- 17 Aralık 2009
- 8.527
- 105
- 363
- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #3.281
ALLAH razı olsunhanımlar günaydın
cumamız ve kandilimiz mübarek olsun bugünü boş geçirmeyelim inşallah aşağıdakileri mümkün olduğunca yapalım birbirimizin ardındanda dua edelim
1. Kur'ânı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullaha olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli
2. Peygamber Efendimiz (sas)e salât ü selâmlar getirilmeli; Onun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar,111 onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
4. Tefekkürde bulunulmalı; Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allahın benden istekleri nelerdir gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.
6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.
8. Müminlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
10. Kişi kendine ve diğer Mümin kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.
11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.
12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.
14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; vaz ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.
15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakka niyazda bulunulmalı.
17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut email çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.
19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı
amin cnmmm inşallahhgünaydinnnnn
mevlid kandilimiz mübarek olsun,rabbim peygamber efendimizin sefaatine nail eylesin
duygucum kuzeye d vitaminini ne zaman başlamıştın ya
evet dünkü menümü yazayim hemencik:18:
sabah kahve ictim sadece,kahvalti yapmadim,
ara yapmiycam dedim ama öglen kayinvalidem keskek yapmis( cok severim)dayanamadim bir tabak yedim,
aksam iki biber dolmasi ve iki kücük sogan dolmasi yedim,birazcikta et kavurma yedim,
evetttt gelelim bugüne kadar hic yapmadigim biseye:18:nasil oldu bende anlamadim ama yaptim yani,kizim dün cok mizmizdi,sùrekli kucak,onu uyuttum aksam üstü kendimde uyuya kalmisim,yataktan kalktim canim o kadar tatli istediki antamam,6tane kurabiye seklinde bisküviyi yedimsekerimmi düstü neoldu anlayamadan hoppppp mideye iniverdi
gerçekten çok fazla olmuşda uyanınca yediğin fena olmuş bendede
gece sürekli olur kızıma süt vermeye kalkınca oluyor bi kaçtane yaban mersini atıyorum ağzıma yada kuru elma falan
potimmmmmmmmmm hiç senden beklemezdimmmm yaaaa afiyet olsun yinedeeevet dünkü menümü yazayim hemencik:18:
sabah kahve ictim sadece,kahvalti yapmadim,
ara yapmiycam dedim ama öglen kayinvalidem keskek yapmis( cok severim)dayanamadim bir tabak yedim,
aksam iki biber dolmasi ve iki kücük sogan dolmasi yedim,birazcikta et kavurma yedim,
evetttt gelelim bugüne kadar hic yapmadigim biseye:18:nasil oldu bende anlamadim ama yaptim yani,kizim dün cok mizmizdi,sùrekli kucak,onu uyuttum aksam üstü kendimde uyuya kalmisim,yataktan kalktim canim o kadar tatli istediki antamam,6tane kurabiye seklinde bisküviyi yedimsekerimmi düstü neoldu anlayamadan hoppppp mideye iniverdi
potimmmmmmmmmm hiç senden beklemezdimmmm yaaaa afiyet olsun yinedee
benim bebeler büyüdüde arkadaşın 15 günlük kızı var ebe d vit vermişte onlarda tedirgin olmuşlar taze anneler varken size bi sorayım dedimdi
ayyy süper olmus canim ya,nasil yapti bunu
dimiii ama,hic yakismadi bana:26:bugün alisverise cikicam kuru meyve falan aliyim kendime,ve liht ürünler
poticim olan olmuş nasılsa yemişin afiyet olsunn hiç moralini bozma moralin bozulunca diyette kalmıyor ortada bugün dengelersin
yediklerin 3 günde yağa dönüşüyormuş
ayyy süper olmus canim ya,nasil yapti bunu
evet valla senin yapmanıçokş aşırdım çok kararlıydın hayal kırıklığına uğradımmm
çok güzel olmuş maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?