• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Zayıf çocuk anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
mrb arkadaşlar 3,5 yaşında bir kızım var çok iştahsız ve haliyle çok zayıf 12,5kg. yemek yedirmek bir işkence. kızımla uğraştığım yetmezmiş gibi bide çvremin bu çocuğa hiç bakmıyomusun şeklindeki lafları ile uğraşıyorum. benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlar siz neler yaşıyorsunuz.

Benimde kızım 3.5 yaşında ve 13 kilo iştahı çok iyi acaba kurt falan mı var diye tahlil yaptırdık birşey çıkmadı, vitamin, demir eksikliği de yok neden böyle ben anlamadım artık genetik olduğunu kabullenmeye başladım ama etrafımdaki 'sen bu kıza birşeyler yedir, hep kocana bakmışsın biraz da kızına bak (bu arada eşim göbekli) yazık değil mi bu çocuğa ilgilensene........ gibi laflar beni bunalıma soktu onlar öyle söyleyince kendimi savunmak, açıklama yapmak gereği hissediyorum eşim de kızıyor sen kendinden eminsin, çocuğunda bir sorunu yok diye
Bir annenin çocuğunu aç bırakması, ilgilenmemesi mümkün mü ya ne kadar mantıksız konuşmalar sabır diyorum:43:

benimkide 4,5aylık 5700 gram. 3,5 yaşında iken 12,5 kg olur herhalde şimdiden kendimi hazırlasam iyi olacak sanırım

benimki bebekken tosun gibiydi ek gıdaya geçtim bide emeklemeye başlayınca kilo alımı çok yavaşladı yürümeye başladığında durdu.hayalim 2 yaşındayken 13 kilo olmasıydı ama 12 yi bile zor buluruz bu gidişle..şimdi 11.700 3 ayı var ama çok yavaş alıyor 12 bile olamayabilir.

benimki bebekken tosun gibiydi ek gıdaya geçtim bide emeklemeye başlayınca kilo alımı çok yavaşladı yürümeye başladığında durdu.hayalim 2 yaşındayken 13 kilo olmasıydı ama 12 yi bile zor buluruz bu gidişle..şimdi 11.700 3 ayı var ama çok yavaş alıyor 12 bile olamayabilir.

evet 3 ayımız var ama malesef 12 olamayız hiç bişey yediremiyorum balik yağına başladık inşallah fayda eder

Benimde kızım 3.5 yaşında ve 13 kilo iştahı çok iyi acaba kurt falan mı var diye tahlil yaptırdık birşey çıkmadı, vitamin, demir eksikliği de yok neden böyle ben anlamadım artık genetik olduğunu kabullenmeye başladım ama etrafımdaki 'sen bu kıza birşeyler yedir, hep kocana bakmışsın biraz da kızına bak (bu arada eşim göbekli) yazık değil mi bu çocuğa ilgilensene........ gibi laflar beni bunalıma soktu onlar öyle söyleyince kendimi savunmak, açıklama yapmak gereği hissediyorum eşim de kızıyor sen kendinden eminsin, çocuğunda bir sorunu yok diye
Bir annenin çocuğunu aç bırakması, ilgilenmemesi mümkün mü ya ne kadar mantıksız konuşmalar sabır diyorum:43:

kızımın da yemesi çok güzel memnunum (ne az ne çok kararında yiyor) ama 2 buçuk yaşını da geçti ama halen 10 kg... kaç doktora götürdüm inanın sayısını bile hatırlamıyorum bütün talilleri temiz çıktı hepsi de genetik olabilir dedi (eşim de ben de ailelerimiz de zayıf)... önceleri çok takıyordum ama kızım maşaallah oldukça sağlıklı, neşeli ve hareketli bu en büyük tesellim . biliyorum en çok milletin lafına kulak tıkmak çok zor , o laflar annelerin yüreğine nasıl batar hiç düşünmezler ama bir şekilde kulak tıkmasını öğrendim çünkü o laflar sonucu girdiğim bunalımın sonuçlarını en çok kızım gördü :25: şimdi biri bir şey deyince hemn lafı yapıştırıyorum " kızımı manken yapacam" diye :23: aslında en çok "evet ben çok gaddar bir anneyim canım ne zaman isterse yediriyorum çoğu kez de canım istemiyor hem sizin gibi şişko olacağına zayıf olsun daha iyi" demek istiyorum :51: ama olmuyor ki :))
hiç bir şey kuzularımızdan ve onların sağlığından daha önemli değil yaa

