Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ayyyyy.... biz de bebis istiyoruzzz... herzlichen glückwunsch :CüvCüv: :) ben olsam mutluluktan ucarim :) ama bizde herhalde sürer daha, önce aldigim kilolari vermem gerekiyor.. mafoldumben

ben nordrhein-westfalen'den geliyorum.. yok ben almanya'da calismiyorum ama hala üniversite ögrencisi olarak gözüküyorum :) aklima geldi de bedavaya gezerim onunlaaaa hafta sonlarii :) ama davetiye acisindan babamgil veya kardesim oldugundan korkmuyorum ama hani evliyiz orda kalmak isteyebilir diye korkup vermemezlik yapmasinlar..

daha henüz calismiyorum bende, ben cokkkkkkkkk istiyorum ama esim pek taraftari degil.. burda da zaten bana göre is yok, bakalim mersin'e gectigimizde beni tutamaz! kaydirigubbakcemile3 öylece hem bir kac insanla tanisirim, hem de benim sevdigim seylerle ilgilenen insanlar olurlar... kafadengi birilerini bulmak cok zor..

Dankeschön canimopuyorumnanaktan Darisi senin basina insallah,ben de tam spora baslamistim bir ay olacak nerdeyse,bir baktim bebek:kedi: keske önce kilolarimi verseydim,ama oldu bir kere :1no2: umarim vize icin sorun cikarmazlar,bizde nasil olacak bakacagiz artik.

Keske antalyada olsan,en azindan ben olurdum :kedi: gezer,tozardik,bizim icin de iyi olurdu

slm annecik, :CüvCüv: ve sagol cnm.. bakalim bizde ne kadar sürecek.. :Saruboceq:

antalya'da olsam kesin gezerdik olumunekankayizsmile heryer bizim olurduuu, o magaza senin bu magaza benim hesabi alkisalkisalkis:sm_cool::dance:

esinle antalya'da tatil yaparken mi tanistin? nasil tanistiniz?

bugün cok yorgunum ya, birsey mi yaptin dersen.. hicbirsey yapmadim... :sm_confused: total ko.. böyle sanki 5 gün hasta hasta spor yapmis, hic uyumamis gibi hissediyorum :S mirmirmirmir

nerde calisacaktin? maasin nasil olacakti? otellerde calisanlar iyi maas aliyorlar mi?
ben de hep soru soruyorum farkindaysan :kedi:

Canim kusura bakma bu aralar hic iyi degildim..

Mide bulantilarim beni mafetti adeta.. cok halsizim,beynim catliyor,bi bu gün kendime geldim biraz.

ne zormus bu yaboshayallersmile

aaaa ne güzel bir sayfa varmış şimdi keşfettim
bende almanyadan geldim türkiyeye
hemen evlendikten sonra değil 1,5 yıl almanyada yaşadık eşimlen sonra döndük
sizleri gördüğüme çok sevindim
arada sohbetlerinize benide katarsınız mutlu olurum
hepiniz kendinize iyi bakın

Canim kusura bakma bu aralar hic iyi degildim..

Mide bulantilarim beni mafetti adeta.. cok halsizim,beynim catliyor,bi bu gün kendime geldim biraz.

ne zormus bu yaboshayallersmile

tabi yeni hamisler öyle olur... opuyorumnanaktan iyi misin`? hamileligin yorucu gidiyor herhalde..

slm princess... asil sen sohbetlere katilirsan mutlu oluruz.. nasilsin? kac zamandir tr'desin?

kızlar bende NRW den gelıyorum evlendım tr yerlestım 2 sene olcak. turk vatandasıyım alman pas. vermedı bana adi polısler.. 6ayda bır gırıs cıkıs yapıyorum annemgıle gıdıyorum almanyaya.
ılerde bebegımı orda dogursam (aLMANYADA) Bı sorun cıkarmı sızce ? o barı alman vatandası olsa

canım bebeğinin alman vatandaşı olabilmesi için senin veya eşinin alman vatandaşı veya almanyada süresiz oturumu olması gerekiyor
örneğin alman vatandaşı olsaydın türkiyedede doğum yapsan bebeğin alman vatandaşlığını alıyor
ama eğer bunlar yoksa almanyada doğum yapsanda bebeğin alman vatandaşı olamaz

canim ben gecen hafta almanyadaydım yenıden kendımı anmelden ettım deutschland'a. arbeıtserlaubnıs felanda yollamıslar hemen eve. ama gerı döndüm buraya esım burda oldugu ıcın .demekkı orda dogursamda alamıyomu bebek alman vatandaslıgı tüüh..

