Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

arkadasinizin yasi da önemli bir faktör bunu da göz önünde bulundurmak lazim, bir boyu da önemli.
ben o tartilara hic bir sekilde güvenmiyorum, ancak vucuda elektron göndererek bunu yapan büyük tartilar var diyetisyenlerin kullandigi ancak onlar dogru bir sonuc verir gibi duruyor bana.
sebzeden hic bahsetmemissin birde sebze önemli bir mevzu benim icin. bu durumu bence o dedigim tartilarda deneyerek bi göz önünde bulundur. ve sporu düzenli yapmadigin icin kas kayiplarin meydana geliyor olabilir.(ki en büyük etken bence bu )
ama bu durumdan madem bu kadar eminsin bence bi doktora danismani öneririm

Benden 4-5 yaş kadar büyük olması lazım, aynı boydaydık. Ama metabolizma söz konusu olunca kişiden kişiye çok şey değişiyor. İkimizin kilo hikayesi ve rejim geçmişi arasında dağlar kadar fark vardı. Ama dediğim zaten tartı meselesi... Yani onda hata yok demek ki, çünkü farklı sonuçlar alanlar da var.

O tartılara ben de pek güvenmiyorum aslında. Almadan önce internetten çok araştırmıştım. Ortaya çıkan en mantıklı ve de sonunda benim inandığım sonuç ise şuydu: Daha profesyonel tartılar kadar net sonuç vermiyorlar. Mesela gerçek yağ yüzdesi % 40 ken, bunlar % 38 diyebiliyorlar. Ama gidişatını istikrarlı ölçüyor. Yani bir sonraki ayda eğer verdiğin kilo yağ ağırlıklıysa bunu doğru yansıtıyor ama oranlar konusunda gerçeği bire bir yansıtmayabiliyor. Karışık anlatmadım umarım. Yani yağ aldıysan, verdiysen ya da kas aldıysan, verdiysen bunu söylüyor. Kendince de doğru söylüyor. Ama gerçeğe göre 1-2 kilo sapabiliyor.

Sebze ne kadar denk gelirse... Pek yemek pişmiyor evde maalesef... Ben de yemek pişirmeyi çok bilmiyorum, yapmaya kalksam zaten en az bir saat sürecek ki bir saat benim için çok önemli, yemek yapmakla harcayamıyorum vaktimi... Yani ev ahalinden bir başkası yaparsa yiyorum, o da en fazla haftada bir kere... Belki de gülmemek lazım buna... :)

Spor düzensizliğinin bu sonuca yol açabileceğini hiç düşünmemiştim. Ama sen deyince mantıklı geliyor, olabilir gerçekten. Zaten şu ayı bir atlatayım. Eğer yine 300 gram gibi komik bir sonuçla karşılaşırsam doğru doktora gideceğim.

Çok teşekkür ederim tekrar.

rica ederim. ah o spor yok mu spor. bunu her spor antrenorü söylemez ama bi spor hocasiyla kisa bir muhabbetim olmustu ve bana su cümleyi söylemisti ve cok da hakli "eger ömrünün sonuna kadar spor yapmayacaksan hic baslama" garip gelebilir ama böyle. insan vucudu bi kere spora alisttim mi artik hep spor yapmak gerekiyor. evet biz bi süre spor yapiyoruz vucut sekil aliyor sonra nasilsa istedigim sekle girdim diyip birakiyoruz, cok yanlis. vucut evet sekle girdi ama artik bundan sonrasi daha zor o olusturdugumuz sekli korumak. diyette de böyle kilolari veriyoruz veriyoruz sonra diyet bitti hayal ettigimiz kilodayiz ya hooop hayatimizdan cikardigimiz seylere salidiryoruz. oysa hic biseyi hayatimizdan cikarmayarak (pasta börek tatli dahil) bunlari da kilo verme sürecinde yiyerek kilo verilebiliyor. hem o sekilde kilo verince ortada birakilacak haliyle birakildigi icinde kilo alinacak bir diyet kalmiyor

Aynen öyle gerçekten... Asıl hayalim (adı üstünde hayal, mecburen...) ömür boyu yüzmek... Ama bunun için ya sıcak iklim kuşağındaki ülkelerde yaşamak gerekiyor (ki o ülkelerden birinde yaşamıyorum) ya da evine yakın bir yüzme havuzu gerekiyor. Belki ilerde bir havuza yakın bir evde otururum ama şu an öyle değil maalesef... :) O yüzden şu an aklımda olan ömür boyu pilates yapmak. Ama tabi 80 kiloyken pilatesin bana bir faydası olmaz. 60'lara inmiştim bir ara, o zamanlar yapıyordum, yine insem yine başlayacağım. Ama kilo verene kadar eliptik bisikletle çalışacağım. Gillian Michaels programları genelde sevilmese de, ben seviyorum. bir ay bisiklet, bir ay Gillian da yapabilirim.

