- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Söyledım yasak var 9 da bıtıyor falan dıye. O da işte 2 saat sürecek dedi. Amannn kafe tutmasını net söylıycem. Bi de bu ınsanlar ceza yerse sızın yuzunuzden oldu ödeyin derKardeşinizin sirf sizi ikna etmek icin tamam çağırmayacagim deyip daha sonra sizden gizli çağırada bilir. Siz sunlar sunlar gelsin yoksa olmaz derseniz bu ise açık kapi bırakırsınız.
Covit olmaya risk almaya deger mi su zamanda. Net kesin ve tavizsiz hayir demelisiniz. Teras dediğimiz alan belirli bir metrekareye sahip sonuçta, acik alan deyip sıyrılmaya çalışıyor kardesiniz.
Bunun tek bir yolu var, sen de iyi biliyorsun.Sevmedıgım ınsanı cagırmadıgı sürece yapabilirler tabiki. Sorun koca aılesı ya da kardes degıl. Ben o ınsanlarla muattap olmak ıstemıyorum.
Kesin net olarak baska yer tutmasını söylıycem. Kalabalık olmazsa kardesımın ısıne gelmez . Kafe tutup hepsını cagırsınBunun tek bir yolu var, sen de iyi biliyorsun.
Caniniz mi onemli kardesinizin kirilmasi mi? Gecirenler bile tekrae geciriyorm onca insan evinizde herseyi ellicek dokuncak. Maskeleri cikarcak. Hastalik davetiyesi buİşte eşimde dün hayır diyemedi. Ceza falan dedi. Bak 40 kısıye korona bulasmıs, vakalar fazla dıyor. Ama o illa burada yapmak ıstıyor
Ben kafe tutsa orda bile denk gelmek ıstemıyorum. O derece sogudum onlardanBunun tek bir yolu var, sen de iyi biliyorsun.
Haklısınız vakalar zaten yüksek. Bende evden cıkmıyorum genelde dıkkat edıyorum.Caniniz mi onemli kardesinizin kirilmasi mi? Gecirenler bile tekrae geciriyorm onca insan evinizde herseyi ellicek dokuncak. Maskeleri cikarcak. Hastalik davetiyesi bu
Ya yazmayayım ellerime yazık diyorum da 16 sayfa boyunca "diycem, söylicem" yeter Allah aşkına. Anca burada kendi kendine konuşuyorsun, şunu pat diye söylesen kesin ve kararlı şekilde bu kadar detay düşünmene gerek kalmayacak. Ev senin evin ne münasebet senin evinde davet veriyor kardeşin? Bir de arkadaşları olsa tamam da diyorsun ya sen kardeşinin arkadaşlarından ne kadar eminsin veya karşı tarafın ailesinden? Resmen bunu kabul etmişsin de akrabalarının gelecek olmasını takıyorsun. Kesin ve katı olarak tepkini koyamamanın, hayır diyememenin de sonu psikiyatriye çıkıyor üzgünüm. Sen daha bahaneler bul kendine.İşte bana kalsa kilitlerim de diger insanlar aç kapıyı evını görelim dıyecek, mecbur acacagım. Eşimle konustuk. Nikahta amcamlar tatsızlık cıkardı. İyi kötü tanıdı eşim onları. Kesinlikle evde istemıyor. Bende istemiyorum. Kardesıme net olarak amcam ve kızlarını ıstemedıgımi,burada yapacaksa sabahtan gelsin burda gıyınsın diycem. Bizim evden aksam üstü gelırse pesıne takılırlar cunku
Mesela sevdiğim birinin nişanı sevmediğim birinin konuşmsdığım birinin evindeyse " canım mutlu gününü tebrik ederim ama biz onlarla konuşmadığımızdan evlerine gitmek uygun düşmez" demiyorlar mı ya? Burada bir yüzsüzlük varBen nikahtan beri amcamlarla tek kelime konusmadım ve görüşmedim. Sosyal medyadan engelledim. Kardeşim konusuyor onlarla. Şimdi kardeşim ıcın gelecekler. Yarım agızla da olsa cagırdı mı onlar benim evım falan dinlemez koşa koşa gelır. Orada da der. Yok sen adını degıstırdın,sen şöylesin falan
