Bence bu menü 1700 kcal yoktur bileOndan fazlası kilo aldırmaz sana, yetişkin bir kadının normal günlük kalori ihtiyacı en az 2000'dir.
İyi o zaman, ben de yazayım ama bugün çok fazla açlık krizine girdiğim için dağınık dağınık yedim.
Sabah
2 yumurta
1 kk peynir
2 dilim ekmek
5 zeytin
Ara
Diyetimsi muhallebi (2 bardak süt, 2 kaşık pirinç unu, 1 tatlı kaşığı şeker)
Ara
Biraz tuzsuz fıstık (saymadım, öyle dalıp yiyivermişim :26:)
Ara
5-6 adet zeytin
1 dilim ekmek
Akşam
1 tabak çorba
1 tabak bulgur pilavı
1 bardak yoğurt
30 dakikalık spor (20 dakika eliptik bisiklet + 10 dakika esneme ve dambıl hareketleri)
Günlük kalorimi hesaplayayım bari, herhalde bugün yüksek çıkacak.
Ahahaha.
1700 falan çıkıyor.
Bir zamanlar diyetisyenim günlük kalori ihtiyacımın 2600 olduğunu söylemişti. O zamanlar 22 yaşında ve daha kaslıydım ama çok fark etmiyordur herhalde, değil mi?
Aman canım, neyse işte... Orta şeker bir gün olmuş, hem 10 gündür ilk defa spor yaptım, beyin şaşırdı tabi, daha fazla yemesi gerekiyor sandı. Ondan oldu o açlık atakları...
kahvalti(09:30-10:00)
1 elma,
yarim armut,
yarim greyfurt,
1 kivi,
6 siyah zeytin(ev yapimi)
10 findik,
10 badem,
sade nescafe
saat(14:30)
100 gr bitter dondurma (200 kalori mi ne ama olabildigince katkisiz, gönül rahatligiyla yenecek cinsten)
aksam(18:30)
1 kase mercimek corbasi,
5 yk salcali makarna
(yurtta resmen yemek cikmadi ya az ögrenci var diye, makarna yemek istemiyordum aslinda)
spolarim,
105 tane squat cektim ve 10. günü tamamladim
105 tane mekik cektim ve 10. günü tamamladim
60 sar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 10. günü tamamladim
jillian 30 days shred level 1 in 7. gününü tamamladim
simdiye kadar 2 lt su ictim onu 2.5 a tamamlarim
yaz yaz belki demem menü paylaşınca daha da motive olursun belki anlamındaydı - yoksa belki kilo verirsin anlamında değil
menün güzel Fundacım afiyet olsun
Kas kaybı genelde az yemek ve sporsuzluktan oluyor bildiğim kadarıyla... Bu arada tartın hangi marka? Ben de evdeyken bile kaba taslak bilgi sahibi olmak adına almak istiyorum da...
Sizin evde yemekleri kim yapıyor acep? Benim evimde yemek yapan yok ama bir aydır yani cidden başlıyorum dediğim zamandan beri evde yemek yapmaya zaman ayırıyorum 1 saat de alsa uğraşıyorum akşamdan kaplara koyuyorum hazırlıyorum bazı şeyleri sabah hazırlıyorum yani her gün mutlaka 5dk olsun mutfakta zaman geçiriyorum sağlıklı beslenme adına her yol mubah diyerekten...
Bence bu menü 1700 kcal yoktur bile
200 kalori olduğuna göre azıcık bir şeydir zaten. Kilo versem de ben de yesem...
Kırk yılın başı makarnadan da bir şey olmaz, o makarna senin bir aylık bu deli temponu bozmaz.
Fundacığım,
Çorba tarifleri yazıyorum demişsin en pratik yöntemi malzemelerin hepsini koy düdüklüye 15dk pişir sonra blenderdan geçir al sana çorba
ben de aslında eli ağır ve herşey tarife uygun olsun diyen biriyimdir ama çalışınca mecburen kolay çözümler üretmeyi öğreniyor insan... artık tarif marif hak getire herşeyi göz kararı katarak yapıyorum yeni şeyler keşfediyorum güzel oluyor yaniBen de çok bildiğimden değil hani...
Rejim yap, spor yap, kilo al.
