• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflama Kampı

Çünkü yarın doğum günüm mutlaka kaçamak olcak kuzu bari bugün yapmim dedim:)
eneeeee nice yıllara canım o zman haklısın tabiki bugün devam sen diyete. hatta daha da sık kendini bakim. yarınkilerle dengelemiş olursun. :KK60:

Cıkss börek canm istiyor ama uzak olsun daha benden. 1 ay yemem sanırım onu. dondurma yicem buldum 124 kaloricik sadece hem ödül hemde tatlı nasıl ama ;)

D
Cıkss börek canm istiyor ama uzak olsun daha benden. 1 ay yemem sanırım onu. dondurma yicem buldum 124 kaloricik sadece hem ödül hemde tatlı nasıl ama :KK66:
Dondurma çok iyi bence afiyet olsun.bbenim kaçamak falan yapmama gerek yok heralde zaten yeterince yiyorum:KK70::KK70:

D

Dondurma çok iyi bence afiyet olsun.bbenim kaçamak falan yapmama gerek yok heralde zaten yeterince yiyorum:KK70::KK70:
Dimi dimi ödülse ödül işte sağlıklı ödül :D hıım bncede sen kaçamak yapma tatlım akşam hepinizin menüsünü kontrol edicem tek tek ona göre !!

LÜTFEN OKUYALIM
...NASIL KİLO VERİYORUZ ...

Öncelikle şunu bilelim : 7.000 kalori = 1 kilo demek
1 haftada 7.000 kalori alırsanız 1 kilo alırsınız
1 haftada 7.000 kalori yakarsanız 1 kilo verirsiniz.

BU ASLA DEĞİŞMEZ VE HERKES DE AYNIDIR.
Kızlar herkesin belli bir bazal metabolizması vardır. Bu şu demek 24 saat boyunca hiç ama hiç birşey yapmasanız sadece uzansanız dahi günlük harcayacağınız enerji yani yakacağınız kaloridir. Vücud da ki orgaların çalışması, kanın dolaşımı kalbin pompalanması, sindirilmesi, hep enerji harcar bu harcanan enerji BAZAL metabolizma demektir kısaca.

Ortalama bir bayanın bazal metabolizması 1.500 dür. yani hiç birşey yapmasanız da günde 1500 kalori yakıyorsunuz.
Kilo vermeye gelirsek ; diyelim ki bazal metabolizmanız 1.500 kalori yakıyor, sizde gün içinde ev süpürerek, bulaşık yıkayarak vb. ile 500 kalori yakıyorsunuz. Böylece günde 2.000 kalori yakmış oluyorsunuz.

Günde 2.000 kalori yakan bir bayan olarak, günde 1.000 kalorilik bir diyet yaparsanız , ne olacak ? 1.000 kalori de vucudumuz da ki mevcut yağlardan yakılacak. çünkü zaten günde KESİNLİKLE 2.000 KALORİ yakıyorsunuz...Vucud bakıcak bu bayan 2.000 kalorilik yemek yememiş diyip enerji ihtiyacınızı vucudunuz da ki yağlardan sağlıycak, yani yağlarınızı kullanarak yakacak, ihtiyacını karşılıycak... Buda zayıflamanıza sebep olacak.. Çünkü yağınızı yakıyor..
TAM TERSİ OLURSA
Günde 2.000 kalori yakıyorsunuz diyelim ve siz gün içinde 3.000 kalori alıyorsunuz yiyerek. Eeee vucud sadece 2.000 ini yakıyor. Geri kalan 1.000 kalorilik yemeğinizi vucud yakamıycak ve depolayacak bünyenizde. Onlarda birike birike yağa dönüşecek... Yada bir ihtimal 2.000 kalori zaten yakıyorsunuz, baktınız 3.000 kalori yediniz, hadi spora diyip 1.000 kaloriyi de siz yakıcaksınız :KK66:
Umarım anlatabilmişimdir. Bu diyet yöntemi değil, bu her ama her insan da olan NASIL KİLO VERİYORUM un cevabı kızlar :KK66:

Yaa günde 1000 kalori alsam
500de sporla yaksam sevdim ben bu işi ya
Biliyordum ama tam açıklamasını okumamıştım. Saol kuzum bende denicem

Kızlar bu kaloriyi nereden. Nasıl ayarliyorsunuz . Yani yediginizin kaç kalori olduğunu nasıl öğreniyorsunuz

Canım ben telefonuma fitwell diye bir uygulama indirdim
Hem gunluk adım sayını hesaplıyor hem yediğin besini ekliyorsun kalorisini hesaplıyor hemde içtiğin suyu fln kaydediyorsun tavsiye ederim

rica ettim kuzu, işte kilo vermmiz tamamen bu şekilde oluyor yakında uzman olacak bu konuda :D :D
doğru sende börek yedin dmi.. e böyle ödül günlerimiz ayrı gayrı mı olucak hep kızlar

rica ettim kuzu, işte kilo vermmiz tamamen bu şekilde oluyor yakında uzman olacak bu konuda :KK70: :KK70:
doğru sende börek yedin dmi.. e böyle ödül günlerimiz ayrı gayrı mı olucak hep kızlar

Ya aslında yeni başladık bugun sizin 3. gununuz benim 2. günüm.
Haftaya tam duzene girer herkes

Ya aslında yeni başladık bugun sizin 3. gununuz benim 2. günüm.
Haftaya tam duzene girer herkes
canm bn diyete başlayalı bugün tam 1 hafta oldu. sadece kızlarla toplanınca adını koyalım 1 mayısda başlamış sayalım dedik.
ve kuralları başta koyduk cuma tartı pazar ödül diye. nese dediğin gbi daha çok başındayız zamanla düzene oturttrz inş ;)

bu arada kızlar bugün benim diyetimin tam 1 haftası dolucak.
85.5 ile başlamıştım ilk sabah ki kilom.
83.0 bu sabah ki kilommm ............................... 1 hafta da 2.5 kilo ( tabi su ve ödem atımı çoğu )

:KK37::KK37::KK37::KK37:

canm bn diyete başlayalı bugün tam 1 hafta oldu. sadece kızlarla toplanınca adını koyalım 1 mayısda başlamış sayalım dedik.
ve kuralları başta koyduk cuma tartı pazar ödül diye. nese dediğin gbi daha çok başındayız zamanla düzene oturttrz inş :KK66:

Aa aşk olsun niye bana söylemiyonuz bende herkes yeni sanıyorum siz 1 kg vermişsinizdir bilee:KK48:
Neyse yetişcem artık bende:KK53:

bu arada kızlar bugün benim diyetimin tam 1 haftası dolucak.
85.5 ile başlamıştım ilk sabah ki kilom.
83.0 bu sabah ki kilommm ............................... 1 hafta da 2.5 kilo ( tabi su ve ödem atımı çoğu )

:KK37::KK37::KK37::KK37:

Oo ben 1 kg diyodum 2 bucuk gitmiş tebrikler canım

Back
X