z Anneleri biz de burada bulualm

Pitoscum canım valla ben de uykuya çok düşkündüm ama o günler geride kaldı.bide uykum çok ağırdı, şimdi ilk ınngaaaa'da fırlıyorum yataktan. kaç saat uyuduğumu hiç bilmiyorum.15 dk uyuyosun biri uyanıyo, onu yatırıyosun tam dalacaksın uykuya diğeri. tabi bazan üçüde aynı anda uyuyo, birkaç saat o süper oluyo ama çok nadiren:)) kaliteli bi uyku olsa 2 saati yeter ama nerdeeee.Dün anasonla rezene verdim ilk kez, bebişlerde biz de rahat ettik.ama korkuyorum da zararlı mı diye, bugün vermedim kendim içicem. canım ben de çok araştırmıştm üçüz bebek arabasını ama vazgeçtik sonra, arabayı koyacak bi yerimiz yoktu, çok iriler.sen almayı düşünüyosan önceden al derim sonra ancak mama ve beze yetişebiliyosun. haaaaaaaa bide çok yeme, ne kadar az kilo alırsan o kadar iyi gidiyo bence hamilelik.ben toplam 15 kilo aldım, doğuma 1 ay kalasıya kadar çok rahattım.saatlerce çarşıda dolaşırdım.6. ay bitene kadar her hafta semt pazarına gittim.başka bi nedeni varmı bilmem ama ben kiloya bağlıyorum.ama şimdi kilo alıyorum, sırf minnoşlar emsin diye ye babam ye.68 kilo oldum yaa

mehlika 15 kilo gayet iyi..Kilo konusunda sana katılıyorum ..fazla kilo almamak gerekir...hem sağlığımız açısından hem de hamilelik dönemimde rahatlık açısından ...Böyle diyorum ama ben de transfer tarihinden bu güne yani 4,5 ayda 6 kilo aldım..

sen kaç kilo ile başlamıştın..kaçla bitirdin..doğumdan sonra 68 misin...

arkadaşlar dün kontrolüm vardı yavrularım çok ii maşallah cinsiyetleri belli oldu 2 erkek 1 kız

arkadaşlar dün kontrolüm vardı yavrularım çok ii maşallah cinsiyetleri belli oldu 2 erkek 1 kız

Maşallah canım..Ben de dün dr.daydım..Benimkilerde iyi çok şükür..Benimkilerin cinsiyetleri henüz belli değil...Sen ne güzel öğrenmişsin..sanırım bi sonraki randevumda belli olur..Ben de artık 17.haftaya giriyorum..sen kaç haftalıktın...

mehlikacım tebrikediyorum vallaha seni 15 kiloyla bitirmiş olman süper bende elimden geldiğince dayanıyoruma am doktorum yat diyor bana o yzüden hiç eritemiyorum yediklerimi mamayla bez parasını hiç düşünmek istemiyorum zaten aylık ne kadar masraf oluyorki prematüre bezmi kullanıyorsun hala

canım tebrik ederim iki böcek bir çiçek heee ama dikkat ettim genelde erkek daha fazla oluyor sankihep 2 erkek 3 erkek duyuyorum banamı öyle geliyor acaba

seybay bebişlerinin iyi olmasına sevindim vallaha ben cinsiyetlerinden önce kımıldıycakları günü daha heyecanla bekliyorum düşünmesi bile çok değişik sizin bebişler kımıldıyordur dimi artık

edika isim düşündünmü canım merak ettim
bütün üçüz hamişlere söyleyeyim bizde 1 tane ikiz arabası 1 tanede tek araba var zaten üçüz arabası pek türkiyede yok ikiz arabası bile zor sığıyor eve ama bence çokta kullanışlı olur tek başına hepsini bir arabaya koyup dışarı çıkabilirsiniz biz eşimle haftasonları birlikte çıkabiliyoruz birde evi müstakil olanlar için iyi biz dışarı çıkmadan önce bir sürü iş eşim sırayla arabaları indiriyor sonra battaniyeleri çocukları derken çok telaşeli oluyor ama müstakil evin olsa çocukları evin içinde yerleştir kapıyı aç çık ne güzel kızlar eviniz maddi durumunuz müsaitse bence alın derim çünkü fiyatı oldukça pahalı birde bizde çocukları taşımak için araba koltukları var onu şiddetle tavsiye ediyorum hastaneye dışarı çıkarken çok iyi bizimkileri ona koyup arabayla yola çıkınca bi güzel uyuyorlardı altlarına battaniye serip üstünden kapatıyordum birer tanede tülbent üstten hastanede ayağımızın yanına koyuyordum çok rahat oluyor

kızlar yazım berbat olmuş kusura bakmayın kucagımda çocukla bu kadar yazdım

iyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar .aynur canım bizim eşimle hep kız olursa asya erkek olursa metehan düşünüyoduk tabi üçüz olcaklarını hiç düşünmemiştik kesin değil ama ikisi bu ama üçüncüye daha karar vermedik bebişlerinin ii olmasına çok sevindim.seybay canım ben 14. haftadayım bizim erken belli oldu heralde veya doktorumuz acele etti söylemek için bence seninkilerde bellidirde doktor işini garantilemek istiyordur.

