Ne psikopat beynim varmış yahu, gerçekten öyle mi diyor acaba?
Senden tabi ki rejim menüsü beklemiyorum. :) Madem topu bana attın, yazayım bari zıvanadan çıkmış halimi...
Sabah
4 dilimlik kepekli ekmekten tost, öyle az yağlı peynirle falan da değil, bildiğin kaşarlı-sucuklu
Akşam
1 tabak çorba
1 tabak ıspanak
1/2 kase yoğurt
1 dilim ekmek (beyaz)
Ara
1 bardak süt
Açlık öğünü
1 kase bulgur
Yarım tabak çorba
Aha da menüyü yazınca çıktı ortaya.
"Akşam akşam acıkılır mı?" diyorum, "Yemekten midemin duvarlarını zorladım da kalktım." diyorum.
İki öğün arasında 8 saat olursa tabi acıkılır.
Ben rejim yapmayınca da böyle oluyor işte... Toplamda fazla yemiyorum ama böyle yığıp yığıp 1-2 kere yiyorum.
Sen de yap bari açılışını...
Kesinlikle menüde sabah ve aksam seklınde devam eden ogunler nerde ne yalnıs var kabak gıbı cıkarmıs :)
hanı bunların ara ogunlerı sabahkı o tost ne oylenerde bu kahvaltının domatesı, salatalığı, yumurtası???
nerde bademler kurukayısılar ve ıcılmesı gereken 2 lt su???
vede yeşil çaylar..
yarın bomba gibi menü bekliyorum 3 ana ogunlu 2 ara ogunlu ve gece sut ile. +su+bitkiçayı+spor
gestapo is back(sen demeden ben diyeyim dedim)
kalktığımda
2 kurukayısı
sabah
yarım salatalık
yarım domates
2kk peynır
2 dilim buğdaylı ekmek
1 yumurta
ara
5-6 tane ceviz
yeşilçay
öğle
2dilim ekmekle peynirli sandviç
aksam
bir kucuk tabak kıymalı kabak yemegı
1 kepçe makarna
ara
3 dilim kavun
su 2lt
spor 1.5 saat yuruyus
Serbest takılıyordum canım, hemen öyle deme...
Hem ben sana öyle der miyim, tabi ki demem. Doğru olan şeyleri söylüyorsun sonuçta...
Son öğün olarak kavun olmamış bence senin menüde... Kavun çok şekerliyken, 1 dilimden falza ve hele ki akşam yenmesi... Ama bir şey diyemiyorum, bilemiyorum, bebek yoldayken yenenleri nasıl değerlendirmek gerekir hiçbir fikrim yok.Bir de rejim menüsü beklemiyordum ama bu biraz rejim menüsü olmuş. :)
Benden yarın spor bekleme... Saatlerimi harcayıp karşılığını alamayınca spordan soğudum. Biraz kilo vermeye başlayayım, spora da başlayacağım. Ama şimdi başlamaya kalkarsam işkence çektiğimi ve boşa terlediğimi düşünürüm.Ay valla kafamın içi komple çarpıldı bu kilolar yüzünden. :122: :111:
Ama yeniden başlamaya hazırım sanırım. Sonuçta dediğin gibi, kilolar gitmeden psikoloji düzelmeyecek. Bir yıldır aldığım 10 kilo yüzünden depresyona girdim, her geçen gün daha da derinlere gömülüyorum ve bazen neredeyse kendimden bile sıkılacak oluyorum. Senin gelişin de ayrı bir güç kaynağı olur bana... Hem bakarsın kilolar da gider, psikolojim düzelir ve böylece daha çok kilo gider.
İyi oldu bu önerin, çok sağol. Sen kendini kontrolde tutarsın burda, ben de kilolarımı veririm.
Bir de ayıptır sorması, yani sana şu an pek sormamak lazım bunu ama...Kaç kilosun, tartılıyor musun hiç?
Kavun mu olmamışnormal zamanda elbette olmaz ama zaten suanda o kavun cok normal bıle benım kavun olmamış ta senın sucuklar nasıl olmuş
şaka bır yana genelde portakal ve muz yıyorum ama bır ara canım cok çekmişti kavun fakat malum zamanı değil kabak gibi birsey cıktı pek tadı yoktu
tamam o zaman kendıne 1 ay sure ver once menulerıne odaklanırsın onlar bır rutıne gırsın 1 ay sonrada spora baslarsın. hem güzel bır surede bence 1 ay.
