Yuva yıkanın yuvası olmazmış.Bal gibi de oluyor.

ben ileri sürdüğüm 1. ve 2. durumların çok tatlış çok makul şeyler olduğunu zaten iddia etmiyorum
ama maalesef çevremde öyle çiftler var ki..kadın kocasını hergün afedersiniz rus o...larla kendi evinde, otelde, şurada burada yakalıyor (hayır yakalayıp ne yapacaksa zaten hepimiz biliyoruz admaın hayatını) AMA boşanmyor. naz ediyor, maddi masraf ettiriyor, dırdır ediyor sonra devam. Kendi kuzenim var eşi şehrin bütün fahişeleriyle yaşıyor, ayrı ev açtı kendine 6 ay biriyle 3 hafta öbürüyle takılıyor, maddi desteği yok. kız evlere temizliğe gidiyor, çocuk okutuyor AMA boşanmıyor. neden çünkü eşini seviyormuş...boşansa dul kadın olurmuş.
benim tek demek istediğim bunlar zaten evlilik değil, yuva değil benim gözümde. bunu anlatmaya çalışıyorum. yoksa erkek aldatır hakkıdır demiyorum. bu örneklerin 2sinde de adamlar boşanma davası açtı, kadınlar boşanmıyor.

elbette böyle olmayan durumlar da var zaten aldatmanın bahanesi olmaz. aldatanın her durumda karaktersizliğidir ama bazen sadece karaktersizlik tek sebeptir bazen ek durumlar vardır. başka örnek; askerdeyken babası kız beğenip evlendirmiş bir abimiz var, o da akrabadan. kızı hayatında sevemedi, başkasını sevdi, onunla birlikte. ancak ilk eşi nuh diyor peygamber demiyor, boşanmıyor. (gördüğünüz gibi benim örneklerde kadınlar aldatılıyor ama asla boşanmıyor)

Bu konuda ben gecmiste cok yazdim. O yuzden artik cok da yazmak istemiyordum. Sadece genelleme yaparak konusanlar icin tekrar yaziyim. Kendi durumumdan yazarak anlatiyim.
12 yillik evliydim. 4 yillik flortten sonra evlendik. Kolay da olmamisti evlenmemiz. Benim ailemi bu evlilik icin ikna etmek epey uzun surdu. Onun calistigi sirkette hem gelene gidene cay veren hem de telefonlara bakan biriyle aldatildim ben. O kiz hic kandirilmadi yani. Evli oldugumuzu biliyordu. Oglumla ben bazen giderdik oraya. Oglumu kucagina alir severdi kiz. Biz de hep eleleydik eski esimle. Eski esim ve ben gulerek bakardik birbirimize hep. Ayrilmadan birkac gun once demisti oysa " dunyaya yeniden gelsem seninle evlenirim"diye. Hic anlamadim onunla beraber oldugunu. Birgun bir aksam "mutsuzum dusunecegim"diye gitti. Gidis o gidis. Aylarca bekledik oglumla ve bosanirken durusmaya onunla geldiginde ogrendim ben. O yuzden o kadar da kesin konusmayin lutfen ama lutfen. Insan olanin hersey basina gelebiliyormus. Hayat aci da olsa ogretiyor. Dilerim kimse yasamaz.
Şu konudan anladım ki bazı hanımlara göre aldatmak çok da kötü bir şey değil çünkü ortada zaten sevgi bitmiş (!),yuva kalmamış,belki kadın dırdırcıymış,muhtemelen bakımsızmış falanmış filanmış...Yazık...

Bu bakış açısıyla yaklaşılınca kadın ya da erkek farketmez bu tür ilişkileri yaşamakta bir sakınca görmüyorlar.

