- 1 Nisan 2013
- 5.023
- 3.601
- 173
İnsülin direncinin kasları erittiğini öğrendim. Doktora gitmeden kendi teşhisimi koymuş olacağım belki ama kendime son bir şans vereceğim ve insülin direnci olanlara göre bir rejim listesi belirleyeceğim kendime... 7-8 kilo verip de kendi başıma insülin direncini (tabi var olduğunu kabul edersek) kırmak varken hastanelerde sürünüp ilaç kullanmak istemiyorum. Gerçi çoğu hastada ilaç kullanılmadan sonuç alınmadığı yazmış ama olsun. Önce böyle bir deneyeyim, eğer yine veremezsem mecbur gideceğim. Zaten şubat ayını da kendimi kontrol ayı olarak belirlemiştim. Sadece rejim listemde oynamalar yapacağım şimdi. Hadi bakalım hayırlısı...
lily ve baloncuk, çok iyisiniz kızlar, sağolun. Salma modundaydım ama şimdi bir de bunu deneyeyim dedim. Bana şans dileyin.
canim moralin bozuk diye menü paylasmadim bi kac gündür, sen bu isin altindan kalkacaksin benim EMINIM.Dertsiz kaç insan var ki? Tabi ki benim de kafama taktım şeyler var, hem de bir sürü...Ama bu kadar sabote edici olacağını sanmıyorum. Gerçi belli olmaz.
İnsülin direnci rejimlerini bayağı araştırdım. Kaliteli karbınhidrat ve glisemik indeksle alakalı daha çok, bir de dediğin gibi az ve sık yemek, her rejimde olduğu gibi... Yani asıl amaç vücuttaki şekeri ve doğal olarak insülini kontrol altında tutmak ve de hafta başına 300 saatlik sporla hücrelerin insüline verdiği tepkiyi arttırmak. Tabi benim sporlarım haftada taş çatlasa 200 dakika oluyor.Şimdi onu arttırmak için bir yol bulmam gerekecek. Burda yürüyecek yerim yok, bahane gibi bu belki ama değil. Aslında yürümeyi çok seviyorum. Ama hem sevmediğim bir mahallede oturuyorum, çevreyi sevmiyorum, bir de merkeze yarım saat uzaktayım, yani yürüyecek adam gibi bir yer yok. Her gün 40 dakika sürecek bir spor yapmam gerekecek, bir şeyler ayarlayacağım mecburen. Olacak bu defa galiba...
1200-1500 kalorilik bir rejim yapmam gerekiyormuş, yağları kesmeyecekmişim. Tabi ben genelde 1200'ün altında, mümkün olduğunca 0 yağ ile rejim yapıyordum.Yıllar önce diyetisyenim bile demişti oysa, "Yağları kesmek yok diye...", listemin başına kocaman harflerle "Eksik yemek yasak" yazmıştı. Bahsettim galiba bundan ama emin değilim.
Aman neyse, gideyim de bir şeyler yiyeyim artık.
Sana da bol şanslar, malum, cuma günü...
canim moralin bozuk diye menü paylasmadim bi kac gündür, sen bu isin altindan kalkacaksin benim EMINIM.bak inaniyorum demiyorum yine eminim diyorumm
Fundammm... Canımmmm benim..
Uzun bir vakit görüşemedik. Ama hayatın hızı gönülden değil tabii. Baktım benim cancazım ne güzel yazmış.
Yazdığın masalımsı anlatıma bayıldım. Kaç gündür yazıcam, günlüğün tamamını okumadan olmaz dedim kendime. :)
Hain kilolarla hiç bitmeyecek derdimiz
Günlüğünü okurken motivasyonunun kimi zaman yükselmesi kimi zaman düşmesini takip ettim. Ama düşen moral hep ''yeter gitsin artık yeni hayat başlasın sabırsızlığı''
Günlüğü an an değilde bir anda okuyunca sanki kısa bir kitap gibi oluyor, çok şey görüyormuş insan :) açıp eskilerimizi okuyasım geldi ama çoookkk uzunlar :)))
En buyuk takipçin olurum artık :) çooookkk özledim seniii...
