- Konu Sahibi MaysaveBulut
-
Yüzde 500 zam yapan ev sahibi konusunda, vicdansız ev sahipleri birbirinden akıl alıyor bizim kiracı benim vicdansizliğimı kaldıramıyor da nasıl evden kovsam diye.heyy yavrum heyy.banlanacağim ama en azindan nefretimi kustum da gidiyorum.kıytırık kıytırik paralara evi alırken sorun yok.bir senede bu hâle.gilinince o kira hakki oluyormuşmuş.konu çıkar olunca mantık anasınıfı seviyesini iniyor ne hikmetse.3 senedir enflasyonun olduğu bir ev eğer 2.000 ise coook belli ki kötü bir semtin eski bir evi!
Nedir bu sırf enflasyonu kullanarak etmeyecek evlerinden de herkesin nem alanmaya kalkması??
Çok daha pahalı evlerden zamanında alinsaymis da o kira 2 bin ile baslamasaymis o zaman. Bunun suçlusu kiracı mi evin zaten çok iyi bir olmadiginin ortada olması mı?
Asıl çoğu kiracı hakli, ev sahipleri anadan babadan kapan mirası ile sebepsiz zenginleşme peşinde, bordronu çıkart desek kendi kazanamadığı 15 binleri 20 binleri milletten koparma derdinde!
Havadan para kazanmak o kadar kolay ise gidip de o paraları istemek isteyen kendisi gidip de çalışsın madem de görsün dünya kaç bucakmis.
Sarı sitede ev sahipleri el birliği içinde olup kafalarına göre fiyat artırıp düşünce mesaller bilmem ne kadar olmuş oluyor öyle mi.
El birligi ile kurnaz olunmaya çalışmak yerine açıp bi Venezuela hakkında video izleyin de bari ilerde evin satilamiyorken ya da kiraci kirayı odeyemiyorken beş para etmedigini fark edin diycem amaa cidden bu toplum kendi hak ettiğini yaşıyor maalesef.
Çoğunluk hep sadece kendi cebini düşündüğü sürece bu durum bundan da beter devam eder zaten.
Tabi kullanacak.sen mal sahibisin malına sahip çık.parayı alırken senin malın, bakıma gelince kiracının mı oluyor.mantığa bak.yetki var sorumluluk yok.olaya bak.Siz bir evin içindeki kapı zarar görse nekadar haberınız varmı
Yada bır parke tamiri
En kötü bir badana boya 10 bınden bahsedıyorlar
Kıracı evi kullanacak
Eskı kırası 1000 2000 lıraya oturacak
Evın bır kapı kolu 1000 lıra bır musluk 2 3 bınlıra olacak
Nerde mantık
Ev sahipleri deli hayat standartlarını sürekli korumak zorunda değil ki. kiracı yaşamaya oynuyor, ev sahibi lükse oynuyor.ayni şey mi?Ya bu işin sonunda ne olacak çok merak ediyorum nereye varacak bu barınma sorunu? Ev sahibine empati yapmak istiyorum evet herşey deli zamlandı ama öte yandan atıyorum 1 birim kirayı 10 birim yapmak da kiracıya günah. Allah gerçekten sonumuzu hayır etsin.
Vicdansizlar basmiş burayı.biri açık açık vicdansiz ev sahibiyim bile dedi o derece bir yüzsüzlükBir asgari ücretli insan maaşı almaya çalışıyorlar ve bunda haklı olduklarını düşünüyorlar şaka gibi.
Sen niye vicdanszi ev sahibi savunmasi yapma gereği duyuyorsun.swn de mi vicdansizsin hayirdir.Kac yildir o evdesiniz? Madem bu kadar haktan yanasınız 5. Yılıniz dolunca ev sahibi size bir emsal davası açmasına bakar. Olmadı satis yapıyor olarak gosterir o zaman 6 ay içinde çıkmanız gerekir ihtar davası açtığında. 5 yıldan fazla oturuyorsanız ve ev sahibinin sizin bu tutumunuza karşı bu adımları atmadiysa bu ev sahibinizin iyimserliği olmuş bence çokta zorlamiyin derim. Yükseltmek istediği fiyatları çok ararsınız evden çıktığınızda.
Ülke neden bu hâlde anlamak zor değil.sen kendine insan mı diyorsun.O paraya kira mı kaldı bence ev sahibi haklı
Onu bilemem ailem de kiraya veriyor evini. Aynı gün 3 kişi arıyor be her gelen tutmak istiyor çünkü şu piyasada bile %20 fazlasına koysa belki bir ay beklese tutulacakken onlar %30 altına-belki de olması gereken değere-koyuyor.Yooo direkt vicdansız ve suçlular.neden suçlu olmasinlar.
Helal olsun.bir tane sorunlu kiracıya denk gelen kendine öyle bir kılıf ediyor ki.istediği vicdansızlığı yapmak serbest artık.Onu bilemem ailem de kiraya veriyor evini. Aynı gün 3 kişi arıyor be her gelen tutmak istiyor çünkü şu piyasada bile %20 fazlasına koysa belki bir ay beklese tutulacakken onlar %30 altına-belki de olması gereken değere-koyuyor.