Zaten kardesım dıyor kı. Evlenınce hepsını engellıycem dıyor. Şuan mecburiyetten görüşüyor. O cocuguna hırsızlık yapan akrabayı falan kardesım evıne sokmaz. Bende sokmak ıstemıyorumBakın aklınızı başınıza alın. Bu söz yüzünden mutlaka başınız ağrıyacak ve eşinizle aranız açılacak. O zaman ne o çıktığı kabuğu beğenmeyen kardeşiniz ne de kendi başına kalmasın diye sizi öne atan erkek kardeşinizin eşi sizi kurtarır. Sizin yüzünüzden oldu derseniz yapmasaydın der çekilirler kenara. O yüzden hiç konunun açılmasını falan beklemeyin, aile arasınıda bile olsa kabul etmeyin, zira kardeşinizde tamam aile arasında olsun diye sizi ikna edip, sonra cümbür cemaati o gün başınıza toplayıp sizi mecbur bırakabilecek bir potansiyel var. Bunun içinde konunun açılmasını beklemeden açın telefonu hemen haber verin. Kimse sizi dahil ederek plan yapmasın. Hiçte alttan almayın, ben nasıl yaptıysam sende kendi evinizde yapabilirsin, sizin yüzünüzden aile huzurumu kaçıramam diyeceksiniz açık açık. O kadar geniş söz nişan istiyorsa gitsin salon tutsun. Kocaman 23 yaşındaki kız koca bulmayı biliyorsa düğün işlerini nasıl yapması gerektiğinide bilecek aynen sizin yaptığınız gibi. Bunun için size küsen, kendi keyfi ve hava atmak için sizin aile huzurunuzu düşünmeyen kardeşin size bir hayrı olmaz zaten. Kesinlike kardeşiniz aile arası kabul bile dese evinize kimseyi sokmayın. Hem eşinizin hemde eşinizin ailesinin gözünde çok zor durumda kalırsınız; kardeşiniz yüzünden eşinize ve onun ailesine mahçup olursunuz. Bence kardeşlik sadece kendi menfaatini düşünmek değil. Kardeşinizde en az sizin kadar biliyor olacakları, onunki düşünememek değil, sadece kendi çıkarı için size ne olacağını düşünmemek. Emin olun bir evlenip kendi evi olsun, siz ayağına kapansanız sizin hatrınıza baba tarafından kimseyi bırakın kendi evini, evinin semtine çağırmaz. Sizede karşınıza geçip pişkin pişkin senin için huzurumu kaçıramam der eminim.
Onlar aşırı yüzsüz. İnadına gıdelım derler. Gelıp canlı yayın yaparlar sürekliMesela sevdiğim birinin nişanı sevmediğim birinin konuşmsdığım birinin evindeyse " canım mutlu gününü tebrik ederim ama biz onlarla konuşmadığımızdan evlerine gitmek uygun düşmez" demiyorlar mı ya? Burada bir yüzsüzlük var
Kafe tutarlarsa kimin geleceğine karışma durumun olamaz. Zaten evinde yapsan da o kızkardeşin senden gizli çağırır. Max. 2 saat de sıkıver dişini, nasılsa kafede bi şeyimi çalarlar derdi de olmaz amaaan.Ben kafe tutsa orda bile denk gelmek ıstemıyorum. O derece sogudum onlardan
Kesinlikle. Kafe tutcam dıyordu basta. Ama para harcamak ıstemıyor.Kafe tutarlarsa kimin geleceğine karışma durumun olamaz. Zaten evinde yapsan da o kızkardeşin senden gizli çağırır. Max. 2 saat de sıkıver dişini, nasılsa kafede bi şeyimi çalarlar derdi de olmaz amaaan.
Sülalece normal değiller..Mesela sevdiğim birinin nişanı sevmediğim birinin konuşmsdığım birinin evindeyse " canım mutlu gününü tebrik ederim ama biz onlarla konuşmadığımızdan evlerine gitmek uygun düşmez" demiyorlar mı ya? Burada bir yüzsüzlük var
Bi de o eli uzun olan amca kızımdan vazgecmıyor. O gelir dıyor. Ben zaten özellikle onu ıstemıyorumKafe tutarlarsa kimin geleceğine karışma durumun olamaz. Zaten evinde yapsan da o kızkardeşin senden gizli çağırır. Max. 2 saat de sıkıver dişini, nasılsa kafede bi şeyimi çalarlar derdi de olmaz amaaan.
Mesela ben olsam abime sizde yapalım mı diyemem. Korona olmasın, düzgün insanlar olsun gelenler, yine de neden abimin eşi ev temizlesin milletin pisliğini kaldırsın benim yüzümden? Ya abime tek bir laf söylerse abim de beni korusun diye tartışırsa diye düşünürüm. Çok tuhaf gerçekten.Sülalece normal değiller..
