ben BWL okudum (işletme)
orası biraz karışık canım ama eşim amerikada eğitim gördü bende amerikada eğitim gördüm 1 yıl ozaman tanıştık işte, sonra evlenmeye karar verince eşim eğitimini tamamlamış türkiyeye dönmüştü ama benim okulum bitmediği içinde benimle birlikte almanyaya yerleşti daha sorna
1,5 sene kadar almanyada yaşadık asıl düzenimizi orda kurmuştuk yani türkiyeye dönme gibi bir niyetimz yoktu aslında
sonra durumlar değişti benim okulum bitti, biz ordaki evimizi barkımızı kapatık ve geldik
kısacası böyle
benım esım tr de dogdu büydü vızesı felan yok yurtdısına onla gıtmek ıstıyoruz
devlet işinde calısıyo memur sızce vıze alması kolay olurmu? veya vıze cıkattıracak olursak nasıl bır işlem yapalım? bılgılendırırmısınız benı kızlar bılıyosanız
benım esım tr de dogdu büydü vızesı felan yok yurtdısına onla gıtmek ıstıyoruz
devlet işinde calısıyo memur sızce vıze alması kolay olurmu? veya vıze cıkattıracak olursak nasıl bır işlem yapalım? bılgılendırırmısınız benı kızlar bılıyosanız
cnm benim esim ögretmen.. ne yazikki ögretmen olarak calismiyor, baska bir kurumda memur... ben ise asya bilimleri okudum, tr'de almanca ögretmeni olarak calisabilecegim, veya iste tüm yurtdisiyla baglantilari olan firmalarda..bakalim, hayirlisi artik..
ben de okurken bir sene bwl kurslari almistim, hayatimda herhalde en son okuyacagim bir dal... hic mi hic benim ilgimi cekemedi, hatta nefret ediyordum da diyebilirim :))) almanya'da düzeninizin bozulmadigina sevindim.. benim esimle ben hic bir zaman oraya gitmeyi düsünmüyorum.. esimin orda nasil calisabilecegi bile belli degil, burda iyi bir geliri var, benim icn bu konu cok önemli.. esimin benden daha iyi ve garantili calisabilmesi.. bakalim zaman ne getirecek.. almanya'da onu türkce ögretmeni yapabilsem belki bir iki seneligine giderdik.. babam orda ögretmen oldugu icin arastirmalar yapiyor.. ama istekli degiliz ikimiz de..
haklısın tabii eşinin almanyada yapabileceği çok fazla iş yok
Öğretmenlikde zor çünkü çok sayısa türkiyeden öğretmen gidiyor zaten ve onlar 5 senelik gidiyorlar öyle 2 senelik olacağını sanmıyorum
eğer orda kalıcı olmayı düşünmüyorsanız hiç gitmemeniz daha hayırlı olur bence çünkü en başta eşin dil sorunu çekeckz. Dilini tam anlamıylan öğreneyim derken zaten 2 yıl geçer
burada işi rahat ve memnunsa sorun yok. İnşallah sende gönlüne göre bir iş bulursun çalışmak gerçekten çok önemli insana çok şey katıyor öncelikle kafana uygun bir çevren oluşuyor kısa bir sürede. Buraya uyum sağlamak açısından çok faydalı.
biz de birsey bulamayinca vazgectik zaten, ama 5 sene olmasina gerek yok onu biliyorum.. hatta senelik gönderilen bile var.. biz öyle birsey düsünmüstük.. almancayi ögrenmesi pek uzun sürmez sanirim.. son bir kac ay icinde ben ara sira ders veriyorum ve cok sasiriyorum.. dil ögrenmeye cok yatkin ve almancayi konusurken sivesi bile yok kaydirigubbakcemile3 cok tatli oluyor ama bazen öyle beklenmedik zamanlarda almanca cevap veriyor kaydirigubbakcemile3 hem gülüyorum hem öpmek geliyor icimden :kedi: carsida gezerken bir kere onunla daha cok gezmek istedim o da "ach mannoo, warum denn? ich habe aber keine lust" dedi güle güle öldüm kaydirigubbakcemile3 o zaman daha 3 hafta burdaydim kaydirigubbakcemile3 onu hic unutmayacagim herhalde kaydirigubbakcemile3
ilgimi cekti okuyayim dedim.. e$inizin verdigi cevaba bayildimmmmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bnm bi tanidikta öyle yeni yeni almanca ögreniyordu ay yiyesim geliyordu almanca birseyler söledigi zaman ŞenizŞeniz:roflol:
biz de birsey bulamayinca vazgectik zaten, ama 5 sene olmasina gerek yok onu biliyorum.. hatta senelik gönderilen bile var.. biz öyle birsey düsünmüstük.. almancayi ögrenmesi pek uzun sürmez sanirim.. son bir kac ay icinde ben ara sira ders veriyorum ve cok sasiriyorum.. dil ögrenmeye cok yatkin ve almancayi konusurken sivesi bile yok kaydirigubbakcemile3 cok tatli oluyor ama bazen öyle beklenmedik zamanlarda almanca cevap veriyor kaydirigubbakcemile3 hem gülüyorum hem öpmek geliyor icimden :kedi: carsida gezerken bir kere onunla daha cok gezmek istedim o da "ach mannoo, warum denn? ich habe aber keine lust" dedi güle güle öldüm kaydirigubbakcemile3 o zaman daha 3 hafta burdaydim kaydirigubbakcemile3 onu hic unutmayacagim herhalde kaydirigubbakcemile3
eşinin cevabı süper olmuş :roflol:
benim eşimde beni ilk zamanlar çok güldürdü almancayı öğrenirken
bayılırdım bazı şeyleri söylmesine tekrar tekrar söyletirdim
benim eşimde hiç zorlanmadı almancayı öğrenirken, zaten bir alt yapısı vardı birde inglizceyi ana dili gibi konuşuyor o yüzden almancayıda çok kolay öğrendi 4-5 ay bir süre içinde tamamıylan söktü çok şükür o yüzden almanyada dil açısından hiç sorun yaşamadık biz
Kizlar Almanya´da ne okudunuz? Ve Türkiye´de ne olarak calismaya basladiniz acaba?