valla insanlarla uğraşmak zor benim kızımda kilosu 6 ayına kadar geriydi ama şimdi 14 aylık 12 aylıkken aşıya götürdüğüne 12 kiloydu şimdi bilmiyorum sanki kızım bu ay boya gidiyor insanlara laf anlatmak zor kızım zayıfken ay na kadar zayıf küçüçük diyorlardı şimdide sen buna ne yediriyorsun obez olucak bu çocuk diyorlar boş veri bebeğiniz iyi sağlıklı neşelimi gerisi boş kilolu devamlı hasta aglayan bir çocuk olsa dahamı iyi

bende hep aynı şeyleri yaşadım kızlar bizde 3,5 yaşındayız ve 12,500gr.yok yok napiim almıyor çocuk kilo neler yaptım günlerce ağladım..ahh ahh millet neler söyledi içimi yediler içimii...ama ben napiim neler neler aldım ne vitaminler ne taktikler denedim yok olmuyor... tüm tahilleri testleri yapıldı hepsi temiz kendi doktoru bırak uğraşma çocuğun çok sağlıklı kemikleri çok sağlam fakat enerjik diyor çok yakıyor yediği gibi yakıyor çocuk ya deli olcam bir de doğum kilomuz 4000gr. yani düşünün işte çocuk doğru düzgün hiiç kilo almadı ama yaşıtlarına oranla mükemmel bi zekaya sahip maşş..8aylıkken konuşmaya başladı 5aylıkken emekledi 2yaşındayken kendi kendine harfleri öğrendi şimdi 100 ekadar sayıyor herşeye aklı yetiyor bu yüzden de artık hiçç umursamıyorum ye diye üstünede düşmüyorum üzülmüyorum da artık şmdi kardeşimizde geliyor iice şımardık koltuk tepelerinden indiremiyoruz işte bölee kızlar üzülmeyin düzelecekler inşallah:))))

ahhh ahhh aynı sorundan bende dert yanıyorum bende şimdi bi doktora daha götürcem bakalım bi faydası olcakmı benim kızımda 2.445 gram doğdu şimdi 15 buçuk aylık ama 8.300 yaaa ne kadar zayıf gerçi kendi yüzü burnu ağzı falanda minnacık diyolar ne den bu kadar zayıf napıyım bende ne duyduysam yapıyorum bı faydası olur dıye ama ıştahı yok yese adam olcak aman dıyorum bazen ustune dusmıyım yerse yer yemezse yemez ama olmuyor ana yuregı dayanmıyor zorluyorum bu defa bana ınat yemıyor allah sabır versın dıyorumm hepimize varsa onerileri olan hızla kılo alımı ıcın paylaşalım hanımlar........:50:

ahhh ahhh aynı sorundan bende dert yanıyorum bende şimdi bi doktora daha götürcem bakalım bi faydası olcakmı benim kızımda 2.445 gram doğdu şimdi 15 buçuk aylık ama 8.300 yaaa ne kadar zayıf gerçi kendi yüzü burnu ağzı falanda minnacık diyolar ne den bu kadar zayıf napıyım bende ne duyduysam yapıyorum bı faydası olur dıye ama ıştahı yok yese adam olcak aman dıyorum bazen ustune dusmıyım yerse yer yemezse yemez ama olmuyor ana yuregı dayanmıyor zorluyorum bu defa bana ınat yemıyor allah sabır versın dıyorumm hepimize varsa onerileri olan hızla kılo alımı ıcın paylaşalım hanımlar........:50:

benim kızımda 14. ayında doktora gittiğimizde 9,400 grdı. valla bende 2.yaşına 12 kg ile falan gircem bu gidişle. hele banyo yaparken kemikleri tek tek elime geliyor :)))

çevre zayıf annelerinin tek psikolojisini bozan etmendir.. tam kendimi alıştırıyorum bu çocuk böyle babası zayıf babaya çekmiş diyorum hooop biri geliyo hııııı zayıf bu çocuk diyo. hadiiii iyiki söyledin demek geliyor içimden... başlarda çooook taktım doktor doktor gezdim....

sadece 1 doktorun dediğini unatamıyorum, bütün insanlar aynı şekilde yese içse,herkes aynı kiloda olurdu demişti. biri az yiycek biri çok yiycek birinin metobolizması çok çalışcak birinin az çalışcak kiii zayıf-toplu insan olsun demişti..

kızınız sağlıklı mı???? yada boyu uzuyor mu???? ozaman gelişiminde sorun yok demektir. bende bu fikre kendimi 1 yıldan sonra alıştırdım kabullendim :1:

canım 2 yaşına 12 ile girerse dua et.inan çok zor alıyorlar artık..evet en çok çevre bozuyor moralimizi..hergören ay ne miniksin sen diyor.ağzı yüzü minicik..
mesela en başta amcası..her gördüğünde minicik hiç büyümemiş diyor
artık o kadar sinir oldumki sanada çocuk beğendiremiyoruz,her geldiğinde büyümemiş diyorsun dedim.eşimede söyledim çok sinirimi bozuyor artık,ne bekliyor 3 ayda 5 kilo alıp 20 cm mi uzayacak bu çocuk dedim.
çok biliyorsa evlensinde o gürbüz bir çocuk yetiştirsin dedim..

