Zor :)Dikkat et tenhada kıstırıp intikamını almasın..
Hayır orda üç kuruş fazla para kazanacağım diye kıza göz yuman yurt müdürü var onu başına bela olacaktınız madem. Yurdun işleyişinden sorumlu olan o. Hem koskoca yurtta bir tek siz dövdüğünüze göre demek ki tek sabırsız sizsiniz. Yapmışsınız bir hata tamam da hala savunmanız bence çok yanlış. Hem keşke yapmasaydım diyorsunuz hem de hak etti o an yapmam gereken oydu diyorsunuz.="kitapkadinnx, post: 53051010, member: 797332"]Öğrencilik hayatında doktorundan hakimine hakiminden psikoloğuna kadar herkes boyle şeyler yaşar. Hele yurtlarda. Bunu iş hayatıyla kiyaslamyin lütfen. Tabii ki sabırlı olmak lazim ama nereye kadar? Karşınızda haklarınızı çiğneyen "amaan bu nasılsa sessiz yalnız bir tip bi şey yapamaz " diye düşünerek sizin sakinliginizden yararlanan, üstelik idareye şikayet edildiği halde sallamayan birine napabilirdim, mahkemeye falan mi verseydim?
Neyse aslinda zaten olan olmus bitmis aslinda.bence kurs degistir.sadece senin icin degil onun icinde tatsiz bir durum.Yahu ben odalarindaki gürültüye karismiyorum ki, koridorda gürültü yapıp bağırıyor sürekli. Ortak kullanım alani yani. O zaman biri kat tuvaletini kirletip temizlemeden çıkınca da öyle gecistirelim amaaan yurt hayati diye. Olur mu öyle şey? Şiddet olayına ben de karşıyım keşke olmasaydı ama sizin örnek verdiğiniz kişiyle ben bir tutulmusum sanki . normalde sessiz sakin bir insanimdir
Kattaki diğer kızlar onun arkadaşıydı çünkü ya niye anlatamıyorum yazdim ya zaten kattaki kızlarla samimi olmasa tek başına nasil gürültü yapacak:) ben son siniftim derslerime bakmam kafa dinlemem gerekiyordu kaynaşma gereği duymadım onlarla. Arada merhaba merhaba o kadar. Ki kaynaşmak istememem rahatsız edilecegim anlamına gelmiyor. Bu arada bana nezaket dersi verip "başına bela olacaktın" gibi bir cümle kurmanız da muazzam. Acemi ladyliğinizi nerde tamamladiniz?Hayır orda üç kuruş fazla para kazanacağım diye kıza göz yuman yurt müdürü var onu başına bela olacaktınız madem. Yurdun işleyişinden sorumlu olan o. Hem koskoca yurtta bir tek siz dövdüğünüze göre demek ki tek sabırsız sizsiniz. Yapmışsınız bir hata tamam da hala savunmanız bence çok yanlış. Hem keşke yapmasaydım diyorsunuz hem de hak etti o an yapmam gereken oydu diyorsunuz.
Ben uzağim zaten yakınlaşma çabasına girmez inşallah. Tartisacak halim yok.aman uzak dur allahtan aynı iş yerinde değilsiniz
Ben aslında diğer kızları severdim. Arada benden sigara falan almaya gelirlerdi bi problem olmadı onla da kızlarla da. Açıkçası hic o konu konusulmadi. Zaten kotu davranan kimse de olmadı bana. Aslında yapmak istemezdim ya ama sabahın 7 si, hastalık, daha önceden hastaneye yetişememenin verdiği öfke , ve bir dönemlik birikme beni bu duruma itti. Normalde ozur dileyemeyen biri değilim ama yanina gitsem belki tersleyecek vs yuzgoz olmak istemiyorum. Umarım benle uğraşmaz.Peki benim merak ettiğim sonrasında ne oldu?? Kız bidaha öyle yapmadimi..Veya arkadaşları filan size kizmadimi..O dönem nasıl aşıldı bu durum.keske dövmeseydiniz.kesinlikle kızla güzel bir dille konuşup ozurdilemelisiniz.kizin karşınıza çıkmasında bir hayır var.Gecikmiş bir özür var bence.hic belli olmaz birde bakmışsınız kadim bir dost oluvermişsiniz.
Tam adamina sordun :)Öyle mi:)) sessiz sakin varlığıyla yokluğu bir kimseyi rahatsız etmemiş ben mi bilmiyorum yurt hayatını, yoksa sabahın 7 sinde gecenin 3 unde katı ayağa kaldıran o kız mi:) yerimde olsaydiniz napardiniz acaba? Kız resmen beni sessiz sakin görüp haklarimi cignedi onca zamandır ya. Ki ben defalarca uyardim iş güzellikle cozulsun istedim olmadı. Merak ediyorum siz napardiniz? Benim yurtta kalıyorum diye herkesle kaynaşma ortam yapma veya yapılan ortamin rahatsızlığına katlanma gibi zorunluluğum mu var?
