- Konu Sahibi Bensu_Zayifliyor
-
merhaba
bende bugün başladım diyete dün diyetisyene gittim güzel bi liste verdi istersen seninle paylaşabilirim
Gerçekten kararlıysan beraber devam ederiz
Herkese merhaba,
Öncelikle zayıflama günlüğüme hoş geldiniz :) Şimdiden vereceğiniz tüm desteklere teşekkür ederim, umarım hedeflediğim kiloya ulaşır ve şu an benim durumumda olan, az veya çok kilo fazlası olan ve bu kilolardan kurtulmak isteyen herkese örnek bir günlük olur burası..
Kendimden biraz bahsetmek gerekirse; ergenlik dönemimden beri fazla kiloları ile boğuşan biriyim. Kilom 6 sene kadar aşırı kilolu, son 4 senede ise obez kategorisinde bulunmakta, hatta şu anda 122 kg, 174 cm boy ile morbit obez kategorisine çıkmış bulunmakta.. Yani son cümlemden de anlaşılacağı gibi kilom gerçekten kötü boyutlara ulaştı.
Aile, çalışma ve günlük yaşantım bu durumdan çok kötü etkileniyor. Yeni evliyim ve kiloların da etkisi ile evlilik düzenim hiç de iyi gitmiyor. İş yaşamım da zorlanıyorum, bir iki kat merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum. Evimde, ağır işleri yapamıyorum, hemen belim tutuluyor ya da aşırı yorgunluktan yatıp kalıyorum..
Çevremde ki insanların bana bakışlarından bahsetmek bu ortamda bile o kadar ağır geliyor ki bana, eminim ailemde herkes üzülüyor bu durumuma.. Ve bilerek bir şey yapmadığımı daha da yediğimi, spor yapmadığımı biliyorlar sanki herkes bu durumumu kabullendiğimi düşünüyor.
Oysa benim her gün, gece ve sabah aklımda tek bir şey var, zayıflamak.. İstediğim gibi giyinebilmek, yorulmadan gezebilmek, bir ortamda utanmadan, sıkılmadan ailemle, arkadaşlarımla vakit geçirebilmek..
Yazacak daha çok şey var ama eminim siz de biliyorsunuz içimden geçenleri..
Ben bu yola bugün çıktım, 122 kg dan 75 kg a düşmek istiyorum, gerisine sonra bakarız :)
Eski yemek düzeninden biraz bahsetmek gerekirse; genelde karbonhidrat ağırlıklı, içinde çokça kızartma, hamur işi, şekerli içecek bulunan klasik kilolu birinin yemek isteyeceği şeyler..
Şu andan itibaren geçiş yaptığım yemek düzeninde ise; protein, sebze ağırlıklı, şekerli ve asitli içeceklerden uzak daha sağlıklı menüler oluşturacağım.
Hiç spor yapmayan ben mümkün olursa eve koşu bandı almayı düşünüyorum, ilk zamanlar da koşmasam da yürürüm diye düşünüyorum. Bu nedenle benim kilomda birinin alabileceği hesaplı bir koşu bandı tavsiyesi de bekliyorum sizden :)
Umarım bu yolda beni yalnız bırakmaz ve desteklersiniz, sevgiler :)
kahvalti
2 çay bardagi şekersiz çay
2 ince dilim bugday ya da kepek ekmeği
5 zeytin ya da 2 ceviz
bi kibrit kutusu peynir light
sınırsız/yağsız salata
en az 2-2.5 litre su
günde üç fincan yeşil çay
ara öğün bir meyve
öğle yemeği bir köfte kadar et köfte yada balık
ya da 5 yemek kaşığı kurubaklagil
1 dilim ekmek
ya da 3 yemek kaşığı pilav ya da makarna
bir kepçe çorba
bir çay bardagi yoğurt ya da bi su bardagi ayran
sınırsız yağsız salata
bu arada spor ve yürüyüş de çok önemli bende bisiklet var bi de net.ten bi program indirdim onu yapicam bugün
bu arada kaç yaşındasin?
