Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

Olsun, geç de olsa yaz sen.
Menün güzel, öğlen daha fazla olabilirmiş gerçi ama tercih meselesi... Çok da takmıyorum artık, herkes kendi psikolojisine uygun olarak yese sorun kalmayacak bence. Zaten senin kilon çok fazla değil, verilir hemen...

Dün dışarıdaydım o yüzden menü biraz isteğimin dışında oldu. Bugün de şansıma evde pek bana göre bir şey yok ama yine de elimden gelen en rejim dostu menüyü çıkarmaya çalışacağım.

Bilinçaltım şişmanlıktan kafayı yemiş durumda. Gece rüyamda sevgilimi dört tane çıtır kadınla yatakta bastığımı gördüm. :84: Hala çıkamadım etkisinden. Aradı, surat astım. Rüyalarında gördüklerinin acısını sevgilisinsen/kocasından çıkaranlara gülerdim bir de... Ama sağlam bir rüyayla insanın davranışları bayağı bir değişebiliyormuş, onu gördüm.

Şubat bir gelsin de, bir kilo bile vermiş olsam iyi... Nasılsa aç kalmama politikasına daha yeni başladım, o yüzden geçtiğimiz aydan pek bir beklentim yok. Spor da yapacağım yine bugün.

Giyebildiğim tek bir pantalonum kalmıştı. Tabi bir yılda on kilo alma başarısını gösterdiğim için bütün pantalonlarım dolapta tutsak durumdalar. Neyse, işte o son pantolonda genişleyen bacaklarıma daha fazla dayanamadı ve üst bacağın en löp yerinden eriyip açıldı. Bir tane bile pantalonum yok şu an, bakkala gitsem gidemem. İnat edip yeni bir tane almak yerine eskilerin içine girebilmeyi bekliyorum. Umarım en kısa zamanda başarabilirim.

bekar olduğuna göre çok gençsin daha bende aynı dertten muzdaribim ama ben 82 gündür yaşam şeklimi ve yemeklerimi değiştirerek 8 kilo verdim.bence sende verebilirsin.benim karar vermemdeki en önemli neden aslında kendim için tabiki iki tanede küçük kızım var.onlarla daha kaliteli yaşam için çıktım bu yola dönmeye de hiç niyetim yok.ben kendi günlüğümü tutuyorum her gün yediklerimi paylaşıyorum.kendi sayfamada beklerim.bir de en önemlisi sabır o olmadan hiç birşey olmuyor.

Pek de genç olduğumu söyleyemeyeceğim. 27 oluyorum artık. Hayatım böyle geçti, hep ver-al, ver-al. O kadar çok rejim yaptım ki bedenim artık çok zor tepki veriyor, denge denen bir şey kalmadı. Her rejimim bir öncekinden iki kat daha zordu. O yüzden üç aydan da az sürede 8 kilo vermem sanırım pek mümkün değil. :) Ama tabi elimden geleni yapmaya çalışıyorum ben de, her gün biraz daha bilinçli ve istekli oluyorum.
Seni tebrik ederim, umarım devamı da aynı hızla gelir. :) Günlüğüne uğrayacağım.

moralini hiç bozma.ben evlenene kadar 58 kiloydum.rejim nedir bilmezdim.ama şimdi gram bile verebilmek için ne kadar uğraşıyorum.sende verirsin hiç kendini üzme.

Fundacım canım benimmm
Seni biraz karamsar gördüm sanki :44:
Bizi de bırakıp gittin zaten
Ayşe hanım sana yazmış ya o Ayça Kaya yöntemini uyguluyor sen de istersen uygulayabilirsin her şeyden yiyebiliyorsun tabii ölçüyle...
Senin kilo ve boyuna göre uygun olanı 5-3-3-3-3 modeli
Arada onların topiğinde de takıl mutlaka işe yarar sende

Karamsarım ama farkında mı değilim acaba? :44: Bana pek öyle gibi gelmiyor da...
Vakit yetiştiremediğim için çıktım gruptan canım, şimdi başka bir yere girmenin de pek bir anlamı yok, oraya da vakit yetişmez. Zaten ben mucize bir formül görmedim bugüne kadar. Bütün diyetisyenlerin yöntemi sonunda yine belli bir kalorinin altında almaya dayanıyor. Günde bin beş yüz kaloriyle yetindikten sonra dukan da verdirir, falanca rejim de verdirir. Ama madem sen dedin, yine de bir bakacağım o yönteme.

