- 25 Temmuz 2013
- 2.183
- 532
- 323
- Konu Sahibi Bensu_Zayifliyor
-
günlüğün hayırlı olsun canım umarım istediğin kiloya ulaşırsın canım bence bi doktora git tahlil faln yaptır canım ben hipotroid hastası olduğumu öyle öğrendim...
teşekkür ederim
kilo fazlamız birbirine yakın, diğer arkadaşlara göre yolumuz biraz daha uzun :) bu yüzden ben de hep sana destek olur uğrarım.. kilomu 5 günlük dilimler halinde takip etmeyi düşünüyorum.
mesela bugün 122 kg geldim, bir sonraki tartı günüm 5 gün sonra 17/12/2013 .. Böylece her tartı günüm değişik bir güne gelecek.. hafta içi hafta sonu kaçamaklarını en aza indirmek için böyle bir formül buldum..
Önerini dikkate alicam tatlim, cok tesekkur ederim :) sana da cok gecmis olsun, sebde umarim istedigin kiloya ulasirsin..
Son mesajına yazmak istedim, gün gelecek, kilonu eşine değil bi dünya insanın ortasında rahatlıkla söyleyeceksin, belki daha çok kişi duysun isteyeceksin :) Şimdilik tek ihtiyaç biraz sabır. Kendine, kilona, çevrene, en önemlisi de zamana... Ben bir tek zamana karşı sabırsızım ama bekliyoruz bakalım, olacak inşaallah, Allah kolaylık versin
canım gunlugun hayırlı olsun
evet bızım herseye bır dur deme zamanımız geldı geçtı bılı bencede kola ve turevlerını ıçme yada cok canın cekerse ayda bır 1 badak ıç
bır bardak kolada tam 12 kup seker varmıs gerısını sen hesap et artık ben 1 marta kadar buyuk kaçamaklar yapmayı dusunmuyorum 1martta hedefıme ulasırsam 2 gun ara verıcem ne ıstersem onu yıycem once kocamla yemege cıkacam insallah emınım sen basaracaksın bu ısı basarmalısın ben 2 sene once senın kılolardaydım diyet yapıp bıraka bıraka 2 katı aldım kıloları sakın bırakma emın ol sene seneyı aratır derlerdı dogruymus hersene bırazdaha zor oluyor gençlıgımız bukılolar yuzunden gecıp gıdıyor ne ıstedıgımızı gıyıyor nede rahat rahat dolasıyoruz sırf 5 lokma fazlayemek ıcın bunlardan vaz geçmeye deymez
ben guvenıyorum sana olacak
çok teşekkür ederim :)
bende bu sefer güveniyorum kendime.. bende 2- 3 sene 105 kg falandım.. son 3 senede 15 kg birden almışım yani..
kiloların vücuduna yapıştığını hiç hissetmiyorsun belli bir kilodan sonra.. hep aynıymış gibi geliyor ama beden gittikçe büyüyor..
şimdi dur demezsem biliyorum ki bu işin sonu yok..
bak kafanda çozdun bu işi sen basaracaksın
Herkese merhaba,
Öncelikle zayıflama günlüğüme hoş geldiniz :) Şimdiden vereceğiniz tüm desteklere teşekkür ederim, umarım hedeflediğim kiloya ulaşır ve şu an benim durumumda olan, az veya çok kilo fazlası olan ve bu kilolardan kurtulmak isteyen herkese örnek bir günlük olur burası..
Kendimden biraz bahsetmek gerekirse; 28 yaş, ergenlik dönemimden beri fazla kiloları ile boğuşan biriyim. Kilom 6 sene kadar aşırı kilolu, son 4 senede ise obez kategorisinde bulunmakta, hatta şu anda 122 kg, 174 cm boy ile morbit obez kategorisine çıkmış bulunmakta.. Yani son cümlemden de anlaşılacağı gibi kilom gerçekten kötü boyutlara ulaştı.
Aile, çalışma ve günlük yaşantım bu durumdan çok kötü etkileniyor. Yeni evliyim ve kiloların da etkisi ile evlilik düzenim hiç de iyi gitmiyor. İş yaşamım da zorlanıyorum, bir iki kat merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum. Evimde, ağır işleri yapamıyorum, hemen belim tutuluyor ya da aşırı yorgunluktan yatıp kalıyorum..
Çevremde ki insanların bana bakışlarından bahsetmek bu ortamda bile o kadar ağır geliyor ki bana, eminim ailemde herkes üzülüyor bu durumuma.. Ve bilerek bir şey yapmadığımı daha da yediğimi, spor yapmadığımı biliyorlar sanki herkes bu durumumu kabullendiğimi düşünüyor.
Oysa benim her gün, gece ve sabah aklımda tek bir şey var, zayıflamak.. İstediğim gibi giyinebilmek, yorulmadan gezebilmek, bir ortamda utanmadan, sıkılmadan ailemle, arkadaşlarımla vakit geçirebilmek..
Yazacak daha çok şey var ama eminim siz de biliyorsunuz içimden geçenleri..
Ben bu yola bugün çıktım, 122 kg dan 75 kg a düşmek istiyorum, gerisine sonra bakarız :)
Eski yemek düzeninden biraz bahsetmek gerekirse; genelde karbonhidrat ağırlıklı, içinde çokça kızartma, hamur işi, şekerli içecek bulunan klasik kilolu birinin yemek isteyeceği şeyler..
Şu andan itibaren geçiş yaptığım yemek düzeninde ise; protein, sebze ağırlıklı, şekerli ve asitli içeceklerden uzak daha sağlıklı menüler oluşturacağım.
Hiç spor yapmayan ben mümkün olursa eve koşu bandı almayı düşünüyorum, ilk zamanlar da koşmasam da yürürüm diye düşünüyorum. Bu nedenle benim kilomda birinin alabileceği hesaplı bir koşu bandı tavsiyesi de bekliyorum sizden :)
Umarım bu yolda beni yalnız bırakmaz ve desteklersiniz, sevgiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?