Yok yok bencede hazırsın cunku artık mevcut kılolara bır parça bıle tahammulun kalmamış buda demektırkı bu ısın sonu ıyı.
yok ya ben tartılmıyorumne gerek var tartılmaya canım bebısle buyuyorum ben gelişim çağındayız bız.
Ay nereye güleceğimi şaşırdım.
Yahu kavun "cık cık" diye değil işte, menüde farklı olan bir o var diye, anla...Sucukları tabi ki aklamıyor. :)
1 ay olabilir evet, bir ay menüler üzerinden çalışmaya başlayayım. zaten çok çalışacak bir şey de yok, 3-4 gündür serbest takılıyordum, ondan öncesine geri döneceğim işte.
Tartılma ama dikkat et, gelişme çağında olan sen değilsin. Bebeği geliştireceğim derken kendini geliştirme.Doğumdan sonra 10 kilodan fazla kalmasa iyi denecek bir sonuç elde etmiş olursun zaten.
:)))
yok canım takılıyorum :)
kendimide bayag geliştirdim ne yazık kio işin şakası da. o yatakta kaldığım donemın bana bedelı agır oldu kilo bakımından. ama Allah sağlık versinde bir şekilde kontrolü sağlamaya çalışmaya başladım. doğumdan sonra kocaman olup hımbıl anne olmak ıstemıyorum.
bu gecelik ıyı geceler dıyeyım fundam yedek anahtarı verırsen yarın ben ogleden sonra geldıgımde kapıda kalmam
optum canımcım, iyi geceler.
Nasılsın Fundam ?
Az girmeye başladın arada bakıyorum bakıyorum yazmamışsın ses seda yok
Bende en son doktor kontrolümden sonra yeşil çay iznimi ve yürüyüş iznimi kopardım. Artık halsizliğim gitti. Tabi koca karnımla sportif bir halim yok amayataktan kurtuldum, bulantı ve halsızlık bıtınce beyaz ekmek arası sandvıclerden kurtuldum.
şükürr...
hamileyim ya onu da yiyim bunuda psikolojiside gittisağlıklı beslenmeye merhabaya geldim.
bu ay ikinci bir doktora gittim kadın doktor. dediki normalde 1500 kalorı alırken hamıle olunca 3000 kalorı almak gerekiyor dıye bır durum yok.normalde 1500 ise 1800 alınır en fazla.
yanı o ''ben iki canlıyım iki kat yemem lazım'' bir hurafeden ibaretmiş
süt ürünleri, yeşillik, sebze, ceviz, kuru meyveler, taze meyve, kararında kırmızı ve beyaz et dedikleri bunlar..
işin özü sağlıklı beslenme her durumda aynıymış. :) perşembeden beri bende hamile sağlıklı beslenmesine geçtim yeşil çaylarımada başladım :) şimdiden ödemler gitmeye başladı maşallah.
duzenlı menü tutmak ıstersen seve seve tutarım senle :)
Buffy selam canım nasılsın beni hatırladın umarım hamileymişsin tebrik ederim saglıklı beslenmeye cok dikkat et. En çok da son aylarına....bilmiyorum kaçıncı ayındasın ama ben kızıma hamileyken son iki ayda 10 kilo almıştım en cok kilo alımı son aylarda oluyor. Toplamda 20 kilo almıştım.. Oğlumda ise 15 kiloyla kapattık biraz dikkat ettim beslenme düzeni vermişti doktorum...
Fundacım benim de diyet günlüğün var biliyorsun oraya yazıyorum menülerimi her gun duzenli olarak size de yazıp yorum almak istiyorum çünkü tek basına yazmak olmuyor yaz yaz nereye kadar izin verirsen hem günlüğüme hem de buraya gunluk menülerimi paylaşmak istiyorum...
Ne korkutuyorsun kızcağızı 20 kilo diye?
Canım daha önce de yazmıştın, ben de sana yine "tabi ki menülerini yazabilirsin." demiştim. Benim kapım herkese açık, hele sizler özel konuğumsunuz.İstediğin zaman istediğin şeyi yazabilirsin, izin vermek ne demek, olur mu öyle şey...