mutlaka bak canım bu da alman gereken besin öğelerini dengelemeyle alakalı bir yöntem - zaten yaklaşık 1200 kcal civarında oluyor 5333 şeklinde

Birkaç gündür giremedim, bir türlü fırsat olmadı, çok işim vardı.
Yarın tartı günüm, gerçi sık sık tartıldım durdum zaten. Ama yarın buraya Şubat sonucunu yazacağım gün. Hiç de güzel bir sonuç olmayacak, az önce tartıldım. Ama eski formülü tekrar kullanmaya karar verdim. Bilinçaltıma kilo vermemi sağlayacak cümleler yerleştireceğim ve yine kilo vereceğim. :) Ocak'ta neredeyse her gün tartıldım, artık bunu yapmayacağım. Önce 3-4 gün, sonra da bir haftaya çıkaracağım tartılma aralıklarını... O zaman her şey daha güzel olacak.
Bu defa son yola girdim artık, sonuç ne olursa olsun geri dönmek yok. İnternete yazdığımız bu yazıları herkes okuyabiliyor, bu yüzden başarısız olduğumuz zaman utanıp bırakıyoruz günlüğü, devam etmiyoruz. Ama sonuçta biz bu rejimi kendimiz için yapıyoruz, günlüğü de kendimizi motive etmek için tutuyoruz. O yüzden başkalarının neler düşünebileceğini hiç kafama takmıyorum artık. Kilo versem de kendime, alsam da kendime... Herkes başarısız olduğumu düşünüp okumayı bıraksa da hiç fark etmez. Bu günlük görevini başarıyla yerine getirecek, ama 6 ayda, ama 2 yılda...

Fundacığım,
Öncelikle hayırlı Cumalar...
Yazını okudum ama yazamamıştım yemekteydim
Canım ben kkya üye olduğumdan beri kilo vermeye çalışıyorum ve o zamanlar 80den 75e inmiştim ama sonra hoppp geri aldım üstüne fazlasını da aldım ama sayende gruba girdim ve 3. bildirimi yaptım bugün toplamda 3kg gitti
Dediğin gibi 3 ayda da olsa 1 yılda da olsa istediğin kiloya geleceğine inanıyorum
Fırsat buldukça yazarım sana da
Arada menülerini de paylaş - gruba da gel yaz yarışmaya girmesen de...

Yarışma bana göre değil artık. Anlaşılan ilk girdiğim grupta tüm hakkımı kullanmışım, ondan sonra hiçbir takım gerçek hissettirmedi bana... Zaten artık uğraşamıyorum takip etmekle, zamanım olmuyor. Sana şans getirmesini dilerim. :)

o zaman menülerini buradan paylaş sonuçta bu senin günlüğün ve belki de senin kilo vrmene yardımcı olacak yer burasıdır

o zaman menülerini buradan paylaş sonuçta bu senin günlüğün ve belki de senin kilo vrmene yardımcı olacak yer burasıdır

Belkisi var mı kız. Tabi ki de burdan kilo verip de çıkacağım.
Menüler benim her zaman aklımda tam kalmıyor, unutabiliyorum. Her gün her şeyi yazmak biraz gereksiz geliyor, sonuçta zaten rejimi kendime yapıyorum ya, buraya yazsam da herhangi bir grupta değilim zaten. Ay, neyse... Saçma sapan konuşuyorum galiba... 2-3 saattir başım felaket dönüyor, yaptığım hiçbir şeyden bir şey anlamıyorum, ne yazdığımı da anlamıyorum.
Madem öyle diyorsun, elimden geldiğince yazarım menüleri lilycim.

