Son zamanlarda bunu yapiyorum aslinda hic muhattap olmuyorum ama bir sekilde yasadigi kotu durumlardan istemeden de olsa haberdar oldugumda icten ice uzuluyorumSize kötülük eden insanlardan uzak dursanız iyi bir şey yapmaya da gerek duymazsınız aslında. Alakadar olmayın yani.
Bende iyilik yaptım kötülük gördüm.. Ama genede vazgrcmis değilim. Allah rızası için yap ama sakın sıkı fıkı içli dışlı olma....
Cok iyilik yaptim tarzi birsey iddia edemem asla ama ornek vermem gerekirse iyilesmek icin kendisi bile caba gostermeyen hayati bitmis insanlara fayda dokunacak bilgileri birilerinin vesilesiyle gondermek gibiBenden niye hiç iyilik isteyen olmuyor acaba diye dusundum bir an konuyu okurken
Bu kadar çok ne iyilikleri yaptiniz mesela?
Hayir genelde bu " çok iyilik yaptim " diyenler gereksiz boş işlerini yapiyor oluyor milletin. Belki sizin baskadir ama bilemedim.
Benden niye hiç iyilik isteyen olmuyor acaba diye dusundum bir an konuyu okurken
Bu kadar çok ne iyilikleri yaptiniz mesela?
Hayir genelde bu " çok iyilik yaptim " diyenler gereksiz boş işlerini yapiyor oluyor milletin. Belki sizin baskadir ama bilemedim.
O soru gercekten cok Dogru bir noktaya parmak bastiAhiretine güzel çalışıyorsun da bu dünya da işin çok zor valla. Merhamet bir yerden sonra yerini başka birşeye bırakıyor. Sizin ki artık merhametten falan çıkmış..... ya kadar gidiyor. Kusura bakmayın ama herkese iyilik yapılmiyor bee. Onlara yapayım derken kendine kötülük yaptığını düşün. Aklına yine boyle bir olayda ikilem yasarsan hep şunu getir " onlar benim merhametimi hak ediyor da peki ben bunun karşılığında kendime yapılan kötülüğü hak ediyor muyum? " Cevabın hayır olmalı ve hayır diyebilirsen orayı ve o şahsi bırak git. Tamam bende merhametliyim ama bir sınırı var yani. Öyle olmazsa hep benden giderse bana kim merhamet edicek ki. Ne zalim olmak gerek nede aşırı merhametli. Herşeyin bir yeri zamanı ve sınırı var unutma.
Bende ayni o sekildeyim. Kinleniyorum ama kisa suruyor. Yine eski halime donuyorumAynı beni anlatmışsınız o yüzden yorumları bende takip edeceğim.Lütfen kendinize salak demeyin bu salaklık değil merhamet.Aynı sizin gibiyim,çok ciddi yaralar açan iftiralar atan bana kötülüğü fazlasıyla dokunmuş insanları bile affetmişimdir kin gütmedim asla ve bu yüzden çevremden eşimden yemediğim laf kalmamıştır.Niye böyleyim bilmiyorum bana yapılan haksızlıklarada susuyorum kitlenip kalıyorum bir olay olunca haklıyım ama kendimi asla savunamıyorum sonrasında da kendimi yiyip bitiriyorum niye hesap sormadım diye ve bu olay ruhsal olarak çok yoruyor beni bir gün çok ağır bir şekilde patlak vermesinden korkmuyor değilim
Çok haklısınız tekrar eksikisi gibi olunca insanlarda yüz buluyor ve tekrar aynı şekilde davranıyorlar ciddiye alınmıyoruz böyle yapınca.Ben ne yaparsam yapayım nasıl olsa affeder algısı oluşturuyoruz insanlarda.Ben insanları kırmak istemedikçe onlar beni kırıyor ve en önemlisi hayır demeyi beceremiyorum kimseyeBende ayni o sekildeyim. Kinleniyorum ama kisa suruyor. Yine eski halime donuyorum
Aslinda affetmek bizim acimizdan iyi birsey ama sonrasina o mesafeyi korumak gerekiyor
Biz onu yapamiyoruz galiba
Duzeleceklerini dusunmek degil aslinda da sanki ben o kisinin isine yarayabilecek faydasi dokunabilecek bir seyi bilipte yapmazsam kotuluk ediyormusum gibiHadi kin tutamıyorsunuz, kötülük yapamıyorsunuz kabul. Insanlık namına yapmayın da.
Ne diye kötü insanlara iyilik yapıyorsunuz ki? Şayet bu şekilde düzeleceklerini düşünüyorsanız o kısım imkansız ötesi.
Hiçbir şey yapmayın, yok sayın onları. Kendinize eziyet vallahi.
Duzeleceklerini dusunmek degil aslinda da sanki ben o kisinin isine yarayabilecek faydasi dokunabilecek bir seyi bilipte yapmazsam kotuluk ediyormusum gibi
Yazarken bile ne kadar sacma diye dusunuyorum suan
Her gun buraya yazsam duzelirim sanki
Peki bu kötü insanları yok sayıp görmedikçe hiç birşey yapmadıkça size sataşmaya,her fırsatta laf sokmaya,siz sustukça onlar susmamaya devam ediyorsa ne yapalım?Ben bu dediğinizi de deniyorum artık son zamanlarda iyilik yapmayı geçtim kötü insan değişmez dediğiniz gibi haklısınız ama yok durmuyorlar.Hadi kin tutamıyorsunuz, kötülük yapamıyorsunuz kabul. Insanlık namına yapmayın da.
Ne diye kötü insanlara iyilik yapıyorsunuz ki? Şayet bu şekilde düzeleceklerini düşünüyorsanız o kısım imkansız ötesi.
Hiçbir şey yapmayın, yok sayın onları. Kendinize eziyet vallahi.
Ben duramam, susamam. Değerlerimi çiğnemek pahasına karşılık vermek zorunda hissederim ama siz yapmayın. Öfkeniz bir nebze azalsa da karşıdaki kötülüğe devam ettiğinden daha takıntılı bir hale geliyorsunuz. Yok saymayı başarabilmek en temizi...Peki bu kötü insanları yok sayıp görmedikçe hiç birşey yapmadıkça size sataşmaya,her fırsatta laf sokmaya,siz sustukça onlar susmamaya devam ediyorsa ne yapalım?Ben bu dediğinizi de deniyorum artık son zamanlarda iyilik yapmayı geçtim kötü insan değişmez dediğiniz gibi haklısınız ama yok durmuyorlar.
Sorun sizde degil bendeBir de ben gibi ultra kinci biri okuyor bu cümleleri...
Vallahi gece gece insanlığımı sorgulattınız bana.
Ben de bana kötülük yapana iyi bir şey yapacağıma harakiri yaparım diyordum
Evet hemde ne takıntı oluyor insanda.Ben artık Allaha havale ediyorum Rabbimin öyle bir adaleti var ki kul unutuyorda Allah unutmuyor yapılanları bu şekilde düşündükçe daha sabırlı oluyor insan.Ben duramam, susamam. Değerlerimi çiğnemek pahasına karşılık vermek zorunda hissederim ama siz yapmayın. Öfkeniz bir nebze azalsa da karşıdaki kötülüğe devam ettiğinden daha takıntılı bir hale geliyorsunuz. Yok saymayı başarabilmek en temizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?