canim günaydin, krep oldukca iyi bir yöntem tabi. ama bu sekilde beslenmezsin umarim hergün. yani bütün ögünlerin krep ve peynirle gecmis. evet tok tutuyor ama tek tarafli beslenmeye giriyorbir de bu kalori hesabi yöntemi beni pek tatmin etmedi. onu da denemistim bi dönem, suan kaloriden ziyade icerik daha önemli. ayca kayanin 5333 diye bir yöntemi varmis dün gördüm ilk kez mantikli geldi bana, bir bak derim..
Oku oku oku ancak sona gelebildim :)
Öncelikle azmin için tebrik ederim seni..ben de hayatım boyunca çok zayıf olmadım..ama hep balık etli bir tarafım vardı.. 5 ay önce ikinci bebeğimi kucağıma aldım doğuma 80 ile girdim...Emzirme , yemeklere dikkat etme, bebekle uğraşırken uykusuz kalma derken şu an daha doğrusu bu sabah itibarı ile 67,4 gösteriyor tartım..hedefim 60..60 altı beni fazla çöktürüyor..Umarım bu yolda senin gibi azimli olmayı başarabilirim..Yaş 39 olunca metobolizma iyiden iyiye yavaşlıyor ağır ağır gidiyor kilolar aman gitsin de diyorum...nasıl giderse gitsin..
Şenay
Bende dört dörtlük düzenli menüler olmaz, temel gıdam peynir. :) Ama artık bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Sebze yemeklerini, çorbaları pişirmeyi öğreniyorum kendimce... Gerçi öyle de fark eder mi bilmiyorum. Yemeklerin düzensizliğine vurmuyorum sorunun nedenini, çünkü eti sebzeyi eksik etmeden yediğim ve spor yaptığım bir süreç vardı ama sonuç yine aynıydı.
Fundacim canim nasilsin nasil gidiyor diyet benim ki de soru diyet nasil gider ki bende bir birakip bir baslama gidiyorum iste yine kesin olarak basladim bakalim nereye kadar gidecek demek istemiyorum gitmek zorunda haziranin 1 de oglusumun dugunu var menulerime dikkat etmeye calusiyorum sigara birakmak benim istahini fazlasiyla acti eskiden diyet yaptigim ogunler beni doyururdu gel gor ki simdi resmen ac geziyorum ama dayancam sana da ara ara menulermi yazip yorumlarini almak istiyorum eger uygun olursa
Nasıl gitsin canım... Benden götüre götüre gidiyor.
İştah açılması bir eksi puan, ama bir diğer eksi puan da sigara bırakınca metabolizmanın daha yavaş çalışmaya başlamış olması... Çifte dikkat ilerlemen gerekecek.
Menülerine yorum yaparım tabi, yazabilirsin. Ama benim anlamadığım olay şu oğlunun düğünü olayı... Senin o kadar büyük çocuğun yoktu ki yahu, zaten sen daha genç sınıfının içindesin... :) Ne bu, sünnet düğünü falan mı?
Yarın bir iş görüşmesine gidiyorum. Normal, değil mi?
Bir tanıdığın orda dil bilen birini arıyorlarmış, görüşmeyi ayarlayan da o. Hala her şey normal, değil mi?
Ama görüşmeye gideceğim yer bir spor salonu.:18:
Böyle şansı alıp da kendisine ne yapayım hiçbir fikrim yok.
Adamlar bilmiyor tabi 80 kilo olduğumu, telefonda "Pardon, ama ben şişmanım, bu sizin için problem olur mu?" diyemiyorum.Gerçi belki de gelen müşterilerle iyi bir duygusal bağ kurabileceğimi düşünürler ve kilom bir avantaja dönüşür.
Bir de beni şöyle bir süzüp, "Aaaa, konuştuğumuz kişi siz miydiniz?" deyiverirlermiş.
Neyse, gidip göreceğiz. Kabul edilirsem hayrına zayıflatırlar belki beni, belki diyetisyenleri falan vardır.
Belki de bu hayatın sana sunduğu bir fırsattır.Her şeyde bir hayır vardır.Umarım hayırlısı olur. Başarılar diliyorum iş görüşmende
Belki de... :)
Tam zamanlı çalışırken orda egzersiz yapacak vaktim kalmaz. Hatta kimi yerlerde çalışanların salonu kullanması zaten yasak oluyor. Ama sürpriz bir diyetisyen çıkabilir belki... Eğer öyle biri olursa herhalde bunca yıllık hayatımda bir istisna yapıp onun yalakası olurum. "Sen ne dersen doğrudur diyetisyenciğim." "Ne kadar çok şey biliyorsun diyetisyenciğim." "Bugün yine çok zarif görünüyorsun canım." "Diyetisyenciğim, sen kesin doğrusunu bilirsin, şu konu hakkında ne düşünüyorsun?"