konunun benle hiç alakası yokken bana çevirmeniz ilginç. Kızın başına bela olmuşsunuz ya ona değil yurt müdürüne olacaktınız dedim. Başına bela olmak da argo değil bir atasözü zaten o. 4 sene yurtta kaldım hem de 6 kişilik odalarda emin olun sizin gördüğünüzden daha çok garip insan gördüm daha çok şey gördüm. Ordan çok çokk sevdiğim dostlar da kazandım. Ama kimseyi dövmek aklımın ucunun köşesinden geçmedi. Eğer böyle lady olunuyosa evet öyleyim demek ki.="kitapkadinnx, post: 53051103, member: 797332"]Kattaki diğer kızlar onun arkadaşıydı çünkü ya niye anlatamıyorum yazdim ya zaten kattaki kızlarla samimi olmasa tek başına nasil gürültü yapacak:) ben son siniftim derslerime bakmam kafa dinlemem gerekiyordu kaynaşma gereği duymadım onlarla. Arada merhaba merhaba o kadar. Ki kaynaşmak istememem rahatsız edilecegim anlamına gelmiyor. Bu arada bana nezaket dersi verip "başına bela olacaktın" gibi bir cümle kurmanız da muazzam. Acemi ladyliğinizi nerde tamamladiniz?
Ya resmen "sus sabret onlar atlarını oynatsin" diyosunuz :) bence sizinki sorun bu kadar yumuşak başlı olmak. O kadar zaman ayni odada kalmissiniz odada hakkıniz olmasına rağmen yok saymislar sizi ve bu durumunuzu iyi örnek gibi gosteriyorsunuz. Valla pes. Prensip olarak hak yemeyi ve yedirmeyi pek sevmem. Siz dayanamayıp karakola gitnissiniz de ben de mi girseydim bunun icin, ya da illa yüz kızartıcı bir suç mu işlemeleri lazim benum harekete gecmem için. Polislik bir durum olana kadar susalim yani öyle mi? Tamam dayak da iyi bir şey değil zaten kendime iyi yaptım beni ornek alin demiyorum ama sizin şu tavir da gereksiz anormal. Dövün demiyorum ama başka şeyler yapılabilirdi. Ben zaten birçok kere uyardim şikayet ettim medenice çözmeye çalıştım ama olmayınca sonuç bu oldu.Tam adamina sordun :)
Ben de yurtta -ustelik 4 kişilik odada kaldim. Kızlardan iki tanesi eskiden beri arkadaştı ve tam kekomanci denen cinstendi. Sabahın 6sinda kalkar duşa girer saçlarını kurutur on saat kikir kikir makyaj yaparlardı. Odada sigara içerlerdi. Gece vakti yorgan altında sevgilisiyle telefonda konuşur,kavga edip aglarlardi. Odaya döner getirirlerdi leş gibi kokardı...
Böyle olmayacağını anlayıp sonraki senelerde eve ciktim. O kızlarla da konuşa konuşa az da olsa uzlaştik kızlarla. Mesela sigara için balkona çıkmalarını sağladım ama fönlerine karismadim, fön sesine alışmaya çalıştım. O günlerden kalan aliskanlik-gürültülü her yerde rahat rahat uyuyorum.
Şimdi esas meseleye gelirsek. Kaldığım son evdeki ucubelerle aram bozuldu.(onlar da iki yakın arkadaştı.ben 2+1deki +1'dim) Sizinki gibi şiddet görmedim, hakaret duymadım. Ama bana yapılmasına asla müsamaha göstermeyeceğim birşey yaptılar. Ben de ertesi gün karakola gittim. Bir yıl kadar devam etti davamiz . Onların sadece tadı kacti-sicillerine işlenecek bir ceza almadilar. Ama o kız sizi şikayet etseydi fiziksel şiddetten iyi bir ceza alırdiniz.
Daha yumuşak bir ifade kullansaydiniz keşke. Bela olmak falan. Neyse. Bu da sizin görüşünüz. Saygılar.konunun benle hiç alakası yokken bana çevirmeniz ilginç. Kızın başına bela olmuşsunuz ya ona değil yurt müdürüne olacaktınız dedim. Başına bela olmak da argo değil bir atasözü zaten o. 4 sene yurtta kaldım hem de 6 kişilik odalarda emin olun sizin gördüğünüzden daha çok garip insan gördüm daha çok şey gördüm. Ordan çok çokk sevdiğim dostlar da kazandım. Ama kimseyi dövmek aklımın ucunun köşesinden geçmedi. Eğer böyle lady olunuyosa evet öyleyim demek ki.
