z Anneleri biz de burada bulualm

kızlar selam ben de okuduklarımdan sonra endişelendim ve redüksiyonu daha ciddi düşünmeye başladım desem yalan olmaz( bugün kontrolüm vardı bebeklerimin hepsi çok iyi şükürler olsun kıpır kıpır kalpleri bana huzur veriyo izlerken

Hepiniz öyle çok moral verdiniz ki yazdıklarınızla ....

Dün muayene ardından tam 34 haftamı doldurmuşken ikizlerimden birinin kap atımlarının durduğunu öğrendik..Bir yandan metanetli durmaya çalışırken diğer taraftan acil sezeryan kararı alınmış bir koşturmacanın içinde buldum kendimi...Hayatta hep sürprizlere...hayal kırıklıklarına...en kötülere..hazırlıklı olmam gerektiğini bilecek bir soğukkanlılıkla bakıyordum yaşama..nitekim öyle de oldu..Film şeridi gibiydi herşey dün..Geçen sene dördüzlerimi kaybetmemle başlamıştı hikayem..ta ki düne kadar..Bir bir her kare gözümün önünden geçiyordu..tedavi sürecim..gebeliği öğrenişimiz üstelik çoğul oluşu..saydığım haftalar...

Plan yapmadım hiç ben..Çünki hayatımdaki herşey hep plansız gelişti..Bu yüzden şaşırmıyorum..

AMELıYATHANE..epidural sezeryan..ortalıkta temposu yüksek bir kalabalık..Bebeklerimden herbiri kocaman olmuşken içlerinden biri yaşamıyordu..Ve benim doğum anım gelmişti..Ameliyat masasının üzerinde önümde bir perde..üzerimde yanan ışıklar...anesteziyle düşen tansiyonum..hiç bi acı yoktu..2 dr..perdenin arkasında birşeyler yapıyordu..ılk ses kızımın sesi..sonrasında oğlumun..ve sonrasında hiç ses yok...

Allahın takdiriydi ve alnımıza yazılandı..Hiç şüphesiz bir kere bile 'neden allahım'demedim..
sorgulamanın manası yoktu bu yaşanılacak olanmışşş....

Bugün meleklerim 2 günlük..Seza'm kızım..yanıma geliyor arada emzirme eylemine alıştırmak için..Arhan'ım oğlum ise ameliyata girdi sabahtan... yemek borusu ve soluk borusu arasında problem vardı prof.un demesine göre ameliyat iyi geçmişti sonrası için ilk 24 saat önemliydi..ve bebeğimin ameliyatın sonrasında geçireceği haftalar....

Böyle işte arkadaşlar...

Ben hep umuttan bahsettim..Şükretmekten..ASLA isyan etmemekten..Bizler bir şekilde sınavdayız bu hayatta..Sınavı ne kadar başarıyla verebilirsek o kadar mükafatlandırılacağız..Ben hep buna inandım..Hepiniz için allah çok daha fazla güzellikler yaşatsın inşallah sizlere..Ben yine de mutluyum...Bir bebeğimi kaybettim ama doğumum 2bebeğimi kazandırdı bana..

Her zaman şükretmeyi bilmeli..Hepinizin güzel duygularına cevaptı bu yazdıklarım..Allah hepimizin yolunu açık etsin...

kızım seza...

http://i0908.hizliresim.com/2009/8/13/6538.jpg

Son düzenleme:

rediksiyonda kaybetmicen diye bişey yokki. allh yazmışsa göreceksin kurtuluşun yok. kadınlar kulubunda okudum bizzat,dördüzmüş redüksiyon ikisine yaptırmış daha sonra diğer ikiside kendiliğinden gitmiş. 2 sini doktor 2 sini rabbim. diyelim ki redüksiyon yaptırdın 1 i gitti. doğumda yine biri gitmicek diye bir garanti varmı. oda yok. tek çocuk olan ölmüyormu. bence allahtan hayırlısını iste. eğer hayırlısı tekse daha şimdiden tek kalsın. yok ikizse yine şimdiden kalsın. üçüzse allah hepsini bağışlasın. hayırlısı neyse o olun. demiştim daha öncede. benim ilk hamileliğimde üçüzdü. ikisini almak istediler. ikisi tek yumurtaydı biri tek yumurta. ikiz olan sağlıksız olur deiler. onları alalım. yok dedim. gece gündüz dua ettim. hayırlısını ver rabbim diye. oda iksini aldı. hayırlısı buymuş demekki. seybay içinde hayırlısı buymuş demekki. sağ kalıp ömür boyu engelli olsaydı daha mı iyiydi. belki kaldıramıyacaktıki rabbim yükünü aldı. rabbim kaldıramayacağımız yükü vermez. bunlar benim fiirlerim. tabiki sen fikrinde özgürsün.....

