Zam zam :( 3 ayda bir kira artışı

Merhaba sonunda biz de kp kiracısı için yasal yola başvuracağız sanırım sonunda çıkarabildiniz mi ihtar mı çektiniz acaba biraz bilgi verebilir misiniz?
Yasal süreci ben takip etmedim açıkçası bizim adımıza bir yakınımız takip etti. İhtar çekip, emsal tespit davası açıldı diye biliyorum. Ama araya böyle tatsızlık girince karşı taraf evi boşaltmayı tercih etti sanırım.

Yine de gidip kaç katına ev tutmaktansa 2bini kabul ederdi kiracı mantıken sonunda.
Deli sanırım hiç anlayamıyorum bazı insanları
8 sene önceye de 100tlye mi girdi bu kişi?
Kardeşim de turistik bir ilçede bundan 11 sene önce sobalı giriş katta eski bir eve(2+1) 200tlye girmişti.
Bir sene oturup ev aldı zaten sonra.
8.5 senelik kiracı 1300e en turistik ilde otursun hala da laf etsin.
Mantığım almadı değişikmiş

Merhaba sonunda biz de kp kiracısı için yasal yola başvuracağız sanırım sonunda çıkarabildiniz mi ihtar mı çektiniz acaba biraz bilgi verebilir misiniz?
Siz kesin kararlı iseniz ihtar çekin ama sözleşme zamanına dikkat ederek yapın.
O evde oturan kişinin sözleşme tarihi ne zaman?

Çıkarma hakkınız var yasal yollarla çokta kolay cikartirsiniz çünkü geçerli sebebiniz var. Hiç çıkmam etmem kavga ederim laflarını dinlemeyin. Makul olmak burda önemli işte belki sizde baktığınız zaman ordaki kiracıya ortalama yazıyorum %300-400 gibi bir zam isteyeceksiniz ama zaten resmen bedavaya oturdugu için şuan %300-400 zam istemek tuhaf durmuyor. 10 bine oturan için %100 çoktur mesela bence. Neyse hakkınız var geçerli sebebiniz var verin mahkemeye makul olmayıp cirkefe bağlamayı yeni ev sahibine yapsın yapabiliyorsa.

550 ya da 600 tlye girmişti net hatırlamıyorum. Ki dediğim gibi 75 tl zam yaptığımız yıllar oldu.
Zaten insanı sinir eden şey de bunca zaman gösterdiğiniz iyi niyetin görülmemesi ve seneler sonunda karşıdan bir adım beklediğinizde de kötü kişi ilan edilmek.
Ya deli, ya bizleri iyice salak yerine koyarak %25e fazla güvenen bir akılsız.

Bazı ev sahipleri haklarını bilmiyor ya sanırım sizin kiracı da kendi haklarını bilmeyip %25in kendisi için de geçerli olduğunu sanmış cahil sanırım.

Vallahi kirada olanlara çok üzülüyorum bu millet ne yiyip ne içecekte bide kira ödeyecek yahu . Bu ev sahipleri niye bu kadar aç gözlü kardeşim . Buna biri dur desin yahu

buradan sonrasını okumadım
ezbere laf uydurmuyorum kaynakla konuşuyorum, bak linkleri de bıraktım
2021'de asgari ücret 2825 lirayken izmirde ortalama kira 2500 civarındaydı kaynak
2023'te asgari ücret 11400 lirayken izmirde ortalama kira 14.896 civarında kaynak

2021de kira, asgari ücretin altında kalmış
2023'te kira, asgari ücretin kaç para üzerinde, hesaplarsın artık

sen kendi haklı göstermek için ortaya büyük bir yüzde çıksın diye kendince çakallık edip 2021 ile 2023ü kıyaslamışsın
madem 2021 ile 2023'ü kıyaslıyoruz al sana kıyas
2 senede maaşlar %303 arttı diyorsun, peki
verdiğim rakamlara göre kira artış oranı bahsi geçen iki senede %495,84 artış göstermiş
yani her türlü maaşların üzerinde kalıyor
(495 sayısı 303 sayısından daha büyüktür. ilkokul matematik ama yine de not düşeyim bu bilgiyi)

sen şimdi kaynaklarıma da inanmazsın, ezber falan dersin diye
ben buraya sarı sitenin linkini de bırakıyorum
tabii sarı sitede benim yukarıda verdiğimden daha yüksek rakamlar göreceksin 2023 için an itibariyle

ki ben sadece izmiri baz aldım örnek vermek için
bu kıyaslamayı istanbul gibi izmirden daha pahalı ve daha kalabalık bir şehir için yapsam
kendi yazdığın yorumdan utanır üyeliğini kapatır gidersin
daha fazla konuşmaya gerek yok her şey ortada

