Yüzük kesme

Sanada insallah herseye karisan bi kv denk gelir
Kayinvalidelerin çoğu zaten karışır, böyle bir temenni gereksiz olmuş. Eskiden karışıyordu ama yaş geçtikçe duruldu.
Senin durumun biraz daha farklı, bize destek olan olmadı. Böyle birine karşı biraz daha toleranslı olunabilir.

Gelir onlar. Kardeşim dıyor ki amcamın elini öpmeye gıtmem ısım nikah sonrası gelmezmiş. Ama yüzsüz bunlar gelir.
Neden insanlara karşı net olmuyorsun? Kafan rahat eder. Sizi, sizi ve sizi hayatımda istemiyorum. Bitti gitti.

Kardeşim amcamlar gelmez diyor. Yarım agızla çagırcam dıyor. Ama eminim sırf meraktan gelırler.
Bir amcamın kızı vardı belki yirmi sene görmedim kendisini. Nişan günüm de geldi sırf meraktan cagirmamistik da. Onlar da gelir. Dikkatli olun. Olmazsa bir odanın kapısını kitlenin.

Neden insanlara karşı net olmuyorsun? Kafan rahat eder. Sizi, sizi ve sizi hayatımda istemiyorum. Bitti gitti.
Ben nikahtan beri amcamlarla tek kelime konusmadım ve görüşmedim. Sosyal medyadan engelledim. Kardeşim konusuyor onlarla. Şimdi kardeşim ıcın gelecekler. Yarım agızla da olsa cagırdı mı onlar benim evım falan dinlemez koşa koşa gelır. Orada da der. Yok sen adını degıstırdın,sen şöylesin falan

İşte, az yesinler kafe tutsunlar. Merak etme, başına sırf müstakbel kayın ailesine güçlü gözükmek için bu kadar gereksiz insanı toplayan kardeşin sana 2 gün küser 3.gün miyavlar. Cidden çekeceğin sıkıntıya değmez.

Bir amcamın kızı vardı belki yirmi sene görmedim kendisini. Nişan günüm de geldi sırf meraktan cagirmamistik da. Onlar da gelir. Dikkatli olun. Olmazsa bir odanın kapısını kitlenin.
İşte bana kalsa kilitlerim de diger insanlar aç kapıyı evını görelim dıyecek, mecbur acacagım. Eşimle konustuk. Nikahta amcamlar tatsızlık cıkardı. İyi kötü tanıdı eşim onları. Kesinlikle evde istemıyor. Bende istemiyorum. Kardesıme net olarak amcam ve kızlarını ıstemedıgımi,burada yapacaksa sabahtan gelsin burda gıyınsın diycem. Bizim evden aksam üstü gelırse pesıne takılırlar cunku

Evimi kıskanıyor gibi oluyorum. Yanı böyle dusunuyor bence. Ama cidden yapsın da onları ıstemıyorum. Ben gelinlikle evden cıkarken amca karısı para vermeden cıkmak yok falan dedi. Degısıkler baya. Yanı adet adı altında hep para almaya calıstılar. Eşime verdırtmedım. Az bır miktar verdı eşim. Amcam baya sinirlendi kızdı

Kıskanıver evini ne olacak? Kocanın ailesinden biri istese de böyle kararsız kalacak mıydın?

Bakın aklınızı başınıza alın. Bu söz yüzünden mutlaka başınız ağrıyacak ve eşinizle aranız açılacak. O zaman ne o çıktığı kabuğu beğenmeyen kardeşiniz ne de kendi başına kalmasın diye sizi öne atan erkek kardeşinizin eşi sizi kurtarır. Sizin yüzünüzden oldu derseniz yapmasaydın der çekilirler kenara. O yüzden hiç konunun açılmasını falan beklemeyin, aile arasınıda bile olsa kabul etmeyin, zira kardeşinizde tamam aile arasında olsun diye sizi ikna edip, sonra cümbür cemaati o gün başınıza toplayıp sizi mecbur bırakabilecek bir potansiyel var. Bunun içinde konunun açılmasını beklemeden açın telefonu hemen haber verin. Kimse sizi dahil ederek plan yapmasın. Hiçte alttan almayın, ben nasıl yaptıysam sende kendi evinizde yapabilirsin, sizin yüzünüzden aile huzurumu kaçıramam diyeceksiniz açık açık. O kadar geniş söz nişan istiyorsa gitsin salon tutsun. Kocaman 23 yaşındaki kız koca bulmayı biliyorsa düğün işlerini nasıl yapması gerektiğinide bilecek aynen sizin yaptığınız gibi. Bunun için size küsen, kendi keyfi ve hava atmak için sizin aile huzurunuzu düşünmeyen kardeşin size bir hayrı olmaz zaten. Kesinlike kardeşiniz aile arası kabul bile dese evinize kimseyi sokmayın. Hem eşinizin hemde eşinizin ailesinin gözünde çok zor durumda kalırsınız; kardeşiniz yüzünden eşinize ve onun ailesine mahçup olursunuz. Bence kardeşlik sadece kendi menfaatini düşünmek değil. Kardeşinizde en az sizin kadar biliyor olacakları, onunki düşünememek değil, sadece kendi çıkarı için size ne olacağını düşünmemek. Emin olun bir evlenip kendi evi olsun, siz ayağına kapansanız sizin hatrınıza baba tarafından kimseyi bırakın kendi evini, evinin semtine çağırmaz. Sizede karşınıza geçip pişkin pişkin senin için huzurumu kaçıramam der eminim.

Son düzenleme:
Yüzük kesme derken parmağa oturmuş yüzüğü kesmekten bahsedildiğini sanan tek ben miyim hangi yörenin söz öbeği bu bilen aydınlatabilir mi?
İlk gördüğümde bunu düşündüm ben de ama konu sahibinin kim olduğuna bakınca böyle ciddi şeyleri dert etmeyeceğini de düşünüp şaşırdım. İçeriğe bakınca heh dedim tamam döngü hiç şaşmaz baba sülalesi ve koca sülalesi sonrası kardeşine takmış kafayı. Hayır diyebileceğin şeyi niye dert edersin di mi?

Kardeşinizin sirf sizi ikna etmek icin tamam çağırmayacagim deyip daha sonra sizden gizli çağırada bilir. Siz sunlar sunlar gelsin yoksa olmaz derseniz bu ise açık kapi bırakırsınız.

Covit olmaya risk almaya deger mi su zamanda. Net kesin ve tavizsiz hayir demelisiniz. Teras dediğimiz alan belirli bir metrekareye sahip sonuçta, acik alan deyip sıyrılmaya çalışıyor kardesiniz.

Eşim müsade etmiyor dedikten sonra daha da trip atamaz. Atarsa da demekki o sadece kendini düşünüyor sizin pr yaşamanız önemli değil o zaman onun da tribi sizin umrunuzda olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…