- 28 Ocak 2009
- 34.566
- 58.319
- 1.123
- Konu Sahibi MaysaveBulut
-
Siz bir evin içindeki kapı zarar görse nekadar haberınız varmıYani hem kiraya verdiğimiz dükkanımız var ayrıca benim ofisim de kira.
Dükkanımız 500 m2 kapalı alan içinde ofis odaları yüzbinlerce lira değerinde lift makineleri var ve geçen kasımda 10bin liradan kiraya vermiştik. Kanununa göre en fazla 12 aylık tüfe ortalamasına göre zam yapabiliriz. O da yüzde 70 civarı. Belki yeniden müzakere edersek, 20 ye çıkarabiliriz. Ama bu konuda kiracıyı zorlayamayız.
Diğer taraftan kendim de kiradayım. Nisan ayında yeni sene için 12 aylık tüfe ortamalarına göre zam yapıp gönderdim. (%71)Belki hoşlarına gitmedi ama yansıtmadılar bunu bana.
Demem o ki, kira geliri ile geçinmeyi düşünmek hatalı bir durum. Kiraya verenin bir kaybı yok kendi gayrimenkulü zaten değer üstüne değer koyuyor. Bu durumda yasal düzenlemelere bağlı kalınması daha makul. Çünkü, senin kiraya verenin kirayı 20 yaptğında yan daireninki 22 yapmak isteyecek bunun önünü
almak mümkün değil. Yasal zammı yapıp gönderin. Her düzenlemenin bir amacı var.
Vermesin kiraya. Kötü giden ekonominin sorumlusu kiracı mı ? Neden bir ücretli insan maaşı kadar kira isteniyor bu mu adil olan? İnsanlar ne yiyecek ne içecek ?Siz bir evin içindeki kapı zarar görse nekadar haberınız varmı
Yada bır parke tamiri
En kötü bir badana boya 10 bınden bahsedıyorlar
Kıracı evi kullanacak
Eskı kırası 1000 2000 lıraya oturacak
Evın bır kapı kolu 1000 lıra bır musluk 2 3 bınlıra olacak
Nerde mantık
Aynen bızım arkadasında korada evı varDegil mi? Sirf en sahipleri mi vicdansiz.
Cevremde ne kira muhabbetleri donuyor ve inanin cogunluk kiraci haksiz.
1 tane hakli kiraci yok.
Simdi benim kiraci 2000 civarinda oturuyordu. Zaten kontrat yil sonuna dogru. Ne kadar zam yapayim yani?
Ben calismiyorum . Ev ailemden kaldi. Kendi evimizi, bu ev yokken zor sartlarda odedik.
Simdi biraz mantikli olmali insanlar.
Elektrik su vs hicbir seye karsi cikma ,buna karsi cik.
Bir de gordum ki kiracimiz bizden daha iyi sartlarda yasiyor
Bir kere oturdugu ev daha yeni ve genis. Ozel sebeplerden orada oturmuyorum.
Yani insanlarda mantik cercevesinde hareket etmeli.
Sayet emsal kira bedelleri 20. 000 civariysa 10.000 rahat vermelisiniz bana gore.
Valla market manavdakı zamlaradaPeki üç ayda bir kiraya zam yapılması normal mi?%25 tabi az bir rakam ama zırt pırt zam yapamaz bir ev sahibi,böyle bir saçmalık dünyanın hiç bir yerinde kabul görmez.Evi olanlar böyle yapacaksa kiraya falan vermesin zaten, şu yaşa geldim böyle bir saçmalık görmedim.Ben %100 zam yaptım ve bir daha kapıma dayanırsa bütün yasal haklarımı sonuna kadar kullanırım.
Benim aldığım evi de adam kiracısına zam yapamadığı için satmış. Piyasanın altına satmış kiracı var diye. Kimse uğraşmak istememiş adam çıkmamakta çok ısrarcıydı çünkü. Tam 40 günde çıkarttım adamı. Kimisi artık uğraşamıyor satıyor evini
Kirada olanlara market bedava galiba.Valla insanlarda haklı herseye nekadar zam gelıyor.