Geçen gün görmüştüm okuduğunu. :) Denk geldi, ben de takip ettim, ne kadar okuyacaksın bir şey yazacak mısın diye.Yazdığına çok sevindim. Ben de seni özledim.
Hep aynı ben işte, bir tepelerde uçar, bir inişe geçer.İstikrar tutturabilen şanslı insanlardan olamadım bir türlü. Ama geçenlerde bir söz verdim kendime, hatta daha bağlayıcı ve gerçekçi olsun diye kendimce ayinimsi bir törenle verdim sözü... Mumlar yaktım, kağıtlar yaktım, saçlarımdan bir-iki tel bile yaktım. İşe yaradı ama, o günden beri bozmadım sözümü. Bu defa o söz bana bir türlü sağlayamadığım istikrarı sağlayacak. Artık inişler-çıkışlar olmayacak. Her insanın gerçeği bu, herkes hayatının bir döneminde bir konuda bunları yaşıyor ama ben artık kilo konusunda iniş-çıkış limitimi çoktan aştım. Artık bu kadar yeter.
Sen beni takip edersen ben de daha çok yazar, daha çok motive olurum.Yarışmaya tekrar girmeyi denedim, hatta iki kere, zaten günlüğü okuduğuna göre biliyorsundur. :) Ama bir türlü bizim tadımızı yakalayamadım. O gerçekliği başkalarında göremedim, o emeği başkalarına gösteremedim de... Benim yolumda bu oldu, tek başıma devam edeceğim. Üstelik galiba bu defa başarının sırrını buldum. Ama emin olmadan, tartıda elle tutulur sonuçlar görmeden yazmak istemiyorum. Emin olunca da uzun uzun yazarım artık, bizim gibi garibanlar daha fazla eziyet çekmesin diye...
Bu arada sen bahsetmedin ama imzan ele verdi şekerim. :) Tebrik ederim sizi, masallardaki gibi mutlu yaşayın beraber.
Menüm
Sabah
2 yumurta
1 kk peynir
2 dilim ekmek
5 zeytin
Ara
Bir bardak süt
Ara
20 kadar fıstık
Ara
Nesfit + süt (az kaldı, yakında bitecek ve kurtulacağım mısır şurubundan)
Akşam
2 tabak ıspanak
1/2 tabak bulgur pilavı
ve de bol bol yoğurt
Acayip bir menü olmuş.Buraya yazacağımı hiç düşünmemiştim ama baloncuğu okuyunca yazasım geldi. :) Yarın daha fazla dikkat ederim.
İşte bende onu diyorum ya zaten kimde iniş çıkış olmuyordur ki. :) her daim, her konuda yaşadığımız ve yaşayacağımız bir durum.
İlk tat başka oluyor sanırım. Seni çok iyi anlıyorum. Mutlaka hep kıyaslama yapmışsındır girdiğin gruplarda :) bende çok oluyor o durum. :)
Bu ayı kendini gözlemleme süresi olarak belirlemişsin ve kesinlikle çok doğru yapmışsın. Ama okuduklarımdan sonra bu ay olması gereken sonuçları alamazsan şahsen bende testleri ciddi düşün derim.
Çünkü seni biliyorum arada kaçamak falan oluyor ama iyi spor yapıyorsun ve yediklerine gore gitmesi gerekenler niye gitmiyor diye benide düşündürmeye başladı.
(Tabi her zaman ki gibi ekmeklerin hariçonları söylemeden geçemiciimm )
Evet yazarken heyecandan karnımdaki minnoşu söylemeyi unuttum.Muhtemelen kızmıştır bana ''Anneeee Funda Teyzeme desene ben geliyom. Beni söylemeyi unuttun yaaaa..'' diye söylenmiştir.
