ooo seninkide bişeymi benim gazlardan doğalgaz boru hattı kurulurr.gazmaniye olduk sanırım bence havalar halen soğuk biz midemizi üşütüyoruz...
hep bu minnakla derya aylak aylak geziyolar hoş geldin bebeğimmm...
bizimle zayıfla formada kal fit kalll....
haklısın :) tamam yemiyorum
2 yıldır şişmanım 50 kg 72 ye çıkmıştım şuan 66 kg yum boyum da 160 ... eylülün son haftası düğünüm var ve ben hala kilo veremedim 55 olsam iyi olabilir ama ozamana kadar 11-12 kg vermem mümkün mü bilemiyorum
herhalde verırsın nıye vermeyesın fıstık gıbı bı gelın olursun. aynen devam et bozma bıde yaz temmuz agustos yüzmedır yürüyüştür iyice bastırırsın süper olur stres yapma.
valal hiç hareket etmiyorum sabah 40 dkka aksam 40 dkka işe gidiş ve işten dönüş yürüme mesafem var ama bu da spor sayılmazki onun dışında bütün gün oturuyorum en kısa zamanda bir fitness a ve dedgn gibi 2-3 aay da bi havuza yazılırsam sanırım daha iyi olucak
SAĞLIKLI DİYET İÇİN UYARILAR
Sağlık Bakanlığının yazısında, sağlıklı ve ideal vücut ağırlığına ulaşmak ve bu kiloyu korumak için şu öneriler yer aldı:
''-Ağırlığınızı, boy uzunluğunuzun karesine bölün ve bu oranın 20-24.9 olmasına özen gösterin.
-Kısa sürede kilo kaybını sağladığı öne sürülen ve pek çok yan etkisi bulunan çeşitli ilaçlar, gerçek kilo kaybı yerine vücuttan sadece su kaybına neden olan diüretik (idrar söktürücü) ilaçlar bilinçsizce kullanılmamalıdır. Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı için, genel sağlık kontrolünden geçtikten sonra diyetisyen tarafından yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve beslenme alışkanlıklarınıza özgü hazırlanan zayıflama diyetleri uygulanmalıdır.
-Sağlıklı ve kalıcı ağırlık kaybının haftada en fazla 0.5-1.0 kg olması gerektiği unutulmamalıdır.
-Öğünlerinizi atlamayın. Düzenli aralıklarla günde 3 ana, 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin.
-Yemeklerde hayvansal yağlar yerine bitkisel sıvı yağları ve zeytinyağını tercih edin. Margarin, kuyruk yağı, içyağı gibi katı yağları kullanmayın.
-Yemeklerinizi pişirirken haşlama, ızgara veya fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemleri tercih edin, kızartma ve kavurma yöntemlerinden kaçının.
-Mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketimini artırın. İmkanlar çerçevesinde günde en az 5 porsiyon sebze veya meyve tüketmeye özen gösterin.
-Güvenli besin tüketimi için aldığınız ambalajlı gıdaların etiketlerini mutlaka okuyun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından üretim izni almış olmasına dikkat edin.
-Yemeklerinizi yerken acele etmeyin, iyice çiğneyin. Unutmayın, tokluk hissi midenizden beyninize yaklaşık 20 dakika içinde ulaşır.
-Televizyon seyretmek, kitap okumak gibi başka bir işle meşgul olmak farkında olmadan fazla yemenize neden olabilir. Bu yüzden yemeğinizi tek bir olay olarak algılayın ve keyif alın.
-Yemeklerinizi mümkün olduğunca küçük tabaklarda porsiyonlayarak tüketmeye çalışın.
-Vücutta oluşan zararlı maddelerin atımı ve bağırsak sağlığı için günde en az 2 litre su tüketin.
-Kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyen besinleri tercih edin. Basit karbonhidrat olan saf şeker ve şekerli besinler yerine kepekli ekmek, makarna, bulgur pilavı gibi lifli besinleri tüketin.
-Haftada en az 3 kez ve 30 dakika süreyle düzenli fiziksel aktivite yapmaya özen gösterin.''
ooo seninkide bişeymi benim gazlardan doğalgaz boru hattı kurulurr.gazmaniye olduk sanırım bence havalar halen soğuk biz midemizi üşütüyoruz...
selam kızlar
çok komıksınız siz yawwwwwwwwww
kabızlığa bir çare bulurssanız banada söyleyin
bende 3 günde bir çıkıyorum halıyle kılo vermem zorlaşıyorrrrrrrrrr
Teşekkürler bilgiler için
tuvaletede gıremıom 3 gun oldu içimde herşey :)))))
gunaydın
açım ulennnnn :)))
bıde bogazım agrıyo off napcammm
hahah evet :))) delı kadıre bagladımgünaydın canım
açlıktan gözün kararmış deli kadire bağlanmışsın. telaşlanma sıcak bişeyler iç boğazın için hafif bir kahvaltı yap yada 1 saat sonra öğlen yemeği yee...
artık beni kaysı erik felan kesmiyorda yulaflı püskevit iyi geliyoır dediler bide onu deneyeceğim...
Bide bol acı soslu pilav yada makarna o accık rahatlatıyor ama ben çok yemekten korktuğum için pek denemiyorum...
hahah evet :))) delı kadıre bagladım
bı tane sekersız nescafe ıctım bıraz ıyıyım gbı sımdı
oglende ne yıcez Allah bılır
bunları denemek büyük risk
deneyemem bu kıloya düşünceye kadar göbeğim çatladı pilav makarna yersem düşünmesi bile kötüüüüüüüüü
neyse ben araştırıyorum bulursam paylaşırım
aç karnına 1 tane armut yenilirse rahatlatıyo diyolar fakat bana faydası olmadı
sız yıne dısardan soluyonuz oda guzelsorma bende dengesiz kahvaltı yapıp acıkıyorum sonra
bu sabah
1 muz,1 hurma,3-4 civiz yedim...
Su içmeye az başladım 1 lt reye tamamlayacam inşallah
umarık yemekçide güzel yemekler vardır daha liste gelmedi ne yiyeceğimi bende bilmiyorum yani...
hosgeldın canımkızlar selammmmNasılsınız?
Gelemedim uzun zamandır. Istanbul'a ailemin yanına gitmiştim. Maalum arada kaçırdıklarımda olmuş ama 950 gr vermişim hanımlar bir haftada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?