Zam zam :( 3 ayda bir kira artışı

Kadıncağız vicdansız ev sahibi konusu açıyor.vicdansız ev sahipleri konuya toplaşıp, bizim kiracı vicdansızlığımı kaldıramıyor da siz kiracınızı nasıl kovdunuz diye birbiriyle sohbete tutuşuyor.vayy vayy ülkemin hâline.banlanacağim da bari hızlı yazayım.vicdansizlar sürüsü.pislikler ordusu.dört duvar satin aldim diye kendini bir halt sanan reziller.oksijen israfları.insan müsvetteleri.

Yüzde 500 zam yapan ev sahibi konusunda, vicdansız ev sahipleri birbirinden akıl alıyor bizim kiracı benim vicdansizliğimı kaldıramıyor da nasıl evden kovsam diye.heyy yavrum heyy.banlanacağim ama en azindan nefretimi kustum da gidiyorum.kıytırık kıytırik paralara evi alırken sorun yok.bir senede bu hâle.gilinince o kira hakki oluyormuşmuş.konu çıkar olunca mantık anasınıfı seviyesini iniyor ne hikmetse.

Tabi kullanacak.sen mal sahibisin malına sahip çık.parayı alırken senin malın, bakıma gelince kiracının mı oluyor.mantığa bak.yetki var sorumluluk yok.olaya bak.

Ev sahipleri deli hayat standartlarını sürekli korumak zorunda değil ki. kiracı yaşamaya oynuyor, ev sahibi lükse oynuyor.ayni şey mi?

Sen niye vicdanszi ev sahibi savunmasi yapma gereği duyuyorsun.swn de mi vicdansizsin hayirdir.

Yooo direkt vicdansız ve suçlular.neden suçlu olmasinlar.
Onu bilemem ailem de kiraya veriyor evini. Aynı gün 3 kişi arıyor be her gelen tutmak istiyor çünkü şu piyasada bile %20 fazlasına koysa belki bir ay beklese tutulacakken onlar %30 altına-belki de olması gereken değere-koyuyor.
Benim de zamanında evim vardı ikinci gelen-ki ertesi günün sabahı- direkt tuttu. İlk gelene de biz vermek istemedik zaten.
Derdimiz hem başımız ağrımasın hem gerçekten ihtiyacı olanın işi görülsün.
İkimizin de yanıldığı birer kiracı oldu ama sonrasında daha mantıklı düşünüyorsun her şeyden çıkarılacak bir ders var.
Ama birinden yanıldık diye aa hadi şartları zorlayalım demedik.

Helal olsun.bir tane sorunlu kiracıya denk gelen kendine öyle bir kılıf ediyor ki.istediği vicdansızlığı yapmak serbest artık.

Evlerin değerleriyle kira oranları çok saçma bir hal almaya başladı bu arada. Bizim Antalya’daki evimiz, 2021’de 2.500’e kiraya verdiğimizde 710.000₺’ye alıcı buluyordu. Şimdi ev 6.500.000₺ oldu, kirayı da zar zor 5’ten 8’e yükseltti babam. Evi satıp parayı vadeli hesaba yatırsak ayda 150.000₺ - 170.000₺ getirisi oluyor para, iyice pul olduğu için böyle bir şey yapamıyoruz elbette. Satsak ve faizine hiç dokunmasak, bir sene sonunda o artmış fiyata aynı ev alınamaz hale gelir. Ev sahipleri olarak da kiracılar olarak da hiç iyi yerlere gitmiyor bu durum. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Hiç birşey önermeyin, kira kontratınızın yenilenme tarihinde %25 zamlı gönderin olsun bitsin. 5 yıldan önce tillahı gelse çıkartamaz sizi o evden. Emsal kira tespit davası içinde 5 yıllık şartı var. Şimdi kabul ederseniz yeni yıl geliyor yine zamlar gelecek yine o bedel üzerine % bilmem kaç zam yapacak. Gözü doysun!

Butun mesajları okudum. Yorumum şudur;

5 kuruş etmeyecek evlere sırf diğer 5 kuruş etmeyen evler 20 kuruş oldu diye 20 kuruşa kiralamaya kalkarsiniz evinizi ya hırsıza verirsiniz ya ugursuza.

Ülkede maaslar belli, zam oranı belli, emeklinin aldığı maaş belli. Bir insanın 20.000 ev kirası odeyebilmesi için evde kaç kisinin çalışması gerektiği belli.İki emekli karı koca bu kiralari nasıl öder mesela? Düşünüyorum düşünüyorum işin icinden çıkamıyorum ben.

