Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canim öylede, Türkiye'de yasam gercekten avrupaya göre cok farkli.
Yasamadim gerci ama buna eminim.
Tatilde bile bir sürü ilginc insanlar ve olaylarla karsilasiyorum sahsen.
Tuhafima gidiyor bazen.
Bütün bunlar memleketimizden uzaklastigimiz veya begenmedigimiz icin asla degil.
Sevmek ayri orda yasayabilmek ayri.
Mesela bugün yasadigim bir olayi anlatayim sana.
Bulundugum ülkedeki Türk konsoloslugunu aradim is görüsmesiyle ilgili bilgi toplamak icin, telefona danimarkali bir sekreter cikti.
Kadin cok nazikti, ne yapmam gerektigini kibar bir sekilde anlatti zaten buradakiler öyledir, insanlari azarlamadan yaparlar islerini, ne kadarda stresli olsalar.
Türkiyede bulunan danimarka konsoloslugunu arayip ordan isimi ayarlayabilecegimi söyledi.
Neyse Türkiyeye telefon actim. Telefona cok laubali, adeta beni basindan savmak isteyen bir Türk sekreter cikti. Azarlar bir sekilde "kimle görüseceksiniz hanfendi!!" tarzinda konustu.
Neyse telefonu konusacagim kisiye bagladi. O kiside ayni sekilde sekreter gibi sert dille konustu. CV'imi gönderebilmem icin bir mail istedim verdi. Maildeki harfleri anlamadim tekrar rica ettim "aaa az önce dedimya" diye cikisti.
Ölürmüsün öldürürmüsün.
Ve bu gibi durumlari yasayan tek kisi ben degilim.
Ve buda yasadigim ilk olay degil.

Anlatmak istedigim, ülkene alisirsin, ama ülkenin insanina alismanin zor olacagini düsünüyorum ben. Ama bununda üstesinden gelenler var mi? Var tabiki..
Orda yasamak icin biraz yirtici, tuttugunu koparan ve asla kendini ezdirmeyen biri olmak gerekiyor bence.

sensible sonuna kadar katiliyorum düsüncelerine..
Böyle durumlarda o kisinin ve müdürünün adini iste,sonuc cikacagindan degil ama göz korkutmak amac.
ayni durumlari bicok kez bende yasadim, her gittigim kurumda kavga etmeye baslar olmustum
bi keresinde ikametgah degisimi icin basvurmamiz gerekiyordu, bende acemiyim neyin ne oldugunu bilmiyorum
tr deki evimin nosunu sordu hatirlayamadim, kadin aceleci ve sert bi tavirla cikisti
inanamadim, kendine ne zannediyorlar islerini zorla yapiyorlarsa hic yapmasinlar..
madem burada calisiyorsun isini dogru dürüst yap seviyesizligini kendine sakla,seni burda zorla mi tutuyolar demistim..
herkes nasil sasirdi, cnkü cogu kisi böyle tepki vermiyor

bencede azicik disli olacaksin uyanik gözüceksin yoksa bi havalara giriyolar ki sorma..
bak yine sinir oldum.. Allah hepimize sabir versin.. Kaba saba insanlarada biraz insanlik!

Son düzenleme:
Ya Kizlar hersey iyi güzelde, birseyi gercekten coook merak ediyorum.

Kimse beni yanlis anlamasin lütfen, soracagim sey elbetteki genelleme degil, olamazda zaten, ama klişe yani.

Yurt dişinda yasayipta türkiyeye gelin giderken nasil emin olabiliyorsunuz?
Yani bircok erkek , yurt disi lafini duyunca, aklina sevgiden , asktan önce, rahatlik, güvence, maddiyat vs geliyor...

Eeee bunu dogal olarakta demiyorlar.
Seviyormus gibi yapiyorlar...

Yani nasil emin olabildiniz kizlar gercek sevgi olduguna, yurt disinda yasayan bekar bir genc kiz olarak bunu gercekten cok merak ediyorum :)

Düsüncelerinizi paylasirsaniz sevinirim

Merhaba canim güzel soru..
Bende önceleri böyle düsünürdüm.. almanya icindir derdim
ama buraya erkek getirenlereydi sözüm, onlar icin bile haksizlikmis..kimsenin günahini almamak gerek.
bizler yurtdisindan türkiyeye gidenleriz dolayisiyla böyle bi sorun yasamadik,
sonucta elimizin tersiyle tüm imkanlari reddedip vatanimiza trye yerlesiyoruz.
Bazi arkadaslarimizin esleri kendileri istemiyor almanyayi..(benim nisanlim dahil)

Erkegin öyle bi amaci varsa ne yapar ne eder almanya yolunu secer ve ikna yollarini arar..
Almanya eski almanya degil, gündemi takip eden kendini bilen bi erkek bunuda hesaba katar..
ve o niyetteki erkek aylarca yillarca rol yapamaz elbet bi falso verir..