En zoru iştah işi benim için... Kararında yiyemiyorum. O yüzden bilinçaltımı börekler ve çikolatalar yerine lahanaların ve armutların daha lezzetli olduğuna ikna etmeye çalışıyorum. Bilinç olarak ikna oldum aslında... Bir muz ya da çilek, çikolatadan çok daha lezzetli benim için. Bir tabak yoğurtlu semiz otu da bir dilim peynir börekten daha lezzetli... Ama bilinçaltımı henüz ikna edemedim, o biraz daha zaman alıyor. :)

Sonuçta benim amacım kilo vermek değil, kaliteli yaşamak. Hep bunu söylüyoruz, herkes bunu söylüyor ama herkes tam anlamıyla kastetmiyor sanırım. Yoksa 30 kilo verildikten sonra bir daha geri alınmaz. 70 yaşında bile 38 beden ve esnek olmak istiyorum, bilmiyorum çok mu şey istiyorum. :) Sağlıklı yaşamadıktan sonra yaşamanın bir alemi yok aslında...

Babannem 80 küsür yaşında, 50 yıldır ilaç poşetleriyle yaşıyor, tüm hastalıkları şişmanlıktan... 120-130 kilo civarıdır herhalde şimdi. 50 yılımı bir poşet ilaçla geçireceksem hiç yaşamayayım daha iyi. Aynısı benim başıma gelmesin diye uğraşıyorum yıllardır. Baba tarafım baskül ailesi gibi; zaten bu çileyi de o tarafa çektiğim için yaşıyorum. Genetik olarak çoğunluktan daha şanssız olabilirim ama irademle bunu yenme şansım var. Yıllardır hep rejim yapıyorum, ipin ucunu 2-3 ay kaçırsam hemen üç basamaklı kiloları görürüm. Bu olmasın diye uğraşıyorum işte, bu da benim genlerimde biri için ömürlük uğraş demek. :) O yüzden bir kere kilo verince tekrar yeme şansım yok, ya da sporu bırakma şansım...

Bu defa biraz daha kasmadan rejim yapıyorum. Yeri geliyor ekmeğime tereyağ da sürüyorum. Diyetimsi bir muhallebi yapıyorum kendime... Daha yavaş gitse de, daha çilesiz gitsin ve böylece daha kalıcı olsun diye...

Ay yaza yaza dertlendim. Kendimi tutmasam koca bir sayfa dolusu şikayet yazabilirim. Değişir artık umarım. 1-2 kilo versem hemen rahatlayacağım, devamı gelecek. Bir hafta boyunca tartılmayacağım umarım haftaya 1 kilo gitmiş olur.

basaracagina eminim ben, inaniyorum demiyorum farkindaysan eminim. cünkü bende en son 10 yasinda falan 60 kiloydum düsün. sonrasi hep 75 80 arasiydi. ne mi oldu? bir dönemligine de olsa dogru beslenmeyi, yemek icin yasamayi degil de yasamak icin yemegi ögrendi. o sürecte de tam 74 küsür kilodan 3 ay gibi kisa bir sürede 60 kiloya düstüm. artik belim agrimiyor mesela en cok buna seviniyorm. yada eskisi kadar cabuk yorulmuyorum. en önemlisi kosabiliyorum ! hep nefesim tikanirdi o dönemm. yaklasik 6 aydir bu kilodayim. hi arada yemedim mi kilo verince yedim ama tahmin bile edemezsin o kadar seyi yiyen insan ya catlar ölür yada sekeri firlar hastanelik olur. cok sükür bisey olmadi. yine ara ara bu yeme ataklarim geliyor. hic frenlemiyorum kendimi bikana kadar tiksinene kadar yiyorum o gün. gecmedi mi ertesi günde ayni sekilde isterse 1 hafta sürsün bu durum ama vucut alismis bi kere eninde sonunda vazgeciyor bu krizlerden kaldigim yerden devam ediyorum. o yüzden eminim basaracagina iste.

Canım benim, canım... Çok sağol. (Bu sitenin anlaşılamaz tılsımlarından biri de yüzünü bile görmediğin birine canım diyebilmek. )

Ben de bir önceki mesajında "Sadece 5-6 kilo fazlası olan birine göre ne kadar olgun ve bilgili konuşuyor." demiştim. Demek ki bu yüzdenmiş. 3 ayda 14 kilo harika bir sonuç, üstelik kilonu koruyorsun da... Tebrikler!

