Zayıflar Ülkesine Giden Gizli Geçit

Bence bu menü 1700 kcal yoktur bile

200 kalori olduğuna göre azıcık bir şeydir zaten. Kilo versem de ben de yesem...

Kırk yılın başı makarnadan da bir şey olmaz, o makarna senin bir aylık bu deli temponu bozmaz.

Ay ne bileyim... Baloncuk düzensiz spor dedi ya, aklıma yattı... Mümkünse bir daha bırakmayacağım artık sporu, sonucu göreceğiz.

Tartım sinbo, internetten araştırıp seçeneklerine bakabilirsin.

Bizim evde yemek yapan yok, sorun orda. Yaparsa babam yapıyor, haftada 1-2 kere... Bir iki dediğim de 1-2 gün dolu dolu çeşit yapmıyor, haftada 2 tencere yemek pişerse pişiyor ve bunların da çoğu pilav ile çorba.

Ben bilsem ben yapacağım, çorba tariflerini bir deftere yazmaya başladım artık, yaparım diye... Ama sebze yemeği çok uzun iş, onun anca kısa sürede pişenini bulmam lazım, yoksa uğraşamam.

Bence bu menü 1700 kcal yoktur bile

O menünün porsiyonları şüpheliydi lilycim. O yüzden hesabı biraz şişirdim.

200 kalori olduğuna göre azıcık bir şeydir zaten. Kilo versem de ben de yesem...

Kırk yılın başı makarnadan da bir şey olmaz, o makarna senin bir aylık bu deli temponu bozmaz.

yok kiiiz makarnadan bisey olcagindan degil berbatti makarna da ondan oranin makarnasi ve pilavi cok kötü oluyorr

Eki Görüntüle 962064
kahvalti(09:20-09:50)
1 elma,
yarim armut,
yarim greyfurt,
1 kivi,
10 siyah zeytin,
3 findik,
3 badem.

Eki Görüntüle 962066
(14:15)
150 gr yogurt,
1 mürdüm erigi

Eki Görüntüle 962069
aksam(19:00)
10 tane lahana sarmasi (kiymali),
100 gr yogurt

sporlarim,
110 tane squat cektim ve 11. günü tamamladim,
110 tane mekik cektim ve 11. günü tamamladim,
60 sar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 11. günü tamamladim,
jillian 30 days shered level 1 in 8. günü tamam :)
350 tane ip atlama hareketi (bunu jillian yapmiycam diye yapmistim, neyse yedigim sarmalara takviye oldu )

bugun cok az su icebildim, 700 ml sadece :26: neyse 1.5 a tamamliyim bari yatmadan.

Dün sabaha karşı yatıp, anca öğlen kalktığım için baş ağrısından ölüyorum. :S O yüzden de hemen yatıyorum.

Absürd menüm

Öğle
1,5 tabak bulgur pilavı (kalmasın diye 3 öğün yiyeyim dedim ama sabah sabah yiyince öyle fena olduk ki bütün gün daha dokunamadım)

Öğleden sonra
2 dilim ekmek
1/2 kk peynir

Akşam
Diyetimsi muhallebi

Fundacığım,
Çorba tarifleri yazıyorum demişsin en pratik yöntemi malzemelerin hepsini koy düdüklüye 15dk pişir sonra blenderdan geçir al sana çorba
ben de aslında eli ağır ve herşey tarife uygun olsun diyen biriyimdir ama çalışınca mecburen kolay çözümler üretmeyi öğreniyor insan... artık tarif marif hak getire herşeyi göz kararı katarak yapıyorum yeni şeyler keşfediyorum güzel oluyor yani Ben de çok bildiğimden değil hani...

Evde düdüklü tencere yok galiba ya...
Ben de zaten çabuk pişecek, başında durmak gerekmeyecek şeyleri yazıyorum.
Hep böyle kolaya kaçıyoruz ama öğrenmek lazım aslında. Yoksa ilerde hep börek, patates, hazır yemek yiye yiye yine verdiğimiz kiloları geri alırız.

Eki Görüntüle 963373
kahvalti(08:45)
2 haslanmis yumurta (tuz dahi yok)
1 kk kasar,
2 lokma beyaz peynir,
azicik tel peynir,
1 yk patlican salatasi
1 bardak sekersiz cay

Eki Görüntüle 963375
saat(14:30)
150 gr yogurt

aksam(19:00)
1 dilim yas pasta
1 tane kiymali pide :26:

bugun aksam dogum gününe davetliydim ondan böyle oldu ama 9 gündür ilk kez böyle oldu ondan pek üzülmedim, bugun su icemedim cok yogun bi durumdaydim.

sporlar,
mekik porgraminin 12. günü mola günü,
squat programinin 12. günü mola günü,
90 ar saniyeden 6 hareket plank yaptim ve 12. günü tamamladim,
jillian 30 days shred level 1 in 9. günü bugun henüz yapmadim simdi gidip yapicam, (boynum tutuldu da)

aksam ögünüm tam bir fiyasko biliyoruuum.