Evet haklisin canim, ama insan yinede sormadan edemiyor bazen :)

Rabbim hayirli isanlari cikarsin karsimiza insallah :)

Sanirim kötü tecrübe ettigim icin, daha dikkatli, daha süpheli oldum bilmiyorumkismile

Evet canim.. herseyin hayirlisi.. kaderimizde ne varsa onu yasiyoruz, bizim yapmamiz gereken
mantigimizi kullanmak.. sadece duygusal düsünmemek gerekiyo.. bu konu hassas bi konu cnkü..

kötü tecrübe ettigin belki daha hayirli olmustur,bundan snra daha dikkatli olma acisindan..
hersey gönlünce olsun canim..

vallla hakllisiniz kizlar benimde basima buna benzer olaylar geldi türkiyede
malesef bu konuda türkiye ab ülkelerinden en az 50 yil geride
burda bir mektupla halledebilecegin seyi orda kirk yere gidiyosun kirk azar isitiyosun
üstelik koskoca bir günün heba oluyor
oraya yerlesmeyi cok istiyorum bu ayri

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar. Ben 2 yıldır Istanbul da yaşıyorum. Almanya da doğdum ve büyüdüm. Buraya gelme fikri hep vardı, hep isterdim. Biriyle tanıştım (şu an nişanlıyız) ben asla Almanya ya gelmem, orda yapamam. Dilini bilmem ben orda ne iş yaparım dedi. Benimde canıma minnet zaten. Geldim, 2yıl oldu, işim var çalışıyorum ve asla geri dönmeyi düşünmüyorum. Bazıları için anlamsız gelebiliyor ama insan yaşadığı yeri sevip iyisiyle kötüsüyle kabul ederse neresi olursa olsun yaşarsın.

Bende Allah kismet ederse 2012 de kesin olarak türkiyeye gelin gidicem. Önceden 16 yasima kadar orada yasadigim icin cokkkk problem yasicami sanmiyorum.Ama tatillerde gittigimde bile bana hersey degisik geliyor artik..Ama en cok havasi icin cok seviniyorum Türkiyenin..Orada hayat sartlari eminimki daha zor.Ama burada yasiyorum da noluyor. Mutlu olmadiktan sonra ? Sevgilimide cok seviyorum oyüzden cok mutluyum.

Benim merak ettigim sey su kizlar..Türkiyeye dügün olmadan kac ay önceden gittiniz yada kac hafta önceden gittiniz? Malum yapilacak bircok sey var dügün salonu secimi gelinlik vs. birde en zorlarindan ceyiz isleri falan? Ben simdi burada ufak tefek seyler aldim 4 bavul falan var..onun disindada büyük ceyizim yok.Mutfak esyalarini fln Türkiyeden almak istiyorum.Ama bunlar icin cok fazla zamanim yok.. Sizler nasil yaptiniz bu isleri cok merak ediyorum..

Ne kadar erken gelebilirsen gel bence.
İş ararsan ohooooo. :hulya:

Ne kadar erken gelebilirsen gel bence.
İş ararsan ohooooo. :hulya:

zaten en erken subat ayinda gidebilirim türkiyeye.. 6. aydami 7. aydami dügün olur bilemem ama tam yaza gelsin istiyorum...yani 4-5 ay flan..bence yeterli olur..hatta 3. ayda flan gitsem belki tam olur...tabi bu sirada ev düzülecek gelinlik secilcek..salon tutulcak falan...ama bu arada ben akrabalarda kalicam.. akrabada olsa baskasinin evinde kalmayi sevmiyorum..bakalim nolucak..belki o süre icinde esyali ev faln tutarim

bende artik turkiyede yasiorum ama biraz zorluk cekiorum hani siniz Kizlaaaaar ?

bende türkiyeye gelin gidecegim ikna edemiyorum buraya gelmesi icin. bakalim hayirlisi, erkegim icin her yere giderim ben <3 =)

slm kizlar ben suan almanyada yasiyorum temeli gitmeyi dusunuyorum ama ailemede cok bagliyim onlarda bana baglilar yani iki arada bir drede kaliyorum esim 9 senedir burda yasiyor halen alisamadi allaha sukur isi felan var durumumuzda cok iyi evde aldik tr den sizce ben ne yapmaliyim bana yardimci olun lutfen icimi icimi yiyorum yapabilirmiyim diye ailem olmadan onlara dayanabilrimiyim diye

bende 9 senedir buradayim ve türkiyeye yerlesicem 2012 de..esinin durumu iyiymis arada bir gelirsin aileni görmeye hem onlard gelirler arada fazla sorun olmaz diye düsünyorum.. yani ben suan öyle düsünüyorum annem gelir ben gelirim fln diye..

selamlar bende seneye istanbula yerlesiyorum ( evlilik amacli ). Türk ile evlendikten sorna sinirsiz oturma ve calisma hakkina sahip oluyormuyuz yoksa mavi kart mi cikartmam gerekiyor

selamlar bende seneye istanbula yerlesiyorum ( evlilik amacli ). Türk ile evlendikten sorna sinirsiz oturma ve calisma hakkina sahip oluyormuyuz yoksa mavi kart mi cikartmam gerekiyor

bilmiyorum ama öyle olmasada mavi karti cikarttir bi cok seye yariyor sanirim..ben daha olmadim ama bende cikarttiricam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…