Ay ne iğrenç geliyor kulağıma.Ama ola ki bu senaryo tuttu, mutlaka böyle yapacağım.
Teşekkür ederim kelebekciğim güzel dileğin için.
Fundacım selam nasılsın iş görüşmen nasıl geçti canım?
Sorma canım ya...
Cehennemin dibinde bir yer çıktı, 1 saat geç kaldım yol aramaktan.
Pek umutlu değilim, zaten eğer olursa yazarım buraya.
Sen nasılsın?
Hayirlisi canim yaaa bende iyiyim iste diyetle bogusuyorum..... herseyi deniyorum zayiflamak ugruna :)))
Nasılsın Fundam ?
Az girmeye başladın arada bakıyorum bakıyorum yazmamışsın ses seda yok
Bende en son doktor kontrolümden sonra yeşil çay iznimi ve yürüyüş iznimi kopardım. Artık halsizliğim gitti. Tabi koca karnımla sportif bir halim yok amayataktan kurtuldum, bulantı ve halsızlık bıtınce beyaz ekmek arası sandvıclerden kurtuldum.
şükürr...
hamileyim ya onu da yiyim bunuda psikolojiside gittisağlıklı beslenmeye merhabaya geldim.
bu ay ikinci bir doktora gittim kadın doktor. dediki normalde 1500 kalorı alırken hamıle olunca 3000 kalorı almak gerekiyor dıye bır durum yok.normalde 1500 ise 1800 alınır en fazla.
yanı o ''ben iki canlıyım iki kat yemem lazım'' bir hurafeden ibaretmiş
süt ürünleri, yeşillik, sebze, ceviz, kuru meyveler, taze meyve, kararında kırmızı ve beyaz et dedikleri bunlar..
işin özü sağlıklı beslenme her durumda aynıymış. :) perşembeden beri bende hamile sağlıklı beslenmesine geçtim yeşil çaylarımada başladım :) şimdiden ödemler gitmeye başladı maşallah.
duzenlı menü tutmak ıstersen seve seve tutarım senle :)
Nasıl olayım canım, iyiyim diyeyim, iyi olayım. :)
Sakın bana iki kat olayına inandığını söyleme.İnanmıyorum. Gerçi 300 kalori de bana az geldi, bir 500 olurdu gibime geliyor, belki ilerleyen günlerde olur da, şimdilik 300'dür.
Aynen öyle. Sağlıklı beslenme her durumda aynı. Hamileye de, kilo vermeye çalışana da, şeker hastasına da aynı şeyleri söylüyorlar. Hiç tersi bir düzen öneren görmedim.
Daha iyi olduğuna ve izinlerinin çıktığına sevindim. :)
Fazla giresim gelmiyor, psikolojim düzelsin diye bekliyorum, kötü şeyler yazmak istemiyorum. Rejim yapıp da kilolar gitmeyince olmuyor. Son günlerde pek dikkat etmiyorum, pek kilo da almadım gerçi. Mart ayı geldikçe bildirim stresi basıyor. Bir de birkaç gündür rejimi de asınca...
Ama anlamıyorum kendimi... Bugün saat 18:00 gibi yemek yedim. Adam gibi yemek hem de; çorbası, yoğurdu, sebze yemeği, ekmeği... 20:30'da süt içtim. Ama az öyle fena acıktım ki mecburen bu saatte yine bir şeyler yiyorum.Böyle olmaması gerekirdi aslında, anlayamıyorum, çok acıkıyorum.
Düzenli menü yazıp da ben de düzene gireceksem o iş bir senle olur.Ama bu defa önceki günlük gibi yapmak yok, yoksa küserim. Ama sen de günlük menü yazmak istiyorsan ikimize de motivasyon kaynağı olur. Tamam dersen, ben de varım.
valla ne yalan söyleyeyim azcık kanmıştım o iki katı olayınaama istesende yenmiyor zaten iki katı o ayrı çatlar insan
Psikolojonin keyifsiz olması zaten kilodan kilo verdikçe psikolojinde parti moduna geçer :) o yüzden onun kendi kendine düzelmesini bekleme.
diyet modundan çıkmadıkça gece acıkmaları gecmezkı sende bılıyorsun bunu. beyın takılıyor oraya ''acaba doydum mu'' ''yok doymuş olamam, bişeyler daha yemem lazım''
ama bir artı durumda cok erken yemişsin yatma saatine gore senin için ideal aksam yemeği saati 19:30
bide gece yatmadan kucuk bır bardak sut ohh mis yatarsın. uykuya dalana kadar sut tokluk hıssını verıyor rahat yatıyor ınsan.
aç da uyunmuyor.
Ben kesinlikle varım canım. Benden tabiki normal diyet menusu bekleme :))) benım suan kı duzenımde beyaz ekmek yok. ekmegın mıktarı duzgun, abur cubur yok, gece sadece meyve yada sut var.
hadı at bakalım siftahı neler yedı bugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?