Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm herkeze ....... paylasilanlarin konusulanlarin hepsini okudum ve herkez birbirine yardim etmesi cok gzl birsey... cok positiv enerji aldim .. bende Allah nasip ederse yazin 7 ci ayda dügünüm olacak kendim almanvatandasiyim ve türkiyeye yerlesecegim... bu tamamen benim kararim.. bende asthma oldugu icin nisanlimlada konusdum ztn kendisi buraya gelmek istemiyor ve türkiyenin havasi bana cok iyi gelecegini söylüyor ... kendimden emin oldugum icin bende gitme taraftari oldum ... en az 2 sene zorluk cekerim gibime geliyor insanin esi yaninda oldugu sürece herseyiin üstesinden gelir diye düsünüyorum :)

rathausdan evlilik icin izin belgesi aliyor musunuz?
bu islem ne kadar sürüyor?

merhaba arkadaşlarrrrrr :92:
bende ithal gelinim bu yaz 4 sene olacak türkiyeye yerleşeli.Ben Alman vatandaşıyım 26 aylık kızım çift vatandaş. 26 yaşındayım.. NRW den gelin geldim.. ailem falan hepsi almanyada.. burda, yani izmirde kimsemiz yok.. Eşimin ailesi aydında yaşıyor... Hiç zorluk çekmedim... Bu yaz annemler gelemicek onları yerine biz gideceğiz almanyaya Annemi kardeşlerimi çooooook özledik :))

Citlenbik Allah kavustursun canim... Bende NRWdenim simdilik..
Esine vize almak kolay oldumu ? cok rahat vermiyolar turist olarak gitsede..
Dogumu tr de mi yoksa almanyada mi yaptin ?
Tr de dogum yapsan bile cifte vatandas olma sansi var herhalde bebegin degilmi?
Sen rathausdan evlilik icin izin belgesi aldin mi peki ?

Evet bildigim kadariyla anne Alman olunca cocuk nerede dogarsa dogsun Alman vatandasi oluyor

evet bunu bende bilmek istiyorum arkadaslar lütfen

arkadaslar ben rathausa gittim ve sordum ne gerekli diye tr den nisanlimin nüfusunu ve geburtsurkundesini istediler ...ve benden sadece geburtsurkunde istediler ...
tr de evlene bilmek icin ehefähigkeitszeugnis veriyorlarmis onunlada tr de evlenebiliyormussun zorluk cikmadan... nisanlim simdik ordan gönderecek bana bende tekrar rathausa gidecegim ...

merhaba canım..
Doğumumu almanyada yaptım.. burada kimsem yok... kaynanamlar köydeler.. anca 1 hafta falan kalabilirlerdi yanımda.. o yüzden almanyada doğurdum.. eşimi istek yapmadım.. kendisi aldı vizeyi.. Ev onun üzerine bankaya da bi miktar para yatırınca sorun çıkarmadılar.. 2 kere geldi bu şekilde almanyaya... Ben türkiyede nikahlandım, sonra doğuma gittiğimde almanyaya onaylattım sadece... ama eşimden bi belge istediler.. soyadını bana verdiğine dair.. başka bişi istemediler... sadece evlilik cüzdanı.. tam hatırlamıyorum :) ay valla unuttum şimdi ha aldımmıydı? sanırım sadece yurtdışında evli olmadığıma dair bi belge istemişlerdi burdan.. başka bişi istemediler diye hatırlıyorum... benim işlerim hep çok çabuk oldu.. beklemedim fazla...

Vize için de şunları yaptı eşim:
Evimizin tapusu onun üzerine kayıtlı
bankaya para yatırdı ( 2 günlüğüne geldiğinde 5 milyar 10 günlüğüne geldiğinde 10 milyar)
yurtdışı sigortası yaptırdı
birde askeriyede çalışıyor... çok yazdım yaf.. karmakarışık oldu...
inşallah anlamışsınızdır :92:

Evet bildigim kadariyla anne Alman olunca cocuk nerede dogarsa dogsun Alman vatandasi oluyor

Buna sevindim,tahmine ediyordum ama emin degildim..Acaba islemler nasil sürüyor?
Almanyada dogum yapmakmi mantikli Tr demi tabiki almanyada ama hamileyken
ucaga binmek riskli geliyor bana..

Cok az sey istemisler, kimisi tercüme ettirmesini bile istiyomus.. ya burdan yada ordan..
senin geburtsurkunde ni zaten rathausdan veriyolar dimi canim?
türkiyede bunun adi dogum belgesi olarak gecmiyodu herhalde,baska bi adi olmaliydi..