Rejim yap, spor yap, kilo al.
Olumsuz olmayayım diyorum ama kafayı yiyorum. Yine kilo almışım. Haftalardır abur cubur yemiyorum, yağlı yemiyorum, karbonhidratlardan uzak duruyorum ama sonuç 0.
Sabrım kalmadı artık. 300 gramı bile adamdan sayıp sonucu kafama takmadım ama onu bile geri aldım.
Of of of offffffffff.

Allah Allah :26: bi insülin direncine baktir derim canim ben. hani Allah korusun öyle bisey olmasin da benim bi arkadasim vardi kiz azicik yemekle yasiyo ama kilo alip duruyordu sonradan farkettiler insülin direnci varmis meger,

Allah Allah :26: bi insülin direncine baktir derim canim ben. hani Allah korusun öyle bisey olmasin da benim bi arkadasim vardi kiz azicik yemekle yasiyo ama kilo alip duruyordu sonradan farkettiler insülin direnci varmis meger,

Aklıma gelmiyor değil, dayandığım yere kadar deneyeceğim. Olmadı gideceğim mecburen. Bunca yıllık hayatımda hiçbir zaman böyle bir şey yaşamamıştım.

Günlükcüğüm,

Nedir bu halim söyle bana? Sorduğum soruların cevabı yok, döktüğüm emeklerin karşılığı yok.
O kadar büyük bir söz verdim ki kendime, mümkün değil bozamam. Rejim yapmama, kilo vermeme şansım yok artık. Kendime bir lokma bile fazlasını yasakladım. "Sıkıldım, bıktım, artık rejim yapmıyorum." deme seçeneğim yok.

Şeytan diyor ki "Hiçbir şey yeme, nasıl olsa o zaman depoları kullanmak zorunda kalacak."
Daha neyi ne kadar azaltayım bilmiyorum, günlerdir 1000 kalorinin altında yiyorum. Bu yaştan sonra deli rejimleri yapmak istemiyorum ama sanki başka çarem yok. Öğrenilmiş çaresizliği yaşayıp, onun yüzünden de başarısız olmak istemiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Gittikçe şişiyorum ve bunu engelleyecek hiçbir şey yapamıyorum. Umarım en kısa zamanda düzelir.

Ben yemek yapmayı bilmediğimden değil de (yani çok becerikli olduğumu da iddia edemem tabii - annemden öğrendiğim kadarıyla biliyorum diyebilirim) yağlı bol kalorili yemekler yemediğimden hep kendi tarzıma uygun şeyler üretiyorum tuz yemiyorum o yüzden mesela misafir gelecek olsa da ben tuz koymam unuturum, yağı kaşıkla ölçerim, artık tatlıları bile az şekerle- balla pekmezle tatlandırıyorum sütlü tatlı tercih ediyorum - yemekleri kendi suyunda, soteleme ya da kavurma yapmadan pişiriyorum yani madem ki sağlıklı beslenmeyi kendimize hayat tarzı haline getiriyoruz o zaman klasik tarifleri de kendimize uyarlayabiliriz

canım sen psikolojik olarak çok yoğunlaşamadın motivasyonun biraz düşük - biliçaltında da hep kilo verememek korkusu var bunu aşmaya çalışman lazım - diyeti falan unut tartılma da, sadece akışına bırak beslenmene dikkat et ama takma düşünme hayatına devam et gül eğlen beynini zayıflama düşünceleriyle meşgul etme - hayatın akışında bir rutinmiş gibi sıradanlaştır - ben son 1 aydır bunu yapıyorum kendimi kasmıyorum inan ki ne zaman psikolojik olarak takmamaya başladım tartıda eksileri görmeye başladım takır takır gidiyor kilolar...

Sana yazdıktan sonra facebooka bakayım biraz dedim ve bir arkadaş bak ne paylaşmış?
Tam da sana yazdığıma benzer şeyler...
"MUTLAKA OKUMALISIN ! 1- Bilinçaltınızda her sorunun cevabı vardır.Uykuya dalmadan önce bilinçaltına " Sabah altıda kalkacağım" emrini verirseniz sizi tam saatinde uyandıracaktır. 2- Her gece yatarken kendi kendinize söylediğiniz olumlu ifadeler sağlığınızın ve yaşantınızın kusursuz olması yönünde olsun; bilinçaltınız Bu ifadeyi buyruk olarak algılayıp buyruğunuzu yerine getirecektir. 3- Bir kitap ya da harika bir tiyatro eseri yazmak, fevkalâde bir konuşma yapmak istiyorsanız, bu fikri sevgiyle hissederek bilinçaltınıza iletin;o da size istediğiniz karşılığı verecektir. 4- Asla "bunu yapamam" ya da "şunun olması imkânsız" gibi sözler söylemeyin. Bilinçaltınız bunu yalın anlamlarıyla alacak ve bu düşüncelerden dolayı yapmak istediğiniz şey için yeteneğiniz olmadığını kabul edecektir. 5- Size zarar verecek ya da canınızı yakacak şeyler düşünmeyin. Çünkü neye inanırsanız onunla karşılaşacaksınız. 6- En doğru şekilde düşünüp hissetmeye başlarsanız huzurlu bir zihne sahip olmanız kaçınılmaz olur. Bilinçaltınız, zihninizden geçirip doğru olduğunu iddia ettiğiniz her şeyi kabul edecek ve size bunu yaşatacaktır. 7- Bilinciniz kapıdaki bekçidir. En önemli işlevi bilinçaltını, yanlış izlenimlerden korumaktır. İyi şeylerin olabileceğini ve şu anda olmakta olduğunu düşünmeyi her zaman tercih edin." Facebook'tan alıntıdır.

