• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayif olmak ne kadar önemli sizin icin?

keşke önemli olsaydı düğünümde zayıf gelin olurdum ama bende yüz küsur kiloyum mağlesef :50: sağlığım sorun olmadığı sürece pek takmıyorum tabi kıyafet almam gerektiğinde özel bi gün olduğunda üzülüyorum :31:

Arkadaslar selam,

Dün annemlere gittim ve konu yine kilolardan acildi,üzülyor annem bu kilolu halime.

Kilo almamak icin ne yapiyorsunuz?

Zayif olmak sizin icin ne kadar önemli?

Ben son 3 ayda 4-6 kilo verdim ama devami gelmeli.

168 cm boyunda 100 kilo.....

merhaba, ben de hayatım boyunca ince yapılı biri olmadım hep biraz topluydum. ama yaş ilerledikçe, kilo vermek zorlaşıyormuş.

yanlış anlamayın ama cidden fazlanız var, ama dert etmeyin insanlar 60-70 kilo veriyor çaba sarf ederek.

önerilerime gelince bence öncelikle doktora gidin ve diyetisyenle konuşun durumunuzu en iyi tavsiyeyi o verecektir zaten.

benim naçizane önerilerim ise, bol bol su için hem cilde de çok faydalı. ben kilo vermeye çalışırken çörekotlu yoğurt yiyorum çörek otu iştahı kesiyor, siz de yiyebilirsiniz. çabuk acıkıyorsanız salatalık yiyin öğün aralarında salatalık hem tokluk hissi veriyor hem de sağlıklı. yeşil çay bol bol için toksin atıyor. çay kahveden uzak durun kilo yapmasa da vücudu bozuyor selülitlere davetiye resmen. beyaz ekmek kalori bombası onun yerine tam tahıllı gevreklerden yiyebilirsiniz.

bu aralar ben 3-4 gündür daha az yiyorum, tatlıyı cipsi kestim kola içmiyorum ve direkt 1 kilo verdim. kesinlikle zor değil, siz de verirsiniz umarım.

ama kesinlikle tamamen yemeden içmeden kesilmeyin kendinizi fazla yormayın, yavaş yavaş kilo vermek en güzeli. :)

aslında ailenizi üzen mevzunun zayıf olmamanız değil sağlıklı olmamanız olduğunu düşünüyorum. kilo birçok sağlık sorununu da beraberinde getiren bir illettir çünkü. ileride daha sağlıklı bir yaşamınız olabilmesi adına böyle konuları açtıklarını düşünüyorum. zayıf olmak yine çok önemli değil ama kendinizle mutlu olmanız çok önemli. görünüşünüzü sevmeniz, hayata karışabilmeniz, kendinizi izole etmemeniz. bu gibi sebeplerden kilo vermek gerekebiliyor bazen. erkekler ve onların seçimlerineyse hiç girmeyeceğim.

her ne kadar ırkçılığa benzetsem de kilolu kilosuz kadın diye ayırmayı maalesef kilolu kadın güzel bile giyinemeyebiliyor, çünkü belli bir kilonun üstü için sadece babaanne kıyafetleri tasarlanıyor. enerjiniz pek olmuyor ve bu bakımsızlık gibi algılanabiliyor. bir iş başvurusunda sizi değil daha zayıf olanı tercih edebiliyorlar. sosyal açıdan ve ilişkiler açısından da sırtınızda bir kambur ne yazık ki.

Evet malesef,bunlarin hepsi aci gercekler,gecenlerde öz gecmisimin yazdigi kagittaki resimle gittigim is görüsmesinde kadin dedi ki aaa bu resimde baya daha zayifsiniz,kac yillik bu resim diye sordu,dedim var bir kac yillik ve üzüldüm,ama dogruya dogru.

evet canım bıraz irade kılolu olmakta çok zayıf olmakta sağlığı bozuyor orta kararda kalmak lazım ben artık yaşlılığımıda düşünüyorum tamam şimdi genciz ama önunu almazsak her yıl ekstradan 2 kılo eklenıyor metebolizma yavaşlamadan bakmak lazım çaresine doktora gıttınmı bılmıyorum hormonlarınada bı baktır daha doğru olur hormonlarında bı sorun varsa boşa çabalamazsın tedavı olursun yoksa sağlıklı beslenmeye başlarsın yalnız ben kolasız yapamıyorum bi onu bırakamıyorum çikolatadan bıle vaz geçerim ama kolasız olmuyor :14:

Anliyorum canim,kolada senin zaafin demekki,azaltirsin umarim zamanla,bakalim bakim bi ara randevu alip doktora gideyim.