Tr deki evin onun üzerine mi olmasi gerekiyor.. Bu bankaya para yatirma islemini ilkkez duydum.:44:
Almanyadada evli gözükmek icin, esin gelip birebir imza atmasi gerekiyormus..
Sizinki cok kolay olmus gercekten.. Suan nerde yasiyorsun peki memnunmusun cnm

Son düzenleme:

bankaya para yatırma meselesi vize almak içindi... üzerinde tapu ve para gözkmesi vize almasında baya bi yardımcı olmuştu ( kimseye muhtaç değilim kendi masrafımı kendim karşılarım gibi) nikahımız olduktan sonra, baya bi müddet kızlık soyadımla gezdim... kızım doğacağına yakın birde annesinin soyadını alır diye korkuma gittim evlendiğimi söyledim rathausdaki kadına, o da evlilik cüzdanımı istedi.. birde nüfus kayıt örneği... ilk başta evli diye yazıldı, ama sonra kadın dediki eşinin soyadını alabilmen için onun izni gerekiyor.. gitsin o izni çıkarsın konsolosluktan dedi... eşim onu yolladı.. gittim gösterdim.. sonra onun soyadını alabildim.. imza işi karıştı :) o çocuk doğuncaydı.. ben bu çocuğun babasıyım diye imza attırmışlardı :)

Şuan izmirde yaşıyorum.. ilk 6 ay akcakoca da yaşamıştık.. kimseyi tanmadığımdan dolayı baya bi sıkıntı yaşamıştım.. ama izmiri çok seviyorum :)

Citlenbik verdigin bilgiler icin tsk ederim canim..
Kimbilir bende bikac yil sonra tecrübelerimi burada paylasirim
Bizdede insallah hersey yolunda gider, bu evrak islemlerini hic sevmem
istenmeyen sey basa gelir derler..
Bu arada bebisini de Allah bagislasin..
Tr de yasayip napicaksin diyolar bu söze cok kiziyorum ama alistim artik..
Böyle iyi örnekler görmek insani rahatlatiyor gercekten..

Simdi nisanlimin evlilik belgesi icin yollamasi gereken nüfus cüzdani fotokopisi
ve dogum karnesi mi sadece ? Ve dogum karnesinin türkiyede genel adi nedir ?

Ne yapacaksin da ne demek Orasi bizim vatanimiz, bu yetmiyor mu? Sinir oluyorum öyle insanlara

slm kılar bende 2 bucuk senedır tr yasıyorum bende nrw den geldım.
ama ben tr vatandasıyım bana alman vatandaslıgı vermedıler cunku ben hata yaptım evlendıkten sonra basvurdum (ah delı kafam) neysekı sormak ıstedıgım sey su
ben suan 3 aylık hamıleyım yazın dogumum olacak ınsallah
almanyada dogumyapmak ıstıyorum ( bu arada 6 ay olmadan almanyaya gıdıp gelıyorum 15gun)
almanyada dogum yaparsam cocugum alman vatandası olabılecekmı?
bebegın babasıda gelmesı gerekıyormu tr den doguma acaba?
bılen varsa yardımcı olursa sevınırım kızlar.
:26:

Hayir babasi isterse Türkiye´de kalabilir ama böyle özel bir anda yaninda olmasi daha iyi olur.
2000den beri Almanya´da dogan cocuklar otomatikmen Alman vatandasi oluyor...

Hayir babasi isterse Türkiye´de kalabilir ama böyle özel bir anda yaninda olmasi daha iyi olur.
2000den beri Almanya´da dogan cocuklar otomatikmen Alman vatandasi oluyor...

tsk ederım canım cvp ıcın. zaten vize basvurusu yapcak esım. ıns yaza kadar cıkar.
cocugum hanı tr de benımle yasayacagı ıcın acaba alman vatandasına almazlarmı dıye dusundum bırden. sonucta cocuk parası felanda verıyolar ama tr de yasayacagı ıcın sorun cıkarırlarmı acaba kindergeld de felan

Bizde America'da yasiyoruz,cifte vatandasiz inshAllah bizde 2012 yilinda Allahin izni ile Turkiye'ye donmeyi dusunuyoruz, oglusumuz birinci sinifa Turkiyede baslayacak inshAllah Allahim...dogru durust Turkce konisamiyor yavrum o biraz zorlanir ilk zamanlar ama kucuk cabuk alisir eminim,Turkiye'ye donus yapanlari okumak guzel hemde cok guzel...

Aynen cocuk tr de dogsa bile cifte vatandas oluyor ama kindergeld islemleri nasil
halloluyor ki? Direk baglaniyor mu türkiyeye bu para..

Kuzugum insallah türkiyeye döner ve daimi mutluluga kavusursunuz

Kizlar bu geburtsurkunde nin türkce tercümesi dogum karnesi,baska adi olmali
neydi bunun tam olarak türkce adi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…