Yok artik bi de bsllandira ballandira anlatmissiniz dovdum diye.2015 yılında yurtta kaliyordum. O donem son senem olduğu için tek kişilik odaya çıkmıştım. Ve bayaa iyi bir para ödüyordum son senem sakin geçsin diye. Ama yan odada bi kız vardı. Hani lisede herkesi tanıyan hafif kilolu merveler olur ya, iste o da öyle biriydi. Bütün kati ele geçirmişti resmen. Yaklaşık 10 kız vardı katta ve bu her aksam birinin odasına girer gürültü yapardı gecenin 2 sinde bile. Hadi odadaki gürültü neyse de bi de katta çığlık çığlığa bağırması beni uykhmdan sicratmasi deli ederdi. Otuz kere uyarmistim ben bunu, bazen tatlı dille bazen sinirli bazen de idareye şikayet ederek. Hepsinde Tamam kusura bakmalar, bi daha olmazlar havada ucusuyordu. Bir gün hastaneye gideceğim erken yatmam lazımdı. Bu yine gecenin 3ünde odadan odaya zıplayıp o cırtlak sesiyle beni uykumdan uyandırdı. Hadi dedim, sakin ol, elini kana bulama falan yine yari uyur yari uyanık sabahı ettim. Hastaneye de yetisememistim tabi. Birkaç gün sonra abartniyorum sabah 7 de tam karışımdaki odadaki arkadaşlarıni uyandırmak için kalkmış, "leylaaaaa" diye bağırıyor. Ama nasıl bi bağırış. Gulmeler civildamalar falan. Ve pazar günüydü. Eeeh yeter be deyip kızın ağzıyla burnunun yerini değiştirdim. Sabah siniriyle bi güzel okşadim. İşin garibi yurt müdürü beni kesin atar derken atmadi, çünkü artik bezdigimi biliyor. Neyse bu yediği dayagin etkisiyle uzun sure katta gürültü yapamadı biraz rahat ettim ve sene sonu hepimiz ayrıldık. Normalde yapacağım is değildir ama yarim donem boyunca bunun çığlıkları kulagimda cinladigi ve güzellikle yola getiremedigim için boyle bir şeye başvurmuş oldum.
Neyse efendim yıl 2017, şu an bir yandan çalışıp bir yandan bilgisayar kursuna gidiyorum. Hani sevmedigin ot dibinde bitermiş ya bununla ayni kurstayiz. 2 yıl sonra onu gormek heyecan verici oldu doğrusu. Beni gördüğünde soğuk bakışlar goz dondurmeler falan, hatta bir kere omuz atmaya falan kalkıştı. Aynı sınıfta değiliz ama cumartesi günleri kursta hep görüyorum hanımefendiyi. Korkuyorum benle uğraşır da yine ayni yola başvurur rezil ederim kendimi diye. Arsız bir tip. Napayim sizce?
Ay ama yok artik bu kadar da olayı evirip çevirip "herkes seviyo demek sen haksizsin" a getirmek falan :) günah yani bana da :) hanımefendi Banane isterse kız kitleleri peşinden suruklesin. Evet seviliyordu yurtta. Ama bu benim gece yarısı yatağımdan sıçrayarak uyandirilmam ya da sabahın 7 sinde bir takim garip çığlıklarla maruz kalmam anlamına gelmiyor. Kim seviyorsa sevsin herkes seviyor diye hakkımı mi cigneteyim. Avuç dolusu para veriyordum o odaya ben biraz kafa dinleyeyim diye. Ortak kullanım alanında kimse öyle bagiramaz yani, herkes kurallara uymali.Yurtda her katda kızın arkadaşı varsa sevilen biriymiş demekki
Tek siz sikayetcisiniz üstelik gidip dovuyorsunuz
Hayatın her döneminde her anında hoşlanmadığımız insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalabiliriz . Bununla başa cikabilme yonteminize bakınca ben sizi haksız buldum
Birde bu hafif kilolu Merve terimi nedir ? Gerçekten bilmiyorum ...
Daha yumuşak bı ifade mi bekliyorsunuz gerçekten mi :)Daha yumuşak bir ifade kullansaydiniz keşke. Bela olmak falan. Neyse. Bu da sizin görüşünüz. Saygılar.
Sevilmeyen biri mi dedim yaBence doğuştan şiddete eğilimli birisin sanki istediğin herkesi dövebilecek donanıma sahipmişsin gibi dövmeyecektim ama o istedi benim kim olduğumu bilmiyor dercesine kendini kanıtlama çabasına girmişsin. Kendi suçsuzluğunu bize göstererek ters psikoloji yapıyorsun. Ne olursa olsun kimseyi dövmeye hakkın yok o da bir ailenin evladı, eşi, kardeşi... evet kız gürültü yaparak terbiyesizlik etmiş ama tüm yolları denediysen ve halada aynıysa dövdükten sonra kuzu gibi olacağını sanmıyorum. Ayrıca dediğin kadar rahatsız eden bir tipse eğer her gün birisinin odasına giremezdi sabahın köründe arkadaşını çağıramazdı belli ki o kadar sevilmeyen biri değil. Kursta endişe edecek bir durumun yok bu durumda rezil olma düşüncesinde olan biri konuyu ballandıra ballandıra anlatmaz yok okşadım, yok ağzıyla burnunun yerini değiştirdim... saçmalık. bence kız endişe etmeli sizin gibi egolu birinden kurtulamadığı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?