Tubacım , bana yapılmadı o dikişten.Sen de benim gibi çok dinemeye başlamışsın kendini:) ben de de tuhaf şeyler oluyo.
Özlemcim, tadını çıkar diyosun ama tad falan kalmadı ki.Çileye dönüştü benim hamilelik.Özellikle son 1 haftadır çok kötüyüm.Birden çatlamaya başladı karnım ve çatlayan yerler yatarken ço acıyo(( Annem geldi yanımda kalıyor artık.Çok tuhaf ağrılarım oluyor.Herkes heran gözümün içine bakıyor, beni doğuma götürmeye hazırlar.Ama ben sıkıyorum dişimi.Daha ne kadar dayanırım bilmiyorum.Bugün 30+3 olduk yetmezmi yaaaaaaaaaaaaaaaaaaasenağlama
Aynur, nasıl dayandın canım 35 haftaya kadar,inanamıyorum maşallah sana.ben ölmek üzreyim
tuba ne dikişi senin rahime dikişmi atıldı? mehlika ben bazen bebişlerden fırsat bulamıyorum bulunca hemen burdayım dayanın kızlarr bebişleri tutun içerde valla ne şanslısınız ben hamileyken üçüz doğum yapan birileriyle hiç karşılaşmamıştım çoğul gebelik bölümüne hiç girmemiştim galiba.insan güç alıyor
mehlikacığım. 3 gün yoğun bakımda kaldı bebişlerim daha sonra 2 günde hastanede kontrol altında kaldık beraber daha sonra taburcu olduk.25 günlük olduk.büyüyoruz git gide..
doğum yapanlar ve hamileliği devam edenler bana inanılmaz umut oldu acaba bende bebişlerimi sağlıkla kucağıma alabilirmiyim diye düşünmeden edemedim
mehlikacığım. 3 gün yoğun bakımda kaldı bebişlerim daha sonra 2 günde hastanede kontrol altında kaldık beraber daha sonra taburcu olduk.25 günlük olduk.büyüyoruz git gide..
mehlika kendini sartlandirma gün gecdikce zorlasiyor ama su an gecen saat bile büyük basari en önemli bölümü basardin bile, önemli olan bu ve kendin dedigin gibi bunu bile hayel edermiydin. duvalarimiz seninle allah yardimcin olsunAllah bağışlasın canım. Çok şükür fazla kalmamışlar hastanede.Ben artık dayanamıyorum 33 haftayı bulsam diyorum.Günler ay gibi geçiyo.Rabim hayırlısını nasip etsin.
bendede vardi ve kilolari fazlalasinca basladi dr. normal tek bebekde yavas yavas dogum pozisyonuna giriyorlar ama cogul gebelikde yer dar oldugundan kalca kemiklerine üsten baski yapiyorlar dedi ve kalca altina yastik koyarak ayaklarini yukari koy demisdi gerci bu göbekle dr. dedigi cok kolay delikafadulden. ben o anda dr " dr bey ben elerimin üstüne bas asagi dursam bunlar kalca kemigimden inerlerm diye sormusdum , ama sırnaşık şeyAynurcum bacağım ağrıyo seninki gibi kalçamdan aşağıya damarlarım çok kötü ağrıyo tutunca.seninde öyle mi oluyodu?
Özlem, dayanmaya çalışıyorum.Geçen her saatin ne kadar önemli olduğunun farkındayım.Cuma kontrolüm var.Bakalım ne olacak.Ben çok rahatsız olunca eşim dr a gidelim diyip durdu ama 2 hafta geçmiş olsun diye cuma ya kadar dişimi sıkmaya karar verdim.Özlemcim sence kaıncı haftaya kadar sabretmeliym.Yani bebekler kaçıncı haftadan sonra problemsiz dünyaya gelebilir? bu konuda bi fikrin varmı? Bu arada yeni dişleriniz hayırlı olsun.bizim burda bebiş diş çıkarınca döğme kaynatılır ve şeker katılır içine. diş hediği denir onada.Hadi bakem diş hediğimizi yolla:CüvCüv:
bu sadece haftaya bagli degil kiloda cok önemli ve tabiki bebeklerin gelisimi benimkiler 28+3 de dogdular ama kilo ve gelisimleri 33+ dr. dedigine bakarsan cok iyidi
biri 1470g 42 cm iki 1370g 38 cm üc 1350g 41 cm di benlen bir bayan dogum eti tek cocuk 34 hafta bebek 900 g di ve birde 32 hafta ikiz olmusdu onlarda biri 1150g
diyeri 1350g di. bebeklerde en önemlisi ciger gelisimi buda 32 haftada tamamlanmis oluyor ama en güvenilir bilgiyi dr. verebilir ciger inesi vurulmasi cok önemli.
sen kendini iyi his etmiyorsan bir an önce bir dr görün. ve en iyi kendi vucudunu kendin taniyorsun kendi hislerine güven.
benim hamilelikde hic bir sikayetim yokdu sade kalca kemigine bastiriyordular böyle giderse dr dedi sen 34- 35 tamamlarsin. bende 28 haftada anadolu yakasinda bir akraba dügününe gitim orda birseymi dokundu birden mide bulantisi basladi annemlerde her itimale karsi bir gösterelim dediler ve beni zeynep kamile götürdüler orasida birsey yok dedi ama bir gün gözetim icin kalsin biz vucudun direnci icin serum verelim dediler.
bana serum bagladilar ve kaldim. alti saat icinde vucut sismeye basladi ve ben kendimi her saat daha kötü his ediyordum ama dr. orali olmadilar birsey yok normal dediler. sabaha karsi nefes almada sorlaniyordum ama gine kimse orali olmadi bu seferde e biz sizi bu sekilde taburcu edemeyiz bebekler cigerinize bastiriyor dediler aksama esim geldi ve ben kendimi hic bukadar kötü his etmemisdim ve beni cikarmasini söyledim o dr olmaz diyor diye kabul etmedi. ve gece oldu sabaha karsi ben hastaneyi birbirine katim, esimi aradim ve simdi derhal cikacam dedim o ise benim gelmemi bekle dedi ve kendi dr. aradim, dr tedarik edigi ambulans saba 8 de beni aldi Memorial Hastanesine götürdü ordaki mayneden sonra hemen sezeryan dediler cünkü o verdikleri serum direk cigere birikmis ve esim dahi kiti kitina yetisdi dr. eger aksami o hastanede kalsaydin baya citi hayati telike yasaya bilirdin dedi. seni korkutmak isdemedim bu aksi bir talihizlik ama eger ben kendi vucudumu dinemeseydim baska seylerde olabilirdi onun icin en iyi kendin karar verirsin bu senin bünyen ve nereye kadar dayanir. emin olabilirsin ki en büyük yolu katedin ve su an dogsalar citi bir telike ars etmes buda insani gercekden rahatlatiyor
sevgili üçüz anneleri ve adayları herkese merhaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?