Ekonomi berbat bu sadece ev sahipleri için degil kiracılar için de boyle, hepimiz zor durumdayiz. Pandemisi ayrı depremi ayrı çok zor zamanlar geçiriyoruz.

Fırsatci ev sahibi olduğu kadar fırsatçı kiracı da var. 80 lerin Kemal Sunal filmlerini izleyin. Yine aynı yillara döndük ne yazık ki. Herhalde yine aynı evde 7-8 kişi yaşamaya kadar gidecek bu iş.

Bu yüzden boş yere atisip birbirinizi kırmayın.

Konu sahibi sen de ara zam yapma. Normalde şu an onerdigin rakamın bir tık üstü bile makul ama senin ev sahibini gözüm tutmadi. Her üç ayda bir böyle zam isteği ile insanların huzurunu bozmaya hakkı yok. Resmen taciz bu. Sadece kontrat tarihinde yılda bir defa zam yap ama hakkaniyetli olsun, gerisine de karışma. Ha bir de evli isen veya anne babanla yasiyorsan kontratla tapuya gidip aile konutu şerhi koydurun. Forumda Egecell arkadasimiz böyle bir tavsiyede bulunmuştu.

Ev sahipleri deli hayat standartlarını sürekli korumak zorunda değil ki. kiracı yaşamaya oynuyor, ev sahibi lükse oynuyor.ayni şey mi?

Niye evsahibi diyince aklınıza on dairesi olan babadan zengin birisi geliyor? İlla at gözlüğüyle bakacaksınız illa. Adam belki kira alıp kendisi de kiraya veriyor, belki çocuk okutuyor o parayla, işine ters olduğundan kendi oturamıyor falan. Çok sığ bakıyorsunuz biraz genişletin dünya görüşünüzü.

Nisan da kontrat yenilenmiş..lütfen tekrar zam yapmayın..ev sahipleri bu haddi kendilerinde bulmasinlar..yüzde 25 yapıp geçeceksin böylelerine
Şunu diyeceksiniz. Nisana kadar yasal olarak zam yapamazsınız. İsterseniz dava açın..açsın acabiliyorsa 2,3 yıl ugrassin

Onun yapmasıyla olmuyor.
Siz yapmayacaksınız zam falan. Hakkı neyse onu verin geçin.

İyi de kira gelirine güvenip yaşanmaz ki Türkiye’de enflasyon var. Satsın evini başka yatırım araçlarında değerlendirsin o zaman.

Benim ailem kirada oturuyor babamın kirada evleri var. %25 zam yapıyor sadece kendi ev sahibi de %25 yapıyor.
Benim babam da 1 kez yanıldı onda da manipüle edildi hastalığını kullanmıştı kadın. Ama karşılıklı iyi niyet olunca hiç sorun yaşanmıyor.

Asla kabul etmeyin alttan almayın, hatta tam tersi üste çıkın. Aynısını ev sahibimiz yapmaya çalıştı. Kendi haklarınızı bilirseniz ki devlet çoğunlukla hak olarak kiracının yanında hiç bir şey yapamıyorlar. Benim eşim baya ve karşı tarafın eşi (kadın) resmen çingene dövüşü gibi geçti konuşmaları ama mecbur kabul etmek durumunda kaldı. Kaç avukata gittik sorduk her türlü haklıyız yani. O yüzden sakın yapmayın.

Aralık ayı yeni sözleşme 2 bin kiramız vardı. Biz aralıkta 6-7 bandı yapmayı düşünüyorduk hani her şey pahalı gidipte %25 yapmıycaz tabi ki ama bizde ağustos için 5 olacak aralıkta da 10 olacak dediler. Bir saat eşim bir yandan karşı ev sahibi kadın bir yandan konuş konuş derken, eşim en son ben çıkmıyorum bir sürü avukata gittim sizden davacı olma hakkım bile var dedi. İster evini sat ister mahkemye ver ben hiç bir şekilde çıkmıyorum böyle yapmaya devam ederseniz sadece %25 artırımlı alırısınjz ve yasak hakkım olduğu için hiç bir şey yapamazsınuz dedi. Tamam dedi kadın mahkemeye vercem o zaman dedi, siz bilirsiniz 2_3 sene beklersiniz bizde %25 artışla mis gibi otururuz dedik. Ertesi gün mesaj attılar tamam aralıkta 6 yı kabul ediyoruz diye

Kim bile isteye bir evde 7,8 kişi yaşamak ister ki.1 kişi sultanlar gibi yaşamak varken.bu fırsatçılık değil çaresizlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…