seybay arkadaşım söyleyecek kelime bulamıyorum. rabbim sabrını vermiş mükafatınıda vericek inşallah. Rabbim bundan sonra acı göstermesin. Oğlunda inşallah tez vakitte toparlanır..

Canım ağlattın yine beni Sen süper bir anne süper bir insansın artık kelime bulamıyorum hepimize örnek oluyorsun ...Rabbim bu metanetini karşılıksız bırakmasın diğer yavrularına uzun ömürler versin

ALLAHIM ONLARI VE SENı NAZARLARDAN KORUSUN

Çoğul gebeliğin getirmiş olduğu riskler tabiki teke göre daha fazla ama bu çoğul gebeliklerin hepsinde aynı sornlar yaşancak diye birşey yok canım herkes bir yerde kaderini yaşıyor biz naparsak yapalım kaderimizi yaşıyacağız bak bu topiğini ilk başından okursan ne hikayeler var 28 haftalık doğan sapasağlam üçüzler var daha 1 ay önce 4 tane bebeğini doğuran arkadaşımız var yani herkes aynı şeyleri yaşıcak diye bir şey yok herkesin hamileliği farklı ...biz üçüz annelerinin hamilelikleri bile farklı gidiyor kimimizde kasılmalar var kimimizde durmak bilmeyen burun kanamaları kimimizde sivilcelenmeler kaşınmalar ...vs vs...

Daha geçen hafta ben hastanedeydim. doktorum beni acile değil servise yönlendirdiği için hamilelerle aynı yerdeydim birisi tek gebelik 31 hafta doğmuş bebeği yoğun bakımda akibeti belli değildi birisi yine tek gebelik 26haftalık suyu gelmiş bebek anne karnında susuzluktan engelli olmuş bebeği öldürüp alacaklardı.. prematüre bebekler bölümüne bakarsan sadece ikizler üçüzler değildir .... ben bu gunden sonra şuna inanıyorum ne yazıldıysa o olacak

ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VERSıN

metanetinden ve RABBİMİZE OLAN teslimiyetinden dolayı güztün güzellikleri yaşayacağına sonsuz inanıyorum

yazdıklarına hiçkırarak ağlıyorum

seybaycım allah analı babalı buyutsun bebklerını .oluşuna tez zamanda şifalar versin.büyük geçmiş olsun.............

seybay canım harıkasın.......................bebeğın cok tatlı ......................rabbım guzellıkler versın...............guzel gunler versın ınş.................ıkı melegın senınle bırı de cennetın kapısında................gule gule buyut..................

günaydın arkadaşlar
seybaycım harikasın ya inanki zor okudum aglamaktan allahım hep yar ve yardımcınız olsun inşallah kızınada maşallah subanallah ogluşunuda biran önce kucagına alırsın canım

kızlar bende pitosu merak etmeye başladım ya gelmezse akşam biş arayayım bakalım nolmuş

Seybay çok güzel yazmışın ve bu metanetini tekrar kutluyorum canım.Allah'ın takdiri.Kızın çok tatlı,maşallah Allah'ım oğlununda şifasını en kısa sürede verir inş.Tekrar geçmiş olsun,gözün aydın canım.
Kızlar pitostan hala haber yok,çok merak ettim?

gunaydın evet canım ya bı ara nasıl acaba...........artık sızın ıçın rısklı zamanlşar rabbım kolay eylesın ınş herkes vaktınde ve rahat saglıkla doğursun.............
herkese hayırlı cumalar kızlar.................hamışlerın endısesı bıtermı............rabbım cumlemıze kolaylık versın hele bızdekı uç carpı bı endıse ...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…