Yüzüm mahvoldu,lütfen bir fikir verin..

Türk kahvesi pilingi yap sonra kabartma tozuna limon sık cildine sür çok yakıcak ama acar biraz sonra nemlendirici sürmeyi unutma sivilcelerinede iyi gelir boş vakitlerinde de yanığa iyi gelmesi için yoğurt sür hem beyazlatır hem rahatlatır

Limon suyu renk açar ama şimdi cildin biraz tahriş olmuş sanırım. Öyle olmasaydı limon suyu ve karbonatı karıştır ve sür. Kurumasını bekleyip peeling yapar gibi çıkar derdim. Şu anda yapabileceğin en iyi şey papatya çayı. Kuru papatyayı kaynat, suyunu süz ve yüzünü bununla sil. Hem cildini rahatlatır hem renk açar. Yüzünü yıkarken de soğuk suyla yıka. Hassaslaşmış cildini sakın ılık veya sıcak suyla yıkama....

Kesinlikle bir dermatologa gidin.
Cildinizin nasil reaksiyon verecegini bilmediginiz seyleri yapmayin lutfen.
Iyice tahris edip gecme suresini uzatmayin.

Iyyyy bende o hatayı yapmıştım.
Yoğurt sürdüm bol bol ovaladım bütün gün elimde yoğurt masaj yaptım suratıma.
4 günde geçti.
Geçmiş olsun.
Limon kullanılmasını asla tavsiye etmem. Zaten asitli yüzü delik delik yapar diye düşünüyorum.

Kız yağ cöz müüüü? Ciddi misin?
Ciltten bahsediyor ocak arkasi fayanstan değil

e yani tüm yüzüne sür demiyorum, bizde ersağ var bir reaksiyon vermiyor ciltle. kimyasal yağ çözleri bilemem. Önce elinde sonra da yüzünün görünmeyen bir yerinde deneyebilir çene altı falan gibi. tabi önce pamuğa sıkması lazım direk cilde değil.

Birden çıkan ve aylarca geçmeyen sivilceler için (aslında yeni bir yaşam formu başlıyordu yüzümde. Yüzümde beslenip çoğalıp dünyayı ele geçirebilirlerdi) sürekli yüzümü sabunla yıkıyordum. Üstüne maskeler vs sürüyordum. Kozmetik grubuna giren yüz yıkama ürünleri kullandım ama geçmedi. Daha beter oldu. Doktora gittim. Bana bir sabun tavsiye etti. Geçmedi. Başka doktora gittim bir krem verdi ama yüzümü kabuk kabuk yaptı. Artık morarmaya başlamıştı çenem. Gören ne oldu sana tepkisi vermeye başladı. Bir cinnet ve ağır ağlama krizinden sonra bir anlık kararla kalkıp güzellik merkezine gittim ama tabi bir doktorla çalışıyorlardı.

Beni hastanelerdeki hiçbir doktorun yapmadığı kadar detaylı dinledi. Çok değişik aletlerle yüzümü inceledi. Bende roza varmış. Bir yüz yıkama sütü ve nemlendirici (tamamen organik ürünlerdir) verdi. Ayrıca iki farklı antibiyotik ve iki farklı merhem yazdı. Hepsini anlattığı gibi kullanınca on beş güne tamamen geçti. Onbeşinci gün düğünüm vardı. Tertemiz bir yüze yapıldı makyajım.

Bu süreçte asla sabunla yıkamak yok ne çeşit olursa olsun. Tüm yıkama ürünleri çöpe. Acı, baharat yasak. Tuz ve şeker minimum seviyede. Yüzümu sıcaktan korumam gerekiyordu. Yemeğin buharı bile yasaktı. Organik yıkama sütüyle yıkayıp havluyla silmek yasak. Sadece havluyu değdirip fazla suyu alacaktım. Yüzümü ellemek yasak. Elime yüzümü yaslayıp oturmak bile yasak.

