ne alıyorsun koca bir hiç
Onlar 1 euro ya aldığı şey senin 1 liran ona göre
Misafire değer vermeyi çok yanlış anlamışlar senin gelmeni hayatta istemezler çıkarcı kötü niyetlilerYok canım o sen oraya tatile gidersin vs diye ağız yapıyorlar .
Yengemde kötüler kötüler
Bizim orası şöyle medeni vs der
Az önce yazdım ya arkadaşımla gidecektim istek yaparmısınız dedim ses Yok
Yaşar ın dediği gibi;”:
Yaz yaklaşınca düştü akılları başa
Aramazlar yaza doğru ararlar bizi havaalanından al bavullarını taşı taksi parasını ver evde hizmet et onların gelmesi bizim için şerefmiş öyle demişlerdi
Biri de anneme x imiz kölemiz diyordu çocuktum kadın ikide bir öyle diyordu.
Tüm akrabalar gelir kalırlardı
Sen gitmeye kalk bakalım
Değil yurt dışına memlekette yer Yok bir evimiz vardı yıktırdılar.
Orda balkonu gösteriyorlar işte abi yatarsın diye.
Yok canım o sen oraya tatile gidersin vs diye ağız yapıyorlar .
Yengemde kötüler kötüler
Bizim orası şöyle medeni vs der
Az önce yazdım ya arkadaşımla gidecektim istek yaparmısınız dedim ses Yok
Yaşar ın dediği gibi;”:
Yaz yaklaşınca düştü akılları başa
Aramazlar yaza doğru ararlar bizi havaalanından al bavullarını taşı taksi parasını ver evde hizmet et onların gelmesi bizim için şerefmiş öyle demişlerdi
Biri de anneme x imiz kölemiz diyordu çocuktum kadın ikide bir öyle diyordu.
Tüm akrabalar gelir kalırlardı
Sen gitmeye kalk bakalım
Değil yurt dışına memlekette yer Yok bir evimiz vardı yıktırdılar.
Orda balkonu gösteriyorlar işte abi yatarsın diye.
Babam bir de onlara artistlik olsun diye döverdi biziYapmayin cidden ya, deger verene verin.
Ne ayip. Biz paramiz varsa cikariz tatile, milletin evinde kalacaksam yakinim dahi olsa otururum evimde gitmem. Taksi tuttuk hep.
Diyorum ya bizi asla birak bes dakikalik yoldan almayi, karsilamazlardi bile, biz giderdik ayaklarina hosgedinize. Ama onlar bize gelirlerde aynisini yapicam der esim.
Benim icimden cikolata dahi getirmek gelmiyor. Kizima bir seker almisliklari yok, daha da kendi evimizde biraktigimiz oyuncaklari alma derdindelerdi. Durumlari vardi yani yok degil.
En rahat böyle, deger verene deger vermek.
Babam bir de onlara artistlik olsun diye döverdi bizi
Bir kere 9-10 yaşındayım onlara kahvaltı hazırlıyor annem ekmek alıcam kaç ekmek dedim diye dövmüştü aldığımız ekmeği duyuruyormuşum ne bileyim ben hala anlamadım dur arayıp sorayım babama o gün beni niye dövdü
Birde ben üniversite ye gidiyordum babamın şirketi iflas edince onlardan 100 bin şilin almış ne kardeşimin ne benim haberim var yer açtı o Sıra batırdıAy babanin ayibi o harbiden. Niye yani.
Ben de gurbetciyim ama o akrabalarinizin yaptigini yapmam, ki o evde kalirsak esim gider alirdi ekmegi düsünüyorum da.
Ay almayin evinize cidden, görmemisler. Misafirlik o degil, eminim yani.
Yok yok o kadar da degildir :) kapali bi contqiner gibi bisey o oraya posetlenip atiliyor kiyafetler, ordan cikarip alip getiremezler sanirim :)yurtdışında ihtiyacı olanlar için bir yerlere eşya bırakırlarmış ,
teyzemler söylemişti , sanırım oralardan alıp getiriyorlar ,
isim yazdirdiniz diye bahce kapisina asarim demisEşimin dayısı yurt disindan gelirken hediye getirir her geldiğinde güzel şeyler olur genelde ( bıçak seti , blender , şemsiye) alakasız ama işe yarar şeyler.En son yazın geldiğinde kaligrafi ile kütüğe yakarak yazı yazdırdım çok hoş bişey oldu. Eşi ve kendi ismini yazdırdım hatta salon mobilyalarina baktım uygun bir şey olsun diye o tonda yaptırdım konsolun üzerindeki objelere uygun oldu ve herkes çok beğendi lakiiiin dayimiz hediyeyi açtı beğendi ve beni öperek teşekkür ederken beni şoke eden o cümleyi kurdu " gider gitmez bahçe kapısına hemen asacağım çok sağol yeğenim " ve ben hediye işinden artık vazgeçtim en azından dayiya ... Türk kahvesi ve lokum yeterli burayı hatırlatır birde köme (cevizli sucuk) otantik olur bence ...
Yani dediğiniz doğru tabi ama adamın evindeki mobilyaları görmek için tüm profilini inceledim eşi yabancı isminin yazılışını öğrenmek için baya bir uğraştım ( antin kuntin bir ismi var :) ) ben salonu düşünerek aldım diye zoruma gitmişti . O adam ne bilsin fikrimi herkesin zevki farklı sonuçtaisim yazdirdiniz diye bahce kapisina asarim demis
oyle bisey sanmistir
hakli da , evin icinde esimle benim adimin yazdigi biseyi niye tutayim
isimlerimizi biz de eve gelenler de biliyor sonucta
kotu niyetli degil bence dayiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?