Canım çokkk sağol candan dileklerin için. İnşallah en kısa zamanda darısı başınaTabi evlenir evlenmez değil bir kaç yıl keyfinize bakın
Önümüzdeki kış bana yine diyet şenlikleri görünüyor :))) Bu geçtiğimiz yaz ortasında büyük bir tadilat yaptırdık evde. Bütün işlerde bana kaldı o donemde bıraz kılo aldım bende. Ama rahatsız edici değildi. iş bitincede dikkat etmeye başlamıştım. Ama aniden bir çocuk durumu olunca (çok ani karar verdik :) ) vaovv diyorum ışık hızıyla kilo alıyorum şuan :))) Buyuk çogunluguda hareketsizlikten oluyor muhtemelen 1.5 aydır yataktayım sureklı tansyonum dusuk, halsızlık, ağrılar vs..
yata yata buyumeyı canlı gerceklestırıyorum
Acaip derken ne mana da dedin tam emin değilim ama, bence gayet güzel bir menü. benim değiştireceğim tek şey fıstık yerine badem ya da ceviz olurdu. :) o bademle, cevizlerin nimetleri çok döndü bana :))
Bir senedir takılıp kalma durumum var, belki de çoktan gitmem gerekirdi aslında. :44: Ama kendi çapımdaki teşhisim doğruysa benim zaten ekmeği kesmemem gerekiyormuş.
Sen de hiçbir şeyden mahrum kalma bu süreçte tabi, ama fırsatçı da olma sakın. :) Abartmadan ye. O kadar tansiyon düşüklüğü yapıyor mu hamilelik?İlginç... Doktora falan gidiyorsundur zaten, o yüzden anormal bir durum olmadığını varsayıyorum. Yine de biraz daha iyi bak kendine...
3 tane peş peş gelen ara öğünden dolayı dedim acayip diye... :)
Fıstığı sürekli evdekiler alıyor, elimin altına gelince yiyorum. Yani kasti bir öğün değildi, kazaydı.İnternette bademi övenleri çok okudum. Üstelik benim de en sevdiğim kuruyemiş, aslında aklımın bir köşesinde badem alıp da öğün niyetine yemek var. Kendimi tutamam diye korkuyorum biraz. Ama mademki o başarının badem ve cevizlerin katkısıyla olduğuna bu kadar eminsin, yarın gidip alayım badem. 10 tane yesem fazla olmaz herhalde, her gün 5-10 tane yerim. Umarım bana da faydası olur.
Senin sayende ben de günlüğümün ilk birkaç sayfasını tekrar okudum. Şu an rejimimin geleceğine daha parlak bakıyorum, gökten yeni bir umut indi içime resmen, kendimi daha iyimser hissediyorum. En kısa zamanda tartımdan da bu ruh halimi pekiştirmesini bekliyorum. :)
İlk zamanlar bulantıdan cok iştahsızdım, peynir ekmek, salatalıkla geçiyordu günlerim. Ama o günlerde bile normalden fazla ekmek yediğim için kilo almam başladı. O bulantıların bitmesiyle insan üstü bir iştah ve aşerme başladı.
Şuan en fazla tükettiğim gıda portakal :) ama halsizlikten ekmek arasına çok yöneldim. Gücüm oldukça yemek yapıyorum ama gücüm olmayınca ekmek arasına mecbur kalıyorum. :26:
Normalde ekmekle cok aram yok bılıyorsun. Aniden ekmeğe dadanıp, tatlandırıcıryı bırakıp şeker kullanıp, birde sabahtan aksama popomun ustunde hareketsız, ehh diyorum normal sanırım bu hız.
Benim tansiyonum normalde de cok duşuk olduğu için doktor normal diyor yorma zorlama kendını dıyor. Daha spora bile müsaade etmiyor. Tabi herkeste aynı olmuyor kişiye gore değişiyor her hamile benim gibi değimiş. Benden cok cok iyiside oluyormuş benden kotusude dusun. Napiim şükür diyorum minnoşcuk sağlıklı bir şekilde gelsinde geçici bir sure katlanıcam dıyorum.
Yok yınede güzel menü bence. Ama hatırlatma yapayım sabahları zeytınyagıda ye azıcık.
