- 12 Nisan 2012
- 5.454
- 8.270
- 398
- Konu Sahibi MaysaveBulut
-
Ben de evime bir suru wk dolaplar yaptirmistim. Simdi o evde kendim otursam yaptiramam.Ben kendi evime gecmeden önce 9 bin tl'de anlaştık ev sahibi ile.
Ne diyeyim adama ben şimdi.
Olmaaaaz vermem mi diyeyim art niyetli değil diye.
Kaldı ki evet art niyetli olmadı bize karşı ama biz çıkınca 17 bin yazmış kirayı, yapacak bir şey yok kendisi bilir.
Bir evin içinin tadilatı konusunda aldığım eve resmen 40 bin masraf ettim o da ufak tefek masraflar o sebeble 2000 TL'ye kira olmaz.
Bu arada bizim kiracı ile konuştuğumuzda geçim derdinden bahsederken eşim karı koca çalışmak lazım artık deyince eşime döndü ben karımı çalıştırmam dedi shdbsbsvs
Ev sahibi kiracının okuttuğu çocuğu, yaptığı tatili düşünmüyor, kiracı ev sahibininkini mi düşünecekmişİyi de kira gelirine güvenip yaşanmaz ki Türkiye’de enflasyon var. Satsın evini başka yatırım araçlarında değerlendirsin o zaman.
Eee ikisine de söylüyoruz.hükümete gücümüz yetmiyor diye fahiş zamları kabul mü etsin millet?Ben de evime bir suru wk dolaplar yaptirmistim. Simdi o evde kendim otursam yaptiramam.
Gercekten benim kiraci ederinin cok altinda oturuyordu.ss esim ve ben vicdanliyiz.
Ama bu sene baktim sartlari benden iyi. Normalin yarisi en az olsun dedim.
Neyseki anlastik.
Tum insanlarda vicdan olacak.
Benim ailemin de kirada cok evi fln var. O kadar uygunlar ki. 3 4 evin kirasi normal 1 ev kirasi etmiyor.
Yani maaslara cok zam gelmese de , asgari ucrete zam geldi . Ona gore degerlendirmeli insanlarda.
Laftarini ev sahiplerine degil, bizi bu hale getirenlere soylemeli.
Herkes bu sekil degil ki ama . Iki tanidigim var gelirleri 30 40 arasi, belki daha fazla. Kiralari 3000. Evlerin emsal degeri 12- 15000 arasi rahat. Tabi ev sahibi gelirini bilmiyor. Ev sahibi cok vicdanli gercekten.Ev sahibi kiracının okuttuğu çocuğu, yaptığı tatili düşünmüyor, kiracı ev sahibininkini mi düşünecekmiş30 bin liralik maaştan 20.000 kira isterken kim neyi düşünüyor kiracisinin.bu forumda birkaç tane zalim ev sahibi kişi var.onlara ne anlatsan anaokulu seviyesinde cevap alırsın.yani ne desen boş.
Merhaba katkınız için teşekkürler nisanda 2000’di 4.250 yapmıştık şimdi 10 bin istiyor biz 6 teklif ettik kabul etmiyor 2,5 yıllık kiracıyız başlangıç kiramız 1000
Dün ilk defa köyü bir kiracı ile tanıştım.
İki sene üst üste %25 yapmış.
Ev sahibi evi satılığa çıkarmış onu da haftada bir gün göstermeyi kabul etmiş, 4 aydır gelen giden yok bu sene de zam yapmayacağım diyor. Hukuki olsa da etik bulmuyorum bu durumu.
Aynı sitede oturuyoruz. 2200 veriyormuş.
Ben 7000 veriyorum. İkinci senem. Yeni evler de 9000 falan. Bu da normal.
Ama sarı siteye bir bakıyorsun, 15-17 ilanlar hep.
Ev sahipleri de emsali o kadar sanmasın yani.
3 5 ayda zam diye bir şeyi de kabul etmem kimse kusura bakmasın.
Evi haftada bir göstermek normal.
İki yıl üst üste %25 yapmak da normal. Memnun değilse çıkarmak için yasal işlem başlatabilir. Bu kötü kiracı demek değildir.
Kötü kiracı kirasını ödemez.
Eve zarar verir.
Ev Türkiye’de bir yatırım aracıdır. Değer kazanır. Enflasyona karşı paranı korursun ok.
Ama kira getirisine güveneceğin bir yatırım aracı değildir.
Öyle isteniyorsa kısa süreli eşyalı kiralama seçenekleri değerlendirilebilir.
Ev sahiplerine her şeye zam gelince biz kiracılara gelmiyormu acaba deseydiniz,teee allahım ya nedir bu ev sahiplerinden çektiğimiz.Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?
Çalışan insan vs için evi haftada bir göstermeyi ben de doğru buluyorum.