Umudu olan ve umudu hissetmek isteyenler için güzel bir yaz, birkaç yıl önceki ben için de öyle... İyi niyetin beni çok mutlu etti lilyciğim... Ama benim şu anda istediğim tek şey toz olup havaya karışmak, hiç var olmamış gibi... Hiçbir anı hatırlamaksızın savrulup durmak, dünyada olan bitenlerin farkına varmamak istiyorum.

canim, nedir bu karamsarlik? oysa mutlu olmak icin bir sürü neden varken.

İnsülin direncinin kasları erittiğini öğrendim. Doktora gitmeden kendi teşhisimi koymuş olacağım belki ama kendime son bir şans vereceğim ve insülin direnci olanlara göre bir rejim listesi belirleyeceğim kendime... 7-8 kilo verip de kendi başıma insülin direncini (tabi var olduğunu kabul edersek) kırmak varken hastanelerde sürünüp ilaç kullanmak istemiyorum. Gerçi çoğu hastada ilaç kullanılmadan sonuç alınmadığı yazmış ama olsun. Önce böyle bir deneyeyim, eğer yine veremezsem mecbur gideceğim. Zaten şubat ayını da kendimi kontrol ayı olarak belirlemiştim. Sadece rejim listemde oynamalar yapacağım şimdi. Hadi bakalım hayırlısı...

lily ve baloncuk, çok iyisiniz kızlar, sağolun. Salma modundaydım ama şimdi bir de bunu deneyeyim dedim. Bana şans dileyin.

Canım bu olumsuzluğun altında başka durumlar da mı var? Hani anlatmak zorunda değilsin de diyetten başka durumları kafaya takman da senin moralini bozabilir o yüzden sordum
Bir de insülin direncine göre beslenme, az ama sık olandır
Örnek liste klasik diyet listeleridir

Sabah - 2 dl ekmek+1dl peynir+5zeytin+domates-salatalık vs
Ara - 1 meyve+1 çay b. süt ya da ayran
Öğle - 1-2 dl ekmek+3-5 köfte+salata+ayran ya da yoğurt
Ara - meyve-ayran ya da peynir-ekmek de olabilir
Akşam - 5-6 yk sebze yemeği+1-2dl ekmek+yoğurt/ayran+salata

Bu liste ortalama 1300-1400kcal
böyle birşey deneyebilirsin

Dertsiz kaç insan var ki? Tabi ki benim de kafama taktım şeyler var, hem de bir sürü... Ama bu kadar sabote edici olacağını sanmıyorum. Gerçi belli olmaz.

İnsülin direnci rejimlerini bayağı araştırdım. Kaliteli karbınhidrat ve glisemik indeksle alakalı daha çok, bir de dediğin gibi az ve sık yemek, her rejimde olduğu gibi... Yani asıl amaç vücuttaki şekeri ve doğal olarak insülini kontrol altında tutmak ve de hafta başına 300 saatlik sporla hücrelerin insüline verdiği tepkiyi arttırmak. Tabi benim sporlarım haftada taş çatlasa 200 dakika oluyor. Şimdi onu arttırmak için bir yol bulmam gerekecek. Burda yürüyecek yerim yok, bahane gibi bu belki ama değil. Aslında yürümeyi çok seviyorum. Ama hem sevmediğim bir mahallede oturuyorum, çevreyi sevmiyorum, bir de merkeze yarım saat uzaktayım, yani yürüyecek adam gibi bir yer yok. Her gün 40 dakika sürecek bir spor yapmam gerekecek, bir şeyler ayarlayacağım mecburen. Olacak bu defa galiba...

1200-1500 kalorilik bir rejim yapmam gerekiyormuş, yağları kesmeyecekmişim. Tabi ben genelde 1200'ün altında, mümkün olduğunca 0 yağ ile rejim yapıyordum. Yıllar önce diyetisyenim bile demişti oysa, "Yağları kesmek yok diye...", listemin başına kocaman harflerle "Eksik yemek yasak" yazmıştı. Bahsettim galiba bundan ama emin değilim.

Aman neyse, gideyim de bir şeyler yiyeyim artık.
Sana da bol şanslar, malum, cuma günü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…