z Anneleri biz de burada bulualm

ben 10 gün ugrastim 3 ayliken düzene girdiler geceleri yatmadan hazir kasik mamasi veriyorum arpa bugday pirincunu süt karisimli.
bir kac gün uykularini takip et ne zaman uykulari geliyor ve toplam kac saat yatiyorlar not al.
sonra senin uygun buldugun saatlere göre kaydir.
ben söyle basladim saba 8.00 de uyandiriyordum uykulari gelse bile
saat 11 da birdaha yataga koyuyordum 12.30 da tekrar uyandiriyordum
saat 14.30 birdaha yataga ,saat 16.00 da uyandiriyorum eyer kendinden uyanmasa
ondan sonra 20.00 kadar uyutmuyordum. 24 saate 15 saat uyku olmus oluyor.

formül bu kendileri uyursa gece uyansalar bile kendi geri uykuya daliyor.
aksam saat 19 da soyuyorum oynuyoruz sarki soylüyorum picamalarini giydiriyorum saat 20.00 yataga koyuyorum bu ilgi uyumadan önce cok önemliymis ve hergün ayni olacakmis ve odadan cikiyorum
yataga koydukdan sonra eyer aglayan olursa 3 daka sonra tekrar girip emsik veriyorum ve sesisce simdi uyku samani diyip cikiyorum, eger aglamak devam ederse 5 daka sonra birdaha giriyorum ve sesisce simdi uyku samani diyip cikiyorum sonra 7 dakaya yükseltiyorum ve 7 dakada bir girib bunu tekrarliyorum taki uyuyana kadar. ilk samanlar 20 kere girdigim olmusdur eger cok hircin agliyorsa yatakdan alip sakinlestirip tekrar uyanik olarak yataga koyuyorum ve tekrar cikiyorum bu böyle taki uyuyana kadar hergün devam ediyordum ilk samanlar birbucuk saat de sürebiliyordu gün gecdikce aglamada asaliyor ve simdi yataga koyar koymas gidiyorlar uyku dünyasina. önemli olan saat kacda yatsalar bile ayni saate kaldirmak ki gece eksik uykuyu sabah almasinlar. gece bir numara büyük bez bagliyorum eger kaka yapmadilarsa deyismiyorum sabaha kadar gece mama verirken gözlerinin icine bakmiyorum konusmuyorum cok los isik yakiyorum. gece uyandilarmi aynen 3 , 5 , 7, dakada bir girip aynisini uyguluyordum
( seninkilerin 4-5 saate bir acikmalari normal bu gün gecdikce uzuyacak )

gündüz sadece yukarda belirtigim saatlerde yataga koyuyorum ve gec uyusa bile ayni saate uyandiriyordum, aynen 3 dakada 5 dakada 7 dakada bir giriyorum eger 30 dakika icinde uyumasa yatagtan aliyorum ve bir dahaki uyku saatine kadar uyutmuyorum
( bazen oynarken veya durdugu yerde uykuya daliyordular o zaman 15 dakika elemiyorum sonra uyandiriyordum)

ilk günler cok sabir istiyor ve cok huysuz oluyorlar ama 3-4 günü atlatinmi yavas yavas basari kendini gösteriyor.

tabiki her bebekin inati ayri oluyor kimi erken kavriyor aglamanin fayda etmedigini kimi benim sercan gibi inadiminat deyip direniyor ben iceri girip yatakdan almadigimi görünce daha bir inatla bagiriyordu ama oda pes edi.
tabiki arada onlarda düzeni bozuyor ama genelde yatma saati bana kafa tutmuyorlar bücürler.

istersen evin müsayitse ayri odalarda uyut baslangicda yada tek tek basla düzenlemeye ama o senin icin daha sor olur. ve umarim esin ve kayinvaldende senlen uygulamaya uyar
yoksa isin hayli sorlasir cünkü bu bücürler cabuk fark ediyor birileri beni yatakdan alicak diye

doktorum tafsiye ettigi bir kitapdan bu cözümler. ama uygularken sen annelik icduygularini dinle cünkü bende onlarin tafsiyelerini biraz deyisdirdim onlar birak on daka bagirsinlar sonra girebilirsin yazmisdilar ama ben bunu yavas yavas yükselterek de ayni samanda basariyi elde ettim

bol bol basarilar :dance:

delikafadulden ben bunu sana yazarken bil bakalim kim kucagimda oturuyorduklava:

istisnalar kayideyi bozmas

Cnm ne sabır varmış sende...bizimde ikizlerde doktor demişti kendi yatagına bırakın öyle uyusun diye ama bizimkilerin o deönem tam bunu ögrenecekleri zamanda kolitleri tuttu..bırakamadılar denediler ama.ilk kucakta uyudular hep sonrada ikiside ayakta uyudu halada ayakta uyuyorlar.