Ama bunda durum öyle değil bildiğin kıllığına çarşamba günleri bakabilirler diyor.
Bu devirde 2000 TL kira İstanbul'da, site içi, güzel semtteki eve olmaz kimse de kusura bakmasın.
%25 olayı ise komple saçma.
2000 TL kirası olan 25 yapsa ne yapmasa ne?
İyi de kira gelirine güvenip yaşanmaz ki Türkiye’de enflasyon var. Satsın evini başka yatırım araçlarında değerlendirsin o zaman.
Öncelikle sözlerinize dikkat etmenizi rica edebilir miyim?Ay ne alakası var ya ısrarla anlamıyorsunuz. İnsanların neye güvenip güvenmeden yaşayacağı size mi kaldı ya? Bu nasıl bir seviye arsızlık? Bi de pişkin pişkin yazıyorsunuz hayret.
artış konusunda yasal hakkını kullanıyor diye niçin kötü kiracı oluyor?Çalışan insan vs için evi haftada bir göstermeyi ben de doğru buluyorum.
Ama bunda durum öyle değil bildiğin kıllığına çarşamba günleri bakabilirler diyor.
Bu devirde 2000 TL kira İstanbul'da, site içi, güzel semtteki eve olmaz kimse de kusura bakmasın.
%25 olayı ise komple saçma.
2000 TL kirası olan 25 yapsa ne yapmasa ne?
He evet Ferhans bende vicdansizim ondan dolayı kiracim İstanbulda 1350 ye oturuyordu düne kadar. Git işine lütfen beni alintilama.Sen niye vicdanszi ev sahibi savunmasi yapma gereği duyuyorsun.swn de mi vicdansizsin hayirdir.
artış konusunda yasal hakkını kullanıyor diye niçin kötü kiracı oluyor?
ayrıca sadece çarşamba günleri müsait olabiliyorsa ne yapsın?
ev sahibi evini elaleme sergileyecek diye işini, gücünü, hayatını yaşamayı mı bıraksın bu insan?
geçen aya kadar ben de
sadece haftanın 1 günü cumaları evde olabiliyordum
ve onda da her zaman müsait olamıyordum mesela
iş, güç, spor, sosyalleşme, iş sebepli şehir dışı seyahatler falan derken
aylarca bu tempoda yaşadım
birilerine evimi açmam gerekiyorsa programıma uyum sağlamak zorundalar
aynı durum başıma gelse ben de mi kötüyüm şimdi?
niye her hareket pislik olarak algılanıyor ben de bunu anlamıyorumValla ben de geçen sene son anda haber verildiği için şehir dışından gelen birini evime kabul etmedim. Daha sonra müsait olduğum günde arkadaşı geldi baktı. Tam hazırlanıyorduk evden çıkıcaz. Zaten bebekliyim. 1 saate gelcem diyor emlakçı. Dedim ben şimdi çıktım çıktım 1 saati beklersem daha evden çıkamam. Telefonda bir sürü laf yedim kadın ta bilmem nerden geldi yardımcı olsak ne olur bi bakıp çıkacak yok anahtarı kapıya bırak yok bilmem ne. Dedim gelirken bana söyledi mi? Haklı olabilirsiniz ama bu da benim hayatım kendi konforum hepinizden önemli kusura bakmayın.
Pislik falan da yapmadım gayet taşınıyordum zaten.
Geçen başka bir platformda da biri yazmış, kirayı artıramıyorum benim zararımı kim karşılayacak diyekazandırmayan yatırımın hırsını bi başkasının yakasına yapışarak çıkaramaz kimse
yapamaz senesi dolmadan öle saçmalık mı olurMerhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?
valla bu işin sonu çok kötüye gidiyorGeçen başka bir platformda da biri yazmış, kirayı artıramıyorum benim zararımı kim karşılayacak diyeben de borsadan zarardayım benim de zararımı karşılasın birileri ne güzel memleket ya.
Bir de “en iyisi boş tutmak”çılar var. Devlet böyle her tarafa beton beton dikilmesine de siz boş bırakın diye izin veriyor zaten, vatandaşın barınma ihtiyacı için değilvallahi sinirden gülüyorum artık, Allah kimseyi kiracı yapması bu ülkede. Devletin yapması gereken bir an önce herkesin barınma sorununu çözecek şekilde konut yapıp, ev almayı yatırım aracı olmaktan çıkarması. Yoksa bir süre sonra her taraf kirayı karşılayamadığı için sokakta kalan insanlar ve boş duran daireler kaynayacak.
Kiracı açısından tabii ki çaresizlik. Dün haberlerde izledim. Artık oda kiralamayı geçtik odalara ranza yerlestirmisler yatak kiraliyorlar. Olacak iş değil.Kim bile isteye bir evde 7,8 kişi yaşamak ister ki.1 kişi sultanlar gibi yaşamak varken.bu fırsatçılık değil çaresizlik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?