Bir insanın başka bir insana bunu yapmaya hakkı yok. Anlaşamayabilirsin istemeyebilirsin ayrılırsın.Bunu hele

kadınların haklı görüyor olmaları beni çok şaşşırttı.

ben ileri sürdüğüm 1. ve 2. durumların çok tatlış çok makul şeyler olduğunu zaten iddia etmiyorum
ama maalesef çevremde öyle çiftler var ki..kadın kocasını hergün afedersiniz rus o...larla kendi evinde, otelde, şurada burada yakalıyor (hayır yakalayıp ne yapacaksa zaten hepimiz biliyoruz admaın hayatını) AMA boşanmyor. naz ediyor, maddi masraf ettiriyor, dırdır ediyor sonra devam. Kendi kuzenim var eşi şehrin bütün fahişeleriyle yaşıyor, ayrı ev açtı kendine 6 ay biriyle 3 hafta öbürüyle takılıyor, maddi desteği yok. kız evlere temizliğe gidiyor, çocuk okutuyor AMA boşanmıyor. neden çünkü eşini seviyormuş...boşansa dul kadın olurmuş.
benim tek demek istediğim bunlar zaten evlilik değil, yuva değil benim gözümde. bunu anlatmaya çalışıyorum. yoksa erkek aldatır hakkıdır demiyorum. bu örneklerin 2sinde de adamlar boşanma davası açtı, kadınlar boşanmıyor.

elbette böyle olmayan durumlar da var zaten aldatmanın bahanesi olmaz. aldatanın her durumda karaktersizliğidir ama bazen sadece karaktersizlik tek sebeptir bazen ek durumlar vardır. başka örnek; askerdeyken babası kız beğenip evlendirmiş bir abimiz var, o da akrabadan. kızı hayatında sevemedi, başkasını sevdi, onunla birlikte. ancak ilk eşi nuh diyor peygamber demiyor, boşanmıyor. (gördüğünüz gibi benim örneklerde kadınlar aldatılıyor ama asla boşanmıyor)

Bizim toplumumuzda kadın zavallı. Çevrede bunu destekliyor ne olacak kız yapmayan mı var , elinin kiri.

dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı deyip duruyorlar. Biri de çıkıp sen ne onursuz kadınsın nasıl katlanıyorsun buna

çocuklarının yüzüne nasıl bakacaksın demiyor?

EVET BANA GÖRE DE YUVA YIKANIN YUVASI OLMUYOR TESPİTLE SABİTTİR.

2003 YILINDA İKİNCİ ÇOCUĞUMA 7 AYLIK HAMİLE İKEN EŞİM BENİ KENDİSİNDEN 10 YAŞ KÜÇÜK BİR KADINLA ALDATTI, O KADAR AHLAKSIZCA BİR ALDATMA İDİKİ, KADIN BANA TELEFON AÇIP AHLAKSIZLA YAŞADIKLARINI ANLATMAYA ÇAILIŞIYOR VE HAKARETLER EDİYORDU.
BENİM ESKİ KOCA O KADAR ADİ BİR İNSANMIŞ Kİ NE BENİ BIRAKTI NEDE ONU BIRAKTI YILLARCA MAHKEMELER DE SÜRÜNDÜRDÜ. DOKTORLAR YAŞADIĞIM STRES VE DARPDAN DOLAYI OĞLUMUN SAKAT DOĞACAĞINI SÖYLEYİNCE BENDE ELİMDE NE KADAR KOZ VARSA KULLANDIM VE ŞÜKÜR OĞLUM SÜPER ZEKA BİR ÇOCUK. BOŞANALI 12 YIL OLDU ONLAR EVLENDİ ÇOCUKLARI OLDU VE HEM BEDEN HEMDE BEYİN ÖZÜRLÜ DOĞDU YAŞINA GELMEDEN VEFAT ETTİ BEN YİNE BİR ANNE OLARAK DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM. ARADAN YILLAR GEÇTİ KENDİ İŞİMİ KURDUM VE BANA YAPMADIĞINI BIRAKMAYAN VE ÇOCUKLARIMIN BABALARINI GÖRMESİNE ENGEL OLAN VE İLK YILLARDA ORAYA GİDİP GELEN ÇOCUKLARIMI ZEHİRLEMEYE KALKAN O KADIN 2 GÜN ÖNCE SEKRETERLİK İLANIMA İŞ BAŞVURUSUNA GELDİ VE BENİ TANIMADI BANA YAPILAN HERŞEY ONA DA YAPILMIŞ VE ALDATILARAK BOŞANMIŞ İKİ ÇOCUKLA ORTADA KALMIŞ.
ÇOK ZOR BİR DURUM YAŞADIM VE İŞE ALDIM İLAHİ ADALET BANA YAPTIĞI HERŞEYİN ACISINI ALMAK İÇİN BİR GÜN DE OLSA TAHAMMÜL EDİP KENDİME HİZMET ETTİRDİM. SONRA DA İŞTEN ÇIKARDIM
ÇOK ZOR BİR DURUMDU AMA BANA VE ÇOCUKLARIMA YAŞATTIĞI HERŞEYİN ACISINI ONU YERİN DİBİNE SOKARAK ALDIM VE YILLARDIR SÜRE GELEN NEFRETİM KİNİM HEPSİ BİTTİ.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza demek ki temiz kalpliymişsiniz ki allah size göstermiş...
Çocuklarınızı nasıl zehirlemeye kalkıştı nasıl anladınız şikayetçi oldunuz mu

