ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

selam kızlar

çok komıksınız siz yawwwwwwwwww

kabızlığa bir çare bulurssanız banada söyleyin
bende 3 günde bir çıkıyorum halıyle kılo vermem zorlaşıyorrrrrrrrrr
yasemıncım, yeterınce karbonhıdrat almadıgımızdn kabız oluyoruz.
sabah kahvaltıda han o sısko acık yesıl renklı acı bıberler varya onlarda 3-4 tane hüplet cırcır olmazsan mınnakk degılm
ama ac karnına yıcen

gunaydın
açım ulennnnn :)))
bıde bogazım agrıyo off napcammm
sıcacık corba ıc iyi gelir cınım

Kızlar selammmm Nasılsınız?
gelemedim uzun zamandır. İstanbul'a ailemin yanına gitmiştim. Maalum arada kaçırdıklarımda olmuş ama 950 gr vermişim hanımlar bir haftada

vajınısmus topiğinde yazcagına arada bı gır selam ver kızııımm
dişi haydar dumenler sızı

kızlar denız urunlerı yarısması ıcın yemegımı yaptım resımlerını cektım
yayına koyam hepiciginiz oy verın yoksam fena olur
yarısını da yedım burada öğle yemeği niyetıne

selam kızlar

canım ben kabızlığa sinameki ile çözüm buldum.1 tatlı kaşığı sinamekiyi bir su bardağında demleyip içiyorum bütün sorun ortadan kalkıyor

afiyet olsun ben dün katıldım aranıza ama beni kimse pek dikkate almadı ... en iyisi ben tekrar yemek yieyim anca geçer üzüntüm

unuttum ben senı cicim yaaa
olur mu oyle sey

ben gecen sene 3.5 ayda 12 kılo verdım.
sende verırsın eylule kadar ohoooo ama ciddiye alman lazım tabi.
yedıgın herseyı yaz. kaçamak yapmamaya calış

Kahvaltımı:
aç karnına bir kupa yeşil çay
2 dilim uno denge light
domates,salatalık
2 adet zeytin
kibrit kutusu kadar peynir
ve maydanoz
Öğlen:
4 kaşık patlıcan yemeği
ve 1 kase yağsız yoğurt yemeyi düşünüyorum
Akşamda:
1 adet ızgara alabalık
1 dilim ekmek ve salata olacak
aralarda bol su,form çayı ve yeşil çay içeceğim.

selam kızlar

bitkisel form çayları var onlar da çok işe yarıyor.. ben günde 2 kere tuvalete çıktığımı bilirim.tabi uzun süre kullanımda zararlı ama onları da bir dene derimm :)

Minakkkk her yemeğimde salatamda kahvaltımda o acıyı yerim bacım belli süre sonra alışkanlık yapıyor

duygucum o çaylarda sinemeka olduğu için bağırsakları zamanla büyük hasar açıyor birde o çaylar benım mıdemı faleket bulandırıyor

yine de ilginize teşekkürler

minakk yazıyorum sakıncası yok demı arkadaşım

unuttum ben senı cicim yaaa
olur mu oyle sey

ben gecen sene 3.5 ayda 12 kılo verdım.
sende verırsın eylule kadar ohoooo ama ciddiye alman lazım tabi.
yedıgın herseyı yaz. kaçamak yapmamaya calış

cok iyimiş bn bu sefer kararlıyım ve kesin vermeliyim kaçamaklık zamnım kalmadı gelinlk gyıcem öğlen yemegim 1 tabak bezelye yemegi ve yogurt ekmek yemıyorum ve bol bol su içmeye başladım su içmeye zorlananlar bir pet şişesine su doldursunlar ve limon dilimleri atsnlar ben öyle yapıorum aromalı oluyor içimi daha zevkli

kızlar denız urunlerı yarısması ıcın yemegımı yaptım resımlerını cektım
yayına koyam hepiciginiz oy verın yoksam fena olur
yarısını da yedım burada öğle yemeği niyetıne[/QUOTE]

verırız minnakım ayıp ettın yaaaw

canım ben kabızlığa sinameki ile çözüm buldum.1 tatlı kaşığı sinamekiyi bir su bardağında demleyip içiyorum bütün sorun ortadan kalkıyor

sinamıke fazla içme gülüm benım kuzen amelıyat oldu bu yuzden bagırsak tembellı gı yapıo

eline sağlık canım

yeşil çay ve su için haydeeeeeee .mınnak dun 150 kere zıpladım baldırlarım cok agrıdı kızzzz bıde 500 e az dıonnn deli

olurmu hayatım no problemo :)))
memnun oluyorum.

bende cok yiyorum acı ama sabah kahvaltısında ac karnına yıyınce hemen cıkarıyor benı, cırcır oluyorum hatta :)))

o zaman şöyle yap, 1 cay kaşığı yağ ile (domateslı bıberlı soganlı) bulgur pılavı yap. pul bıber de at. rahatlatır. bagırsakları çalıştıran ve yumusatan karbonhıdratlarmış.
sebze ve meyveden her ne kadar alsakta karbonhıdratı az yedıgımız ıcın kabız oluyoruz.

form cayları da arada bı içildiği taktirde sorun olmaz. alışkanlık yaptırmayacak kadar ayda bır falan bıle ıcsen rahatlatır bence.
(soya gormesin yolar beni )

yeşil çay ve su için haydeeeeeee .mınnak dun 150 kere zıpladım baldırlarım cok agrıdı kızzzz bıde 500 e az dıonnn deli

benımde acıyor valla sorma
kocam ıyıdır ıyıdır dıo. acıosa fayda edıo demekkı dıo
ama bırden fazla zorlama sayıyı yavas yavas arttır ki kaslarına zarar verme dedı :))

pıtırcıgı uyuturken 350 kere göbeğimi çekip bıraktım

o pıtırcıgı yirim ben yaaa gormeden sevdım çocugu..
100 kere hızlı hızlı çekıp bırakıyorum çok acıo

ABD’li doktorlar artık ilaç yerine bulgur veriyor.