Özlem, sana sadece BRAVO ve MASALLAH denilebilir. Keske bizde bunlari yapabilsek. Sen dairedemi oturuyorsun yoksa müstakil evdemi. ben dairede oturuyorum ve simdiden cocuklari aglatirsam acaba komsulari rahatsiz edermiyim diye düsünüyorum. komsularim daha hamile oldumu bilmiyorlar, ücüz oldunu duyunca ne düsünürler bilmiyorum.

maşallah özlemcim.
ben de albüme foto ekledim.bakın bakalım çok şişkomuyum?

cok sisman degil, cok tatli gözüküyorsun. ben daha 3 ayimi doldurmadim senin 4 ayliktaki resmine yakinim. Aynurun resimlerini gördümde o beni biraz korkuttu, acaba yatarken bir taraftan öbür tarafa dönerken zorluk cekilirmi diye düsünüyorum. yani ben dönerken karnimi baskasinin yardimiylami döndürmek zorunda kalacagim acaba diye düsünüyorum. simdiden geceleri dönerken karnim aciyor.

Son düzenleme:

Yok canım ya o kadar değil.Alışıyorsun.ama ben dönerken eşimin kolundan sıkıca bi destek alıp öyle dönüyorum.Garibim alıştı artık, uykusu bile bölünmüyo

yenide denesinler bu formülü daha büyük cocuklarda bile basari sagliyor. öyle kalacak diye bir kayide yok

özlemcim kitap adı verebilir misin? bu faydalı bilgileri hazır şimdi zaman varken öğrenelim bizde

Canım demek benim göbekte daha çok yer var.yok yaaaaa, valla acayip geiliyo karnım.bom dicek sanıyorum.sen doğum yaptığında beniminden büyükmüydü göbişin?

ücüz duyunca bayilirlar ya sevincden yada baslarina gelecek gürültüden delikafadulden
müstakil evdeyim ama bir cepe komsuya bitisik.
Ben baslamadan komsularimi uyardim, ya dedim 2 hafta bagirtiyi cekeriz ve biter yada onlarda benlen beraber her gece yatacam yatmiyacam kavgasinin bagirtisini duyarlar
komsularimda kalici formülü terci etti.

Özlem yeni albümlerini gördüm, harika resimler. Allah hepinizi nazarlardan korusun. Bebekleri disari cikartirken bebekleri bebek arabasina hep ayni siraya göremi koyuyorsun yoksa haksizlik olmasin diye yerlerini degistiriyormusun? hani egitim acisindan belki onun bile önemi vardir.

özlemcim kitap adı verebilir misin? bu faydalı bilgileri hazır şimdi zaman varken öğrenelim bizde

solve your childs sleep problems yazar richard ferber dil: ingilizce

her cocuk uyumayi ögrene bilir yazar annette kast-zahn cevirmen senay caglidil

ferber metodu olarak bir cok kitapda yer aliyor

su an bir kitap okuyorum oda cok güzel, tafsiye edebilirim

her cocuk kuralları öğrenebilir yazar annette kast-zahn cevirmen senay caglidil

oturma sirasi beli ve deyismiyor herkes yerini biliyor bu besikde arabada hata yemek yerken bile deyismiyor, bebeklere bu sekilde güven sagliyormus bir davranistan sonra ne geldigini tahmin edebiliyormuslar, bebekler deyisikligi sevmiyorlar bu onlarin dünyasina sigmiyor husursuzluk veriyor, bunlara cok dikat ederim ve rutin olmasi gereken seyleri hic deyistirmem,

Saol özlemcim mutlaka alıp okicam bulursam. Senin bebek arabası çok güzel.Türkiye de yok bunlardan. Sanırım koltukları da ayrılabiliyor dimi?
ben de hep merak ederdim acaba emzirirken napcaz? nerden anlicaz haksızlık yapmadan emzirdiğimizi, özlem abla yetişşşşşşşşşşdelikafadulden

demokraside care tükenmez ben emsirirken ve altlarini alirken sasirmamak icin baslarinin yönünü ayak ucuna deyistiriyordum ve sonra birini unutumu diye bezleri sayiyordum sayi üc cikarsa basarmisim.
ücüz annesi olmak raratici olmak demekdir.
ama niye yalan söyliyim arada sasirdigimda oluyor gecenlerde birinin bezini deyismemisim bende diyom bu cocuk niye durmuyor megerse savalimin pacalarina kadar akmis gitmis.
yada oglanin biberon verecem diye götürüp kizin agzina koymusum, be oglum erken versene haber savalim aglayana kadar benim cadi biberonu devirmis bile hic af edermi 20 dakikada iki biberon beni versem beni yiyecek.cokacimcoook

Valla alemsin güldürdün beni:)) evet haklısın bebişlere işaret konulablir.Bizi emiyorken verdiğimiz sütü nasıl ayarlicaz? mesela her 1 saatte sırayla falan mı emzirecez.ya ben sütüm olursa yettiği yere kadar emzirmek istiyorum da.

baslangicda herbirini günde birkez 20 dakika emsiriyordum ve dört saate birde pumpayla cekib donduruyordum sütüm bolastikdan sonra dort saate bir dönümlü ikisini birden emzirmeye basladim her memeye birtane
acikta kalanada dondurdugum veya geceden pumpaladigim sütü veriyordum ve gece mama verdim. gecede her mamaya kalkdigimda pumpaliyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…