Canım sodanın sodyumu en düşük olanını alıyorm ben.
Annem faaliyetteyken poçalardan böreklerden bir yere kasar kaçabiliyorsun.
Haftaya tam anlamıyla düzene girerim bende hayırlısıyla.
sadece corba ıcerken sanırım 500 un altındaydı, ama doyuyorum be kontesım.şekerimm süper gayet hafif menü sen heralde günlük 500 calorinin altında alıyon
valla bana cok ıyı gelıo soda, çok da sevıyorum ama vücuttaki ödemle baglantısını ogrendıgımden berı ıcmeyyom..aslında tansiyon sorununuz yoksa diyetisyen günde 2-3 şişe sodaya izin veriyor... açlık ataklarını düzenliyor sanırım mide asidnde etkili...
selam kızlar bugun foruma gıremedım ..
bugun ne yerim ne içtimm anlatıyorum :)
sabah biraz geç kalktım 10 :00 da
heme aç karnına koca bır bardak lahana suyu içtim..bardak baya buyuk ama :)
saat 11:30 gibi hep beraber kahvaltımzıı yaptık
omlet yapmıştım ondan 2-3 lokma yedim..
3 bardak şekersiz çay içtim ( 10 yıldır çayı şekersiz içiyorum zaten )
ve kan degerım bir anda düşmesin diye 2- 3 lokmada pekmez yedim..
saat 15:00 de ufak bir kase yarım yağlı yoğurdun içine 1 tane tüm elmayı dilimledim ve yedim..
akşamda közde tavuk gögsü pişiricem yanındada 3 yemek kaşıgı pirinç pilavı ve bir kase yarım yağlı yogurtt...
acaba akşam menum dogrumu kızlar..kafama göree takılyıorum..
elimden geldıgı kadar yagsız yemeye calıyorum..meyveye - sebzeye agırlık verip bol sıvı tüketmeye calıyorurum..
ekmegıde hayatımdan cıkardım :)
1-pekmez yeme, kan sekerını normal düzeyde tutmak ıstıyorsan meyve ye.
2-aksamları pilav, bulgur, makarna, patates, bezelye, mısır yeme! cunku bunlar kan sekerını bır anda yukseltıyor sonra hemen düşürüyor ve tekrar yemek ıstıyorsun. bunları yemek ıstıyorsan kucuk mıktarlarda öğlen ye ki aksama kadar nasılsa hareket edıyorsun yakabılesın.
3- aksamları corba+sebze+salata seklınde takılabılırsın. yararına olur :)
4- tavuk gogsu yaptın ya aksama, pilav yerıne sote sebze yapabılırsın. 1 cay kaşıgı yağ ile, yarım kabak- az brokoli- yarım kırmızı bıber- yarım havuc bunları julyen keserek soteleyebılırsın. pirincte karbonhıdrat sebzelerde karbonhıdrat.. ama sebze sağlıklı ve kan sekerını hemen düşürmez daha tok kalırsın
yanlız konu başlığı süper olmuş çorbadan dönenin kaşığı kırılsın
evi sildim süpürdüm, yemek yaptım, dagıttıgım gıbı mutfagı toparladım. hayatınızda benım kadar dagınık yemek yapan bırıyle karsılasmamıssınızdır emın olun.
banyoyu temızliciğim, çamasırları asıcam kuruyanları katlayıp yerlestırcem oooyyhhh bı dunya iş.
sadece corba ıcerken sanırım 500 un altındaydı, ama doyuyorum be kontesım.
artık hıc bısey yıyesım gelmıo ınankı. acaip oldum ne biliyim. herkes kılon ıyı dıo. ama ben hala göbeğimin derdindeyim. kollarımda kalın geliyor. popoşum ıyı gene onceden kupkuruydu dümdüz. bu halini sevıyorum. göbek deliğim ile sezaryen kesisinin oldugu yer resmen tepe bısey gyıyosun heryer super bı tek ordan fırtlıyo deli oluyorum ya.
valla bana cok ıyı gelıo soda, çok da sevıyorum ama vücuttaki ödemle baglantısını ogrendıgımden berı ıcmeyyom..
selam kızlar bugun foruma gıremedım ..
bugun ne yerim ne içtimm anlatıyorum :)
sabah biraz geç kalktım 10 :00 da
heme aç karnına koca bır bardak lahana suyu içtim..bardak baya buyuk ama :)
saat 11:30 gibi hep beraber kahvaltımzıı yaptık
omlet yapmıştım ondan 2-3 lokma yedim..