Eşim sıkıntı yapmaz. Temızlıgı falan yaparım. Sonucta anne evınde yapsada temızlıge yardıma gıdecegım. Benım sıkıntım tatsızlık cıkmasın. Ben zaten evımı göstermeyecegim dıye seviniyordum. Bu bahane ıle gelmıs olacaklarMesela ben olsam abime sizde yapalım mı diyemem. Korona olmasın, düzgün insanlar olsun gelenler, yine de neden abimin eşi ev temizlesin milletin pisliğini kaldırsın benim yüzümden? Ya abime tek bir laf söylerse abim de beni korusun diye tartışırsa diye düşünürüm. Çok tuhaf gerçekten.
adımı değiştirdim deyince konu sahibini tanıdım.bir ara onlarca konu açmıştı kayınvalidesi hakkında.ders çalışıyordur umarım kpss içinİlk gördüğümde bunu düşündüm ben de ama konu sahibinin kim olduğuna bakınca böyle ciddi şeyleri dert etmeyeceğini de düşünüp şaşırdım. İçeriğe bakınca heh dedim tamam döngü hiç şaşmaz baba sülalesi ve koca sülalesi sonrası kardeşine takmış kafayı. Hayır diyebileceğin şeyi niye dert edersin di mi?
Tamamda kardeşim bidaha söylesin istemedigımı söyliyecegim ona. Arkadaslar ini hep tanıyorum. Zaten ceza yeme riski yüksek hem bu yüzden istemıyorum. Tüm sebeplerini konusu açılsın söylıycem. Dün erkek kardeşim ve eşi de geldı. Onlarda bak burda cok guzel nısan olur dedi. Kardesım iyice heveslendiYa yazmayayım ellerime yazık diyorum da 16 sayfa boyunca "diycem, söylicem" yeter Allah aşkına. Anca burada kendi kendine konuşuyorsun, şunu pat diye söylesen kesin ve kararlı şekilde bu kadar detay düşünmene gerek kalmayacak. Ev senin evin ne münasebet senin evinde davet veriyor kardeşin? Bir de arkadaşları olsa tamam da diyorsun ya sen kardeşinin arkadaşlarından ne kadar eminsin veya karşı tarafın ailesinden? Resmen bunu kabul etmişsin de akrabalarının gelecek olmasını takıyorsun. Kesin ve katı olarak tepkini koyamamanın, hayır diyememenin de sonu psikiyatriye çıkıyor üzgünüm. Sen daha bahaneler bul kendine.
Canım eşin sıkıntı yapmaz olabilir mi ya? Hastalık var ve bir bulaşsa sen eve kabul ettin diye bulaşmış olacak,bir şikayet edilseniz ceza size kesilecek eşin sıkıntı yapmayacak mı, evinden bir şey çalınsa eşinin ailesine de eşine de rezil olacaksın. Böyle bir durumu düşmek istiyor musun?Eşim sıkıntı yapmaz. Temızlıgı falan yaparım. Sonucta anne evınde yapsada temızlıge yardıma gıdecegım. Benım sıkıntım tatsızlık cıkmasın. Ben zaten evımı göstermeyecegim dıye seviniyordum. Bu bahane ıle gelmıs olacaklar
Ay herhalde. Biz 2.5 sene önce kendi evimizde 30 kişilik aile arasında bir isteme yaptık. Herkes sordu fincan getirelim mi, kek börek yapalım mı diye. Onu bile istemedim insanlara niye zahmet yaratayım? Evdeki fincanlara ek 2 takım fincan aldım, ikramları da ev yemeklerine yaptırdık bitti gitti. Bu işlere kalkışan kendine güvenir sadece. Bu ailede tartışma sadece adamın ailesi yüzünden çıkıyor, kadının ailesi geliyor gidiyor yatılı kalıyor hatta şimdi davet salonu olarak kullanıyor ve tek sorunumuz eli uzun amca kızı...Mesela ben olsam abime sizde yapalım mı diyemem. Korona olmasın, düzgün insanlar olsun gelenler, yine de neden abimin eşi ev temizlesin milletin pisliğini kaldırsın benim yüzümden? Ya abime tek bir laf söylerse abim de beni korusun diye tartışırsa diye düşünürüm. Çok tuhaf gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?