- 25 Ocak 2011
- 541
- 471
- 323
- Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
-
Aynen cocuk tr de dogsa bile cifte vatandas oluyor ama kindergeld islemleri nasil
halloluyor ki? Direk baglaniyor mu türkiyeye bu para..
Kuzugum insallah türkiyeye döner ve daimi mutluluga kavusursunuz
Kizlar bu geburtsurkunde nin türkce tercümesi dogum karnesi,baska adi olmali
neydi bunun tam olarak türkce adi ?
kizlar bu dogum belgesi ne icin gerekiyor? benim bunlardan hic haberim yoktu varya kkda olmasa halimiz harap :) trye dönerken yapmam gerekenleri hic bilmiyorum. rathaus a evlilik onayi icin gidilcek.. peki diger yapilmasi gerekenler neler kisaca tüm liste olsa süper olurdu..
dogum türkiyede olursa alman vatandasi olamiyor saniyordum cift vatandas olabiliyormus.. bunuda daha yeni buradan ögrendim..yani almanyada olursa tamamen alman vatandasi oluyr deilmi cift vatandas deil ?
Anne veya babasi Türk vatandasi olan bebekler Almanya´da dogunca cifte vatandas oluyor, yani sadece Alman degil...
mrb,
bende temmuz 2010 tr gittim evlendim.. suan almanyadayim.. 5 aylik hamileyim bebegin alman vatandasligi olsun diye dogum icin burdayim.. keske okurken alman vatandasligini alsaymisim o zaman burda kalmama da gerek kalmayacakti desenize.. ne kadar hata yapmisim ya cok sinir oldum simdi kendi kendime.. esim de zaten küs suan benimle fikrini degistirmis bebek tr de dogacak diyor bende burda diyorum bakalim hayirlisi..
sen alman vatandasi olmasanda almanyada dogarsa cift vatandasligi alabiliyormuki? eger alamiyorsa türkiyedede yapabilirsin aslinda..
cift vatandasligi alabiliyor bebek.. benim süresiz oturumum oldugu icin
arkadaslar ben rathausa gittim ve sordum ne gerekli diye tr den nisanlimin nüfusunu ve geburtsurkundesini istediler ...ve benden sadece geburtsurkunde istediler ...
tr de evlene bilmek icin ehefähigkeitszeugnis veriyorlarmis onunlada tr de evlenebiliyormussun zorluk cikmadan... nisanlim simdik ordan gönderecek bana bende tekrar rathausa gidecegim ...
hayir canim hicbir sorun olmaz
benimkide kizlik soyadimdi dahada oylesırnaşık şey
slm kizlar ben suan almanyada yasiyorum temeli gitmeyi dusunuyorum ama ailemede cok bagliyim onlarda bana baglilar yani iki arada bir drede kaliyorum esim 9 senedir burda yasiyor halen alisamadi allaha sukur isi felan var durumumuzda cok iyi evde aldik tr den sizce ben ne yapmaliyim bana yardimci olun lutfen icimi icimi yiyorum yapabilirmiyim diye ailem olmadan onlara dayanabilrimiyim diye
Evet kizlik soyadi mavi kartta kalmasi mecburmus.Nasil cikilmissa türk vatandasligindan öylede kaliniyormus Mavi kartta soyad.O yüzden tavsiyem kizlik soyadinizi tasiyin erkeginkini arkasina eklersiniz.Türkiyede bununla her ssk li doktorlara gidebiliyorsun.Ondaki kimlik numarasiyla her islemi yaptirabiliyorsun.Esinizin üzerine sigorta olsanizda ssk bunu bu sekilde kabul ediyor.Ben öyle yaptim.Kücük biryerde yaptirmayin pek bilgileri olmuyor yakinizdaki büyük sehirlerden yaptirin yoksa bizim memurlarimiz pek bilgi sahibi degiller bu konuda mal gibi suratina bakarlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?