O kadar ki çok faydaları var.

Özellikle de hamilelikte bir numaralı ilaç yerine geçiyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram diyor ki;

-’Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor’ .

HAMİLELİK İÇİN MUCİZE ETKİ

Profesör Doktor Mustafa Bayram´ın aktardığına göre, ´´Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor.

Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar.

Diyorlar ki ´hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz´.

O açıdan bulgur önemli´.

Bulguru ABD´de gözde yapan bir çok yönü var.

Onlardan bazılarını Prof. Bayram şöyle sıralıyor;
*Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır.

*Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır.
*Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir.
*Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür.
*Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır.
*Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.

ET KANSERDEN KORUMAZ AMA BULGUR KORUR

Başlığa bakıp da et yememezlik etmeyin, onun yeri abartmamak kaydıyla ayrı ama en azından etli çiğ köfte yerine bulguru, özellikle haşlanmış (yalancı köfte gibi) olarak tercih edin ve sofranızda bulguru en azından haftada 2 kez tüketin.

Dünyada ilk işlenen gıda maddelerinden biri olan bulguru, meşhur moğol imparatoru Cengiz Han savaşlarda ordu erzakları arasında bulundurmuştur.

FAKİRİN DOKTORU

Gelelim ucuz olduğundan mı bilinmez ülkemizde Anadolu mutfağı dışında çok da fazla itibar görmeyen bulgurun faydalarına.

*Bulgur özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltır.

*Besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıdadır.

*Bulgur çözünebilen ve çözünemeyen lifler (fiber) bakımından oldukça zengindir.

*Fiber düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelleyen önemli bir besin elemanıdır.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

*Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.

*Bunun dışında B1, B6 vitaminleri ve Niasin’den zengindir.

*Bulgurda bulunan lifler, içerisinde bulunan selüloz, pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir.

*Suda çözünebilen lifler, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürücü etki gösterir.

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR

*Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır.

*Ayrıca günlük su ihtiyacını da artırdığından bol su içilmesini sağlar.

*Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, folat ve magnezyum sinir ve sindirim sistemi sağlığında önemli rolleri olan maddelerdir.

BULGUR KABIZLIĞI DA ÖNLÜYOR

*Bulgur aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

*Kabızlığı önler,

*Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar,

*Zihni dinlendirir ve enerji verir.

EKMEK GİBİ

*2 yemek kaşığı pişmiş bulgur kalori değeri bakımından 1 dilim ekmeğe denk düşmektedir.

*Zayıflama diyetlerinde kolestrol sorunu olanları ekmek yerine bu sebeple bulgur önerilir.

PİRİNÇ YERİNE BULGUR TÜKETİN

*Doktorlar bulgurun, vitamin ve protein yönünden pirince oranla daha zengin olduğu da bildiriliyor.

*Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü´nce yapılan bir araştırmaya göre, bulgur, pirince göre 4 kat kalsiyum, 4 kat demir, 2 kat fazla protein içeriyor.

*Vitamin ve protein yönünden zengin olan bulgur üstelik çok daha ucuz.

DEMİR ORANI ISPANAKTAN BİLE FAZLA

Bulgurda, bazı sebzelerden daha çok demir bulunmaktadır.

Bu sebeple de doktorlar vücudunda demir eksikliği bulunanlara ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

Porsiyon yününden karşılaştırıldığında, ıspanakta 3,2 miligram, bulgurda ise 3,5 miligram demir olduğu görülür.

ÇİN´DE KUTSAL BİTKİLERDEN BİRİ

MÖ 2800´de Çin İmparatoru Shen Nung, bulgurun ana maddesi olan buğdayı; pirinç, darı, arpa ve soya fasulyesiyle birlikte beş kutsal bitkiden biri olarak belirlemiştir.

İNCİLDE DE GEÇİYOR

Hıristiyanların kutsal kitabı İncil de, eski Babil, Hitit ve İbrani halklarının 4 bin yıl önce, Mısırlıların ve Doğu Akdeniz´de kurulu diğer uygarlıkların da MÖ 1000 yılında pişirilip kurutulmuş buğdayı kullandıklarını göstermektedir.

Radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de avantajlı bir gıda.

BM BULGUR STOKLUYOR

Raf ömrü uzun olduğu için bozulmaması ile bilinen bulgur o kadar kıymetli ki ABD´de savaş olasılığına karşı stoklanıyor

Evveeet hanımlar döndüüüümmm.
Bu arada hepinizi özlediiiim. Kontesim, Minnakım, deryacım. Naaaptınız bakalım.
Geriye dönüp baktım kilo çizelgesini göremedim.
Konu sahibi seni vazifeye davet ediyorum.

Hanımlar bu hafta 1. 3 kg vermişim. :124:
Tamgaz devam ediyoruz.
Arkadaşlar dün yulaf kepeği aldım. Çorbalara yada yoğurta katılıyor.
Hem lif, hem tok tutuyor hamda peklik yaşamamak için ideal.
Tavsiye ederim.
Yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz. Eleele bahara kadar epey hafifleyecez eminim.
Hepinizi öpüyorm.

QUOTE=dontt;28916067]Kızlarr 4 kg vermişim bugün tartıldım :)[/QUOTE]

Hoşgeldin aramıza canım.
Ne kadar zamanda 4 kilo verdin
Nasıl verdin
İzahat ver bakiiim:82:

hoşgeldin tatlım senı goren cennetlikk. ıyı kılo vermıssın canımm . kaçç oldun sımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…