Yut çocuğum yut!!

Ogluslarimm

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
24
18
8
36
Merhaba arkadaşlar
Evet derdim tam olarak bu. 5 yaşında bir oğlum var oğlumun küçüklüğünden beri yemekleri ağzında bekletme huyu var ne yaparsam yapayım düzelmedi. Yemek saatlerinden nefret eder hale geldim. Özenle hazirladigim tabaklar hep çöpe gitti. Bi insanin severek yediği hic birşey olmaz mi vallahi yok ..
Abur cubur dahi yemiyor. Kreşe başladı bu sene belki düzelir diye ama yok hala ayni okulda bir kutu sütü içmesi 2 saat sürüyormuş.
Derdime derman a dostlar ..

Bütün tahlilleri yapıldı hic bir sıkıntısı yok aşırı iştahsız yaşıtlarından çok çok geride

Benim.oglumda beklerdi cigne deyince çiğner yut deyince yutardı ama bizimki anaokulunda duzeldi bir doktora danışın isterseniz

Takipli olduğumuz doktor var ama yapılabilecek birsey olmadığını söylüyor. Yemek yemeyi sevmeyen bi çocuk diyor ama anne yüreği

Benim yeğenimde bi lokmayı üç saat bekletirdi.
Annesi küçükken zorla yedirdi ama büyüdükçe yemeyi reddedip bekletti.
Tamamen anne tutumu etkiliyor .
Yengem çok sertti bu konuda.
Şimdi 6 yaşında , yine az yiyor. Ama büyüyorlar bi şekilde.

Sabırlar diliyorum öncelikle yemek yemeyen çocuk ne kadar zordur. Aklıma böyle tabağı süslemek geldi salatalık dan göz yapmak spagetti den saçlar filan. Bide odullendirin her yemekten sonra.

daha 11 aylik cocuk aynisini cektirio kesin benim yüzümden oldu bi yerde hata yapiorum ama nerdeee

Dün aksam ağzında yemekle uyumuş fark etmedim inanın sabah uyandığında agzindaydi. Sabir sabir sabir..

Tam bunu yazacaktım.
Benim kuzenim de öyleydi.
Ağzında lokmayla yutmadan uyuduğunu bilirim. Yengem çok üzülüyordu bu çocuk adam gibi vitamin almıyor başı hastalıktan kalkmayacak diye. Öyle geldii öyle gitti.
Şimdi 20 yaşında civa gibi delikanlı. Boyu 1.90ın üzerinde kas maslı adam.
Demem o ki boşverin. İştahsız demekki. Kendinizi hırpalamayın, büyüyor büyüyecek..

merhaba Allah sabır versin diyeyim önce yemeyen çocuk zor
benim bi arkadaşım vardi hiç yemezdim sevemezdim yemek yemeyi dedi yillaaaaaarrrrr sonra anlaşılmış ki yemek borusunun girişinde darlik varmış küçücük lokmayi bile yutmakta zorlandığı için meğer öyle olmuş. bi operasyon geçirmiş düzelmiş ve yemek yemeye bayılıyorum derdi, doktor o şekilde de kontrol etti mi acaba merak ettim
umarim en kısa zamanda düzelir minik afacanin bu durumu

Az yedikleri için çok daha fazla özeniliyor.
Büyük kızım da Hollanda'dan Holstain inek,İsrail'den domates tohumu getirmediğim kalmıştı.
O yüzden büyük kızımın küçük kızımdan daha uzun olacağını düşünüyorum mesela :)

Eğer ki boyunda kilosunda sorun yoksa zorlamayın siz zorladıkça ters tepki yapar ve hiç yemek istemez.Benim kızım da çok fazla yemezdi fakat şimdi meyve bayılıyor.

Ben oğlunuz gibiymişim küçükken. Saatlerce ağzımda bekletirmişim. Annem televizyon açar kanal değiştirdikçe yutarmışım. Doktorunuz haklı zamanla düzeliyor, ben şu an epey iştahlı biriyim mesela ehehe. Tabi anneler için çok zor, sabırlar diliyorum. Annem bana hala söylenir bu konuda. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…