Muhtemelen diger taraf gittigi icindir. Diger tarafi garantileseydi etrafinda donmezdi. Ben kendi kendime "NEDEN"diye cok sordum, cevabini da bulamadim. Cevap onda ama ben bu cevabi olene kadar ogrenemeyecegim galiba. Artik sorularima cevap da aramiyorum. Cunku gecmisi dusunmekten "an" i kaciriyorum. Iki yildan fazla zamanim aglamakla, sorulara cevap aramakla gecti. Artik benim icin boylesi hayirliymis demek ki deyip geciyorum. Ara ara en cok da burada bosanan ya da aldatilan kadinlarin hayat hikayelerini okudugumda yaralarim tekrar kaniyor ama en cok beni acitan da "zaten mutlu bir evlilik olsaydi adam aldatmazdi" yorumlari. Ben bile cevabini bulamamisken nasil bu kadar emin insanlar onu anlamaya calisiyorum. O zaman aklima su soru takiliyor: Kisi mutsuzsa aldatmasi mubah mi? Mutsuz olan aldatmali mi?
Neyse bu konuyu artik cok da irdelemek istemiyorum. Herseye ragmen hayat devam ediyor. Onlar mutlu mu olacak mutsuz mu bilmem, bildigim tek sey var ben o gunu bekleyerek gecirmeyecegim omrumu. Ben ve evladim mutlu olacak miyiz ona bakmaliyim. O bir donem hayatimin bir yerinde kesisti, bir evladimiz oldu ve bir yol kavsaginda farkli yol secti kendine. Secimini ondan tarafa kullandi. Yoluna onunla mi devam eder, yalniz mi yoksa baskasiyla mi bilemem. Ama ben yolumda yurumeliyim. Oyle de yapiyorum. Sizler de oyle yapin. Sizinle gelen gelsin gelmeyen varsa da birakin yoluna gitsin. Sevgiyle kalin...

Ben evli değilim aldatılmadım da . Ama eğer bazı erkekler hastalıkta sağlıkta eşlerine , partnerlerine sadık kalabiliyorsa bu erkeklerle ilgili değil karşınızdaki kişinin problemidir . Bence bu bir problemdir bir kere yapanda hep yapar . Onca insan içinden onu seçmek bula bula onu bulduğunuz için suçlarsanız suçlayın kendinizi ama o çaycı olmasa bile başkası olacakmış . Üzmeyin kendinizi bir sayfa kapanır yenileri açılır .Benim komşum 50 yaşında ikinci baharını yaşıyor . Kaderin neler getireceği belli olmaz .

Bizim toplumumuzda kadın zavallı. Çevrede bunu destekliyor ne olacak kız yapmayan mı var , elinin kiri.

dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı deyip duruyorlar. Biri de çıkıp sen ne onursuz kadınsın nasıl katlanıyorsun buna

çocuklarının yüzüne nasıl bakacaksın demiyor?

ben diyorum. yani diğerleri çok yakınım değil karışamam ama kuzenime diyorum. çünkü sinir oluyorum. ama başka ne yapayım ben mi boşayacam boşanmayan kadını ? üstelik çok genç yaşta evlendi okumam da okumam diye diye (b.k var çünkü evlilikte), daha yaşı küçük 35 bile değil ama senelerdir böyle kıza bir de maddi destek veriyorum. oğlu kocaman 12 yaş civarında herşeye aklı eriyor, kocası çocuğa çok çok çok kötü örnek oluyor. daha neler neler. anlatmakla bitmez, konuyu sabote etmeyeyim. kısaca bu kızlar boşansa aldatılan eş olmayacaklar ama boşanmıyorlar işte...şimdi diğer kadınları aklamak paklamak değil derdim zaten bir kısmı o...onlar yuva kuracak değil ama bir örnekte adam bildiğin 2. kadınla evlilik gibi birlikte kalıyor, çocuk yapmış. Gayet de mutlu mesut yaşıyor ona ne diyelim şimdi?