Pitos, canım biz 1 haftadır molfixin normal bezine geçtik.çocuklar 2,5 kiloyu geçtikten sonra normal beze geçtik yani.valla canım ben mamayla bez masrafını hiç hesaplamadım, hesaplamakta istemiyorum:)) Ama şöyle söyleyim mamaları 40 lira 4-5 gün gidiyo.bezleride aynen 14 lira 66 lık.alacaklarınızı biran önce alın derim.gerçi uğursuzluk derler ama yada bi kenara şimdiden birikim yapın.3 çocuk masraflı tabi ama önemli olan sağlıkları iyi olsunlarda gözün hiçbişey görmüyo.sen kaç haftalık oldun?
ben 65 le hamile kaldım.63 e düştüm sonra bisüre, 78 dim doğumdan hemen önce.son aylar çok iştahsızdım.midemde yer kalmamıştı, bir lokma yemek doyuruyodu beni.ebişimin biri çok baskı yapıyodu mideme.

aynurcumçok güzel anlatmışsın ama seni düşünürken ben yoruldum inan.))) üçüz arabayı siparişle yapan birkaç yer varmış soruşturucaz bizde annemle altlı üstlü oturuyorum ben o yüzden rahat olur annem ilk katta onun evine tıkıştırırım olmazsa zaten nereye gidiceksem sabah namazında hazırlansam anca öğleye çıkarım herhalde evden:)rabbim sağlık sıhat versin tabi herşey olur

mehlikacım 12. haftadayız birkaç şey aldık bizde emzik badi falan banada herkes erken alma sonra bişey olsa üzülürsün deyip duruyor kafam karıştı vallaha bebek şeyleri çok pahalı iyisi kalitelisi olsun diyoruz ama zor oluyor vallaha bide dediğin gibi bezdi mamaydı yandık bizim ev parasının yarısı pırr uçtu zaten şimdiye kadar yarısıda doğarkan uçar kiralarda gezeriz yine:)

Canım bence bebek kıyafeti fazla alma,hediye çok geliyo.Biz her bebişe birer hast. çıkışı ve birer takım almıştık.Henüz sadece onları giyiyolar.battaniye türleri çok kulanışlı oluyo, kalını incesi vs.en çok lazım olan çıtçıtlı atletler bence

slm kızlar. hepiniz iyisinizdir umarım. hamile arkadaşlar inşallah sizde çok kilo almazsınız, doğumdan sonra hepsi birden gidiyor çok iyi oluyor. hamileleik dönemi de daha rahat geçiyor tabi. ben de mehlika gibi 15 kilo almıştım. 50 ile hamile kaldım 65 ile bitirdim ve şimdi 51 kiloyum. 1 kilo kaldı bende o da göbek olarak tabi ;( şimdilerde korse arıyorum. çatlak filan da olmuyor o zaman. bebek eşyası almak konusuna gelince de biz sadace 1er hastane çıkışı almıştık, 2şer de battaniye. hastane çıkışlarını giyemediler bile. çok büyük geliyordu çünkü. şimdi şimdi giyiyorlar ki 58 günlükler. onları alırken satıcı bize demişti. siz premature kıyafeti alın diye de biz yanaşmamıştık. bu kadar küçük doğacaklarını düşünmemiştik. doğumdan sonra bir de premature kıyafeti aradık ki bulması çok zor oldu. 2şer tane zor bulduk. birini çıkartıp hemen yıkıyordum ki bişey olursa kıyafetsiz kalcaklardı. şimdi kaldırdım hepsini. çok büyüüüüüükkkkk bir zevkle. hatıra olarak saklayacağım ve kendilerine vereceğim ilerde nasipse. o kadar küçüklerki inanırlarmı bilmem. şimdi 3 hurç dolusu kıyafet var. gelen getiriyor birikti doldu taştı. hiçbirşey almıyorum. zaten mehlikanın dediği gibi bez ve mama yetip artıyor. bi dr.a kontrole götürüyoruz 50x3=150 ytl !!!!!!!!!!! mama 40 ytl 3. güne çıkmıyor. bez de primanın 88 adet olanından alıyoruz 3 günde bitiyor. 15 ytl de o. çok masraflı oluyor gerçekten. geçende ana kucağı almaya gittik 3 tane tabi.. eşim orda örümcekleri salıncakları vs baktı da bunlardan hep 3 alacak nasıl olacak yaw diyor. çok geniş bir ev lazım gerçekten. daha oyuncak filan da yok ha. ilerde bi de onlar eklendi mi evde oturmaya yer kalmayacak biz bebek arabası almayı düşünmüyoruz. tabi şimdilik. ilerde nolur bilemem.benim hiç kendime güvenim yok öyle arabaya bindirip biyerlere götüremem gibi geliyor. sanırım onlar yürüyene kadar hiçbir yere gitmeyeceğim.napalım allah sağlık versin de hepsi olup gidiyor. tek gaz problemine çare bulamadım;((((((( pztsi aşılarımız var. 3er tane yapılacakmış. nasıl olcak bilmem. çok korkuyorummmmmmm........