Korkutmuyorum canım yasamış biri olarak son aylarına dikkat etmesini söylüyorum zaten o da almış onlemini şimdiden
O zaman buyuk bir zevkle dünkü menumu yazıyım bugünkünü de aksama yazarım
Sabah kalkınca 2 buyuk bardak ılık su
Sabah : 1 dilim tam buğday ekmegi
Roka, dereotu, tere ve maydonozlu salata
2 çeri domates
Beyaz beynir, sekersiz cay
Ara : 1 çay bardağı süt
Öğlen : 1 dilim Çavdar ekmeği
1 haslanmıs tavuk baget
Brokoli salatası (kendi günlüğe Roka salatası yazmışım)
Kucuk bir kase yogurt
Ara : 1 portakal
Aksam : 1 dilim Çavdar ekmegi
1 tabak kıymalı kabuska
2-3 kasık yogurt
Gun içinde 2 litre su, şimdi bir kupa çubuk tarçınlı yesil cay içiyorum
Bugun bi de 1,5 kiloluk dambıllarla 200 kere kol hareketleri yaptım
Buffy selam canım nasılsın beni hatırladın umarım hamileymişsin tebrik ederim saglıklı beslenmeye cok dikkat et. En çok da son aylarına....bilmiyorum kaçıncı ayındasın ama ben kızıma hamileyken son iki ayda 10 kilo almıştım en cok kilo alımı son aylarda oluyor. Toplamda 20 kilo almıştım.. Oğlumda ise 15 kiloyla kapattık biraz dikkat ettim beslenme düzeni vermişti doktorum...
Fundacım benim de diyet günlüğün var biliyorsun oraya yazıyorum menülerimi her gun duzenli olarak size de yazıp yorum almak istiyorum çünkü tek basına yazmak olmuyor yaz yaz nereye kadar izin verirsen hem günlüğüme hem de buraya gunluk menülerimi paylaşmak istiyorum...
Ne korkutuyorsun kızcağızı 20 kilo diye?
Canım daha önce de yazmıştın, ben de sana yine "tabi ki menülerini yazabilirsin." demiştim. Benim kapım herkese açık, hele sizler özel konuğumsunuz.İstediğin zaman istediğin şeyi yazabilirsin, izin vermek ne demek, olur mu öyle şey...
Biraz az gibi menü ama iyi yine de...
Asıl söylemek istediğim şey, 200 dambıl çok fazla. Bir gün yapıp bir gün ara vermelisin ağırlıkla çalışırken, bir de 10-15'li 3 set halinde yapmalısın. Hadi belki 4-5 de olur, profesyonel sporcu olmadığım için bilemeyeceğim. :) Ama 200'ün kendini yormak olduğunu düşünüyorum.
Tunaydınsız dalmışım ya içeriye
Tünaydınnnnnnn
sabah sanırım 9du kalktık eşimle. kahve kahvaltı derken oglenı buldu. 1 saatlik yuruyusumu yaptım geldim eve.
donustede minnoşuma badi ve patik çorap aldım :)
Fundam soylemeyı unuttum yeğenin kız
Rabbim Hayırlısıyla saglıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin ilk cocuğun kz olması bana göre bir avantaj....
Amin canım inşallah. Erkek de olsa kız da olsa ilk bebişin heycanı sevinci çok tatlıymış. ama eşimde bende çıldırıyoruz şuan kızımız kızımız diye. tabi sonradan bir pipi çıkarsa ultrasonda doktor yanlış gormusum derse. onunda basımızın ustunde yerı var o ıhtımalı unutmuyoruz. :) arabayı bıle kırmızı aldık ne olur ne olmaz dıye.
Tunaydınsız dalmışım ya içeriye
Tünaydınnnnnnn
sabah sanırım 9du kalktık eşimle. kahve kahvaltı derken oglenı buldu. 1 saatlik yuruyusumu yaptım geldim eve.
donustede minnoşuma badi ve patik çorap aldım :)
Fundam soylemeyı unuttum yeğenin kız
Yok Fundam korkacak bişey yokhamile olmadığım zamanlarda ne kılolar aldım. bebişle gelecek kılo ne korkutacak
aldığımız gıbı vermesını bılırız. zaten arzununda bahsettıgı kılolar korkulacak tarzda değil. 30 kılo alan var gerısını sen dusun
Teşekkür ederim canım yorum için bende 25 li setler yaptım biraz fazla oldu galiba :26::26:
Amin canım inşallah. Erkek de olsa kız da olsa ilk bebişin heycanı sevinci çok tatlıymış. ama eşimde bende çıldırıyoruz şuan kızımız kızımız diye. tabi sonradan bir pipi çıkarsa ultrasonda doktor yanlış gormusum derse. onunda basımızın ustunde yerı var o ıhtımalı unutmuyoruz. :) arabayı bıle kırmızı aldık ne olur ne olmaz dıye.
Bu arada ben gecen hafta cuma tartıldım 66.500 çıktım suana kadar tartıya hiç çıkmadım tutuyorum kendimi cumaya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?