Ahahaha çok komikti bu. Pardon da bu artan kiralar için geçerli, çoğu kira da bu şekilde artamıyor. Her gün buraya bu şekilde bir konu açılıyor. Tüm twittter bu konuyla dolu. Hatta geçenlerde bi avukat bu konuda ev sahibine ettiği eziyeti paylaşmıştı da baya gündem olmuştu. Bu konu da dediğim sebepten baştan yazmıştım zaten. Sen ev sahibine enflasyon yüzde yüz de olsa %25 zam yapabilirsin dersen o kira 15 de olur 20 de 30 da. Ben ne utanıcam yahu aldığım çöp poşeti yüzde beş yüz zamlanmış bu ortamda evin zamlanmaması gerektiğini savunanlar kapatıp gitsin bence

bal gibi de dediğim şekilde artıyor
bu artışlar talep ediliyor
hangi konuya yazdığın farkında mısın bilmiyorum ama
konu sahibinin ev sahibi nisan'da 2000 liradan 4250 yapmış
sözleşme yenilenme zamanı gelmesine daha 8 ay varken şu an 10.000 tl talep ediyor
1 sene içinde toplamda %400 artış istemiş oluyor yani
martta 2000 tl ödeyen kiracıdan şu an 10000 tl isteyerek

bu arada ben %25i savunan biri değilim
tuikin açıkladığı enflasyonun baz alınması gerektiğini savunan biriyim
ara sayfalardaki yorumumda da yazdım bunu
neyse

sana 2 yorumdur ilkokul matematik dersi vermek zorunda kalıyorum
yetişkin birini buna mecbur bırakman çok sıkıcı
bu işin sonu senin, 2002'de asgari ücret 184 liraydı şimdi 11.402 tl oldu hüloğğ'ya bağlamanla bitecek
belli ettin kendini
ben o kesimle muhatabı çoktan kestim o yüzden seninle de kesiyorum
iyi geceler

Hala çöp poşeti,ekmek falan diyorsunuz da 59 kuruşsa 3 olmuştur hadi çöp poşeti almazsın.
Kağıt havlu almazsın,onlar da çok arttı ya ama barınma öyle değil. Barınacaksın bir yerde.
Yazdım işte bir yerde artık güzel,nezih diye tuttuğun bir yerle beğenmediğin yer arasında 3-4bin fark bile kalmamış diyorum.
Neyi anlatıyorsunuz?
Ki herkes dişinden,tırnağından arttırıp ev de almıyor benim ev sahibim öyle değil mesela.
Alakası yok hatta.
Hele çocuğumdan kısıp ev aldım diye anlatanlar var ne kısıyorsun sen ya çocuğundan.
O konu başka neyse de asgari ücret %300 artmış iki senede ev de o kadar artsın demeye getiriyorsunuz da ne alaka.
O alınan evler tamamen emekle alınsa bile bir aylık emeğin sonucu ile alınmadı.
İnsanlar yemek,içmek için kıssa bile yüzde elli emeğin karşılığı ile alınmıştır.
Şimdiyse aa memura zam geldi hadi ben de o kadar yapayım ile yürüyor mantık.
Önceden yürümezdi nüfus böyle çoğalmazdı birden çünkü.
Demek ki nüfus böyle çoğalsa 10-15 sene öncesinde aa emek bu kadar arttı ev de artar diyecektiniz.
İnsan emeği ile betonu karşılaştırmanız da ayrı ironi.
Sabahtan beri yazdıklarınızı şaşkınlıkla okuyorum

asgari ücret 2 senede %300 arttıysa
izmirde kiralar 2 senede %490 küsür artmış durumda
maaş artışının üzerinde kalıyor
istanbula hiç değinmedim bile
rakamlarla konuştum
daha ne olsun