Keser döner,Sap döner . .
Gün gelir ,hesap döner. .
Etme bulma dünyası bence . .
Terazi Şaşmaz bence . .
Kişisel karmaya ınanırım ben,şimdi o durumda bırınci boşanandamı bırının yuvasını yıktığı için yuvası olmadı,adam gitti ıkıncı aldı?demekki hesap döndüki ılk evliliği bitti,nıyeyse bu durumda ilk aklanır,ıkıncı suçlanır,bıraz geniş balmak lazım,

ben diyorum. yani diğerleri çok yakınım değil karışamam ama kuzenime diyorum. çünkü sinir oluyorum. ama başka ne yapayım ben mi boşayacam boşanmayan kadını ? üstelik çok genç yaşta evlendi okumam da okumam diye diye (b.k var çünkü evlilikte), daha yaşı küçük 35 bile değil ama senelerdir böyle kıza bir de maddi destek veriyorum. oğlu kocaman 12 yaş civarında herşeye aklı eriyor, kocası çocuğa çok çok çok kötü örnek oluyor. daha neler neler. anlatmakla bitmez, konuyu sabote etmeyeyim. kısaca bu kızlar boşansa aldatılan eş olmayacaklar ama boşanmıyorlar işte...şimdi diğer kadınları aklamak paklamak değil derdim zaten bir kısmı o...onlar yuva kuracak değil ama bir örnekte adam bildiğin 2. kadınla evlilik gibi birlikte kalıyor, çocuk yapmış. Gayet de mutlu mesut yaşıyor ona ne diyelim şimdi?

Yazık diyecek başka bir şey bulamadım.

Kişisel karmaya ınanırım ben,şimdi o durumda bırınci boşanandamı bırının yuvasını yıktığı için yuvası olmadı,adam gitti ıkıncı aldı?demekki hesap döndüki ılk evliliği bitti,nıyeyse bu durumda ilk aklanır,ıkıncı suçlanır,bıraz geniş balmak lazım,

Bakış açısı süper ilk aklandı ama aslında suçlu:KK43: Haklı görmek istedikten sonra kendini kandırarak her türlü

haklı çıkartırsın suçluyu. Her cinayet işleyenin hırsızlık yapanın tecavüz edenin de sebepleri var.

20 falandi en son. 21 de olabilir. Tam acun ılıcalı şeyma subaşı hikayesi gibi canım sadece kız daha genç ve evlenmeden çocuk yapmadı ama koynuna girdi. Adamın tek çocuğuna kalmasın tüm mirası diye ortak çıkarmaya çalışıyo çocuk yapma amacı o. Bakalım Allah nasip edecek mi..

Şark kurnazı:KK43:

Paylaşacağınız arkadaşlarınızın dostlarınızın olması büyük hazinedir.

Dost güvendiğin kişidir . Bir kadın başka birisinin yuvasını dağıtanla ne kadar dost olabilirki ben olmam . Her zaman mesafe koyarım araya .

Bir komşumuz vardı taşındı . Çocuğu vefat etti çok üzüldük ailecek . Fazlada tanımıyorduk 3 . şahıslar sizin bahsettiğiniz gibi haber getirmeye başladı . Yuva dağıtmış kendisi eski eş yalvarmış kocamı bırak diye dinlememiş . Ve şu an ayrıldılar adam ikisinide kalmadı . :KK14:
Aldattığı ile evlendi çocukları oldu çok mutlular :KK37:Eski eştende çocuk var onlada mutluymuş çocuk olmuş . Çocuk mutluluk sembolü ise eski eşi niye aldattı niye boşandı . Bu hayatta hiçbir şey net değil kesin değil . Hiç kimsede 5 dk . sonrasını bilmiyor ki . Bal gide oluyor denebilsin . :KK66:

Dost güvendiğin kişidir . Bir kadın başka birisinin yuvasını dağıtanla ne kadar dost olabilirki ben olmam . Her zaman mesafe koyarım araya .