Hepsine uydum. Mucize gibiydi tek tek yok yok olmalarını izlemek. Her doktora inanma. Seni gerçekten muayene ettiğine inandığın doktora güven. Eğer ikinci doktora güvenseydim çok üzgün bir gelin olacaktım. Onu da geçtim artık canım yanıyordu.

Bir sene geçti. Hala sadece aynı sütle yıkıyorum. Ara ara yine çıkıyor ama merhemleri sürünce geçiyor. Bu olay bana 500 liraya mal olmuştu. Yıkama sütü 220 liraydı ne yazık ki.

Ben taze ceviz nar yediğim de kapkara olurdu ellerim
Ancak çamaşır suyu rengini 3 5 ton açardı

Tabi ki çamaşır suyu kullanın demiyorum ama tek geçiren o

Size sivilce için sgk'nın karşıladığı bir ilaç öneryim
Sabah akşam yıkanmış yüze sürün
1 tane bile sivilce çıkmıyor
Çıkmaya yeltendiği an geri kayboluyor
2 yıldır düzenli kullanıyorum aşırı memnunum

Çok geçmiş olsun

Makyaj temizleme sütü deneyebilirsin. Sivilcen çoksa çok su iç. Yağ ve baharata ara ver .Bende hep işe yarar. Yüzüne de sakin bilmediğin şeyler sürme. Valla güzellik için herşeyin başı kursağından geçen de yatıyor

Ay.kuzuuum sen ne yaptın
Ben 13 14 yaşındayken taze ceviz yemiştim,ellerim batmıştı,ne çamaşır suyu,ne kese çıkaramamıştım,inşallah arkadaşlardan çözüm bulanlar olmuştur..

Annemin elleri yandı resmen
Eldiven olduğu halde acıyor
Sizin yüzünüz ne halde kim bilir
Silverdin sürdük biz
Umarım geçer

Vazelin yağ zeytinyağı vs asla sürmeyin. Bu cevizkabuğu aynı kına gibidir. Eskiden kına yaktığımızda yıkadıktan sonra anneannem kınalı yerlere yağ sürerdi koyulaşsın diye ve koyulaşırdı. Yağsız bir nemlendirici olabilir ama yağ asla kullanmayın raha da karartırsınız.

Yanlış anlamayın ama siz de yani... Netten öğrendiğiniz şeyi uyguladığınız için bu başınıza gelmiş ama daha beter her kafadan ses çıkan bir yerde tavsiye istiyorsunuz. Çamaşır suyu yazan da var yağ çöz diyen de. Şuan belki tonik bile zarar verecek ne biliyorsunuz? Sabun bile yakmış cildinizi. Hiç vakit kaybetmeden cilt doktoruna gitmeniz lazım sizin.

Gecmis olsun cok uzuldum,ben de internetten gordugum bir maskeyi denemistim yuzum sapsari olmustu hasta sanmislardi beni ben de sizin mutlaka cilt doktoruna gitmenizi oneririm.En iyi o bilir.
Onun disinda deniz suyu sivilce ve yaralara iyi geliyor,acaba nasil olur diye dusundum ama belki daha kotu de olabilir
Ehliyet kursu icin de rapor vs. alip halledersiniz bir sekilde.
İns en kisa surede duzelir

Tatlim ceviz boyası birkaç gune gecer ama gecsin diye cildini tahris etmeye devam edersen kalici iz kalabilir .o yuzden kursa giderken iyi bir fondoten sür.baska da bir islem yapma .ceviz lekesinin çikmama ihtimali zaten yok . O yuzden birkac günlük bir şey için cildini yıpratma

Hayır tabiki onları asla denemem. Şu aşamada en fazla su ile yıkar,gül suyu vs ile silerim. Ve terramycin deri merhemi var ya ondan sürerim.. yaptım bir hata zaten daha da üstüne eklemem

Çok sağ olun.. bu ilacı gidip eczaneden alabilirim, fakat dr gidip mi danışayım bilmiyorum ki.. betten araştırdım şimdi ve yorumlar çok olumlu yönde..
Cildimdeki şu tahriş geçince kullansam mı ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…