O bel ağrısı yok mu, 10 dakika ayakta durayım hemen belim batmaya başlıyor. Geçen yıl bu zamanlarda 70 kiloydum, o zamanlar yoktu bu... Ne zaman kilo alsam yine başlıyor. Koşmak demişsin... 2 ay kadar önce vapura yetişmek için koşmam gerekti. 3 tane yürüyen merdiveni koşa koşa çıktım. Bir de aralarda 300 metre kadar düz yol koştum. Ölüyordum resmen. Ciğerlerim parçalandı sanki, nasıl yanıyor. O koşunun üstüne 5 saat geçmişti de hala kendime gelememiştim. Derin nefes alınca yanmadan öksürük tutuyordu. Şöyle bir bakınca bütün kondüsyonumu kaybetmişim. En kısa zamanda senin olduğun yere gelmek istiyorum. :) Nefesim tıkanmasın, yokuş çıkarken yorulmayayım...

Ben de en son 12 yaşımda 60'tım. Sen kaç yaşındasın bu arada?
Ben hiç yaşamak için yemeği başaramadım. Hep yemek için yaşadım. Bu anca normal kiloma inince düzelir. Çünkü 17 yıldır sahip olduğum şişmanlık psikolojisi yedikçe korunacağına inanıyor. Yedikçe mutlu olacak, insanların dediklerini unutacak, alışveriş günleri hiç gelmeyecek sanıyor.

Peki sen o yeme ataklarından sonra hiç kilo almadın mı, aynı mı kaldın?

:) 20 yasindayim ben. 5 yasimdan beri de kiloluyum öyle söyleyim :) cocuklugum hep kilolu gecti. sürekli kilo aldim verdim aldim verdim. en son gecen sene iste verdim ve halen koruyorum onu. o yeme ataklarinda kilo almiyor muyum? tabiki aliyorum, biraz dikkat edeyim 59 kiloya iniyorum sonra atak basliyor hoop 61 kiloya. cok sükür ama 6 aydir bunun üstüne cikmadim. benim yemege degil de tatliya cok zaafim var, biraksalar 2 kilo baklava yerim üstüne de daha yok mu derim düsün yani. sen kac yasindasin bu arada?
sanirim bu kilo korumadaki en büyük yardimcim ekmegi halen kullanmiyor olmam, bi dönem kullandim kilo verdikten sonra ama baktim yedikce yiyesi geliyor bana da bi yarari yok yine biraktim.

Benim tatlıya düşünsel bir zaafım kalmadı aslında. Ama gelen kalori az olunca beyin hemen tatlı istiyorum sinyalini gönderiyor, en çabuk enerjiyi ordan sağlayacağını biliyor çünkü... :) Ben de o zamanlarda kendime çok az şekerli ve az unlu bir muhallebi yapıyorum.

Ekmeği senin günlükte söyleyecektim de unutmuşum. Sen iyi dayanıyorsun, ben bir gün bile geçiremiyorum ekmeksiz. Akşama kadar dayanacak olsam, akşam kayış kopuyor, ne bulursam yemeğe başlıyorum. O yüzden ekmeği az tutmuyorum, her gören çok olduğunu söylüyor ama öbür türlü de benim için olmuyor.

Ben 26 yaşındayım. Üniversite yıllarımda ben de yurtta kalıyordum. Ekmek arası sandviçler ucuz ama normal yemekler pahalıydı. (Aslında ne kadar kötü bir durum...) O yüzden hep hamburger, köfte-ekmek yiye yiye orda da bir 10 kilo almıştım. Sen güzel idare ediyorsun yurtta, gerçi bilmiyorum tabi, yurt politikalarından da fark ediyor olabilir. Belki senin yurt yemek dahildir ya da ne bileyim işte, öyle bir şeydir.

canim o zaman tam bugday ekmeklerini dene , halk ekmekte satilanlarda :) hem tok tutuyor hem de daha saglikli. ben beyaz ekmekten cok tiksiniyorum, haliyle ekmek arasi yiyemiyorum yurtta

Eki Görüntüle 958768
kahvalti(10:15-10:45)
1 elma,
yarim armut,
yarim greyfurt,
1 kivi,
8 siyah zeytin(ev yapimi kendimiz yaptik)
10 findik,
10 badem,
nescafe(her zamanki gibi)

Eki Görüntüle 958772
saat(15:15)
150 gr yogurt

Eki Görüntüle 958774
aksam(18:30)
1 kase domates corbasi,
5 yk pirinc pilavi,
150 gr yogurt

sporlarim,
100 tane squat cektim ve 9. günü tamamladim :)
100 tane mekik cektim ve 9. günü tamamladim,
60 sar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 9. günü tamamladim,
jillian 30 days shred level 1 in 6. gününü tamamladim

simdiye kadar 2.5 litre su ictim, yatmadan 3 e tamamlarim
cok enerjigim belki 300 tane ip atlarim (ki atlarim cok büyük ihtimal)
bugun yeme islemim de bitti

Ben senin yanında menü yazamam, utanırım.
Sporum da vardı ama düzenli sporumun daha 1. günü olması gerekiyordu, onu da yazamam şimdi.