evet.. ben de cogu zaman tekrarlatiyorum :)) ama fazla üstünde durdum mu kiziyoo kaydirigubbakcemile3
benim esimin ne yazikki ingilizcesi cok kötü.. zamanla unutmus, zaten okul ingilizcesyidi :)) esim illa bana ingilizce ögret, almanca ögret diye her gün kafami sisiriyor.. opuyorumnanaktan cok istiyorum, ama kendisi bu aralar yeniden kpss'ye girmek ve is yerini degistirmek icin ders calisiyor.. onun icin pek üstüne gitmiyorum.. bakalim yaz'a kadar smalltalkluk almancasi olsun benim icin yeter... almanya'ya gittigimizde dil ona pek uzak gelmesin..yazdan sonra da derse baslayacagiz.. sanirim ki bir sene'de cok iyi derecede konusabilir.. tabi türkiye'de biraz zor olacak.. etrafinda hep almanca konusulsa daha kolay olabilirdi diye diye düsünüyorum.. zaten almancayi bilmesi pek önemli de degil aslinda, ama cocugumuz olursa ben basindan itibaren almancayla yetistirmek istiyorum.. o zaman belki beraber ögrenirler :ecrin_bebek:fisfisfis
ben daha calismiyorum ve asya bilimleri (daha cok tercümanliga giden bölümü/3 dil) okudum, DaFa da baslamak üzereyim... ama deneyimli oldugum icin DaF olmadan da hem özel hem de dershanelerde almanca dersleri verecegim memlekete gidersek, ve notere gittikten sonra asil meslegimi (tercümanligi) da yapacagim.. dershanede isyerim de hazir sayilir.. calismaya baslayinca da ingilizce belgeleri yapmaya calisacagim ki, ingilizce dersi de verebileyim..
princess sen alman vatandasiydin ya.. sen de zorluk cekiyormusun sigorta, nüfus dairelerinde vs??? bazen icimden bagirmak geliyor, hatta amannnnn verin bana türk vatandasligini da kurtulayim diye düsünceler geciyor aklimdan..
hatta simdi is yeri beni sigortali calistiracak ve muhasebecileri bunun nasil olacagini bile bilmiyor daha.. benim bilgilerimle kendimi iyi bir yabanci dairesi memuru olarak görüyorum artik kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
yok canım ben sıkıntı çekmedim çünkü ben çifte vatandaşım
yani türkiyede türk almanayda alman :)
ayrıca ben almanca-türkçe, inglizce-türkçe yeminli tercümanım
böyle bi şansın olursa sende derlendir iyi oluyor
tercüme bürosunda felan hiç çalışmadım özel olarak yapiyorum hata şuan evde olmama rağmen yine yapiyorum
ben yurtdışında yaşamadım ama yaşamayı çok isterdim bütün imkanlar var zor olsada benim yiğenim yurtdışında evli çok özeniyorum ona vallayerimseniben
Kizlar 6 ay sonra evlenip Türkiye/Istanbul'a tasiniyorum.
Yurtdisinda dogup büyüdüm bende. Alismanin en önemli püf noktasi nedir???
Alisamam diye korkuyorum biraz, nisanlim gelmek istemiyor buraya.
Gerci bende zaten Istanbul'da yasamak istemisimdir hep.
Insanoglu istiyor Rabbimde oraya yönlendiriyor:)
Ama ya alisamazsam diyede düsünmekten ali koyamiyorum kendimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?