Genclesmiyoruz tabi kontrol elden birakmamali

Ben suan birde issizim ve disari cikasim yok halbuki ne zarar veriyorum kendime,

Kilo var diye dogal olarak bende cok cabuk yoruluyorum spor yapinca.fakat yavas yavas basliyacam

bende öyle öyle aldım kiloları üniversiteden yeni mezun oldum geçen sene okul bitti evlendim hızlı bi hayattan yavaşa geçtim başta dinleneyim azcık sonra çalışırım dedim daha sonraları kilo alınca dişarı çıkmak istemedim nefret ettim kendimden kilolu olduğum için:43::43::43:

Ne cok zayif ne cok sisman ortasini seviyorum ben hani derler ya balik etli diye iste o karar guzel oluyo ne lop lop et nede kemik olmali adamin elini attigi yerde bence esimde oyle dusunuyo goruyoruz yolda ben diyorum ay ne guzel manken gibi esim iyyyyy diyo kemik torbasi ben zaten kendimi bildim bileli hep bi balik etim cok sukur esimde boyle seviyo ama o manken gibileri begeniyo olsaydi gram yemez oyle olurdum orasida ayri :-)

Ben sabirsizim birde,aylaeca aldigim kiloyu hemen gitsin diyorum :)))

keşke önemli olsaydı düğünümde zayıf gelin olurdum ama bende yüz küsur kiloyum mağlesef :50: sağlığım sorun olmadığı sürece pek takmıyorum tabi kıyafet almam gerektiğinde özel bi gün olduğunda üzülüyorum :31:

Canim azim edip kafada bitirmeliyiz olayi,zayif saglikli ve iyi hisetmek varken niye böyle kiloluyuz ki ya?

5 dakkada alirisin kiloyu 5 ayda veremezsin malesef almak kolay vermek zor en guzeli basindan dikkat etmek kola cips abur cubur en tehlikelisi bide hamur isi sporda yaptinmi bunlarla veriyosun ama irade cok onemli cunku abur cuburlar o kadar guzelki o kadar cezbediciki hayir demek cok zor once hayir yemicem demeyi ogrenmeli kizartmak yerine firin kullanilmali tavukta balikta patateste mesela

merhaba, ben de hayatım boyunca ince yapılı biri olmadım hep biraz topluydum. ama yaş ilerledikçe, kilo vermek zorlaşıyormuş.

yanlış anlamayın ama cidden fazlanız var, ama dert etmeyin insanlar 60-70 kilo veriyor çaba sarf ederek.

önerilerime gelince bence öncelikle doktora gidin ve diyetisyenle konuşun durumunuzu en iyi tavsiyeyi o verecektir zaten.

benim naçizane önerilerim ise, bol bol su için hem cilde de çok faydalı. ben kilo vermeye çalışırken çörekotlu yoğurt yiyorum çörek otu iştahı kesiyor, siz de yiyebilirsiniz. çabuk acıkıyorsanız salatalık yiyin öğün aralarında salatalık hem tokluk hissi veriyor hem de sağlıklı. yeşil çay bol bol için toksin atıyor. çay kahveden uzak durun kilo yapmasa da vücudu bozuyor selülitlere davetiye resmen. beyaz ekmek kalori bombası onun yerine tam tahıllı gevreklerden yiyebilirsiniz.

bu aralar ben 3-4 gündür daha az yiyorum, tatlıyı cipsi kestim kola içmiyorum ve direkt 1 kilo verdim. kesinlikle zor değil, siz de verirsiniz umarım.

ama kesinlikle tamamen yemeden içmeden kesilmeyin kendinizi fazla yormayın, yavaş yavaş kilo vermek en güzeli. :)

Yok rica ederim yanlis anlamiyorum :) dogruya dogru,ben son 1 yildir cok kahve tüketiyorum,.cörek otu toz seklinde mi yoksa tüm tanecikler mi?

bende öyle öyle aldım kiloları üniversiteden yeni mezun oldum geçen sene okul bitti evlendim hızlı bi hayattan yavaşa geçtim başta dinleneyim azcık sonra çalışırım dedim daha sonraları kilo alınca dişarı çıkmak istemedim nefret ettim kendimden kilolu olduğum için:43::43::43:

Aynen bende böyle bahanelerle dinlen falan derken izole oluyorum :(((

Bencede degil. ne cok zayıflık nede cok sısmanlık ikiside kötü bence. en önemlisi kisinin hangi seviyede saglıklı oldugunu bilmesi..

Ama galiba bir süre sonra kisir döngü haline geliyor bu kilo sorunu önlemi animazsa,insan aman o kadarda fazla degil derken yakaliyor bazen kendini.

5 dakkada alirisin kiloyu 5 ayda veremezsin malesef almak kolay vermek zor en guzeli basindan dikkat etmek kola cips abur cubur en tehlikelisi bide hamur isi sporda yaptinmi bunlarla veriyosun ama irade cok onemli cunku abur cuburlar o kadar guzelki o kadar cezbediciki hayir demek cok zor once hayir yemicem demeyi ogrenmeli kizartmak yerine firin kullanilmali tavukta balikta patateste mesela

Cok sükür saglikli yemek yapmayi benimsedim son zamanlarda :)

Fakat bazen tatli fazla yiyebiliyorum,cok dogru,hayir demeyi bilmeki,yemiyecem arkadas deyip kendiyle inatlasabilmeli

Back
X