Olumsuz olmayayım diyorum ama kafayı yiyorum. Yine kilo almışım. Haftalardır abur cubur yemiyorum, yağlı yemiyorum, karbonhidratlardan uzak duruyorum ama sonuç 0.
Sabrım kalmadı artık. 300 gramı bile adamdan sayıp sonucu kafama takmadım ama onu bile geri aldım.
Of of of offffffffff.
Allah Allah :26: bi insülin direncine baktir derim canim ben. hani Allah korusun öyle bisey olmasin da benim bi arkadasim vardi kiz azicik yemekle yasiyo ama kilo alip duruyordu sonradan farkettiler insülin direnci varmis meger,
Aklıma gelmiyor değil, dayandığım yere kadar deneyeceğim. Olmadı gideceğim mecburen. Bunca yıllık hayatımda hiçbir zaman böyle bir şey yaşamamıştım.
Evde düdüklü tencere yok galiba ya...
Ben de zaten çabuk pişecek, başında durmak gerekmeyecek şeyleri yazıyorum.
Hep böyle kolaya kaçıyoruz ama öğrenmek lazım aslında. Yoksa ilerde hep börek, patates, hazır yemek yiye yiye yine verdiğimiz kiloları geri alırız.
canım sen psikolojik olarak çok yoğunlaşamadın motivasyonun biraz düşük - biliçaltında da hep kilo verememek korkusu var bunu aşmaya çalışman lazım - diyeti falan unut tartılma da, sadece akışına bırak beslenmene dikkat et ama takma düşünme hayatına devam et gül eğlen beynini zayıflama düşünceleriyle meşgul etme - hayatın akışında bir rutinmiş gibi sıradanlaştır - ben son 1 aydır bunu yapıyorum kendimi kasmıyorum inan ki ne zaman psikolojik olarak takmamaya başladım tartıda eksileri görmeye başladım takır takır gidiyor kilolar...Günlükcüğüm,
Nedir bu halim söyle bana? Sorduğum soruların cevabı yok, döktüğüm emeklerin karşılığı yok.
O kadar büyük bir söz verdim ki kendime, mümkün değil bozamam. Rejim yapmama, kilo vermeme şansım yok artık. Kendime bir lokma bile fazlasını yasakladım. "Sıkıldım, bıktım, artık rejim yapmıyorum." deme seçeneğim yok.
Şeytan diyor ki "Hiçbir şey yeme, nasıl olsa o zaman depoları kullanmak zorunda kalacak."
Daha neyi ne kadar azaltayım bilmiyorum, günlerdir 1000 kalorinin altında yiyorum. Bu yaştan sonra deli rejimleri yapmak istemiyorum ama sanki başka çarem yok. Öğrenilmiş çaresizliği yaşayıp, onun yüzünden de başarısız olmak istemiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Gittikçe şişiyorum ve bunu engelleyecek hiçbir şey yapamıyorum. Umarım en kısa zamanda düzelir.
Umudu olan ve umudu hissetmek isteyenler için güzel bir yaz, birkaç yıl önceki ben için de öyle... İyi niyetin beni çok mutlu etti lilyciğim... Ama benim şu anda istediğim tek şey toz olup havaya karışmak, hiç var olmamış gibi... Hiçbir anı hatırlamaksızın savrulup durmak, dünyada olan bitenlerin farkına varmamak istiyorum.
Canım bu olumsuzluğun altında başka durumlar da mı var? Hani anlatmak zorunda değilsin de diyetten başka durumları kafaya takman da senin moralini bozabilir o yüzden sordum
Bir de insülin direncine göre beslenme, az ama sık olandır
Örnek liste klasik diyet listeleridir
Sabah - 2 dl ekmek+1dl peynir+5zeytin+domates-salatalık vs
Ara - 1 meyve+1 çay b. süt ya da ayran
Öğle - 1-2 dl ekmek+3-5 köfte+salata+ayran ya da yoğurt
Ara - meyve-ayran ya da peynir-ekmek de olabilir
Akşam - 5-6 yk sebze yemeği+1-2dl ekmek+yoğurt/ayran+salata
Bu liste ortalama 1300-1400kcal
böyle birşey deneyebilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?