tuba slm canım.nasıl bakıyosunuz bebişlere.yani nöbetleşemi, başka yardımcın varmı annen dışında.

kızlar bizgündüzleri annemle, gece de eşimle bakıyoruz ama annem pek dayanamıyo tansiyon hastası.Birini ayarladık pztesiden itibaren gelecek yardıma, hem annemin hem de bizim yükümüz hafifleyecek.Maddi olark insan çok zorlanıyo ama uykusuzluk çok kötü yaaaa.belki biraz uyumaya fırsat buluruz.
aynurcum sen de mi 2 kişiyle baktın hep. 3 kişi olmadan çok zor yaa.

mehlikacım biz gündüzlari 2 kişi akşamlarıda eşimle birlikte 3 kişi bakıyorduk ben sizin dönemlerinizdeyken özlemin yanlız bakmasına çok şaşırmıştım insan inanamıyor ama bende nerdeyse 3 aydır yanlız bakıyorum bebişler kendilere uyumaya alışıp gaz problemide bitince bakılıyor ama illaki şu gaz problemi insanı çok yoruyor eşimin çocukların sırtını 1 saat sıvazladıgı zamanlar oldu

kızlar ne şanslısınız ben hiç bilmiyordum prematüre bebek kıyafeti oldugunu bilsem alırdım hatıra diyede saklardım üzüldüm valla.
ya kızlar benim karnım harita gibi valla estetik ameliyet olmadan düzelmez sizin ne güzel eskisi gibi karnınız galiba?tubacım başlarda bende öyle diyordum aman arabaya ne gerek var 3 çocukla dışarımı çıkılır diyordum gerekirsede arabamız var koyarım çocukları koltuklara gideriz diyordum ama öyle olmuyor canım şimdi havanın gözüne bakıyoruz iyi olunca çocukları koyup atıyoruz kendimizi dışarı hem bizim hemde çocuklar için iyi oluyor zaten haftasonları çıkabiliyoruz sadece onuda çıkmazsak kafayı yeriz
kızlar daha öncede yazdım ama göndermey i unuttum herhalde ben bebekler için 2şer üçer tane kalitelisinden kazık fiyata kıyafet almıştım ama pahalısına hiçççççç gerek yok arkadaşın birisi yazmış kim hatırlamıyorum kaliteli alıyorum ama çok zor oluyor diye insan öyle almak istiyor ama 3 bebklere biz yeni yeni dışarı çıkabiliyoruz 8. aydayız yani çocugu dışarı çıkaramayınca cicili bicili kıyafetler giydiremiyor insan şu anda.çok pahalı kıyafetler almayın bence zaten en ufak birşeyde değiştiriyorsun her mamadan sonra gaz çıkart ondan sonra hurraaaa bütün kusmalar kıyafetler berbat benden tavsiye kızlar ben günaşırı makine çalıştırıyorum başlarda sabun tozlaruyla yıkama teker teker ütülemeler ama hepsi geride kaldı akşama kadar kıyafet değiştiriyoruz hele gazlı dönemlerinde ne benim nede onların üstü temiz durmazdı
kızlar siz ne maması kullanıyorsunuz 40 lira yazmışsınız beze gelince stok yapmak çok iyi oluyor biz 15 pakete yakın almıştık 3 aya kadarda gitmişti bçok rahat oluyor ben 5. aydan itibaren almıştım keşke daha önceden başlasaydım demiştim o zamanlar sizde stoklayın kızlar ilk aldıklarım 2-4 kiloydu yanında 3-6 kiloda almıştım şu anda(molfix, evybaby, babystar canbebe prima uyuoyna)bunların içinden hangisinde kampanya varsa onu alıyorum bez değişikliği pişik falanda yapmadı çok şükür.