Canım günlüğün hayırlı olsun umarim dilediğin kiloya ulasirsin ben düşe kalka ilerliyorum benimde 40 kilo fazlam var klasik beslenme sorunlari hepimizdeki o yuzden aldik ya bu kiloları ben onceden veremem diye düşünüyordum artik anladim istersen her sey oluyor biraz sabirla tabi. istersen ara ara uğrarim sende ugra diyet son kilo durumu vs konusuruz
Başlangıcınız hayırlı olsun. Zor ve sabır isteyen uzun bir yol sizi bekliyor. Ama inanıp istedikten sonra karşılığıni aliyorsunuz. Ben de 90 kilodan 65 kiloya dustum 1 senede. Simdi hamileyim 7. Ayindayim henuz eski formuma 15 kilo var. Simdiden doğumdan sonra vermeliyim endişesine düştüm. Ama bir kez yaptim yine yaparim kendime inaniyorum. Size kosu bandi yerine eliptik manyetik bisiklet oneririm. Kilo fazla olunca kosu bandi eklemlere zarar veriyor. Ama eliptik oyle degil.siz de bir arastirin. Bana spor hocam onermisti. Ciddi kilo kayni ve sikilasma oldu bende. Üstelik cok sessiz ve elektrik harcaması yok eliptiklerin.
Sıkı bir eliptik hayranıyım diyebilirim. Ona borçluyum çünkü o kadar kaybi. Hayatta aldigim en dogru şey kendim icin. Eliptikle spora basladigimda 2 ay da 4 beden inceldim ben diyetle tabi. Hergun en az 45 dakka kullandim. Tum vücudu çalıştırıyor. Kollar sırt bacaklar kalça. .. yürüyüş cok faydali itirazim yok ama acik hava ve mumkunse tartan zeminde. Yoksa dizlere eklemlere feci yuk biniyor. Insan spordan soguyor. Eliptik hem sıkıcı değil hem de havada yapiyorsunuz sporu bedeni yormadan kaslari çalıştırıyor.çok teşekkür ederim :)
süper bir başarı tam 25 kg vermişsinizhamilelik sonrası eminim çok daha kısa sürede kurtulursunuz kilolarınızdan malum yerleşmemiş kilolar daha çabuk gider.. bir kere yapmışsınız artık elinizden kurtulmaz..
önerin için çok sağol hemen araştırayım eliptik bisikleti .. illa koşu bandı diye bir tutturmam yok maksat kilo kaybı ..
Sıkı bir eliptik hayranıyım diyebilirim. Ona borçluyum çünkü o kadar kaybi. Hayatta aldigim en dogru şey kendim icin. Eliptikle spora basladigimda 2 ay da 4 beden inceldim ben diyetle tabi. Hergun en az 45 dakka kullandim. Tum vücudu çalıştırıyor. Kollar sırt bacaklar kalça. .. yürüyüş cok faydali itirazim yok ama acik hava ve mumkunse tartan zeminde. Yoksa dizlere eklemlere feci yuk biniyor. Insan spordan soguyor. Eliptik hem sıkıcı değil hem de havada yapiyorsunuz sporu bedeni yormadan kaslari çalıştırıyor.
basarilar oncelikle inanmak basarmanin yarisi baslamak basarmak demek kendini yuruyus bandi falan filan diye kosullama spor sart vucudunun topalanmasi sikilasmasi icin ama insanlar iki damacanayla bir oklavayla bunu yapabiliyorlar onun icin yuru once 500 metre sonra 1 km sonra 1.5 km birden agir spor kilo verdirmez ben esimle 3 km yurudum yazin ikimizde faydasini gorduk ben hala kendime isler yaratip 3 km yuruyorum hergun olmasada gun asiri burasi insani hirslandiriyor ayrica arkadaslarin destegide cok onemli hosgeldin aramiza
şu an eliptik bisiklet ile ilgili yorumları okuyorum netten dediğin gibi çok güzel bir alete benziyor.. yürüyüş bandı ve bisikletin melezi diyorlar yani her ikisinin işlevini birden görüyormuş.. sanırım biraz daha baktıktan sonra marka, model önerisi isticem senden :)
Bende çok arastirmistim. Aklina yatarsa seve seve yardimci olurum
seninkinin marka ve modelini söyler misin ? eğer burda marka vermek yasaksa mesaj atabilirsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?