3 bardak şekersiz çay içtim ( 10 yıldır çayı şekersiz içiyorum zaten )
ve kan degerım bir anda düşmesin diye 2- 3 lokmada pekmez yedim..
saat 15:00 de ufak bir kase yarım yağlı yoğurdun içine 1 tane tüm elmayı dilimledim ve yedim..
akşamda közde tavuk gögsü pişiricem yanındada 3 yemek kaşıgı pirinç pilavı ve bir kase yarım yağlı yogurtt...
acaba akşam menum dogrumu kızlar..kafama göree takılyıorum..
elimden geldıgı kadar yagsız yemeye calıyorum..meyveye - sebzeye agırlık verip bol sıvı tüketmeye calıyorurum..
ekmegıde hayatımdan cıkardım :)
Kizlaaar
oglen yemegim
5 kasik kabak
2 catal makarna (pitirciktan kaldi)
1 kasik yogurt
aksam yemegim
1 kase kabak
salata
yemek yapsan da gırmıonki zaten, sağolsun enişte atıo makıneye herseyı... bide bana tembel dio yaaa, te ellaaaamm yaapasaklı minnak yerim senin temizliğini benn kızzz banada bir el attsana ben deniz mutfağa girmediğimden dolayı mutfağım normal bir oda gibi gayet düzenli musluk bile kupkuru masada yıkanmış koca bir kase karışık meyve onlarıda ısırarak veya soyarak yiyip çöp kovasına atıyoruz...yemek olmayınca bulaşıkta olmuyor aman ne rahatttt...
canım sodayla ilgili özellikle doktorumun notuna şimdi baktım günde 3 litre su veya sıvı alınmalıdır bunun 2-3 bardağı madensuyu olabilir ama....yüksek tansiyonu olanlar içmemeli veya azaltmalıdır diye not düşmüş muhtemelen tuz tansiyon yükselttiği için olmalı demi ama mineral açısından bide kola bağımlılığı içindir eminim .....kola yerine maden suyu...aslında mantıklı ama kışın pek soğuk şeyleri tercih etmem içsem yazın içerim oda 1 veya 2 şişe orjinal depozitolu kızılay ....
bırden 5 kılo gıtmez bacım ama 1 kılo bıle versem her hafta yeterlı benım ıcın.canım doyuyorsan bravo sana yani bu haftada vercen toptan kiloları uğraşmayacaksın sanırım...
[sıze=3]günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Nasılsınızzz çıtırlarrrr
.....
Bugun kahvaltıda
1 haşlanmış yumurta
1 tanecikk etimek
4 tanecik zeytin
ve bir koca kupada 9'lu bitkili zayıflama çayı...
..........
Durmak yok yola devamm...
Bana bir öğlen menüsü söyleyin kızlar yaa.. Aynı şeyleri yemek istemıyorum.. Hafif ve tok tutan bişelerr[/sıze]
yemek yapsan da gırmıonki zaten, sağolsun enişte atıo makıneye herseyı... bide bana tembel dio yaaa, te ellaaaamm yaa
soda da kola bagımlılıgı ıcın olabılır dogru dıon..
bırden 5 kılo gıtmez bacım ama 1 kılo bıle versem her hafta yeterlı benım ıcın.
bugunkü kahvaltım:
- 2 dilim kepek ekmeği
- 1 ince dilim peynir
- 1 tabak tere+maydonoz
- 3 lokmada kocacıgıma yaptıgım soganlı yumurtadan aldım
agzımdaki yara gecsın artıkcok acıo yaaa... bıde ben resmen bagımlı olmusum, yesıl cay ve 9lu cay ıcmek ıstıyorum ıcemıyoruuuummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?