Sizin ev kirası ergen bır cocugun ayakkabı fıyatıyla aynı olamaz yani..
Gecen haberde şekere bilmem kacıncı zam geldi 100 de 500 arttı dıyordu
Ee ev kırası artmasınmı
Siz mesela şekere gelen zamada karsı cıksanız keşke .. daha nice zamlar
Bi günah keçisi okadar yıl kredi ödeyip yeri gelıp cocuklarından evınden kısmıs almış insanlarmı yani..
Kımse kimseye ev alıp bedava oturtmak zorunda degıl
Kırada evım yok ama kirada evı olanlarada büyük sabır dılıyorum
Zaten adil demiyorum ama burda bir günah keçisi ev sahibi değil sizlerde bütün hıncınızı ev sahıplerınden cıkarmaya calısıyorsunuz bunu anlamıyorumVermesin kiraya. Kötü giden ekonominin sorumlusu kiracı mı ? Neden bir ücretli insan maaşı kadar kira isteniyor bu mu adil olan? İnsanlar ne yiyecek ne içecek ?
Zaten bu enflasyondan önceki emsal kiralara bakın, kirayı enflasyon oranına göre matematiksel olarak arttırdığınızda kiraların en az %70 i şuanki fiyatları etmiyor. Fiyatların büyük bir kısmı tamamen şişirme. 10-15 bine evler var İstanbul’da içine eşek bağlasan durmaz, önünden kervan geçmez. 15 bin verip bide yolda tacize uğrayıp hayati tehlikeler atlatacaksınız öyle bir devir, aklım almıyorPeki üç ayda bir kiraya zam yapılması normal mi?%25 tabi az bir rakam ama zırt pırt zam yapamaz bir ev sahibi,böyle bir saçmalık dünyanın hiç bir yerinde kabul görmez.Evi olanlar böyle yapacaksa kiraya falan vermesin zaten, şu yaşa geldim böyle bir saçmalık görmedim.Ben %100 zam yaptım ve bir daha kapıma dayanırsa bütün yasal haklarımı sonuna kadar kullanırım.
O benim sorunum değil hanımefendi, hiç bir ev sahibi üç ayda bir eşkiya gibi kiracısının kapısına dayanamaz.Dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir düzen.Oldu, ev sahipleri mağdur olmasın diye her sene taşınalım ki onlar iki üç katına vere bilsinler evlerini.Valla market manavdakı zamlarada
Her dk etıket degısmekten bıkmıs çalışanlar
Onlar ne olacak . Dur dıyebılıyomusunuz
Her gıttıgımde farklı fıyat .. e sıze zahmet bı dur dıyınde dursunlar lütfen
Küçük şehirlerde kaldı. Ağrı Doğubayazıt'ta 3.500tl eşyalı 1+1ler. Ben 2.000'e oturuyorum, yılbaşında zam yapılacak bana da.O paraya kira mı kaldı bence ev sahibi haklı
Kira sözleşmesinde evi aldığım gibi bırakacağım ibaresi var, yani ilandaki görseller de dahil en başından evin çekimleri yapılıyor emlakçılarca, eğer kiracı eve zarar verdiyse bunları yaptırmak ya da ücretini vermek zorunda. Atıyorum benim oturduğum evde boya dökülmeleri var duvarda kardeşimin yapıştırdığı posterlerden kalan gölgeler olacak, ben sözleşmemde zaten boyatmadan çıkmayacağımı imzalamış oluyorum. Yapmazsam da dava açılırsa haksız olurum ve masrafları karşılamak durumunda kalırım. Yani belki hiç mi hiç vermeyeceğim zararı daha baştan kirama yansıtmanın manası yokSiz bir evin içindeki kapı zarar görse nekadar haberınız varmı
Yada bır parke tamiri
En kötü bir badana boya 10 bınden bahsedıyorlar
Kıracı evi kullanacak
Eskı kırası 1000 2000 lıraya oturacak
Evın bır kapı kolu 1000 lıra bır musluk 2 3 bınlıra olacak
Nerde mantık
Tabi ki öylee (!)Kirada olanlara market bedava galiba.
" Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu artışlar devam edecek" miii?? PARDON!.Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu fahiş artışlar devam edecek. Adam 10 bin diyosa sen de yapar 8 oturursun makul olan budur. İzan denen bir şey var kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi hayatınız boyunca kimseye yapmayın. Şimdilik yeni girmiş olanlar hala ucuza oturabiliyor, 5 yıl dolup yeniden değerleme davaları açılmaya başlanınca ya da yeni ev aramak zorunda kaldığınızda nerde ağlarsınız artık bilemiyorum. Hiçbir şeye gücü yetmeyen sesini çıkaramayan insanlar burda ev sahipleri üzerinde ego tatmin edip ekonomik kargaşanın hırsını alıyorlar. Övündüğünüz kira sözleşmelerinde artış olarak normalde tefe tüfe geçerlidir yani mal sahibinin bu hakkına el konulmuş durumda dolayısıyla haklı bir tarafınız asla yok bi de sözleşme demeyin bilip bilmeden. Benim de evimde aynı sizin kafa bir kiracı vardı 3 bine oturuyordu, tayini çıkınca gitmek zorunda kaldı 15e verdim böyle saçma sapan bi kanun olmasa max 10-11’e verilirdi. Geçen komşudan duydum doğuda gittiği yerde 15’ten aşağı bir yer bulamamış. Yani uzun vadede kimse kendini akıllı sanmasın bence herkes sizin gibilere karşı tedbirini aldı, bu davranışların zararı herkese dokunuyor.
Sözleşmede yazsa bile badanalı bırakmak zorunda değilsiniz. Kiraya veren olağan eskimelere katlanmak zorunda. Ama insani olarak yaptırıp bırakabilirsiniz tabiKira sözleşmesinde evi aldığım gibi bırakacağım ibaresi var, yani ilandaki görseller de dahil en başından evin çekimleri yapılıyor emlakçılarca, eğer kiracı eve zarar verdiyse bunları yaptırmak ya da ücretini vermek zorunda. Atıyorum benim oturduğum evde boya dökülmeleri var duvarda kardeşimin yapıştırdığı posterlerden kalan gölgeler olacak, ben sözleşmemde zaten boyatmadan çıkmayacağımı imzalamış oluyorum. Yapmazsam da dava açılırsa haksız olurum ve masrafları karşılamak durumunda kalırım. Yani belki hiç mi hiç vermeyeceğim zararı daha baştan kirama yansıtmanın manası yok
Bir asgari ücretli insan maaşı almaya çalışıyorlar ve bunda haklı olduklarını düşünüyorlar şaka gibi." Sizin gibi insanlar olduğu sürece bu artışlar devam edecek" miii?? PARDON!.
Kendi yaptiginiz veya yapmak istediğiniz şeyi bana mı söylüyorsunuz bir de utanmadan??
İzan denen bir seyden önce HUKUK denen bir şey var. Çok şükür avukatım da sizler gibi sacmayan ve muz cumhuriyetinde yaşadığını sanan insanların cahilligini 100 metre öteden görebiliyorum.
Keza cumlelerden de akıyor zaten. Bu sizin kendinize yapilmasini veya yapilmamasini istediğiniz bir şey zaten değil, OLAMAZ. Bu bir hukuk kuralıdır. 1 sene içinde 1 defa kira artisi olur. NOKTA. Yarın öbür gün iki defa olur, üç defa olur diye yasa gelirse o zaman gidip isteyin, sonra gelip burda haksizken kabadayılık da taslamayin kimseye olur mu, gülünç duruyor.
Ac gözünüzü toprak doyursun. Kirayı 10 bin yaptım yetmedi diyip 15 binle hala hava atan ve bundan mutluluk duyan siz önce bir insanlar ortalama ne kadar kazanıyor, enflasyon nasıl el birliği ile artırılır öğrensin diycem de anca anadan babadan kalan mal mülk ile kendini adam sanan bir kişiye söyleyecek başka sözüm yok!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?