Bir komşumuz vardı taşındı . Çocuğu vefat etti çok üzüldük ailecek . Fazlada tanımıyorduk 3 . şahıslar sizin bahsettiğiniz gibi haber getirmeye başladı . Yuva dağıtmış kendisi eski eş yalvarmış kocamı bırak diye dinlememiş . Ve şu an ayrıldılar adam ikisinide kalmadı . :KK14:
Aldattığı ile evlendi çocukları oldu çok mutlular :KK37:Eski eştende çocuk var onlada mutluymuş çocuk olmuş . Çocuk mutluluk sembolü ise eski eşi niye aldattı niye boşandı . Bu hayatta hiçbir şey net değil kesin değil . Hiç kimsede 5 dk . sonrasını bilmiyor ki . Bal gide oluyor denebilsin . :KK66:

Konuyu iyi okur takip ederseniz benim dostumun yuva yıkan değil yuvası yıkılan olduğunu anlayabilirsiniz.

Konuyu iyi okur takip ederseniz benim dostumun yuva yıkan değil yuvası yıkılan olduğunu anlayabilirsiniz.

Yanlış anlamış olabilirim o mesajınızdan öyle bir anlam çıkarttım kusura bakmayın . Konunun tamamını okuyamadım . :KK43:

yuva yıkan kişi yuva sahibidir. dışarıdan gelen bir kadın değil.
önce aldatılanlar bunu kabul etsin.
çünkü kocalarınız kendini bekar olarak tanıtıp o kızları kandırıyor.
kimisi takılıp kısa sürede vazgeçerken bir başkası kandırdığı kıza aşık oluyor ve duygular karşılıklı ise onunla bir hayat kurabiliyor. kimisi karısına aşık olmadığı halde boşanmayıp başkasıyla ilişkisini uzun yıllar devam ettiriyor.

yuva diye tuttururken karşınızdaki adamın niyetine bi bakın. aldatan,aklında kalbinde başkasını taşıyan bir adamla yuva mı olur? illa boşanınca mı yıkılıyor o yuva? hayır. dört duvar arasında kalınca da yıkılıyor içten içe.

lütfen biraz güçlü olun. objektif olun. kocalarınızı suçlamayı bilin. eğer ki koca eşine bağlı ise zaten başka bir kadınla ilgilenmez. bunu kabul edin artık. sorun sizin eşlerinizde. başka bir kadın sırnaşsa, yakasına yapışsa da aldatmayan adam aldatmıyor. bakış açısını değiştirmek lazım artık.

ve yıllar içinde sevgi, ilgi, aşk, heyecan bitebilir. isteyen ayrılır, isteyen ayrılmaz öyle yaşar.
yani başkasını hayatına alıp da evlenen adam zaten sizden çoktan vazgeçmiştir. vazgeçmiş olmasa aldatma mevzusuna bulaşmaz.

babam bi kadın için 3 kızını ve karısını terketti annem boşanmaya ilk başlarda direndiği için öldürmeye kalktı
nitekim boşandı kızlarından yani bizden hep utandı yeni karısından spastik özürlü bi oğlu var...
dışarıdan bakıldığında çok mutlular içeriden bakıldığında evlediği eşinin kızı bir yıl önce kanserden öldü , oğlu şu an 15 yaşında hala altından alıyolar , kavga gürültü borsa , kumar , hastalıklarla boğuşuyolar...

teyzem yıllar önce evli bi adama aşık olmuş eşinden ayırmış evlenmiş
şu an iki oğlu var sanırım 28 yıl önce , dışarıdan baktığında hala aşıklar içeriden baktığında enişte olcak adam içkici , karı kız , dayak (hemde bayıltana parmklarını kırana kadar) , küfür bini bi para.... çekmediği kalmadı adamıda hala bırakmadı...
kendi insanlıktan çıktı .... ama dışarıya karşı kuyruğunu hala dik tutuyo:)

orası hiç belli olmaz yani...