Hedefini katlayarak geçersin bu gidişle... :)

Ben senin yanında menü yazamam, utanırım.
Sporum da vardı ama düzenli sporumun daha 1. günü olması gerekiyordu, onu da yazamam şimdi.

Hedefini katlayarak geçersin bu gidişle... :)

aaaaa böyle diceksen bida paylasmam :26: bi kere sen kafanda bitirmissin olayi zateennn gerisi kolaayy hem ben ideal kilomdayim bundan fazlasi bana kilo aldirir

aaaaa böyle diceksen bida paylasmam :26: bi kere sen kafanda bitirmissin olayi zateennn gerisi kolaayy hem ben ideal kilomdayim bundan fazlasi bana kilo aldirir

Ondan fazlası kilo aldırmaz sana, yetişkin bir kadının normal günlük kalori ihtiyacı en az 2000'dir.

İyi o zaman, ben de yazayım ama bugün çok fazla açlık krizine girdiğim için dağınık dağınık yedim.

Sabah
2 yumurta
1 kk peynir
2 dilim ekmek
5 zeytin

Ara
Diyetimsi muhallebi (2 bardak süt, 2 kaşık pirinç unu, 1 tatlı kaşığı şeker)

Ara
Biraz tuzsuz fıstık (saymadım, öyle dalıp yiyivermişim :26:)

Ara
5-6 adet zeytin
1 dilim ekmek

Akşam
1 tabak çorba
1 tabak bulgur pilavı
1 bardak yoğurt

30 dakikalık spor (20 dakika eliptik bisiklet + 10 dakika esneme ve dambıl hareketleri)

Günlük kalorimi hesaplayayım bari, herhalde bugün yüksek çıkacak.
Ahahaha.
1700 falan çıkıyor.
Bir zamanlar diyetisyenim günlük kalori ihtiyacımın 2600 olduğunu söylemişti. O zamanlar 22 yaşında ve daha kaslıydım ama çok fark etmiyordur herhalde, değil mi?

Aman canım, neyse işte... Orta şeker bir gün olmuş, hem 10 gündür ilk defa spor yaptım, beyin şaşırdı tabi, daha fazla yemesi gerekiyor sandı. Ondan oldu o açlık atakları...

bence gayet iyi bir menü ben begendim yani. o diyetimsi muhallebinin puding olanini yapiyorum ben genelde

Eki Görüntüle 960419
kahvalti(09:30-10:00)
1 elma,
yarim armut,
yarim greyfurt,
1 kivi,
6 siyah zeytin(ev yapimi)
10 findik,
10 badem,
sade nescafe

Eki Görüntüle 960420
saat(14:30)
100 gr bitter dondurma (200 kalori mi ne ama olabildigince katkisiz, gönül rahatligiyla yenecek cinsten)

Eki Görüntüle 960421
aksam(18:30)
1 kase mercimek corbasi,
5 yk salcali makarna
(yurtta resmen yemek cikmadi ya az ögrenci var diye, makarna yemek istemiyordum aslinda)

spolarim,
105 tane squat cektim ve 10. günü tamamladim
105 tane mekik cektim ve 10. günü tamamladim
60 sar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 10. günü tamamladim
jillian 30 days shred level 1 in 7. gününü tamamladim

simdiye kadar 2 lt su ictim onu 2.5 a tamamlarim

yaz yaz belki demem menü paylaşınca daha da motive olursun belki anlamındaydı - yoksa belki kilo verirsin anlamında değil

menün güzel Fundacım afiyet olsun

Kas kaybı genelde az yemek ve sporsuzluktan oluyor bildiğim kadarıyla... Bu arada tartın hangi marka? Ben de evdeyken bile kaba taslak bilgi sahibi olmak adına almak istiyorum da...

Sizin evde yemekleri kim yapıyor acep? Benim evimde yemek yapan yok ama bir aydır yani cidden başlıyorum dediğim zamandan beri evde yemek yapmaya zaman ayırıyorum 1 saat de alsa uğraşıyorum akşamdan kaplara koyuyorum hazırlıyorum bazı şeyleri sabah hazırlıyorum yani her gün mutlaka 5dk olsun mutfakta zaman geçiriyorum sağlıklı beslenme adına her yol mubah diyerekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…