Ben hem kiracı hem ev sahibiyim. Gerçekten bu hal öyle bir hal aldı ki aklım duruyor. Üstelik kendi kiracimin oturduğu ev için bile baskı goruyorum. Sen enayi misin çevrede kiralar şu oldu bu oldu. Senin ev sahibin sana çok yüksek zam yapıyor bilmem ne. Durumum da tek memur maaşı sayılırız. Eşim adam akıllı kazanamıyor kendi işini yapıyor. Yani durumum olduğunda değil. Ama insaf be. Patronundan yüzde 200 zam istiyebiliyor musun. Ev sahibim benden yüzde 200 zam istedi ki güncel kitaplardan girdim . Rayicin çok altında kalma durumu yoktu. Bu arada yok dişinden tirnagindan artırdı ev aldı olayı da yok. TOKİ konutlarında kiracıyim. Toki taksitlerine tefe Tüfe üzerinden zam yapıyor. Aylık taksitleri benim kiramın yarısı kadar. Peşinatı falan girmiyorum bile. Ee o zaman TOKİ de desin evlerin değeri bu oldu diye. Daha borcu bitmedi neticede zam yapsın aynı oranda.
Bu durum enflasyon bahane birbirine geçirmek sahaneye döndü. İlk kez kriz görmüyoruz ki. Önceden de dükkanların bile eve çevrildiği ev kıtalarının çok yüksek olduğu dönemler geçirmiştik. Ama yine bu seviye değildi.

Ve beni üzen önceden şark kurnazi tabir edilen kişiler böyle olurdu. Şimdi surda bakın siz bile alıntılamayin diyorsunuz. Çünkü öyle bir baskı var. Ekşi sozlukte yine aynı şekilde. Biraz daha insaflı, yada ne bilim daha geniş dusunebilevek insanların olduğu yerde bile insanlar bu hale gelmiş.
Ben sosyal medyanın da etkisine çok inanıyorum. Herkes yılda en az 3 kez tatil yapmak istiyor. Yapıyor veya yapmıyor mevzu o değil. Bunun anlamı şu. En kısa zamanda en üst parayı kazanayım. Enflasyon, kötü ekonomik yönetim, mülteci ve zengin yabancı nüfus da buna çanak tutmuş oldu. Geçiren geçirene. Herkes tuttuguna...

rakamlarla konuştum
daha ne olsun
İstanbul çok fena ya. Yeni atanacaklar falan düşünüyor İstanbul yazmadan nereye giderim diye.
Ben şahsen yaşamak istemem orda.
Maaş alacağım ve %70ini kiraya vereceğim.
Çok zor ya.

rakamlarla konuştum
daha ne olsun
Dolar üzerinden bile hem satılık hem emlak aşırı artmış durumda. Altınla kıyaslasaniz yine aynı şekilde. Aşırı suni bir durum var. Hiç bir yatırımin getirisi bu kadar değil.
Arkadaşım pandemiden önce evini sattı dolar üzerinden bankaya yatırdı faizini aldı. Sonra başa çıkamadı kira ile tekrar ev almak istedi yarısını bile karşılamadı parası. Evi de daha iyi konumdaydi.
Yabancılarla ilgili ciddi bir çözüm olsa en dipte ekonomide bile bunlar olmayacak. Ama herkes tok satıcı ve tok ev sahibi. Ondan böyle bu kadar suni bir durum var.

Yüzde 500 zam gelebilen bir kira ne kadar acaba

Evet artmasın.yani bu kadar artmasın.ev sürekli sirkülasyon hâlinde olan bir yatırım aracı değil ki kişilerinin insafına göre şekillenebilecek bir olgu.yüzde 500 zam yapan ev sahibi konusunda bile ev sahiplerini savunacak kadar utanmaz olmayı nasıl beceriyorsunuz yaa.ne alaka yaa ne alaka. O evden 5 bin lira az kira gelse ne halt olacak? Zaten ek gelir. Maaş değil ki bu. Allah herkese vicdan nasip etsin ne diyeyim.doktora şiddet ya da cinayet haberlerinde ama doktorlar da çok egolu yeaaa diyen insanlar kadar canisiniz.canını da alın milletin.mâlum ev sahibi değil allah olmuşsunuz heralde.gerçi onu da yapıyorsunuz artık.ortalik ev sahibi cinayetinden geçilmiyor.gözünüzü toprak doyursun.banlanacağım ama belki şu mesajımı okur da biraz insanlıktan nasip almaya niyetlenirsiniz.5 bin lira az para alsan ölmezsin ama kirada kalacak insanlar ölüyor resmen.o 5 bin lirayla nerenizi kurtarıyorsunzu da bu kadar kuduruyorsunuz orasını allah bilir.keşke vicdan satın alsaniz.ama bedava versek boş sizin gibilere.millet de beğenmiş yaa yazıklar olsun.

Yooo direkt vicdansız ve suçlular.neden suçlu olmasinlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…