hanımlar merhaba bende yeni üyeyim. 2 buçuk aylık bebeğim var. doğduğundan beri mama veriyorum. ilk aptamil 1 başladım sonra aşırı gaz olduğu için conformile geçtim. anne sütüm 1 aylıkken bitti malesef. conformilden sonra bebeğim kilo almıyor.3 haftada yalnızca 100 gr aldı. 2.800 doğdu. tam 2 aylıkken 4.800 oldu conformilden sonra şimdi hala yerinde sayıyor. sma mama almayı düşünüyorum. herkesin bebeğin çok zayıf demesinden yıprandım.birde çok gaz var bebeğimde birde çok hareketli ve gazdan dolayı çoğunlukla ağlıyor kiloyu bunlarda etkiler mi? bilginiz varsa beni bilgilendirirseniz çok ama çok sevinirim.

insanın yanlız olmadığını bilmek gerçekten çok güzel. kızımın sağlığı yerinde fakat çok sık hastalanıyor. kızımın zayıf olmasına laf söyleyenlere cevabını veriyorum fakat yine de insan üzülüyor. çok kilolu obur bi çocuk olmasını beklemiyorum. fakat bu cılız halimiz biraz düzelsin istiyorum ama olmuyor.ben uğraşıp 100 gr aldırıyorum. bi hastalanıyor hoop aldıklarımızın kat kat fazlası gidiyor.denemediğim vitamin balık yağı kalmadı hepsi boşuna

Benim kizimda 4,5 yasinda ve 15 kilo daha önceki doktorum zayif demisti her yöntemi denedim kilo alsin diye ama olmadi istahsiz baska doktora gittim belki istah acan bir surup felan verir diye oda kizdi hicbir cocuk acliktan ölmez korkma sadece icecek bol ver vitamin icecekleri ondan alir dedi vitaminini baskalari cocuklari kilo versin obez olmasin diye ugrasiyor sende alsin diye birak böyle kalsin obez olmasindansa böyle daha iyiymis bencede sagliksiz olmasindansa saglikli zayif olamasi daha iyi cevrede laf söyleyenlerede kizim manken olacak simdiden formuna dikkat ediyor diye lafi yapistiriyorum.....

kızlar bende aynı dertten muzdaribim..
6yaşını bitiricek oğlum hala 16kg..her gören ne kadar zayıf, bişey vermiyomusun bu çocuğa demelerinden gına geldi..
çok çok iştahsız yemek saatlerimiz resmen işkence..sofra hiç kurulmasın yemek yenmesin istiyorum artık..bıktım ya resmen..iştah şurubu vitamin hiçbişey kar etmedi..
ALLAH yardımcımız olsun:43:

bebeklerimizin iştahı açılsın, annelerini üzmeden yesinler inş...
benim oğlumda çok iştahsız
2 hafta öncesine kadar biraz biraz zorla yediriyordum ama 2 haftadır çok kötü birde faranjit olduk:(
900gr.da vermiş:43::43::43:
zar zor aldırdığım kilo ne çabuk veriliyor ya:43::43::43:
dışarıya çıktığımızda yeme ihtimali ise hiçç yok
sırf bu yüzden hafta sonları bile evde oturmak istiyorum:(
kızlar allah yardımcımız olsun.....

çevreden aileden konuşan çok olur
okadar kızıyorum ki onlara....
saçma sapan yorum yapmak yerine yardımcı olacak konuşmalar daha makbule geçer aslında
özellikle kendim için diyorum ,yardım etmeye gelince kimse yok yanında olmuyor
ama böyle durumlarda konuşmayıda hiç kaçırmıyorlar

Son düzenleme:
aysuncum inş hastalıktandır düzelir biran önce çok zor bilirim elif bir iyi kötü zaten şimdi hasta bu geniz eti durumu çok zor :(

Benim de 3.5 yaşında bir oğlum var.o da iştahsız üstelik hareketli bana da siz bu çocuğa bakamıyor musunuz sanki ben analığım da ne alaka diyorum anne zayıf baba zayıf çocuk zayıf diyorlar ama eskisi gibi aldırış etmiyorum bu laflara çalışan biriyim şu an kayınvalidem bakıyor yine zayıf çocuk benim hatamın olmadığını anladı çoğu kişi bazı insanlar ne konuştuğunu bilmiyor şimdi de eşim için diyorlar çok zayıf iyi bakamamışsın gibi laflar ama eşim benden fazla yemek yiyor kilo alamıyor ne yapacam bilmiyorum

Back
X