biz de annemle bakıyoruz gündüzleri. geceleri de eşimle idare ediyoruz. annem seslerinin duyarsa o da kalkıyor ama ben odamın kapısını kapatıyorum duymasın da hiç olmazsa gece dinlensin diye. ben 2-3 aya kadar evimi değiştireceğim. o zaman bir yardımcı da biz düşünüyoruz. annem nereye kadar kalabilecek yanımda? zaten aylardır yanımda. babam rezil oldu memlekette. şimdi ayarlamıyorum ki tuttuğum eve yakın bir yerden biri ile anlaşırsak daha iyi olur. haftaya annemle memlekete gitmeyi düşünüyorum.1 ayda orda idare ederiz. sonra kardeşimin okul tatile giriyor o gelir derken geçiririz inş. şu birkaç ayı. ne kadara anlaştınız mehlikacım yardımcınızla?

benim karnımda çatlak filan yok canım ya şükürler olsun. hafif bi çıkıntı kaldı. yumuşadı tabi karnım. eskisi gibi sıkı değil.bir de eğer elimle tutup da sıkıştırırsam selülit varmış gibi oluyor. o kadar da olur artık dimi napalım? çocuklardan vakit bulup da mekik filan çeksem düzelir de nerdeeeeee?????

biz de hiç öyle iyisi olsun vs demedik. zaten hiçbirşey de almadık birkaç premature kıyafeti haricinde.gelenleri de 2 sene giydirsem yeter heralde. büyüklü küçüklü getiriyorlar gelenler de. tabi birde biberonla emzik aldık. onları iyisinden olsun istedim ve avent aldım. çok da memnunum. onlar kıyafet gibi değil tabi. sürekli kullanıyoruz. emziğe alıştıramadım ama henüz. ben veriyoruz onlar ısrarla atıyorlar. hatta üstelersem kusacakmış gibi yapıyorlar. inş. alışırlar. sen nasıl alıştırdın aynurcum? yada veriyormusun emzik? hiç öyle ayrı yıkayım kıyafetlerini, ütüleyim, biberonlarını kaynatayım hergün yapmıyorum. hiç ütü yapmadım mesela kıyafetlerine. biberonları da arada kaynamış suda bekletiyorum. mikroba alışsınlar biraz da bence. ne kadar titizlenirsen o kadar çacuk hastalanıyorlar bence. hatta ve hatta 2 gündür bazı yiyeceklerden tattırıyorum azcık. domates,salatalık,balık,elma,yoğurt sürdüm dillerine. dün de karpuz damlattım birer damla ağızlarına. pek hoşlarına gitti doğrusu. 4. aydan itibaren ek gıdaya da geçmeyi düşünüyorum bakalım. böyle mamayla çok zor ya. iğrenç de bi kokusu var zaten. biz milupa aptamil kullanıyoruz. 900 gr ve 40 ytl. eczaneden aldığımız fiyat bu. marketlerde biraz daha pahalı.bez filan da hiç stoklamamıştık. hastaneye yanımıza verecekleri zaman aldık ilk kez bezi. ama stok yaparsan tabi iyi oluyor. ilk zamanlar molfix premature kullandık ama fena pişik oldu yavrularım. tek premature bezi molfixde vardı mecburen almıştık. diğerleri çok büyük geliyordu. sonra pişik bezden olabilirmi diye büyük de olsa prima alcam dedim ve hemen geçti pişikleri. çocuktan çocuğa değişiyor tabi bu reaksiyonlar. kiminin cildine molfix iyi gelir kimine prima kimine başka marka. deneyerek karar veriliyor artık. bebek arabası alırsak biz de bir ikiz bir de tek almayı düşünüyoruz ama eşimin cmtsi pzr tatili yok ki. ben de tek başıma çıkamam. ancak denk gelecek de eşim evde olacak, çıkacaz. konyada bir yerden bir yere gitmesi bi dert zaten. araban yoksa 3 bebekle imkansız gibi bişey. dolmuş, otobüs,tramvay... mutlaka binmen lazım. meğer tutacağım ev gezip dolaşabilinecek bir yerde olursa ilerleyen zamanlarda şöyşe bir yürüyüş yapmak için çıkabilirm? ( ay hiç düşünemiyorum. inşallah beceririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…