Menüm

Öğle (Çok geç kalktım)
2 dilim ekmek
2 yumurta
1 kk peynir
5 zeytin

Ara
Nesfit + 1 bardak süt (sırf bitsin diye yiyorum)

Akşam
1 haşlanmış patates
4 su bardağı kadar patlamış mısır
(Sabahtan beri tansiyonum düşük olduğu için akşam mümkün olduğunca tuz atarak yiyebileceğim şeyleri seçtim)

Yeni bir gün ve beraberinde yeni bir ay ve bunlarla beraber rejimimde yeni bir sürecin başladığına inanıyorum. Bilinçaltı destekli ve önümüzdeki aya kadar bana en az 2 kg kaybettirmiş olacak bir süreç...

Sonuç sürpriz olmadı, tahmin ettiğim gibi çıktı.
Şubat ayında bir parça bile kaçamak yok. (Bu defa çok sağlam bir anlaşmam var.)
Her hafta en az üç gün spor yapmak var.

Eğer bunların üzerine yine şu anki sonuca benzer bir sonuç alırsam artık hiçbir bahane öne sürmeden doğruca doktora gideceğim. İnsülin direnciymiş, tiroidmiş, ya da benzeri her ne hastalık varsa... Ne varsa çıksın ortaya, ben de böyle kıçımı yırtıp yırtıp yine ortada kalmaktan kurtulayım.

Ocak ayının sonucunu arada bir yapılan kaçamaklara yordum. Eskiden haftada bir gün patlayana kadar yesem bile rejimin genel sonucuna etki etmezdi. Galiba artık kaçamaklar metabolizmam tarafından affedilmiyor.

Her neyse... Karanlık konuşmanın alemi yok. Şubatı bir bitirelim, önümüze bakalım.
Ben başlayan yeni aya umutla bakıyorum.

Kadınlar Kulübü Çıtırları,
Kas kütlesi azalmasının nedenleri ve çözümleri hakkında bilgisi olanlar bilgilerini buraya yazabilirse çok sevinirim.

Her rejimimde sürekli kas kaybediyorum. Ama eksik gıda almıyorum, onu söyleyeyim, en azından almadığımı düşünüyorum. Sporla ya da sporsuz fark etmiyor, kaslar eriyip gidiyor. Nedir bunun çaresi, var mı bilen? :26: Şu garibi sevindirebilecek olan?

canim meraba, eksik gida almiyorum, almadigimi düsünmüyorum demissin. bundan o kadar emin olma canim ya cünkü her bireyin kendi metobolizmasina göre almasi gerekn protein karbonhidrat, yag orani var günlük. demekki sen biseyleri eksik aliyorsun ki ondan öyle. bir de kas kütlenin azaldigini nasil anladin? yani onu söylersen belki daha iyi bi yardimim dokunabilir diye düsündüm

Öncelikle cevap verdiğin için çooooooooooook teşekkür ederim.

Vücut analizi yapan ev tipi tartılardan var ben de... Onun gösterdiği sonuçlara göre konuşuyorum. Bir buçuk yıl olduğu tartıyı alalı ve ben ne zaman kilo versem, mutlaka verdiğim kilonun bir kısmının kastan gitmiş olduğunu söylüyor. Tartının hatalı ya da güvenilmez olduğu akla gelen ilk cevap aslında... Ama aynı tartıdan bir başka tanıdığımda da vardı, o da rejim yapıyordu. Spor yapıyordu ama fazla değil. Ben 7 kilo verip, 1 kilo kadar kastan kaybederken, o 15 kilo verip 3 kilo da kas yapmıştı. O yüzden tartının hatalı olduğunu pek düşünmüyorum.

Her gün en az 5-6 dilim ekmek yiyorum, ekmeği az yesem bile o gün patates yemiş oluyorum onun yerine... Neredeyse her gün 2 yumurta (belki biraz fazladır bu, bilemeyeceğim) ve 30 gram kadar peynir, haftada 1-2 gün de 90 gram kadar et yiyorum. İçtiğim suya da dikkat ediyorum, çok içmeye çalışıyorum.

Şimdi tekrar düzenli spora da başladım, hep bir yapıp bir bırakıyordum. "Sporla daha da kas kaybeder miyim?" korkum da var ama oturduğum yerden kaybettiğim kesin. O yüzden bir de böyle deneyeyim diyorum.

Ne diyorsun, fikrin nedir? Var mı gördüğün bir hatam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…