yuva yıkan kişi yuva sahibidir. dışarıdan gelen bir kadın değil.
önce aldatılanlar bunu kabul etsin.
çünkü kocalarınız kendini bekar olarak tanıtıp o kızları kandırıyor.
kimisi takılıp kısa sürede vazgeçerken bir başkası kandırdığı kıza aşık oluyor ve duygular karşılıklı ise onunla bir hayat kurabiliyor. kimisi karısına aşık olmadığı halde boşanmayıp başkasıyla ilişkisini uzun yıllar devam ettiriyor.

yuva diye tuttururken karşınızdaki adamın niyetine bi bakın. aldatan,aklında kalbinde başkasını taşıyan bir adamla yuva mı olur? illa boşanınca mı yıkılıyor o yuva? hayır. dört duvar arasında kalınca da yıkılıyor içten içe.

lütfen biraz güçlü olun. objektif olun. kocalarınızı suçlamayı bilin. eğer ki koca eşine bağlı ise zaten başka bir kadınla ilgilenmez. bunu kabul edin artık. sorun sizin eşlerinizde. başka bir kadın sırnaşsa, yakasına yapışsa da aldatmayan adam aldatmıyor. bakış açısını değiştirmek lazım artık.

ve yıllar içinde sevgi, ilgi, aşk, heyecan bitebilir. isteyen ayrılır, isteyen ayrılmaz öyle yaşar.
yani başkasını hayatına alıp da evlenen adam zaten sizden çoktan vazgeçmiştir. vazgeçmiş olmasa aldatma mevzusuna bulaşmaz.
[/QUOTE

Zaten konuyu iyi okursanız yuva yıkan kadının yuvası olmaz diye bir ayrım yok, adamı aklama yok.

Yazdıklarınızı okuyunca sizin için evli değil farketmiyor. Yolunuz açık olsun

Ben de yuva yıkanın yuvası olacağına inanmıyorum.

Benim amcam yengemi aldattı.

Hem de kendinden çok küçük biriyle. Liseye giden bir kız amcamın parfümeri dükkanına gide gele baştan çıkarmış kendisini. Amcam 2 çocuğunu bıraktı o kadına gitti.

Yengem inat etti nikahını vermedi, zaten evlenmiycem bir daha ama onları da güldürmycem diyerek.

Sonra ne mi oldu?

Amcam diğer kadından bir çocuk yaptı.
Sonra kanser oldu.
O yakışıklı adam her gün bir organını kaybederek veda etti hayata.

O kadının kollarında öldü.

Amcamın emeklisi yengeme kaldı.

Diğer kadına ise giden gençliği ve bir çocuğu..

İşte böyledir hayat.
Başkasının gözyaşları üzerine ömürlük mutluluk kuramazsın..

Benim için birini bırakan ,
Yarın başkası için beni bırakır . .

Yuva yıkan bir tanıdık kısa zamanda vefat etti. .
Adam kimsesiz yaşıyor şimdi. .
Alma malumun ahını . .
Çıkar aheste aheste. .
Benim fikrim bu yönde. .
Bekarların suyu mu çıktı. .

Tesekkurler. O su an icin pek beni kaybetmis havasinda degil. Ikisi de cok mutlu. Biz oglumla yasandi ve bitti deyip yolumuza devam ediyoruz. Duyarliligin icin cok tesekkur ederim. Sozum sana degil ama aldatilmis bu aciyi belki de bir omur icinde yasayacak olanlara burada "zaten evlilik bitmis ki adam aldatmis" diyenler icin sozum: Lutfen boyle genellemelere girmeyin ve lutfen aldatilma yasamadiysaniz bu kadar da kesin hukumlerde bulunmayin. Dort duvar icinde olanlari kimse bilemez. Mutsuz da olsa o yuva, kimse bunu haketmez. Bunun tek cozumu ne halt ediyorsa karsi taraf bunu bosandiktan sonra yapmasidir. Aldatilma varsa zaten o yuvada da sorun vardir ki adam aldatmistir demek aldatmayi normallestirmektir bana gore. Kimse boyle birseyi hak etmez. Sizin deyiminize gore dirdirci da olsa, bakimsiz da olsa...
Çok çok haklısınız, kadın çok kötü de olsa haketmez boşansın ne halt ederse etsin.

Back
X