canım önemli olan arbeitserlaubnis olması değil
niederlassungserlaubnissin olması gerekiyor
veya unbefristetes aufenthaltsgenehmigung
bunlar varsa bebeğini almanyada doğurduğun taktirde direk alman vatandaşı oluyor
onun dışında dediğim gibi ya anne yada baba alman vatandaşı olmak zorunda
bunlarlan ilgili internete çok güzel bilgiler alabilirsin
veya bağlı bulunduğun alman konsolosluğunuda arabilirsin

canım benımkı zaten unbefrıstet orda dogdum buydum

canım o halde bi sorun gözükmüyor
en azından bebeğin olursa alman vatandaşı olmaya hak kazanıyor tabii almanayda doğrursan
keşke seninde alman vatandaşlığın olsaydı çok rahatlık oluyor gerçekten

oooohooooo dün ben burda yokken bir sürü yazismissiniz ya, tühhh kacirdim (( ben de nrw'den geliyorum, ama size bakarsam daha yeni geldim sayilir.. yarim sene olmadi daha geleli.. :)))
ben de alman vatandasiyim, ve cocuklarimin da alman vatandasi olmasini istedigim icin (geleceklerinde istedikleri yerde,istedikleri seyi okuyabilsinler, yurt disina cikabilsinler diye) türk vatandasligina da geri gecmeyi düsünmüyorum.. :)))

hangi sehirlerdesiniz`? kac yasindasiniz? alistiniz mi buraya? neleri özlüyorsunuz?

ben alıstım tr ye 1bucuk senedır burdayım 21yasındayım hıcde aramıyorum almanyayı (aılem harıc tabı onlar orda) yerım cok rahat keyıf yapıyorum eşimde cok sükür cok ıyı bır ınsan. (bu arada kayserıdeyım ben)

bana alman vatandaslıgı vermedıler cunku kagıtlarım evlendıkten sonra gelmıştı kocamı almanyaya getırırım felan dıye vermedıler.. turk vatandası kaldım cocugumu ama almanyada dogurmak ıstıyorum kesın (ıns.). ıste böyleeee sız

ben 3,5 sene oldu yerleşeli
ilk zamanlar çok zorlandım çünkü ailemi çok özlüyordum
geldikten 1 ay sonra hemen almanyaya gittim onları görmeye
sonra sonra alıştım
zaten 4 ay sonra işe başladım
işe başlayınca çevrem genişledi bisürü yeni arkadaşlıklar edindim buda bana çok iyi geldi
şimdi almanyayi hiç aramiyorum ailem olmasa hiç gitmem bile
ama onlar ordalar ve bende çok sık gidiyorum haliylen
hata döneli daha 2 hafta oldu
3 ayda bir felan gidip geliyorum
kızımı orda doğurdum (şimdi 1 yaşında)
ben samsunda yaşiyorum
doğumdan sonra işten ayrıldım şimdi evde kızıma bakıyorum sanırsam en azından 1 sene daha evdeyim sonra benim cimcime kreşe başlar bende tekrar işe dönerim
bu arada ben çifte vatandaşım (1995 den beri) o yüzden hiç bir sıkıntım yok
eşiminde almanyada süresiz oturumu var o konudada rahatız nezaman istersek gidip geliyoruz
oradaki evimizi hiç bozmadık gittimizde evimize gidiyoruz zaten annemlerin üst katında evimiz
ha birde 27 yaşındayım, üniverste mezunuyum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim

ben de rize'deyim.. ama bir kac ay icinde akdenizimize dönecegiz.. o zaman ben de ise baslayacagim...ve calismadigimdan, ve rizeli olmadigimdan burda simdilik cevrem yok... ( zaten gidici gözüyle de bakiyorum buraya, ondan caba da göstermiyorum aslinda..

princess esin de mi almanya'dan geldi?? ne okudun?? yoksa ilk önce oraya mi geldi?

ben BWL okudum (işletme)
orası biraz karışık canım ama eşim amerikada eğitim gördü bende amerikada eğitim gördüm 1 yıl ozaman tanıştık işte, sonra evlenmeye karar verince eşim eğitimini tamamlamış türkiyeye dönmüştü ama benim okulum bitmediği içinde benimle birlikte almanyaya yerleşti daha sorna
1,5 sene kadar almanyada yaşadık asıl düzenimizi orda kurmuştuk yani türkiyeye dönme gibi bir niyetimz yoktu aslında
sonra durumlar değişti benim okulum bitti, biz ordaki evimizi barkımızı kapatık ve geldik
kısacası böyle

benım esım tr de dogdu büydü vızesı felan yok yurtdısına onla gıtmek ıstıyoruz
devlet işinde calısıyo memur sızce vıze alması kolay olurmu? veya vıze cıkattıracak olursak nasıl bır işlem yapalım? bılgılendırırmısınız benı kızlar bılıyosanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…