selam, ee spnuc varmi?
malesef bende halen daha beklemekteyim senidemi ilgilendiren bir konu?
canim hangi okul mezunusun bilmiyorum ama 5.-10.sinif karnelerimi alip İstanbul milli eğitim müdürlüğünde yaptim ben denklil işlemini, sen nereye gidiceksin türkiyede bilmiyorum ama istersen gitmeden önce ara oradaki milli eğitim bakanliğini sor bakalim ama benim bildiğim her ilde milli eğitim müdürlüğünde yapiliyor denklik işlemi. abitur yaptiysan eğer bütün karnelerinide al bu işlemle senin aldiğin notlar sonucunda kredin hesaplaniyor.
karneler eksiksiz ve orjinal olcak bu çok önemli fotokopi kabul edilmiyor
denklik ücreti yalan olmasin ya 35TL ya 25TL ödedim canim ekimde yaptirdim ben yalan olmasin şimdi :s
bu işlemi burda yaptirman gerekiyo tabii :))
başka başka önemli ne var ki :) sen burda okumayi mi düşünüyorsun yoksa çalişmak icin mi geliyosun belki onu söylersen daha iyi yardimci olabilirim canim ?
Canim ben kocaeline gelicem.
Birde matura/abitur yaptim.
1 1/2 sene uni okudum karnem var onu da denklestireyim mi sence?
Ben okumak icin degil calismak icin denkini almak istiyorum canim.
Ücreti cok degilmis demek ki.
Peki kac gün sürüyor bu islem?
Hm baska suan aklima soru gelmiyor ama bi düsüneyim ya :)
He yani burada türk konsolosluguna gidip yaptiramam öyle mi?
tabi tatlim yurtdişinda eğitim gördüğün her okulun karnesini al yanina.
dediğim gibi istersen hemen kocaelinde ki milli eğitim bakanliğini ara telefon numarasini internetden bulabilirsin sor orda denklik işlemi yapiliyor mu diye ama yapiliyordur sen yine emin olmak icin ara istersen
denklik sadece eğitim islemleri için ama çalişmak için nasil denklik almayi düşünüyorsun onu anlamadim :s
çünkü bende çaliştim dediğim gibi evraklari yanimdaydi ama bana orda ki bayan ''bunlari iş hayatinda kullanmak isterseniz bi tercümana götürüm sonra cv'nize eklersiniz dedi'' cv bewerbung oluyor canim yani milli eğitimde çalişmak icin denklik vermezler sadece işveren senin ne mezunu olduğunu görür denklik sayesinde denklikde almanyada nerde okudugun ve türkiyede ne mezunu olarak göründüğün yaziyor.
Türk konsolosluğunda yaptirilmiyor canim bu arada türk vatandaşiysan türkiyeye gelmeyi bir daha düşün bende okadar çok sorun çikti ki süresiz oturumum olmasina rağmen büyük bir ihtimalle bir daha almanyaya giriş yapamicam :44:
Canim ben avusturya vatandasiyim.
Yani bewerbung icin sadece übersetzung'u lazim karnelerimin öyle mi?
Dogrumu anladim acaba :)
Birde kac gün sürüyor bu islem onu biliyormusun?
Kusura bakmayin kizlar, arkadasima ulasamadim bir süre...
Kendisi Istanbulda dogumunu yapti, bebegi ile geldi buraya kayit yapti, ve simdi cocuk parasini her ay aliyor, herhangi bir sorun yasamamis, sonucta alman vatandasi ve Almanya`ya istedigi gibi girip cikma imkani var, bebeginide kayit yaptirip dönmüs, hatta hala is yerinden parasini bile aliyor, isten cikis vermedi, ama cocuk 3 yasina girince mesbur verecek tabii ki, yani ondanda yararlandi bir sekilde...
Kizlar türkiye ye gelip calisanlar var mi aranizda?
Ben su karne ve diploma denklik olayini merak ediyorum.
Ne zaman yaptiniz türkiye ye gelince mi yoksa türkiye ye gelmeden önce mi?
Bilgisi olan var mi? :)
canım ben çalıştım türkiyede eğer iş yeri için bewerbung yazacaksan denkleştirmeye gerek yok sadece diplomalarını tercüme ettirirsin ama eğer okula devam etmek istersen milli eğitim bakanlığına gidip karnelerini bırakıyorsun orada almanca öğretmenlerinden oluşan bir komisyon var onlar türkiyede hangi okul okumuşun diye tercüme ediyorlar
ben daha yeni verdim çünkü şu an işsizim ve kindergaertnerin okumak istiyorum dışarıdan ben mittlere reife yapmıştım almanyada ayrıca ausbildungda yaptım bitirdim ama yinede burada lisenin son 2 yılını okumamış saydılar
tekrardan burdan cevap veriyorum mavis87
o senin sordugun iki seylede alakasi yok canim. Du muss aber in deutschland melden, dass du ab dem 22.09.dich im jahr insgesamt länger in der türkei aufhalten wirst.
Ich hab in köln gewohnt, in meiner Stadt musste das man im Bezirksrathaus melden. Habt ihr sowas da wo du wohnst? Muhtarlik oluyor yani tatlim.
Belki Türkiyeden bir akraba yada yada dostunuzu almanyaya davetiye ile almanyaya getirmissinizdir. 2-6 Haftaligina. Ayni ona benzer bi evrak veriyorlar onu passaportunla birlikte tasiyorsun. Bende okul icin geldigimden bizimki ayri oluyor. Mesela emekliler nasil 6ay trde 6ay almanyada kaliyor bizimkiside o hesap. Onlar calismis etmis istedikleri zaman girip cikiyorlar bizde burda okudugumuz icin bize özellik taniyorlar.
Bende acik ögretimde okuyorum ve orda okuduguma dair bir belge aldim onu verdim almanyada muhtarliga sende öyle yap bence, ozaman sorun cikmaz.
baska sorun varsa özelden mesaj atabilirsin yada anlamadigin birsey varsa.
Ama sunu söyliyim ben son gün halletim bu isleri ve az kalsin bir daha almanyaya giris yapamicaktim muhtarlikda ki memur bile nasil ugrasti.
sakin erteleme derim ben.
Umarim hersey istedigin gibi olur
selam kizlar, benim dogumuma 5 hafta kaldi almanyadayim suan.
esim tr de onu doguma getirmek istiyorum. doktor bugun ärztliches attest verdi
ustune yaziyorki .... su su patient benim hastamdir, 5hafta sonra dogum su taihte dogum yapacak
esi tr de yasiyor ve doguma gelmesi icin izin istiyor yaziyo.
o kagitla vize cikiyomus. ama nereye verecegimi bilmiyorum o kagidi.
doktora sordum oda bilmiyorum esine soyle bi sorsun dedi.
sizin bilginiz varmi acaba hangi botschafta vermem gerektiginin? yoksa direk tr mi yollicak esim ordan ankarayami vercek gaidi anlamadim gitti
esiniz tr.de ise, alman konsolosluguna vize icin basvurmali, basvuruda o belgeyi de sunar.
yani bence bir kopyasini siz alin bir kopyasini esinize yollayin. o da tr.den konsolosluga basvururken iletsin.
birde konsolosluktan telefonla randevu aliniyor, biran önce yapsa iyi olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?