Yut çocuğum yut!!

Kesinlikle..:)
Annesi çifte vatandaş,kendi ülkesinde anne babasının yetiştirdiği ineklerden getiriyor yediği tek lokmadan maksimum fayda alma amaçlı.

sureklı yemek ıstemesınden, doymamasından emın ol kı cok daha ıyı
bende yemeyen ıstahsız çocuklara ımrenıyorum
yedırmemek ıcın mücadele etmekten bıktım usandım

sureklı yemek ıstemesınden, doymamasından emın ol kı cok daha ıyı
bende yemeyen ıstahsız çocuklara ımrenıyorum
yedırmemek ıcın mücadele etmekten bıktım usandım
Sizin durumunu da çok zor gerçekten

Sabırlar diliyorum öncelikle yemek yemeyen çocuk ne kadar zordur. Aklıma böyle tabağı süslemek geldi salatalık dan göz yapmak spagetti den saçlar filan. Bide odullendirin her yemekten sonra.
bende bunu diuecektim

Dün aksam ağzında yemekle uyumuş fark etmedim inanın sabah uyandığında agzindaydi. Sabir sabir sabir..
biz kızımıza küçük oyıncsklarda aldık her yemekten sonra verdik bi arada misket aldık her yemekten sonra beş tane veriyordu baya etkili oldu

Çocuğunuza sağlıklı yiyecek alternatifleri sunun ve sonra geri çekilin.Yemegi yiyip yememesi sizinle ilgili bir mesele değil,bu yüzden bu olayı kisisellestirmeyin.Dogru model olun ve sağlıklı yiyecek hazırlayın yeter.Tabagina yemek koyarken bir kaşık mi koyayım yoksa iki kaşık mi diye sorabilirsiniz.Bu gun makarna -kofte mi kıymalı makarna mi yemek istersin diye onun fikrini secenek sunarak sorabilirsiniz.Tabaginda bırakmasındansa çok az koyun,yemek iyice gözünde buyumesin çocuğun.Saglikli buyumek icin beslenmenin onemini aciklayin ona.Tv karşısında yemek,ödül asla onermeyecegim şeyler.Yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır.Baska bir anlamla iliskilendirmeyin.

Bırakın aç kalsın yemegin tadını alsın .Yegenlerime baktım küçükken ,annesiyle yemez etmez .Öğünlü yedirin ,büyük insan gibi yemezse toplayın ,baska yok yemiyomusun deyip tabağından alıp yiyin .İsterse baska yok bitti .Bi kac defa yapın cok ise yarıyor .Ara öğün yok ,abur cubur yok .Meyveyle doyurmayın karnını.Aclıktan ölmez .Ama düzene girer.

Aa ben de öyleymişim. Süt konusunda değil ama yemeği ağızda tutma. 2 saat sürdüğü olurmuş ağzımda tutarmışım yutmazmışım. Neyse acaba tadını beğenmiyor olabilir mi? Mesela annem yumurtayı az pişirirdi. Rafadan yani. Şu yaşımda bile sevmem ki küçükken de sanıyorum o yüzden tutarmışım.

Sadece benim hazirladigimi değil başka yerlerdede yemiyo malesef dışarda fast food tarzı falan da ayni yiyo ama ağzında bekleterek onada sinirler dayanmiyo

Yemeyen çocuk çok zor
Be balispk yağı kullandım geçen kış ve multivitamin, iştahı normale döndü ondan sonra çok mükemmel olmasa da.
Kızımın da tahlilleri normal çıkıyordu nerden vitamin alıyordu anlamıyorum o yemediği donem

Çorba tarzında da bealeyebikirsinizm ağzında bekleyemez yutmak Orunda kalir

karı yemeyi sevmiyordur cınku katıya gecis döneminde ögrenememiş ve zorlanıyor olabilir. yutma bozuklugu ile ilgilenen hastane doktor bulun . gizik tedavi bölümlerinde olabilir doktor .

Ben bazı çocukların bitkiler gibi fotosentez yapabildiğinden şüpheleniyorum. Bu kadar yememeye rağmen yinede büyüyorlar.

Aynı benim oğlum 5yaşında sürekli ağzında bekletiyor.bazen ağzındakiyle uyuyor.

hiç yedirmeyin? Benim kuzenimin çocukları 3-4 yaşındayken büyük insanlar gibi yer içerdi bir gün yedirmeye çalıştığını görmedim verin önüne kendiniz yerken yedi mi yedi yemedi mi kaldırın kendini yerlere atsa da bir dahaki yemek saatine kadar asla yemek vermeyin kendi yemesi gerektiğini anlasın öyle dibine oturup ye ye yut yut derseniz yapmaz gerekirse bırakın bir gün aç kalsın bir şey olmaz acıkınca her türlü yemek yiyecek

Ben ne zaman ki ye yavrum aciktin mi yavrum ha yavrum bi tane dahaaa demeyi biraktim.benimki aciktim demeye basladii.yavas yiyor ama yiyor o yerken tv fln izLiyorum valla yuregim daralmiyor degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…