selam kızlar...
benımde bır kac sorum var sıze :44:
3yıl olacak evlenelı bende ısızn gıbı türkıyeye gelın geldım almanyadan... türk vatandasıyım... her 6ayda bır gırıs cıkıs yapıyorum... bebegım almanyada dogdu... cocuk parası almıyorum... 2yasına gırecek artık her 6ayda bır gırıs cıkıs zor oluyor..... acaba senede 1 kere gırıs cıkıs yapma bı sansım varmı? nereye bas vurmam lazım?
yardımcı olursanız cok sevınırım
benım anlyamadıgım neden 6ayda bır gırıs cıkıs yapman gerekıyo??benım bıldıgım emeklı olanlara gırıs cıkıs zorunlulugu var ama bılgım yok fazla.
selam kızlar...
benımde bır kac sorum var sıze :44:
3yıl olacak evlenelı bende ısızn gıbı türkıyeye gelın geldım almanyadan... türk vatandasıyım... her 6ayda bır gırıs cıkıs yapıyorum... bebegım almanyada dogdu... cocuk parası almıyorum... 2yasına gırecek artık her 6ayda bır gırıs cıkıs zor oluyor..... acaba senede 1 kere gırıs cıkıs yapma bı sansım varmı? nereye bas vurmam lazım?
yardımcı olursanız cok sevınırım
slm cnm almanyada auslanderamta gıdıp konusman lazım ve senede 1 gırıs cıkıs yapmak ıstıyorum dıye ızın ıstemen lazım. sonucda almanların canına mınnet. 1 türk eksık olur.
onlar ona gore cvp verır sana.
bende tr ye geldım 3sene olcak . tr vatandasıyım 6da ayda bır gırıs cıkıs yapıorum.hamıleyım
dogumumu almanyada yapmak ıstıyorum. sen neden cocuk parası almıyosun vermedılermı??
cocuk parasına baş vurmadım... cünkü benım bıldıgım kadar bebegın ya annesı yada babası almanyada steuer ödemesı lazım... cocuk 6yasına gırdıgınde ortaya cıkıyor almanyada yasamadıgı ve o 6senenın parasını gerı alma hakları var. bunu bı avukat söylemıstı... vallah dogrumu yanlısmı bılmıyorum... kızlar bu konuda bızı bılgılendırırsenız cok sevınırım
hııım dogru olabılır tabı canım. alman devletıde haklı aslında turkıyede yasayan cocuga ne parası verecez dıyebılırler. ama benım tanıdıgım cok var cocuk parası alan. bı onlara sormam lazım almanyaya gıdınce nasıl halletmısler. senın bebegın alman vatandası demı? babası yanındamıydı dogum yaptıgında. muhtemelen benım dogumuma gelemıcek esım ama sorun olmaz heralde
kızlarrrr sızdende bılen duyan varsa bu konuyu bılgılendırın bızı lutfencocuk almanyada doguyunca alabılıyozmu kındergeld?
vıze alamadıcok zor oldu halen daha sıtemını eder bana cocugumun ılk anlarını görmedım dıye... vallah cok zorluklar beklıyor senı.. bebek 15günlükken türkıyeye döndük... eşim daha fazla dayanamdı...
canımbebek alman vatandası degılmı, pekı hemen cıktımı bebegın pasaportu felan fazla durmamısın almanyada hemen dönmüşün yetıstımı evraklar.
babasız nasıl hallettın cocugun pasaportunu felan. yardımcı olurmusun banada ?bazıları babaya turkıyeye kagıt faxlanıyo baba onu ımzalıyo dıyolar cocuk benden dıye dogrumu :26:
bide EDA sen kac haftalık hamıleyken almanyaya gıttın dogum ıcın? ucaklar heralde 28ıncı haftaya kadar alıyomus.
ben türk konsulata gıttım cocugu benım pasaportuma gecırdım cünkü kınderpass daha gelmemıstı onu daha sonra aldım... vekalet lazım esınden kınderpassı alman ıcın... ve geburtsurkunde ıcınde hastaneden bı evrak verıyorlar onu esın ımzalamalı lazım... cok karısık ısler... herseyı öncenden hazırla ve aılenden mutlaka bırılerı sana yardımcı olsun.... doğumdan 6hafta önce gıttım ucak sırketlerı doktordan rapor ıstıyorlar kacıncı haftada oldugunu ve ucaga bınmen ıcın bı sorun olmadıgını yazması lazım... yoksa ucaga almıyorlar...
almanyadakı versicherungu nasıl yapacan?
meraba EDACIM özel msjını okudum ama ben yazamıyorum yeterlı mesajım yokmus özel msj yollamak ıcın . oyuzden buraya yazıyorum ıns okursun
ben dogum sonrası almanyada cocugun evrakları felan cıkana kadar kalmayı dusunmustum. heralde senın gıbı 15-20 gun kalırım cunku esım bebegı gormek ıster kesin.
ben nrw de kalıyorum gıdınce. sanırım ordada boyledır. daha almanyaya gıtmeden derdine düştüm valla cok korkuyorum bı sorun cıkarsa dıye. sanada cok tsk ederım bılgıler ıcın. bılmıyodum bunları.
danke canım
Merhaba kizlar,
bu topigi buldugum icin cok sevindim...
Ben Almanya`da dogdum büyüdüm, Alman vatandasiyim, mavi kartim var, ve benimde Evlenip Türkiye`ye (Izmir`e) yerlesme durumum var....
Tabii ki zorluklar olacaktir diye düsünüyorum, ama sonucta alisir insan neden olmasin... Önemli olan sevgi mutluluk ve huzur olduktan sonra yasanir diye düsünüyorum...
Yalniz benim anlamadigim nokta, neden hepiniz dogum yapmak icin Almanya`ya geliyorsunuz?
Benim bildigim Türkiye`de dogum yapildiginda bile cifte vatandas olunuyor, sonra cocuk parasi icin Almanya`ya gidip, cocugu kayit ettirip parani alabiliyormusun...
Ayrica benim Arbeitsamt`ta calisan cok yakin bir arkadasim var, o bana, Almanya`da ikametgahini tam sildirme, yani herhangi bir yerde, annende abinde kardesinde vs Nebenwohnung birak. Zaten su an da bile annemin orda Nebenwohnung olarak kayitliyim, kendim ise Münih`te yasiyorum...
Ve böyle bir durumda, issizlik parasindan, emeklilik vs yararlanabilinir diye söyledi bana...
Yani gittimda bir sene boyunca bile calismasam is bulana kadar issizlik parasi alabilirim....
Insallah hakkimizda hayirlisi olur
s.a.. senın dedıgın gıbı olsaydı herkes bunu yapardı... ne arbeıtsamt aldı benı ne baska bı yer kendım versıchern oldum prıvat yanı... tabıkı alman vatandası olursa dedıgın dogru olabılır bunu bılemem...
Saglik sigortasindan mi bahsediyorsun canim?
Valla bilemicem, dedigim gibi benim Arbeitsamtta calisan arkadasim var ve onun bu islerden iyi anladigina inaniyorum, tabiiki Alman vatandasi olunca olur, yoksa zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?