Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kizlar..

bende türkiyeye gelin gidecegim..

hic kimseden olumlu seyler duymuyorum..

avrupada yasamaya alistin türkiyede cok zor yasarsin yapamazsin edemezsin gibi seyler duduyorum hep..

lütfen icinizden her hangi biri avrupadan türkiye gelin giden varsa buraya yazsin..

türkiyede yasamak o kadar zor mu gercekten?

türkiyede ki hayata alismak o kadar zor mu gercekten?

Evet almanya maddi yönden cok rahat bi ülke ama manevi yönden nasil ?
Kendi vatanina gidiyorsun, bunda ne gibi bi gariplik varki..
Bence hiiic bunlara kafa yorma, bazi insanlar sever moral bozmayi
yapamazsin edemezsin demeyi.. Sen yeterki kendinden emin ol..

Malesef öyle gercekten. Bencede manevi anlamda burda ki hayat sifir.
Tabi ki türkiyede de sorunlar oluyor olmuyor degil orda da mükemmel bir hayat yok.
Amma en azindan kendi insanim kendi milletim bu yeterli bir sebeb degil mi?

Hem burda da nasil kimi zaman iyi kimi zaman kötü günler gecirip nasil ki katlaniyorsak her duruma,
orda da ayni sekilde katlanmayi basarabiliriz diye düsünüyorum.

Ragmen her taraftan olumsuz seyler duyunca insan korkuyor biraz.

ben trye gelin geleli 2 sene oldu alııştım ama bide bana sorun nasıl diye !?
annemgil almanyadalar onların hasreti cok yıpratıyor ve köy yerine gelin geldim evimiz sobalı orda dogalgazlıydı hic soba yakmamış biri olararktan baya sıkıntılar yaşadım.sonra kayınvaldemgil bir aşagı katımda oturuyolar okadar asılsız laf cıkardılarki 2 senede kocadımdesem yeri var.hastanelerde bi dert orda hep kendim giderdim burdamutlaka biriolmalı yanımda,ve o ne kalabalıköyle.sular kesilir elektirikler kesilir buda bi ayrı dert orda böyle birşey görmedim..

nereye gelin gittin sen peki?

merhaba arkadaşlar bende 4,5 yıldır türkiyede yaşıyorum eşim almanyayı istemedi bende işsizdim zaten nasıl olsa alman vatandaşıyım kaybedecek bişeyim
yok dilini falan biliyorum kendi vatanım sonuçta gayette memnunum
tabiki burada bazı işlerin almanyadaki gibi tıkır tıkır ilerlemesi için resmi dairelerde işlerimiz olunca mecburen tartışarak hallediliyor
ama yoksa büyütülecek bişe yok zaten illaki yaşadığınız şehirde almancı arkadaşlarla ediniyorsunuz buda çok güzel oluyor

arkadaşlar sizlere bi sorum olacak ben hamileyim ve almanyada doğum yapmak istiyorum tabiki kindergeld için en azında 3 yıl alayım diyorum hiç benim durumumda olan varmı aranızda türkiyede yaşayıp almanyaya doğum yapmaya giden? Tecrübelere ihtiyacım var

Alman vatandasi isen Türkiye`de de yapabilirsin dogumunu, dogumdan sonra sirf Almanya`ya gelip kayit yaptirman gerek cocuk parasi icin

Alman vatandasi isen Türkiye`de de yapabilirsin dogumunu, dogumdan sonra sirf Almanya`ya gelip kayit yaptirman gerek cocuk parasi icin

ama ozaman daha zor olmazmı evrak işleri falan doğduktan sonrada bence babadan gereken evraklar falan daha çok uğraştırır ben direk almanyada doğurayım orada halledip devlete haber vermeden anmeldungum almanyada kalıp trye geri dönerim diyorum
düşünüp duruyorum araştırmalıyım ama kimseyi bulamıyorum benim durumumda sorup yardım ala bileceğim

Sen bilirsin, benim bir kizarkadasim benim dedigim gibi yapti ve hic fazla ugrasmadan kayitini yapti geri döndü kocasinin yanina

alman vatandasi olunca,cocuklarin Türkiye de olmasi önemli degil mi?

Sen bilirsin, benim bir kizarkadasim benim dedigim gibi yapti ve hic fazla ugrasmadan kayitini yapti geri döndü kocasinin yanina

senin o arkadaşında alman vatandaşımıydı? Yani anladığım kadarıyla trde doğum yaptı sonra çocukla bir almanyada anmeldung yapıp trye geri döndü öylemi? Peki hiç sorun falan çıkmamışmı bişe anlamamışlarmı kindergeld almışmı
ay canım kusura bakma ya biraz tedirgin olduğumdan soruyorum çok kararsız bir insanımdır malesef
o arkadaşınla görüşüyorsan bana tam detaylı bilgi ala bilirmisin canım çok makbule geçer inan

merhaba kizlarrr bir bucuk yil sonra bende türkiyede olucam evlenditken sonra

dogma büyüme almanya ama istanbula gideceim hani bence zor gelmez gibi geliyor bana ucakla 3 saat sonucta zaten ben turizm bölümünden mezun olucam bir kac aya kadar oradada calisicam hani baskalarinin olumsuz düsüncelerine kulak tikiyorum sevgilim mühendis onun almanyaya gelip zorluk cekmesindense ben kendi vatanima dönerim biraz anne baba hasretligi cekerim daha iyi diye düsünüyorum.....

Evet alman vatandasiydi, ben tekrar sorar tam anlamiyla ögrenirim, cünki bana da tavsiye etti, TR dogum yapmayi

Evet alman vatandasiydi, ben tekrar sorar tam anlamiyla ögrenirim, cünki bana da tavsiye etti, TR dogum yapmayi

sağol canım tam detaylı sorup öğrenince haberini bekliyorum çok iyi olur vallaha sende alman vatandaşımısın?

köy yerinemi geldin gittin canim ya,cok zordur gercekten ALLAH yardimcin olsun

resmi dairelerde tartisiyormusunuz
hic farkinda degiliz ama almanya gercektende cok rahat bir ülke galiba.burada dogup büyüdümüz icin bunun farkina varamiyoruz tabi.bende gitmek ve kalmak arasinda gidip geliyorum.burasi dogdugum büyüdügüm cocuklugumun gectigi yer ve kim ne derse desin seviyorum almanyayi.ama maneviyat,iste o maneviyatin olmamasi benimde gücüme gidiyor.arkadaslar arasinda bile "annem bizde kalacaksan kendine yatabilecegin birseyler getir dedi" seklindeki sözleri duymak bir Türk olarak cok garibime gidiyor ya....seviyorum ama sürekli birseyler eksik,hayirlisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…