Benim de zamanında evim vardı ikinci gelen-ki ertesi günün sabahı- direkt tuttu. İlk gelene de biz vermek istemedik zaten.
Derdimiz hem başımız ağrımasın hem gerçekten ihtiyacı olanın işi görülsün.
İkimizin de yanıldığı birer kiracı oldu ama sonrasında daha mantıklı düşünüyorsun her şeyden çıkarılacak bir ders var.
Ama birinden yanıldık diye aa hadi şartları zorlayalım demedik.
Ev sahipleri deli hayat standartlarını sürekli korumak zorunda değil ki. kiracı yaşamaya oynuyor, ev sahibi lükse oynuyor.ayni şey mi?
Nisan da kontrat yenilenmiş..lütfen tekrar zam yapmayın..ev sahipleri bu haddi kendilerinde bulmasinlar..yüzde 25 yapıp geçeceksin böylelerineMerhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Ve bizim kontrat zamanımız Nisan
Muhtemelen Nisan gelince yine yapacak
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?
Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Bunun bir sonu gelmeyecek gibi görünüyor ne söylemem gerek %25 falan yapıp oturmam kimsenin malı ile ortak değilim fakat 3-4 ayda %500 zam da çok değil mi ne demeli ne yapmalı?
Niye evsahibi diyince aklınıza on dairesi olan babadan zengin birisi geliyor? İlla at gözlüğüyle bakacaksınız illa. Adam belki kira alıp kendisi de kiraya veriyor, belki çocuk okutuyor o parayla, işine ters olduğundan kendi oturamıyor falan. Çok sığ bakıyorsunuz biraz genişletin dünya görüşünüzü.
Onu bilemem ailem de kiraya veriyor evini. Aynı gün 3 kişi arıyor be her gelen tutmak istiyor çünkü şu piyasada bile %20 fazlasına koysa belki bir ay beklese tutulacakken onlar %30 altına-belki de olması gereken değere-koyuyor.
Benim de zamanında evim vardı ikinci gelen-ki ertesi günün sabahı- direkt tuttu. İlk gelene de biz vermek istemedik zaten.
Derdimiz hem başımız ağrımasın hem gerçekten ihtiyacı olanın işi görülsün.
İkimizin de yanıldığı birer kiracı oldu ama sonrasında daha mantıklı düşünüyorsun her şeyden çıkarılacak bir ders var.
Ama birinden yanıldık diye aa hadi şartları zorlayalım demedik.
Asla kabul etmeyin alttan almayın, hatta tam tersi üste çıkın. Aynısını ev sahibimiz yapmaya çalıştı. Kendi haklarınızı bilirseniz ki devlet çoğunlukla hak olarak kiracının yanında hiç bir şey yapamıyorlar. Benim eşim baya ve karşı tarafın eşi (kadın) resmen çingene dövüşü gibi geçti konuşmaları ama mecbur kabul etmek durumunda kaldı. Kaç avukata gittik sorduk her türlü haklıyız yani. O yüzden sakın yapmayın.Merhaba arkadaşlar daha Nisan ayında kiramıza 2 kat zam yapan ev sahibimiz bugün tekrar arayıp her şeyin çok pahalandığını yetmediğini ve kiraya 3 kat daha zam yapacağını söyledi
Kim bile isteye bir evde 7,8 kişi yaşamak ister ki.1 kişi sultanlar gibi yaşamak varken.bu fırsatçılık değil çaresizlik.Butun mesajları okudum. Yorumum şudur;
5 kuruş etmeyecek evlere sırf diğer 5 kuruş etmeyen evler 20 kuruş oldu diye 20 kuruşa kiralamaya kalkarsiniz evinizi ya hırsıza verirsiniz ya ugursuza.
Ülkede maaslar belli, zam oranı belli, emeklinin aldığı maaş belli. Bir insanın 20.000 ev kirası odeyebilmesi için evde kaç kisinin çalışması gerektiği belli.İki emekli karı koca bu kiralari nasıl öder mesela? Düşünüyorum düşünüyorum işin icinden çıkamıyorum ben.
Ekonomi berbat bu sadece ev sahipleri için degil kiracılar için de boyle, hepimiz zor durumdayiz. Pandemisi ayrı depremi ayrı çok zor zamanlar geçiriyoruz.
Fırsatci ev sahibi olduğu kadar fırsatçı kiracı da var. 80 lerin Kemal Sunal filmlerini izleyin. Yine aynı yillara döndük ne yazık ki. Herhalde yine aynı evde 7-8 kişi yaşamaya kadar gidecek bu iş.
Bu yüzden boş yere atisip birbirinizi kırmayın.
Konu sahibi sen de ara zam yapma. Normalde şu an onerdigin rakamın bir tık üstü bile makul ama senin ev sahibini gözüm tutmadi. Her üç ayda bir böyle zam isteği ile insanların huzurunu bozmaya hakkı yok. Resmen taciz bu. Sadece kontrat tarihinde yılda bir defa zam yap ama hakkaniyetli olsun, gerisine de karışma. Ha bir de evli isen veya anne babanla yasiyorsan kontratla tapuya gidip aile konutu şerhi koydurun. Forumda Egecell arkadasimiz böyle bir tavsiyede bulunmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?