Bademın kanıtlanmış araştırmasını hıc soylemıyorum zaten. günde 5-6 yesen kafi. (çiğ badem daha faydalı bu arada)
Bir de spordan once ve sonra ceviz ve sut ikilisi yaparsan iki kuş vurursun Yağ yakımı+Kas yapımı.
heımmm birde menüde nerde bitki çaycıkları. onlarsız diyet mi olurmuş kii
Konu sahibi menünü takip ettim dikkatimi çekti yazdıkların fikrimi söylemek istedim bazı yanlışlar var sanırım öncelikle bildirdiğin her menüden sonra ertesi gün için daha iyi olacak deyip kendini motive etmeye çalışıyorsun bir yerde kandırıyorsun lütfen yanlış anlama seni üzmek motivasyonunu düşürmek için yazmıyorum bana göre yanlış bulduğum şeyleri yazıyorum bende 14 kilo verdim hayatım diyet yaparak geçiyor diyebilirim
Senin menüne gelelim ekmek pilav çok yanlış aslında oranları çok çok fazla ve yanlış bu yüzden kilo veremediğini düşünüyorum benim eşimde insülin direnci var açlığa dayanamaz ve stresli olur diyeti yaptığı zamanda çok başarılı olur
Ne güzel kilo vermeyi kafaya koymuşsun inanmak başarmanın yarısı derler ama diğer yarısını da unutmamak lazım ekmeksiz yapamam derken? Niye onsuz hayat olmazki bende önceden öyle düşünürdüm ama hiç alakası yok bu psikolojik ben kendi örnek menümü yazmak istiyorum
Sabah
Büyük bir bardak su
2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık
Biraz peynir
3 kepekli grisini
Ara
3 avuç leblebi
Akşam ( 5 gibi en geç)
Yagsız sebze yeme koca bir tabak dolusu ve 2 salatalıktan cacık
Saat 6 olmadan iki herhangi meyve
Yalnız 6 dan sonra hiçbirşey yenmeyecek içecek serbest
Bak ne çok şey yiyorum çokta güzel doyuyorum
Bu arada canım eğer gün içinde birşey isterse mutlaka iki ısırımlık yerim nefsimi körertirim ve aklım onda kalmadığı için kendimide iyi hissederim bu şekilde 2.5 ayda 14 kilo verdim 71.5 tan 57.5 kiloya kadar düştüm tam bir yıl önce bu ayda başlamıştım bir yılda 4 kilo aldım 4 gündür yeniden aynı diyeti yapıyorum ömrüm boyunca sıkılmadan keyif alarak yaptığım tek diyet
Lütfen karamsar olma ben diyet boyunca kilo veren insanların hayat hikayelerini okuyarak motivasyonumu düşürmedim önce mutlu olmalısın sana bol şans isteyince başarılmayacak birşey yoktur özellikle de bu kilo olunca şöyle düşün ipler senin elinde seni senden başka yönlendiren yok beynin seni kontrol etmesin sen beyninin patronu ol o senin için çalışsın sen onun için değil UNUTMA PATRON SENSİN
Bu arada canım benim o ilk yazdığın gizli geçit varya orası uzu bir yol değil kilolarla yaşadığımız bu ömür çok uzun bir yol diyet yaparak sağlıklı beslenerek en fazla 4 ayını alır uzun olan 4 ay mı yoksa koskoca 26 yıl mı? Ilk önce kendini ikna et aynaya bak çıplak haline neden böylesin kendini sorgula ben öyle yapmıştım çünkü herşey beyinde bitiyor buna emin ol. Bende 26 yaşındayım 3 yaşında tatlı bir oğlum var çok şükür allahıma
Ben doğuma 87 kilo ile girdim 80 kilo bana kaldı o dönemki diyetimle 64 kiloya düşmüştüm zor değil inanki zor değil
Bu kadar konuşmanın üzerine bugünkü menümü yazayım bari... Gerçi bu menü bugün dış etkenlerle daha da gaza geldiğim için az oldu, yoksa daha fazla olurdu.
Sabah
2 krep
2 kk peynir
Öğle
1 krep
1 kk peynir
Akşan
1 krep
1 kk peynir
730 kalori yapıyor.
Yarım saat de sporum var. Yarım saatin üzerine çıkmıyorum, çünkü biraz ilerleme görmeye ihtiyacım var. Şu anki motivasyonum buna yetiyor ve yarım saat yaptıktan sonra ertesi gün de spor yapmak için isteğim oluyor.
Bu arada kreplerin içindeki toplam un 3 dilim ekmeğe denk geliyor. Krep yapınca undan kazanıyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?